Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL jaunā sezona ar Ķīnas kluba debiju un latviskajām SKA pārmaiņām

Rolands Eliņš

KHL jaunā sezona ar Ķīnas kluba debiju un latviskajām SKA pārmaiņām
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien 17:00 ar CSKA un Magņitogorskas "Metallurg" sāksies Kontinentālās hokeja līgas jaunā sezona, kurā devīto reizi piedalīsies Rīgas „Dinamo”, bet pirmoreiz Ķīnā bāzēta komanda – Kuņlunas „Red Star”. Savukārt Harijs Vītoliņš debitēs kā krievu slavenās komandas SKA treneris, asistējot citam bijušajam Latvijas izlases hokejistam, tagad Krievijas izlases galvenajam trenerim un Vācijas pilsonim Oļegam Znarokam.

Sezona šodien tiks ievadīta ar vienu spēli – pagājušās sezonas čempione Magņitogorskas „Metallurg” piedāvās revanšu pavasarī finālā apspēlētajai Maskavas CSKA. CSKA ir uzvarējusi jau divās regulārajās sezonas pēc kārtas, taču vēl ne reizi nav pratusi triumfēt visas sezonas kopvērtējumā izslēgšanas cīņās.

Abas komandas ir saglabājušas savu pamatkodolu no iepriekšējās sezonas, bet krietnas pārmaiņas piedzīvojusi cita galvenā favorīte – Sanktpēterburgas SKA. Par tās galveno treneri kļuvis Oļegs Znaroks, par kura asistentu savukārt iecelts bijušais Maskavas „Dynamo” vadītājs Harijs Vītoliņš. Znaroks un Vītoliņš treneru korpusā sadarbojušies jau vairākus gadus un nu debitēs pie SKA stūres, tiesa, pavisam drīz Znaroku un vairākus SKA līderus gaida izbraukums uz Toronto, Krievijas izlases rindās piedaloties Pasaules kausa izcīņā.

2015. gada čempione SKA arī ieguvusi nozīmīgu pastiprinājumu Pāvela Dacjuka personā, tāpat mājās no ne pārāk spožās NHL debijas atgriezies Viktors Tihonovs. 38 gadus vecais Dacjuks ir viens no visu laiku labākajiem krievu spēlētājiem NHL, kurš KHL jau debitēja 2012. gada lokautā, kad 31 spēlē CSKA rindās guva 36 punktus.
Lai arī Vītoliņš vairs nav galvenā trenera amatā, arī šosezon četrus KHL klubus trenēs bijušie Latvijas izlases hokejisti. Jau pieminētais Znaroks, kurš šobrīd gan ir Vācijas pilsonis, Artis Ābols turpinās vadīt „Lada”, Pēteris Skudra turpinās strādāt ar „Torpedo”, bet Normunds Sējējs darbosies ar Rīgas „Dinamo” nu jau kā pilntiesīgs galvenais treneris.

Latviešu leģionāru rindas KHL klubu rindās papildinājis Kristaps Sotnieks, kurš starpsezonā pārcēlies pie Ābola uz „Lada” un spēlēs kopā ar Edgaru Masaļski. Mārtiņš Karsums joprojām ir Maskavas „Dynamo” sastāvā, bet Kaspars Daugaviņš pēc neveiksmīgā pagājušās sezonas sākuma prata rezultatīvi nostabilizēties „Torpedo” rindās, kur spēlēs arī šogad. Savas vietas KHL klubos saglabājuši arī Latvijas aizsargi Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda. Kulda turpinās spēlēt somu „Jokerit”, bet Bārtulis aizstāvēs „Admiral” krāsas.

Par spīti vasaras ilgajām runām par vairāku KHL klubu parādiem un nestabilo finansiālo situāciju šosezon līgā startēs visi tie paši 28 klubi, kas pirms gada, turklāt būs arī eksotisks papildinājums. KHL debiju piedzīvos Ķīnā bāzēta komanda „Red Star”, kuru trenēs Vladimirs Jurzinovs. Komandā šobrīd ir vairāki ķīniešu hokejisti, taču tikai diviem ir garantēts līgums, pārējie pagaidām ir uz pārbaudes laiku. „Red Star” debijas maču aizvadīs tikai pirmajā septembrī, kad viesosies pie „Amur”.

Savukārt Rīgas „Dinamo” sezonu sāks jau rīt pret „Sochi”. Komanda jau devusies izbraukumā, uzsākot trīs spēļu sēriju viesos. Izbraukumā devušies divi vārtsargi – Jakubs Sedlāčeks un Jānis Kalniņš -, kā arī desmit aizsargi un 16 uzbrucēji, to vidū arī Pjotrs Ščastļivijs, kurš tikai nesen atgriezās komandas sastāvā. Kopumā „Dinamo” rindās šobrīd ir septiņi leģionāri.

Regulārā sezona noslēgsies 18. februārī, un pēdējā mačā laukumā dosies Rīgas "Dinamo" un Ņižņekamskas "Neftekhimik". Trīs dienas vēlāk startēs Gagarina kausa izslēgšanas mači. Pirmā kārta norisināsies līdz 6. martam, bet fināls paredzēts laika posmā no 8. līdz 20. aprīlim. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, jāiegūst vismaz astotā vieta savā konferencē. Rīgas „Dinamo” tas nav izdevies jau divās sezonas pēc kārtas, bet augstākais panākums joprojām paliek konferences pusfināla sasniegšana 2010. un 2011. gadā. Savukārt visveiksmīgākais „Dinamo” regulārais čempionāts bija pašā pirmajā un 2013./14. gada sezonā, kad līgas kopvērtējumā tika ieņemta desmitā vieta. Šopavasar nācās palikt 22. vietā 28 komandu konkurencē.

KHL 2016./17. g. sezonas sastāvs

Bobrova div.Tarasova div.Harlamova div.Černiševa div.
Dinamo MinCSKAAk BarsAdmiral
Dinamo RīgaDynamo MAvtomobilistAmur
JokeritSochiLadaAvangard
MedveščakLokomotiMetallurg MBarys
SKASeverstalNeftekhimikMetallurg N
SlovanTorpedoTraktorSalavat Yulaev
SpartakVityazYugraSibir
Red Star

Rīgas ”Dinamo” sastāvs sezonas pirmajā izbraukumā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks un Jānis Kalniņš;
Aizsargi: Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Patriks Mulens, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko;
Uzbrucēji – Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Pjotrs Ščastļivijs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs , Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Rīgas "Dinamo" pirmās desmit spēles

DatumsSpēle
23. augustsviesos pret "Sochi"
25. augustsviesos pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo"
27. augustsviesos pret Maskavas "Spartak"
6. septembrisviesos pret Ufas "Salavat Yulaev"
8. septembrisviesos pret Magņitogorskas "Metallurg"
11. septembrisviesos pret Čeļabinskas "Traktor"
13. septembrismājās pret Helsinku "Jokerit"
15. septembrisviesos pret Minskas "Dinamo"
17. septembrismājās pret Novosibirskas "Sibir"
19. septembrismājās pret Novokuzņeckas "Metallurg"
1 2 43 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2016-08-22 11:23, pirms 8 gadiem
Šodien 17:00 ar CSKA un Magņitogorskas "Metallurg" sāksies Kontinentālās hokeja līgas devītā sezona, kurā astoto reizi piedalīsies Rīgas „Dinamo”

Autor, kuru sezonu izlaida Dinamo, ja Tu saki, ka Dinamo no 9 sezonām ir piedalījusies 8 ??? Manas zināšanas saka, ka Dinamo ir piedalijušies visās 9 sezonās.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-22 11:38, pirms 8 gadiem
Izvēlēta nepareiza bilde. Ja reiz Oļežeks un Harijs- tad ar Kolorādo lentēm jāliek.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-22 11:40, pirms 8 gadiem
CSKA nebūs Radulovs, kas ir krietni liels mīnuss priekš viņiem, tā kā, autor, tavs teikums par "Abas komandas ir saglabājušas savu pamatkodolu no iepriekšējās sezonas...." ir muļķības, jo CSKA bija izteikts līderis Radulovs un uz viņu spēlēja. Uz ko tagad spēlēs? Uz Da kostu? Redzēsim....

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 11:42, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Šodien 17:00 ar CSKA un Magņitogorskas "Metallurg" sāksies Kontinentālās hokeja līgas devītā sezona, kurā astoto reizi piedalīsies Rīgas „Dinamo”

Autor, kuru sezonu izlaida Dinamo, ja Tu saki, ka Dinamo no 9 sezonām ir piedalījusies 8 ??? Manas zināšanas saka, ka Dinamo ir piedalijušies visās 9 sezonās.
Tur ir rakstīts devīto reizi .

 +13 [+] [-]

, 2016-08-22 11:44, pirms 8 gadiem
Edgarinjs rakstīja: Tur ir rakstīts devīto reizi .
Neapsver tādu domu, ka autors pēc tā komentāra izlaboja rakstīto?

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 11:45, pirms 8 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Neapsver tādu domu, ka autors pēc tā komentāra izlaboja rakstīto?
Varbūt varbūt .

  -2 [+] [-]

, 2016-08-22 11:46, pirms 8 gadiem
NE-tiksim plovos

  -2 [+] [-]

, 2016-08-22 11:49, pirms 8 gadiem
Teicami! Beidzot Lielā hokeja sezona ir klāt! Sāku to gaidīt jau no brīža, kad beidzās Pasaules čempionāts. Apsveicu visus hokeja cienītājus! Baudīsim spēli!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 11:52, pirms 8 gadiem
sc murkšķu idille varēs sākties (turpināties) noriet tautiešus ar samazgām

  +4 [+] [-]

, 2016-08-22 12:08, pirms 8 gadiem
Šeit viens mazs sīkums norāda ka finanses it kā ir, netiek nauda taupīta uz sastāva kvantitāti kā pagājušā sezonā. Pirms gada izbraukumos devās 13-15 uzbrucēji un 7-8 aizsargi.
Tagad pirmā izbraukumā 10 aizsargi un 16 uzbrucēji. Protams ka tas ir sīkums, bet ja galīgi švaki būtu ar finansēm tad droši vien brauktu mazāk. Uz DR kopējā budžeta tie pāris cilvēki ir ka piliens jūrā, bet tomēr kaut mikroskopiski bet ietaupa.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 12:20, pirms 8 gadiem
Viena laba tendence tomēr ir nostiprinājusies - KHL un Dinamo ir "viens no" sportiem. Par laimi nav vairāk kā kādreiz - pārpildīta arēna, visas tautas eiforija utt. KHL un Dinamo ieņem adekvātu vietu, bet ir nevis visas mūsu sporta dzīves (un arī pat vienam otram ikdienas dzīves) neatņemama sastāvdaļa, bez maz vai eksistences jēga. Galu galā ir daudz dzīvē citu interesantu lietu, tai skatā arī sportā. Iemesli tādai attīstībai ir vairāki: gan "rīdzinieku" vājais sniegums pēdējās sezonās, gan arī tauta pamazām kļūst "pieaugušāka", gan Krievijas kopējā agresīvā politika, kur Dinamo projekts ir ekonomiskās un politiskās ietekmes instruments. Vienvārdsakot, lietas nostājas savās vietās.

     [+] [-]

, 2016-08-22 12:25, pirms 8 gadiem
Cik ķīnieš iemaksāja dalības maksu?

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 12:30, pirms 8 gadiem
svētki var sākties

  -1 [+] [-]

, 2016-08-22 12:38, pirms 8 gadiem
berimors rakstīja: Viena laba tendence tomēr ir nostiprinājusies - KHL un Dinamo ir "viens no" sportiem. Par laimi nav vairāk kā kādreiz - pārpildīta arēna, visas tautas eiforija utt. KHL un Dinamo ieņem adekvātu vietu, bet ir nevis visas mūsu sporta dzīves (un arī pat vienam otram ikdienas dzīves) neatņemama sastāvdaļa, bez maz vai eksistences jēga. Galu galā ir daudz dzīvē citu interesantu lietu, tai skatā arī sportā. Iemesli tādai attīstībai ir vairāki: gan "rīdzinieku" vājais sniegums pēdējās sezonās, gan arī tauta pamazām kļūst "pieaugušāka", gan Krievijas kopējā agresīvā politika, kur Dinamo projekts ir ekonomiskās un politiskās ietekmes instruments. Vienvārdsakot, lietas nostājas savās vietās.
Šaubos, ka tas saistīts ar finansēm, drīzāk ar tādiem faktoriem kā spēlētāju veselības stāvoklis (sezonas sākumā visi veseli, citkārt 1-2 spelētāji paliek mājās traumu dēļ), MHL sezona nav sākusies (nākamajā izbraukumā diez vai dosies gan Zīle, gan Razgals), sastāvs nav līdz galam pārbaudīts, treneri paredz lielāku sastāva rotāciju nekā tas ierasts sezonas gaitā.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 12:51, pirms 8 gadiem
neskeens rakstīja: Cik ķīnieš iemaksāja dalības maksu?
trīs

     [+] [-]

, 2016-08-22 13:53, pirms 8 gadiem
FUNIM svētki sākas čekistu organizācijas klubs TRTD Ģinama

Nekas 27-29. vieta jau gaidāma.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 14:18, pirms 8 gadiem
Tā arī nesapratu, kuri tad būs tie, kuri SKA ieviesīs tās "latviskās SKA pārmaiņas". Vai tas būs vācietis Oļegs jeb Garijs koloradoss?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 14:30, pirms 8 gadiem
Pajāt uz čekistu līgu.

     [+] [-]

, 2016-08-22 14:33, pirms 8 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Tā arī nesapratu, kuri tad būs tie, kuri SKA ieviesīs tās "latviskās SKA pārmaiņas". Vai tas būs vācietis Oļegs jeb Garijs koloradoss?
Nu varbūt treneri iemācīs spēlētājiem dažus latviešu lamuvārdus?

     [+] [-]

, 2016-08-22 14:35, pirms 8 gadiem
Man vienalga, kādu sastāvu savācis SKA, tāpāt nepārbrauks pāri CSKA.

     [+] [-]

, 2016-08-22 14:36, pirms 8 gadiem
Čempioni iespējams būs CSKA.

     [+] [-]

, 2016-08-22 14:51, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Pajāt uz čekistu līgu.
Visi jau sen zina tavu negatīvo attiekmsi pret šo līgu. Tas obligāti jāpiemin pie katra raksta?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 14:58, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Šeit viens mazs sīkums norāda ka finanses it kā ir, netiek nauda taupīta uz sastāva kvantitāti kā pagājušā sezonā. Pirms gada izbraukumos devās 13-15 uzbrucēji un 7-8 aizsargi.
Tagad pirmā izbraukumā 10 aizsargi un 16 uzbrucēji. Protams ka tas ir sīkums, bet ja galīgi švaki būtu ar finansēm tad droši vien brauktu mazāk. Uz DR kopējā budžeta tie pāris cilvēki ir ka piliens jūrā, bet tomēr kaut mikroskopiski bet ietaupa.
Loģiski, ka var braukt visi kam labpatīk, jo čekists Savickis tikko kā piedraudēja, ka cels gāzes tarifus. Loģiski, kaut kā jau tā krievu ģinama šeit jāuztur, putins naudu vairs tik daudz nedod, tad nu jāķeras pie citiem līdzekļiem, bet tas jau Funveidīgajiem un citiem zombijiem neliks šķēršļus, lai kaismīgi justi līdz mūsu dinamiešiem, tas jau štrunts ka gāzei pacels cenu, varam taču pārmaksāt vēl vairāk, galvenais ka mūsu varenais tautas lepnums eksistē.

Savickis draud ar gāzes tarifu celšanos |...

     [+] [-]

, 2016-08-22 15:10, pirms 8 gadiem
coffijs rakstīja: Pajāt uz čekistu līgu.
Pajāt ir KHL uz tevi...bet ja jau esi šeit iebezējis, tad tomēr nav pajāt.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 15:11, pirms 8 gadiem
jurixxx rakstīja: sc murkšķu idille varēs sākties (turpināties) noriet tautiešus ar samazgām
kurā klubā spēlējošos tautiešus? Krievijas klubā RD? Kāda spēle, tāda attieksme. Nekādas ilūzijas kā ņaudošajiem keponiem ar savu TRTD

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 15:43, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Loģiski, ka var braukt visi kam labpatīk, jo čekists Savickis tikko kā piedraudēja, ka cels gāzes tarifus. Loģiski, kaut kā jau tā krievu ģinama šeit jāuztur, putins naudu vairs tik daudz nedod, tad nu jāķeras pie citiem līdzekļiem, bet tas jau Funveidīgajiem un citiem zombijiem neliks šķēršļus, lai kaismīgi justi līdz mūsu dinamiešiem, tas jau štrunts ka gāzei pacels cenu, varam taču pārmaksāt vēl vairāk, galvenais ka mūsu varenais tautas lepnums eksistē.

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/228553/savickis-draud-ar-gazes-tarifu-celsanos
Ja tu būtu gudrāks, tad zinātu, ka diversificēt energonesēju piegādātājus ir Eiropas Savienības prasība.
Cita lieta, ka zagļu zemē rīcība, kam būtu jāsamazina tarifi, tos parasti paceļ. Bet tas jau nav jautājums khl vai kam citam, bet pašiem latviešiem, kuri to pieļauj.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-22 16:06, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Loģiski, ka var braukt visi kam labpatīk, jo čekists Savickis tikko kā piedraudēja, ka cels gāzes tarifus. Loģiski, kaut kā jau tā krievu ģinama šeit jāuztur, putins naudu vairs tik daudz nedod, tad nu jāķeras pie citiem līdzekļiem, bet tas jau Funveidīgajiem un citiem zombijiem neliks šķēršļus, lai kaismīgi justi līdz mūsu dinamiešiem, tas jau štrunts ka gāzei pacels cenu, varam taču pārmaksāt vēl vairāk, galvenais ka mūsu varenais tautas lepnums eksistē.

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/228553/savickis-draud-ar-gazes-tarifu-celsanos
Izrādās klaču portāls vēl pastāv.
Virsraksts protams dzeltenajā stilā, bet patiesībā, gāzes piegādātāja tarifs, kura akcionārs arī turpmāk būs Savickis, tieši saruks. Cerams to Tu saproti?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 16:31, pirms 8 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Lieliski, Eiropas augstākā līmeņa hokejs var sākties.
Hokeja svētki Latvijā un Eiropā.
Tikai Rīga, Tikai Dinamo.
Protams, jātur īkšķi arī par gandrīz savējiem SKA komandu. Sastāvs SKA vienkārši fenomenāls, viennozīmīgi varētu nosaukt par Pasaules top komandu!
Un tevi var droši nosaukt par top SC idiotu un krievu d...irsas laizītāju. Patīk sūdu garša tavā mutē?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 16:35, pirms 8 gadiem
jurixxx rakstīja: sc murkšķu idille varēs sākties (turpināties) noriet tautiešus ar samazgām
Tu kļūdies ja domā ka visiem Latvijā ir tikai viens sapnis, dzīves piepildījums un ilgas - kaut ko iekomentēt par čekista Savicka RD. Tā nebūt nav. Un arī sporta dzīvē tas nebūt nav galvenais notikums. Ne RD, ne KHL. Bet tādi kā tu jau šo vienkāršo patiesību nesaprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-08-22 17:28, pirms 8 gadiem
arhivs X rakstīja: Beidzot sākas sezona! Skatos, Straumes kungs arī satraucies kā briedis riesta laikā
Briedis riesta laikā ... kas par alegoriju ... Neesmu satraucies. Un jauno KHL sezonu neskatīšos, ne pirmo RD maču, ne arī tālāk. Gaidu Latvijas izlases OS kvali - mani tas interesē, bet ne jau RD un vēl mazāk - rašistu KHL.
1 2 43 komentāri