Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL huligānam Rispajevam piespriež beztermiņa diskvalifikāciju

Agris Suveizda

KHL huligānam Rispajevam piespriež beztermiņa diskvalifikāciju
Damirs Rispajevs savā KHL karjerā aizvadījis 23 spēles, pie punktiem nav ticis un ir sakrājis 194 soda minūtes
Foto: info-tses.kz

Kontinentālās hokeja līgas Sacensību departaments Astanas "Barys" spēlētājam Damiram Rispajevam par izraisīto masu kautiņu pārbaudes spēlē pret "Kun Lun Red Star" piesprieda beztermiņa diskvalifikāciju. Iepriekš Rispajevs bija diskvalificēts līdz sezonas sākumam.

"Pieņemot lēmumu, Sacensību departaments ņēma vērā Disciplinārās komitejas lēmumu, kā arī Rispajeva pārkāpumu vēsturi," teikts līgas paziņojumā. "Atbilstoši Disciplinārā reglamenta 1., 11. un 33. punktam Rispajevam par 527. (ārkārtēja rupjība) un 528. punktu (kautiņi un rupjība) pārkāpšanu tiek piemērota beztermiņa diskvalifikācija."

"Šo diskvalifikāciju nevar apsūdzēt tiesas vai jebkādā citā kārtībā. Tomēr tā var tikt atcelta pēc ieinteresētās personas iesnieguma Disciplinārajā komitejā. Tāpat KHL pievērš īpašu uzmanību tam, ka ne treneru štābs, ne kluba vadība nepieņēma mērus, lai Rispajevs izbeigtu darbības, kuras pārkāpj hokeja noteikumus," paziņojumā turpināts.

KHL valdes priekšsēdētājs Genādijs Timčenko: "Hokejs neapšaubāmi ir kontakta sporta veids. Tomēr visupirms tās ir godīgas sacensības, kurās sportisti vadās pēc spēles noteikumiem un ētikas likumiem. Līga ir šo likumu un noteikumu ievērošanas garants un necietīs to sistemātisku un rupju pārkāpšanu. Savu pretinieku apzināta pakļaušana briesmām nav pieļaujama. Spēlētāju profesionālismu nosaka spēja demonstrēt bezkompromisa spēli, tajā pašā laikā cienot gan partnerus, gan līdzjutējus."

KHL prezidents Dmitrijs Čerņišenko: "Saķeršanās, sportiskai cīņai starp līdzvērtīgiem pretiniekiem un "Fair Play" principiem ir vieta hokejā. Taču ne hokejā, ne kādā citā profesionālā sportā nevajadzētu būt vietai atklātai nežēlībai, kādu izrādīja "Barys" aizsargs Damirs Rispajevs. Pastāvīgi cenšamies jaunos reģionos piesaistīt auditoriju, popularizēt hokeju, un Rispajeva rīcību vērtējam negatīvi ne tikai sportiskā, bet arī imidža ziņā. Tādēļ nevarējām šo epizodi atstāt nesodītu un pieņēmām šo lēmumu."

Izmantotie resursi:
Рыспаев дисквалифицирован бессрочно : Новости :...

  +3 [+] [-]

, 2016-08-18 20:33, pirms 8 gadiem
Neticami, biju domājis, ka tam veprim ļaus spēlēt un turpināt dot gala visiem, jo tas takš kolhozs
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3

  -2 [+] [-]

, 2016-08-18 21:09, pirms 8 gadiem
Jāsoda klubs, kāda jēga sodīt apkopēju, kas uzkāpusi uz slidām. Atņemtu 20 punktus klubam, tad domātu ko darīt, citādi tādi gājieni turpināsies. Bet ko var gribēt no kolhoza. Gan jau šis arī drīz būs uz slidām.

     [+] [-]

, 2016-08-18 21:26, pirms 8 gadiem
Nē, klubs būtu jāsoda finansiāli, piemēram, ap 200 tūkstoši dolāru par Risipajeva pārkāpumu, formāli sadalot sodu, arī ņemot vērā kapteiņa un trenera neiejaukšanos. Punktus ņemt nost nevajadzētu. (Izņēmums ir kolhoza apstākļi, kad kolhozu sponsorē valsts uzņēmumi. Tad varbūtu jāizlīdzas ar punktu atņemšanu.) Risipajevu diskvalificēt - protams, vajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-08-18 23:08, pirms 8 gadiem
Varētu to mazo kazahu pret DR uzlaist, lai Gillies viņam iedod bietē un saprot, kura ir viņa īstā vieta.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-18 23:47, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Nē, klubs būtu jāsoda finansiāli, piemēram, ap 200 tūkstoši dolāru par Risipajeva pārkāpumu, formāli sadalot sodu, arī ņemot vērā kapteiņa un trenera neiejaukšanos. Punktus ņemt nost nevajadzētu. (Izņēmums ir kolhoza apstākļi, kad kolhozu sponsorē valsts uzņēmumi. Tad varbūtu jāizlīdzas ar punktu atņemšanu.) Risipajevu diskvalificēt - protams, vajag.
Ko tad trenerim bija jādara? Jālec laukumā?Par kapteini tas pats. Ja kapteinis nebija tad laukumā un izlektu "atrisināt kautiņu" tad dabūtu disciplinārsodu. Kura komandā būtu ieinteresēta tādā atrisinājumā? Un pastāsti lūdzu, kad tu esi redzējis, ka klubam par viena spēlētāja akstībām piešķir tāda apmēra sodu? Atceroties NHL rupjākos spēlētājus Domi un Bertuci - cik lieli sodi bija viņu klubiem pēc viņu pārkāpumiem? Klubu var sodīt ja tā uzvedās vairāki spēlētaji,turklāt konsistenti no mača uz maču, kā tas bija Jablonska Vitjaz laikos..

  +1 [+] [-]

, 2016-08-19 10:51, pirms 8 gadiem
dueto rakstīja: Ko tad trenerim bija jādara? Jālec laukumā?Par kapteini tas pats. Ja kapteinis nebija tad laukumā un izlektu "atrisināt kautiņu" tad dabūtu disciplinārsodu. Kura komandā būtu ieinteresēta tādā atrisinājumā? Un pastāsti lūdzu, kad tu esi redzējis, ka klubam par viena spēlētāja akstībām piešķir tāda apmēra sodu? Atceroties NHL rupjākos spēlētājus Domi un Bertuci - cik lieli sodi bija viņu klubiem pēc viņu pārkāpumiem? Klubu var sodīt ja tā uzvedās vairāki spēlētaji,turklāt konsistenti no mača uz maču, kā tas bija Jablonska Vitjaz laikos..
Tajs Domi vienmer bija uz kautiniem-tacu ja pretinieks negrib kauties-vins neklapeja vinu un nelida pie rezervistiem ! Par Bertuzi runajot-ta bija nozelojama riciba kad no aizmugures iedeva bietee,ja nemaldos Moore! Ir kapteinis kas ir dala no komandas sejas-ja tu neko nedari tad tavai komandai 0 vertibas un tava komanda grims!!! kautins 1-1 nevis es kaušos ar visiem! Butu kada omite uz rezervistu solina-taa ari butu dabujusi!! esam cilveki-un ja esi cilveks tad ari uzvedies cilvecigi un normas robezas