Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Znaroka un Vītoliņa trenētājā komandā 90% pārslimojuši Covid-19

Znaroka un Vītoliņa trenētājā komandā 90% pārslimojuši Covid-19
Maskavas "Spartak" ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs un galvenais treneris Oļegs Znaroks. Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Spartak" ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs norāda, ka šobrīd nav jēgas atlikt jaunās sezonas sākumu, jo tāpat nevar dot garantijas, ka spēlētāji neinficēsies ar koronavīrusu.

Kā jau ziņots, Maskavas "Spartak" galvenais treneris Oļegs Znaroks informēja, ka koronavīrusa dēļ gatavošanās laikā nav sanācis nekas no plānotā.

"Treniņu process mums bija jāsāk jūlijā, taču galu galā 90% no komandas saslima, tāpēc sākām gatavoties tikai augustā," saka Aleksejs Žamnovs. "Tagad visi izveseļojušies, bet ir tādi, kuri trenējas pēc individuālas programmas vieglā režīmā. Protams, slimība atstāj ietekmi. Skaidrs, ka pēc koronavīrusa organisms grūtāk uzņem slodzes. Puišus regulāri pārbaudām."

Iepriekš bija runas, ka varbūt vajag sagaidīt epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos un KHL sezonu sākt vēlāk. "Sezonas sākums būs ieplānotajā laikā. Ja mēs sāktu vēlāk, tad hokejisti tik un tā inficētos. Tas ir neprognozējams process, neviens nevar dot garantijas, ka neviens nesaslims. Visas komandas gatavojas uz čempionāta sākumu 2.-3. septembrī. Kā tas izvērtīsies turpmāk, to neviens nezina," norāda Maskavas kluba ģenerālmenedžeris.

"Spartak" pirmā spēle iecerēta 3. septembrī Jaroslavļā pret vietējo "Lokomotiv". Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā komandā patlaban nav Latvijas hokejistu, savukārt pagājušajā sezonā tur spēlēja mūsu Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.