Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroks: "Esam labvēlīgākā situācijā, jo mūsu spēlētāji jau pārslimojuši Covid-19"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Znaroks: "Esam labvēlīgākā situācijā, jo mūsu spēlētāji jau pārslimojuši Covid-19"
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu galvenie treneri Oļegs Znaroks un Bobs Hārtlijs atklāj, ka daudzi viņu spēlētāji jau pārslimojuši Covid-19. Šī slimība krietni vien ietekmējusi Maskavas "Spartak" un Omskas "Avangard" gatavošanos jaunajai sezonai.

Pirmdienas pārbaudes mačā Boba Hārtlija trenētais Omskas "Avangard" pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak" - 2:1. "Protams, uztrauc, ka pirmo maču aizvadījām tikai 17. augustā, tas nav ļoti labi. Bet visā pasaulē tāda situācija. Treniņnometne netika aizvadīta ierastajā veidā, nesanāca nekas no tā, ko plānojām. Mums ir noteikts skaits puišu, kuriem vēl nav bijušas slodzes," informē maskaviešu galvenais treneris Oļegs Znaroks. "Domāju, ka mums radusies labvēlīgāka situācija sakarā ar to, ka spēlētāji jau ir pārslimojuši. Būs nesaprotama sezona. Mēs, tāpat kā visi, nebijām gatavi. Varbūt tas arī ir labi. Ko tādu vēl neesmu piedzīvojis."

Te jāpiebilst, ka pēc atveseļošanās šīs slimības sekas (piemēram, nogurums) var saglabāties vēl ilgi, un tas sportā var patraucēt. Tajā pašā laikā pastāv uzskats, ka pēc pārslimošanas kādu laiku nevar inficēties atkārtoti, kas varētu būt izdevīgi.

Šī slimība būtiski ietekmēja arī Latvijas izlases galvenā trenera vadīto klubu. "Pirmssezonas treniņnometnes pašā sākumā šis vīruss mūs skāra tik nopietni, daudzi puiši izgāja no ierindas, tagad vien mazs skaits spēlētāju nav pārslimojuši. Pagaidām nav saprotams, vai pārslimojušie var inficēties atkārtoti. Mēs ceram, ka sliktākais jau ir aiz muguras," saka Omskas "Avangard" galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

KHL galvenais ārsts Ashabs Gadžijevs informē par rīcību KHL sezonas laikā: "Ja konstatēs infekciju, tiks veikta izmeklēšana, noskaidrojot kontaktpersonas. Ja atklāsies, ka kontaktpersonas ir visa komanda, tad visa komanda sēdēs karantīnā. Šādu problēmu risināsim kopīgi, izmantojot fārmklubu vai mača pārcelšanu. KHL prezidents jau teica, ka blīvā kalendāra dēļ mača pārcelšana ne vienmēr būs iespējama. Turklāt jauno datumu nāksies saskaņot ar pretinieku. Tādējādi ir tik svarīgi, lai visi dalībnieki, vispirms jau spēlētāji un kluba personāls, saprastu savu atbildību reglamenta normu ievērošanā. No viņiem ir atkarīga iespēja efektīvi stāties pretī infekcijai izplatīšanās procesam un nepieļaut tās masveida parādīšanos savā klubā, lai spēles varētu aizvadīt optimālā sastāvā. No tā arī atkarīgs, vai varēsim čempionātu izspēlēt līdz galam."

Vai līga sniegs oficiālo informāciju par saslimušo skaitu klubos? "Plānojam katru dienu sniegt tādu statistiku, taču mums nav tiesību nosaukt spēlētāju uzvārdus. Patlaban mums slimo 99, bet izveseļojušies (79) ir atgriezušies komandu rīcībā un atsākuši trenēties," atklāj KHL galvenais ārsts.

Izmantotie resursi:
championat.com
tass.ru
hawk.ru