Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgale"/LLU pieveic "Prizmu" un izvirzās vadībā, panākums arī "Liepājai"

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Zemgale"/LLU pieveic "Prizmu" un izvirzās vadībā, panākums arī "Liepājai"
Martins Lavrovs mačā pret HS "Rīga" guva 4 (2+2) punktus
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja Virslīgā sestdien startēja izslēgšanas spēļu turnīrs. Regulārā čempionāta trešās un sestās vietas ieguvēju divcīņā Jelgavas 'Zemgale"/LLU, trīs reizes realizējot skaitlisko vairākumu, savā laukumā ar 5:2 pieveica Rīgas "Prizmu", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Divus vārtus uzvarētājiem guva Romāns Nekļudovs. Pagājušās sezonas čempionvienība "Liepāja" ar tādu pašu rezultātu pieveica HS "Rīga" komandu.

“Zemgale”/LLU un “Prizma” Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīros tiekas ceturto gadu pēc kārtas un trešo reizi pēc kārtas tas notiek ceturtdaļfinālā. Pirms diviem gadiem uzvaru sērijā ar 3-2 izcīnīja jelgavnieki, sērijas gaitā atspēlējoties no 0-2, bet pagājušajā sezonā četros mačos pārāki bija “Prizmas” hokejisti. Savukārt 2013./14. g. sezonā komandas savā starpā tikās pusfinālā un sīvā cīņā uzvarēja “Prizma”, vēlāk izcīnot arī zelta medaļas. Šosezon regulārajā čempionātā “Zemgale”/LLU cīnījās krietni pārliecinošāk, nekā principiālie sāncenši. Jelgavnieki izcīnīja par 32 punktiem vairāk, kā arī uzvarēja sāncenšus visas piecās savstarpējās spēlēs.

Sērijas pirmās spēles pirmajā trešdaļā iniciatīvu pārņēma mājinieki un septītajā minūtē tas atspoguļojās rezultātā, kad skaitlisko vairākumu izmantoja Romāns Nekļudovs, panākot 1:0. Pusminūti vēlāk sekoja otrais noraidījumus “Prizmas” sastāvā, bet šoreiz viesi izturēja. Savukārt pirmās trešdaļas vidū “Prizma” panāca izlīdzinājumu, kad burzmā pie vārtiem veiklākais izrādījās Sergejs Piskunovs – 1:1.

Otro trešdaļu aktīvāk sāka jelgavnieki un trešdaļas piektajā minūtē viņiem atkal izdevās realizēt skaitlisko vairākumu. Atkal precīzs bija Nekļudovs, bet otrā rezultatīva piespēle Žigam Svetem. Līdz pat otrajam pārtraukumam iniciatīva piederēja jelgavniekiem, ko sekmēja arī vairāki noraidījumi “Prizma” rindās, taču astoņas sekundes pirms trešdaļas beigām Aleksandrs Baburins ar metienu no zilās līnijas viesiem panāca izlīdzinājumu.

Trešās trešdaļas septītajā minūtē viens no jelgavnieku līderiem Niklāvs Birovs pārspēja Edgaru Lūsiņu, trešo reizi spēlē izvirzot “Zemgali”/LLU vadībā. Trešdaļas vidū laukuma saimnieki guva ceturtos vārtus, kad viņiem bija nepieciešamas vien 12 sekundes, lai trešo reizi spēlē izmantotu skaitlisko vairākumu. Raimonda Upenieka piespēli vārtu priekšā vārtu guvumā pārvērta Artjoms Ogorodņikovs, panākot 4:2. Spēles galotnē “Prizma” treneri nomainīja Lūsiņu pret sesto laukuma spēlētāju, cenšoties lauzt cīņs gaitu, bet tad viņiem nebija pa spēkam. Četras sekundes pirms beigu signāla “Zemgales”/LLU legionārs Ivans Ribčiks ievadīja ripu tukšajos vārtos, panākot galarezultātu 5:2.

Sērijā līdz trim uzvarām “Zemgale”/LLU izvirzījās vadībā ar 1-0. Sērijas otrās spēle notiks svētdien Jelgavā, bet trešais mačs risināsies trešdien “Volvo” ledus hallē.

Lavrovs un Ļeščovs plosās, "Liepāja" sāk ar uzvaru

Pagājušās sezonas valsts čempionvienība “Liepāja” titula aizstāvēšanu izslēgšanas turnīrā sāka savā laukumā, uzņemot HS “Rīgu”, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 5:2. Liepājniekiem lielisku spēli aizvadīja Martins Lavrovs, gūstot divus vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlējot, savukārt 2+1 Imanta Ļeščova kontā.

Pēdējo divu nedēļu laikā pretinieki divas reizes mērojās spēkiem regulārā čempionāta ietvaros Liepājā, abās spēlēs uzvaras izcīnot liepājniekiem (3:1, 5:2). Kopumā piecās savstarpējās spēlēs šosezon četras uzvaras izcīnīja liepājnieki, vienu – rīdzinieki.

Mačs liepājniekiem sākās ļoti veiksmīgi, jo jau 13. sekundē nesen klubā no Slovākijas atgriezušais Martins Lavrovs pārspēja rīdzinieku vārtsargu Deniju Romanovski, atklājot rezultātu. Pirmā trešdaļa turpinājās ar virkni noraidījumu, bet trešdaļas beigu daļā pretinieki apmainījās vārtu guvumiem. Vispirms šosezon Rīgas “Dinamo” gaisu apostījušais Imants Leščovs liepājnieku pārsvaru dubultoja, bet pēc nepilnas minutes Emīls Potāpovs rīdziniekiem vienus vārtus atguva, panākot 2:1.

Otrais periods aizritēja bez vārtu guvumiem, bet ar daudziem pārkāpumiem, asumiem un kautiņiem. Liepājnieki otrajā trešdaļā pamanījušies sakrāt 26 soda minutes (desmit minūšu disciplinārais sods Ralfam Grīnbergam), rīdziniekiem 14 soda minūtes. Arī trešā trešdaļa sākusies ar noraidījumiem, bet kad komandas jau spēlēja vienādos sastāvos, Lavrovs guva savus otros vārtus spēlē, panākot 3:1 par labu “Liepājai”. Četras minūtes vēlāk liepānieki ceturto reizi pārspēja Romanovski, kurš pēc šī vārtu zaudējuma deva vietu vārtos Jānim Vorim. Vārtu guvums Kārlim Ozoliņam, bet otra rezultatīva piespēle Lavrovam. Galotnē pretinieki apmainījās gūtajiem vārtiem. Vispirms Oļegs Šišļaņņikovs realizēja vairākumu, panākot 4:2, bet jau 13 sekundes vēlāk Ļeščovs pielika spēlei punktu – liepājnieku uzvara 5:2.

Latvijas hokeja virslīga, “play off”, ceturtdaļfināls

Zemgale/LLU - Prizma 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Vārti: 06:30 Ņekļudovs (Svete, vair.) 1:0, 10:27 Piskunovs (Lobačovs, Štrombergs), 25:34 Nekļudovs (Svete, Rosinskis, vair.) 2:1, 39:52 Baburins 2:2, 46:18 Birovs 3:2, 51:42 Ogorodņikovs (Upenieks, vair.) 4:2, 59:56 Ribčiks (Ozollapa, tukšos vārtos) 5:2.
Sodi: 10-16.
Vārtsargi: Cimermanis – Lūsiņš (58:08-59:15, 59:32-59:56 tukši vārti).
Sērijā: 1-0

Liepāja – HS Rīga 5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Vārti: 00:13 Lavrovs (R. Grīnbergs, Ļeščovs) 1:0, 17:17 Ļeščovs (K. Ozoliņš, Lavrovs) 2:0, 18:04 Potāpovs (Kelnbērziņš) 2:1, 46:29 Lavrovs (Freijs) 3:1, 50:36 K. Ozoliņš (Lavrovs, Freibergs) 4:1, 56:49 Šišļaņņikovs (Svars, Undelis, vair.) 4:2, 57:02 Ļeščovs (Kalns) 5:2.
Soda minūtes: 38-20.
Vārtsargi: Konrāds – Romanovskis (50:36 Voris).
Sērijā: 1-0.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv

     [+] [-]

, 2017-03-04 18:35, pirms 7 gadiem
Pie 2:2 bija vēl intriga.... bet losīga kļūda pašu zonā un zģec... Miļūns nemāk lauzt nelabvēlīgas spēles gaitu vai tā būtu kāda U- izlase vai Prizma...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 18:57, pirms 7 gadiem
Prizma pārsteidza pozitīvā ziņā pirmajā trešdaļā, ka vismaz centās spēlēt play-off hokeju, bet tas jau bija skaidrs, ka tādā tempā Prizma visas trīs trešdaļas nenospēlēs...
Ja par Zemgali, tad jau spēlē ar Mogo, ko viņi uzvarēja ar 6:2, man neradās pārliecība, ka šamie kalnus gāzīs iekš play-off un šajā spēlē no viņiem neko pārsteidzošu/jaunu/pozitīvu arī neieraudzīju...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 19:44, pirms 7 gadiem
Pa ilgiem laikiem aizbraucu līdz Jelgavas hallei
Prizma sākumā turējās labi, bet trešajā periodā salūza. Iespējams, fiziskā forma Zemgalei ir labāka.
Vēl gribētos atzīmēt, ka Zemgalei ir labs papildinājums slovēņu aizsarga izskatā. Bija jūtams, ka čalis darbojas pārliecinoši un ir pieredzējis kadrs. Arī punktus salasīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 22:03, pirms 7 gadiem
Redzēsiet, vecais meistars Vasiljevs savējos līdz finālam vēl aizvedīs!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-05 05:33, pirms 7 gadiem
jā, Vasiljevs man patīk! Treneris ar lielo burtu! Spēja saspēlēt reject`us, kuri netika labak apmaksātos klubos kā Mogo vai Kurbads.. un tajā pašā laikā Čempionātu beidz TOP3.. un visu turnīru kutinot nervus bagātākajiem klubiem, jo līdz pat beigām nebija zināma vietu kārtība trijniekā... es nebrīnos, ja Zemgale finālā spēlēs. To arī novēlu!