Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Savickis: "Makmilans uz Omsku vēlējās pārcelties jau labu laiciņu"

Rolands Eliņš

Savickis: "Makmilans uz Omsku vēlējās pārcelties jau labu laiciņu"
Juris Savickis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

KHL kluba Rīgas "Dinamo" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar portālu Sportacentrs.com raksturoja šodien izziņoto maiņas darījuma, kā rezultāta Brendons Makmilans, kluba otrs rezultatīvākais uzbrucējs šosezon, pārcēlies uz Omskas "Avangard". Savickis atklāja, ka tā bijusi paša Makmilana iniciatīva, ka "Dinamo" sapratis savu nespēju piedāvāt līdzīgu atalgojumu kā Omskas klubs, kā arī norādīja, ka jau labu laiku tiek meklēts aizvietotājs.

„Šādus maiņu darījumus grūti publiski pakomentēt, tikai vēlos uzsvērt – tas, ka šodien paziņojumā par darījumu, nenozīmē, ka arī lēmums tika pieņemts šodien,” sacīja Juris Savickis. „Šis lēmums bija plānots jau ilgi, tā kā šodien vērojams ir tikai procesa noslēgums.”

„Par Makmilanu tika izrādīta īpaša interese, taču iniciatīva kā tāda nāk no Makmilana paša un no viņa aģenta,” paskaidroja Savickis. „Mēs nekad neesam stājušies spēlētāju ceļā – un arī nestāsimies -, kad viņš vēlas turpināt karjeru labākā komandā, attīstīties un vairāk nopelnīt. Makmilanam tika izdarīts piedāvājums, tas notika jau pirms laba laiciņa, un šis piedāvājums priekš viņa bija ļoti labs.”

„Kaut kāda naudas kompensācija mums būs, taču tas mums nav galvenais, galvenais ir, ka Makmilans ir citā komandā. Mēs viņam to nevarējām aizliegt,” sacīja Savickis.

„Dinamo” valdes priekšsēdētājs apstiprināja, ka klubs šobrīd strādā pie sastāva papildināšanas: „Mēs jau paņēmām vienu slovāku aizsargu, lai pastiprinātu to līniju. Tagad strādājam pie centra uzbrucēja atrašanas. Jau tobrīd, kad uzzinājām, ka Makmilans grib prom, tā sākām strādāt pie viņa aizvietotāja meklēšanas. Tas, protams, nav vienas dienas jautājums.”

„Redziet, tā nu dzīvē notiek. Pirms gada mēs bijām gandrīz vai „play-off” līmeņa komanda, pietrūka tikai viena punkta, taču šoruden sakrājās traumas un iekritām bedrē,” izteicās Savickis. „Neko darīt, cīnīsimies tālāk. Tāpēc arī Makmilana darījums – vai varējām viņu vienkārši nelaist prom? Nevaram tā darīt. Ja liedzam iespēju karjeras attīstībai, spēlētājam arī var zust motivācija parādīt vislabāko sniegumu, var sākt nespēlēt uz pilnu slodzi, ko no malas varbūt pat nevarēs pamanīt. Nu, jūs sapratāt, ko es domāju.”

Aicināts salīdzināt Makmilana līgumu ar „Dinamo” un „Avangard” piedāvāto, Savickis proporcijas nenosauca, taču pateica, ka piedāvāta ļoti solīda summa un ka Makmilana vietā viņa situācijā piekristu jebkurš cits spēlētājs.

„Jāņem arī vērā sportista psiholoģija. Traumas var atnākt jebkurā brīdī, tāpēc sportistam ir jānopelna tajā brīdī, kad vien var to paveikt,” teica Savickis. „Mēs to saprotam, mēs arī cienām šādus hokejistus. Ne es, ne Ankipāns, ne Ulmanis neies un neteiks Makmilanam, ka viņam obligāti jāpaliek pie mums un jāspēlē par daudz mazāku naudu, iespējams, ar mazāku cīņassparu. Lai gan mēs varējām tā darīt. Taču tā tas nenotiek. Pasaules futbolā, citos lielajos klubos jau notiek tieši tas pats, tas ir normāls process.”

Divas ar pusi sezonas Rīgā nospēlējušajam Makmilanam ar „Avangard” līgums noslēgts līdz sezonas beigām, un Savickis neizslēdza iespēju kanādiešu uzbrucējam vasarā atgriezties Rīgā: „Taču tas notiks tikai tādā gadījumā, ja viņam neizdosies laba spēle Omskā, un to mēs, protams, viņam nenovēlam. Ziniet, tāpat mēs varam teikt par vairākiem citiem bijušajiem Rīgas spēlētājiem, kuri tagad ir KHL. Ļoti labprāt mēs vēlētos viņus redzēt savā sastāvā, taču gluži vienkārši nevaram piedāvāt tādu samaksu.”

  +6 [+] [-]

, 2019-12-19 18:49, pirms 4 gadiem
Dir$ana

  +9 [+] [-]

, 2019-12-19 18:52, pirms 4 gadiem
Nevis sakrājās traumas un ielritāt bedrē, bet bedre bija jau pirms traumām

  +4 [+] [-]

, 2019-12-19 19:08, pirms 4 gadiem
Creeper^ rakstīja: Nevis sakrājās traumas un ielritāt bedrē, bet bedre bija jau pirms traumām
Omskai traģiski iet tagad, diezgan daudz savainojumi un tas bija tas iemesls, kāpēc paņēma Makmilanu!

 +17 [+] [-]

, 2019-12-19 19:10, pirms 4 gadiem
„Kaut kāda naudas kompensācija mums būs, taču tas mums nav galvenais, galvenais ir, ka Makmilans ir citā komandā. Mēs viņam to nevarējām aizliegt,” sacīja Savickis.
............
Savickis tāds labdaris, man gandrīz asara nobira.

 +10 [+] [-]

, 2019-12-19 19:20, pirms 4 gadiem
Jāatdzīst, pirmās RD sezonas varēja raksturot kā piedzīvojuma filmas, ar drāmas un trillera elementiem, vēlāk jau sākās parādīties komēdijas elementi, par ko smiekli nenāca, šobrīd nekas vairāk kā traģikomēdija, ar savicki un Ankipānu galvenajās lomās...ir dzirdēts, ka atmosvēra komandā esot totāli drūma!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-19 20:12, pirms 4 gadiem
Tevi pašu ar vajadzētu pārdod..uz Vladivastoku

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 20:58, pirms 4 gadiem
Čekists izsūtīja uz Sibīriju. Nekas jauns, pieredze šamiem ir.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-19 21:02, pirms 4 gadiem
SAvickis neparasti agri ir uzsācis kārtējo sezonu ar KABATAS naudas piepelnīšanos maiņas darījumos.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-19 21:19, pirms 4 gadiem
Nu gluži tā pat kā KGB nekad nav stājusies padomju pilsoņu ceļā - ja gribi pārvākties uz rietumiem, lūdzu. Vēl mēbeles palīdzēja pārvest

  +4 [+] [-]

, 2019-12-19 21:37, pirms 4 gadiem
Tā ir ar tiem čekistiem/meļiem!! Pat tad kad taisnību varētu teikt un viss būtu kārtībā viņš tāpat izdomā kko sa*irst!🤦‍♂️🤦‍♂️ Tak neviens nav muļķis un visi saprot ka sezona sen jau pairsta, mainām prom ārzemniekus, dodam iespēju jaunajiem, ietaupām naudu -viss kārtībā!! Bet nē bļ* taču vajag kko sa*irst...😂😂😂

     [+] [-]

, 2019-12-19 22:18, pirms 4 gadiem
VHL lēto krievu vēl daudz ko atvest uz ģinamo.

     [+] [-]

, 2019-12-19 22:22, pirms 4 gadiem
Setikofs uz godavārda labāks par nemotivētu Milanu

     [+] [-]

, 2019-12-19 22:31, pirms 4 gadiem
Principā viss ir loģiski. Brendons ir vienīgais no RD kurš grib un var (pārējie tikai grib) cīnīties par kausu, bet RD pat play off’i vairs nespīd.

     [+] [-]

, 2019-12-19 22:54, pirms 4 gadiem
Izrādās,ka viņu uztrauc Makmilana karjeras attīstība.. Čekistu metodes nemainās,tikai viņi paši noveco.

     [+] [-]

, 2019-12-19 23:03, pirms 4 gadiem
Savickis: "Makmilans uz Omsku vēlējās pārcelties jau labu laiciņu"
Jurčik, a tu pats negribi pārcelties kaut kur tālāk prom no Latvijas ??? !!!

     [+] [-]

, 2019-12-19 23:05, pirms 4 gadiem
Savickis: „Mēs nekad neesam stājušies spēlētāju ceļā – un arī nestāsimies -, kad viņš vēlas turpināt karjeru labākā komandā, attīstīties un vairāk nopelnīt."
.......

Tādēļ jau DR ir tur, kur ir jau kuro gadu...
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387
Slēpts komentārs: krista_klentaka_112483876855387

  -1 [+] [-]

, 2019-12-20 07:39, pirms 4 gadiem
Erikovič rakstīja: Jāatdzīst, pirmās RD sezonas varēja raksturot kā piedzīvojuma filmas, ar drāmas un trillera elementiem, vēlāk jau sākās parādīties komēdijas elementi, par ko smiekli nenāca, šobrīd nekas vairāk kā traģikomēdija, ar savicki un Ankipānu galvenajās lomās...ir dzirdēts, ka atmosvēra komandā esot totāli drūma!
Ļoti labs raksturojums . Bet nu par to situāciju arī esmu dzirdējis, ka spēlētāji trenējas un spēlē ar gariem zobiem, jo nevarot izturēt Ankipānu...

     [+] [-]

, 2019-12-20 08:02, pirms 4 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Ļoti labs raksturojums . Bet nu par to situāciju arī esmu dzirdējis, ka spēlētāji trenējas un spēlē ar gariem zobiem, jo nevarot izturēt Ankipānu...
nu psec princeses. nevarot izturēt Ankipānu
jau tik ļoti negribas spēlēt, tad liec nūju koridora tālākajā stūrī un met mieru. tā sanāk, ka nabadziņi ar sakostiem zobiem, pret savu gribu aizsūtīti verdzībā uz Dinamo ir tik daudz profesiju Latvijā - uz priekšu!

     [+] [-]

, 2019-12-20 09:03, pirms 4 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Bet nu par to situāciju arī esmu dzirdējis, ka spēlētāji trenējas un spēlē ar gariem zobiem, jo nevarot izturēt Ankipānu...
Nav man nekādu īpašu jūtu ne pret šo klubu, ne pieminēto treneri - bet, ja kāds tur spēlē un trenējas ar gariem zobiem, tad vajag iet citur, kāpēc sevi mocīt. Ja jau tas spēlētājs pats ir labs un tikai treneris bojā atmosfēru, tad jau šo labo spēlētāju uzreiz paņems citur.

Atradušās princeses, bļ*...

  -2 [+] [-]

, 2019-12-20 12:23, pirms 4 gadiem
Juri Savicki, Makmilana kontekstā, vai Tu pats tici šiem vārdiem :„Kaut kāda naudas kompensācija mums būs, taču tas mums nav galvenais, galvenais ir, ka Makmilans ir citā komandā,” sacīja Savickis

Vai arī priekšniekam bizness ir pāri visam??- to, protams, Jurītis pats labi zina...

Dinamieši jau sen dzīvojas krīzē, tikai dažu Latvijas hokeja sistēmas gudrīšu dēļ tas netiek atklāti pateikts. No šīs attieksmes izejot sanāk, ja problēmu nav, tad strādājam pa vecam. Kas no "vecajām tradīcijām" sanāk, paši redzam...

Par "Dinamo" Rīga sezonas nu jau vairāk kā pirmo pusi jauns raksts te:

Vai Dinamo Rīga izkāris balto karogu?

     [+] [-]

, 2019-12-20 13:33, pirms 4 gadiem
kurš tic Jurim un Ģirtam ?

     [+] [-]

, 2019-12-20 13:33, pirms 4 gadiem
Jura molodčiks! Sauc lietas īstajos vārdos.

     [+] [-]

, 2019-12-20 17:22, pirms 4 gadiem
specha rakstīja: kurš tic Jurim un Ģirtam ?
laikam jau grūti ticēt normālām lietām un viedokļiem , ja prātiņš nodzerts . nišķak, nišķak !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-01-02 01:05, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: „Kaut kāda naudas kompensācija mums būs, taču tas mums nav galvenais, galvenais ir, ka Makmilans ir citā komandā. Mēs viņam to nevarējām aizliegt,” sacīja Savickis.
............
Savickis tāds labdaris, man gandrīz asara nobira.
Vai tad no čekista, kā tikai melošanu, kaut ko citu varēja sagaidīt.