Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa izplatības dēļ KHL neturpinās "play-off", sezona beidzas arī Indrašim

Rolands Eliņš

Koronavīrusa izplatības dēļ KHL neturpinās "play-off", sezona beidzas arī Indrašim
Miks Indrašis. Foto: dynamo.ru

Kontinentālā hokeja līga oficiāli paziņojusi, ka pieliek punktu šai sezonai un izslēgšanas spēles neturpinās. Par vietu sadalījumu līga sola lemt un ziņot vēlāk.

KHL paziņojumā norādīts, ka lēmums pieņemts Covid-19 pieaugušās izplatīšanās pasaulē dēļ. Bijušas veiktas sarunas ar visām iesaistītajām pusēm un nonākts pie kopīga secinājuma, ka dalībnieku un skatītāju veselība ir pirmā prioritāte.

KHL norāda, ka izskatījusi vairākus scenārijus, ieskaitot to, kurā līgas izslēgšanas spēļu turnīra izspēle tiktu pabeigta jūlijā, taču līgas vadība atzīst, ka šo scenāriju īstenošana bija mazticama. Tāpat tika ņemts vērā tas, ka daži klubi bijuši spiesti izstāties no izslēgšanas spēlēm, kā arī būtu jārēķinās ar problēmām leģionāriem atgriezties Krievijā. KHL šādu iespēju raksturoja kā pretēju sportiskajiem principiem, kas attiecīgi mazinātu arī skatītāju interesi.

Sākotnējā KHL paziņojumā sociālajos tīklos bija norādīts, ka sezona pabeigta bez čempiona noskaidrošanas. Taču šis tvīts tika ātri izdzēsts, un līgas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka par 2019./20. gada sezonas vietu sadalījumu tiks lemts kādā no nākamajām Direktoru padomes sēdēm. Tāpat minēts, ka Direktoru padome drīz noteiks nākamās sezonas dalībnieces.

Gagarina kausa otrajā kārtā bija iekļuvušas astoņas komandas – SKA, CSKA, „Jokerit”, Maskavas „Dynamo”, „Barys”, „Ak Bars”, „Sibir” un „Salavat Yulaev”. Jāņa Kalniņa pārstāvētā „Jokerit” par izstāšanos no izslēgšanas spēlēm paziņoja pirmā, tai pievienojās arī „Barys”, kam sākotnēji sekoja KHL lēmums pārcelt spēles par nedēļu, lai izveidotu jaunu izspēles formātu. Krievijā noteikto drošības pasākumu dēļ KHL bija spiesta pārtraukumu pagarināt līdz desmitajam aprīlim, bet tagad arī atcelt turnīru vispār.

KHL prezidents Aleksejs Morozovs līgas paziņojumā norāda, ka turnīra apturēšanas jautājumu nevarēja atlikt vēl ilgāk, jo visiem dalībniekiem bija nepieciešama skaidrība savu nākotnes plānu veidošanai: „Uzskatu, ka mums arī vajadzēja parūpēties, lai pašreizējā situācija neatstātu iespaidu uz nākamo sezonu, proti, lai tā varētu sākties paredzētajā laikā un lai tajā būtu sabalansēts kalendārs.”

Līdz ar KHL sezonas pārtraukšanu Eiropā šajā pavasarī lielā hokeja vairs nebūs. Darbību pārtraukušas teju visas Eiropas hokeja līgas (Baltkrievijā pēc divām dienām sāksies finālsērija), kamēr pasaules čempionāti atcelti visās divīzijās un vecuma grupās. Savukārt neskaidrība vēl ir par Ziemeļameriku, kur NHL saglabā cerību izspēlēt sezonu līdz galam.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/03/25/...

     [+] [-]

, 2020-03-25 13:51, pirms 4 gadiem
Boring ziņa. Vot, ja būtu 'Koronavīrusa izplatības dēļ KHL neturpinās "play-off", Indrašis turpinās spēlēt viens pats', tad būtu cita lieta.