Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sprukts un "Lokomotiv" Dzelzceļa kausu noslēdz 3. vietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sprukts un "Lokomotiv" Dzelzceļa kausu noslēdz 3. vietā
Jānis Sprukts
Foto: yarreg.ru

Latvijas Dzelzceļa kausu trešajā vietā noslēdzis Latvijas izlases centra uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētais Kontinentālās hokeja līgas klubs Jaroslavļas "Lokomotiv", kas, lai gan 12. minūtē atradās iedzinējos ar divu vārtu deficītu, ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo".

Cīņā par Latvijas Dzelzceļa kausa trešo vietu līdz pirmajiem vārtiem ilgi nebija jāgaida – sestajā minūtē Sergejs Drozds bija pirmais pie atlēkušās ripas, vadībā izvirzot Minskas "Dinamo". Jaroslavļas "Lokomotiv" atbildēja apņēmīgi – pretuzbrukums divatā pret vienu, Džefa Pleta metiens no tuvas distances un bloķēts Ivana Višņevska raidījums tukšos vārtos, taču 12. minūtē Baltkrievijas klubs dubultoja pārsvaru, jo Dmitrijs Meļeško bija izveicīgākais sāncenšu vārtu priekšā.

Jaroslavļas "Lokomotiv" pēc ielaistajiem vārtiem atkal sasparojās, šoreiz samazinot deficītu līdz minimumam. Pēc uzvarētām divcīņām un lieliskas Višņevska piespēles no zilās līnijas, Sergejs Koņkovs pozicionālu uzbrukumu realizēja ar izgājienu vienatnē pret vārtsargu – 1:2. Turklāts Jegors Jakovļevs jau pirmās trešdaļas beidzamajā minūtē varēja panākt neizšķirtu, tomēr aizsargs aizturētā soda laikā trāpīja pa tuvo vārtu stabu.

Tiesa, otrās trešdaļas ievadā Jaroslavļas "Lokomotiv" ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī izvirzījās vadībā ar 3:2. Vispirms bija nepieciešamas tikai 11 sekundes, lai norvēģu aizsargs Junass Holess ar plaukstas metienu no vidējas distances izmantotu Pola Šehuras noraidījumu, bet 24. minūtē Jegors Averins bija izveicīgākais no vārtu priekšā esošajiem diviem Jaroslavļas spēlētājiem, ļaujot "Lokomotiv" pirmo reizi izvirzīties vadībā.

Noslēdzošās trešdaļas 69. sekundē dūres ar 1994. gadā dzimušo aizsargu Kirilu Maslovu izvicināja bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Šehura, piedzīvojot pamatīgu neveiksmi. Minskas "Dinamo" neveicās arī laukumā, jo Emīls Gaļimovs pretuzbrukumā dubultoja Jaroslavļas "Lokomotiv" pārsvaru līdz 4:2. Turpinājumā "Lokomotiv" bija tuvāk piektajam vārtu guvumam (vairākumā Sergejs Plotņikovs no labā iemetiena apļa trāpīja pa tālo vārtu stabiņu), nekā sāncenši deficīta samazināšanai.

Līdz ar to trešo vietu Latvijas Dzelzceļa kausā izcīnīja Jānis Sprukts un Jaroslavļas "Lokomotiv". Finālā pulksten 17:00 tiksies Rīgas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars". Pirmajā tikšanās reizē laukuma saimnieki guva sešus vārtus un svinēja panākumu ar 6:3. Tiešraide kanālā TV6.

Latvijas Dzelzceļa kauss, 30. augusts, Rīga

Jaroslavļas "Lokomotiv" – Minskas "Dinamo" 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Vārti: 5:23 Drozds (Jeļisejenko, Gavruss) 0:1, 11:49 Meļeško 0:2, 17:43 Koņkovs (Višņevskis) 1:2, 22:57 Holess (Plotņikovs) 2:2, 24:03 Averins (Plotņikovs, Apaļkovs) 3:2, 48:13 Gaļimovs (Kartajevs) 4:2
Vārtsargi: Vitālijs Koļesņiks – Dmitrijs Miļčakovs

Latvijas Dzelzceļa kausa kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
26. augusts15:30Kazaņas "Ak Bars" - Jaroslavļas "Lokomotiv"4:2
19:30Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"1:2
27. augusts15:30Jaroslavļas "Lokomotiv" - Minskas "Dinamo1:0
19:30Rīgas "Dinamo" - Kazaņas "Ak Bars"6:3
29. augusts15:30Kazaņas "Ak Bars" - Minskas "Dinamo"3:0
19:30Rīgas "Dinamo" - Jaroslavļas "Lokomotiv"1:0
30. augusts13:00Jaroslavļas "Lokomotiv" - Minskas "Dinamo"4:2
17:00Rīgas "Dinamo" - Kazaņas "Ak Bars"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-30 15:17, pirms 10 gadiem
Loko 4 bezatbildes vārti

     [+] [-]

, 2014-08-30 15:18, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Jaņkam gan pieticīgs turnīrs, ka tik nav jāsāk uztraukties par koferu kravāšanu, ar tik blāvu sniegumu ātri vien ieraudzīs jauno darba vietu kaut kur Čehijā vai Slovākijā, kur neprašņām īstenā vieta, lai atspērtos.
jā, noteikt, nepārliecinošs sniegums LRC (nu nav jau jātulko abreviatūra, visi jau tāpat to zina - Latvian Railways Cup (starp citu populārākais worldwide trends twitter, facebook un instagram tagad ir ar mirkļbirku #LatvianRailwaysCup)) daudziem ir maksājis karjeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja