Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''MVD'' - Znaroks, olimpietis Štrbaks un rezultatīvais Elisons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''MVD'' - Znaroks, olimpietis Štrbaks un rezultatīvais Elisons
Mets Elisons arī ''play off'' ir komandas rezultatīvākais hokejists. ''SKA'' vadošos spēlētājus izdevās apturēt, vai to izdosies paveikt arī pret kanādiešu uzbrucēju?
Foto: khl.ru

Pēc divām dienām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas ''Dinamo'' hokejisti sāks izslēgšanas spēļu otro kārtu. Pirmo reizi izdevies aizkļūt tik tālu, taču priekšā nopietna spēle pret Rietumu konferences 2. spēcīgāko komandu Balašihas ''MVD''. Pirmo uzvarējām, laiks otrajai?

Rīgas ''Dinamo'' hokejisti regulāro sezonu beidza 8. vietā Rietumu konferencē, taču pirmajā kārtā spēja uzveikt konferences spēcīgāko komandu Sanktpēterburgas ''SKA'', iekļūstot otrajā raundā. Tur mūsējos sagaida 2. vietas ieguvēja Balašihas ''MVD''. Viens no šīs sezonas lielākajiem patīkamajiem pārsteigumiem, kuram dinamieši šosezon divreiz jau zaudējuši. ''SKA'' sezonas gaitā zaudējām pat trīs reizes. Regulārajā sezonā bija 1-3, ''play off'' - 3-1...

Pirms sērijas pret armijniekiem tika uzsvērts rīdzinieku Ahileja papēdis - pieticīgā spēle mazākumā. Sliktākā komanda mazākumā no visām ''play off'' dalībniecēm pret pašu labāko vairākuma realizētāju. Izslēgšanas spēlēs valda cits hokejs, tādēļ visiem šiem skaitļiem nebija nekādas nozīmes - ''SKA'' hokejisti sērijas laikā realizēja 6,7% no visām iespējām vairākumos, ''Dinamo'' hokejisti - neitralizēja 93,3% pretinieku centienu. Visai neticama liekas teorija, ka dinamieši pēkšņi uzlabojuši spēli nevienādos sastāvos, tāpēc lietderīgi aplūkot, ko iespējuši Balašihas miliči.

Sērijā pret Maskavas ''CSKA'', kurā tika gūta pārliecinoša uzvara ar 3-0 (3:1, 4:2, 5:2), Oļega Znaroka rokaspuiši realizējuši 28,6% vairākumu (Rīgas ''Dinamo'' - 18,8%), mazākumā spēlējot 21 reizi zaudēti tikai vieni vārti jeb 95,2% (Rīdzinieki, spēlējot mazākumā 15 reizes, arī zaudējuši vienus vārtus jeb 93,3%). Protams, varam teoretizēt, ka pretinieki bijuši dažāda kaluma, tomēr, ja vari iemest vairākumā, darīsi to arī spēlējot pret Kanādas izlasi. Savstarpējās spēles izspēlējot regulārajā čempionātā, katrai komandai izdevies realizēt vienu vairākumu, tiesa, atšķirīgs bijis iespēju skaits - ''MVD'' hokejisti vairākumā spēlējuši 10 reizes, turpretim rīdzinieki - deviņas.

Jāpiemin, ka abos dueļos uzvaras svinēja balašihieši - 8230 skatītāju klātbūtnē 2:1 Rīgā (Mārtiņš Cipulis - Deniss Kokarevs, Deniss Mosaļovs), un 4:2 Balašihā (Maiks Iguldens, Rodrigo Laviņš - Vladimirs Gorbunovs 2, Jurijs Babenko un Mets Elisons). Regulārajā sezonā dinamieši ''SKA'' zaudēja pat trīs reizes, taču sērijā viss bija mainītām vietām. Tāpat ''MVD'' - ''CSKA'' duelī - regulārajā sezonā divas uzvaras izcīnīja armijnieki, taču ''play off'' mačos viņi palika sausā. Abās spēlēs vārtus sargāja vieni un tie paši vārtsargi - ''Dinamo'' Edgars Masaļskis, ''MVD'' - Maikls Gārnets. Aizvadītajā sērijā Edgars guva potītes savainojumu, tādēļ viņa spēlēšana pagaidām ir visai apšaubāma (Zināms, ka ''play off'' spēlēs komandām tīk spēlēt paslēpes), taču Gārnets būs ierindā.

Tieši viņš kļuva par vienu no komandas līderiem regulārās sezonas laikā, turpinot lielisko sēriju arī izslēgšanas mačos. Kanādietis nopelnīja uzaicinājumu spēlēt ''All Star'' mačā Minskā, taču miličus tur pārstāvēja divi hokejisti, tāpat kā rīdziniekus - Sandis Ozoliņš un Marsels Hosa pret Gārnetu un Hosas tautieti aizsargu Martinu Štrbaku. NHL rūdījumu guvušais hokejists piedalījās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kopā ar Hosu izcīnot 4. vietu. Rezultatīvais aizsargs 2002. gadā kļuva par pasaules čempionu. Štrbaks aizvadītajās trīs ''play off'' spēlēs nopelnījis četrus (1+3) rezultativitātes punktus, kas ir otrs labākais rādītājs starp aizsargiem. Slovāka partneris aizsardzībā ir čehs Filips Novāks, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Rīgas ''Dinamo''. Zīmīgi, ka tieši viņš guva ''Dinamo'' 100. vārtus KHL.

Uzbrukumā ''MVD'' līderis regulārajā sezonā bija mums labi zināmais Mets Elisons, savus pienākumus pildot arī izslēgšanas cīņās - trīs spēlēs pieci (2+3) punkti. Pagājušās sezonas dinamietis iekrājis tik pat punktu, cik mūsu rezultatīvākais hokejists Martins Karija, taču viņam bija nepieciešamama spēle mazāk. Oļegam Znarokam gan būs, par ko palauzīt galvu - divus mēnešus nespēlē komandas kapteinis Aleksejs Kudašovs (regulārajā sezonā 36 spēles, 22 (8+14) punkti), traumēti arī Jurijs Dobriškins (33 spēles, 18 (13+5) punktu), Vladimirs Gorbunovs (54 spēles, 17 (8+9) punktu) un aizsargs Aleksandrs Boikovs (44 spēles, 10 (1+9) punktu, lietderības koeficients +4).

Nav šaubu - salīdzinot abas komandas dažādos rādītājos, virsroku gūtu ''MVD'', taču spēcīgāks septītais spēlētājs ir rīdziniekiem. Tieši ''Dinamo'' pirmajā ''play off'' kārtā kļuva par visapmeklētāko komandu (Vidēji spēlē teju 11000 skatītāju), bet ''MVD'' spēja apsteigt tikai savus pretiniekus Maskavas ''CSKA'', vidēji uz maču sapulcinot aptuveni 5000 hokeja karsēju. Atšķirīgi gan ir arēnu izmēri, tomēr, zinot atmosfēru Rīgā, vismaz šajā rādītājā mums pretinieku nav. Jāpiebilst, ka biļetes uz nākamajām divām mājas spēlēm tika izpirktas aptuveni stundas laikā, bet Balašihā, kur tās iegādājamas aptuveni par to pašu cenu, cik Rīgā maksā stāvvietas, tās noteikti būs pieejamas arī spēles dienā.

Esam uzveikuši Rietumu konferences spēcīgāko komandu, tagad kārta 2. vietas ieguvējai Balašihas ''MVD''. Uzdevums nav viegls, taču paveicams - ''SKA'' rādīja bālu sniegumu, ''MVD'' hokejisti bija ļoti pārliecinoši, tomēr, lai iegūtu Gagarina kausu, jāspēj uzveikt visas komandas. Rīdziniekiem nav izdevies uzvarēt vienīgi Ufas ''Salavat Yulaev'', taču šāda iespēja vēl var būt finālā. Jā, var būt, tikai pa ceļām jāuzvar miliči, Miloša Ržigas Maskavas ''Spartak'' vai Pjotra Vorobjova Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Ticēsim brīnumiem! Jāsaka, ka šoreiz mums palīdzējusi arī KHL ''play off'' izspēles sistēma - ņemot piemēru no citiem hokeja čempionātiem, dinamiešiem nāktos spēlēt pret Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Pjotra Vorobjova gādībā šī komanda demonstrē pārliecinošu sniegumu, tādēļ, manuprāt, tas būtu sliktāks variants, nekā ''MVD''.

Spēles notiks: 19. un 20. martā Balašihā, 22. un 23. martā Rīgā, (ja nepieciešams) 25. martā Balašihā, 27. martā Rīgā un 29. martā Balašihā. Sērija noritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Nebūs pēcspēles metienu jeb bullīšu - tā vietā tiks izspēlēti pagarinājumi (pieci laukuma spēlētāji pret pieciem) līdz kādas komandas pirmajiem gūtajiem vārtiem. Pagaidām rekords pieder Kazaņas ''AK Bars'' un Astanas ''Barys'' - pirmā sērijas spēle noslēdzās vien 105. minūtē, ar laukuma saimnieku un pašreizējo Gagarina kausa glabātāju uzvaru.

Kurš rieksts rīdziniekiem būs cietāks - ''SKA'' vai ''MVD''?

  • 61

  • 460

  • 676


  +6 [+] [-]

, 2010-03-17 23:20, pirms 14 gadiem
nu ir jacensas puisiem cik spej,vismaz bez cinas mes vinus nepalaidisim talak,ta ka MVD gaidiet parsteigumu..Dinamo var,Dinamo vares!!!!!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-17 23:30, pirms 14 gadiem
būs daudz grūtāk kā pret SKA! MVD varbūt nav tik meistarīgi hokejisti, tomēr komanda ir ļoti disciplinēta un tā ļoti labi pilda treneru norādījumus, takā prognozēju 2:4 sērijā MVD labā.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-17 23:30, pirms 14 gadiem
Gan jau paņemsim.

 +10 [+] [-]

, 2010-03-17 23:32, pirms 14 gadiem
angusrocks rakstīja: būs daudz grūtāk kā pret SKA! MVD varbūt nav tik meistarīgi hokejisti, tomēr komanda ir ļoti disciplinēta un tā ļoti labi pilda treneru norādījumus, takā prognozēju 1:4 sērijā MVD labā.
Es gan prognozeeju 4:2 Muuseejo labaa!

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:34, pirms 14 gadiem
Šeit vairs nederēs arguments "Mums nav zvaigžņu, bet mums ir komanda", tapēc, ka MVD ir tieši tas pats. Takā domāju būs nepieciešamas visas 7 spēles

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 02:32, pirms 14 gadiem
Būs vismaz divi papildlaiki,un nebūs daudz vārtu guvumu,6 spēles 100%!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-03-18 07:08, pirms 14 gadiem
Protams, ka būs Ļoti grūti! MVD ir tā priekšrocība, ka Znaroks zin visas Mūsu spēlētāju spēles nianses! Tomēr pie mūsdienu tehniskajām iespējām, visi par visiem tā pat zin daudz!!! Znaroks jau var sazīmēt kādas pareizas shēmas grib, bet jāizpilda tās ir spēlētājiem. Nu nav MVD tik augstas klases spēlētāju, lai viņus nevarētu apturēt!
Mums ir nopietni zaudējumi traumu dēļ, arī viņiem ir problēmas.
Esmu pārliecināts, ka visu izšķirs komandu Raksturs un Pašatdeve (ja nepietrūkst spēka)! Mūsējiem Jāvinnē!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 09:35, pirms 14 gadiem
Neapnīk drickāt vienu un to pašu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-18 11:04, pirms 14 gadiem
visiem zinām , kad pret MVD būs 2 reiz grūtāk kā pret ska , atceros vienu spēli šosezon , kur MVD mums neatstāja ne mazākās cerībās , bija pārāki gan ātrumā , gan spēkā , taktikā utt.

     [+] [-]

, 2010-03-18 15:21, pirms 14 gadiem
Rīt redzēs!

     [+] [-]

, 2010-03-18 19:08, pirms 14 gadiem
visu Izšķirs !FIZISKAIS!

     [+] [-]

, 2010-03-18 21:26, pirms 14 gadiem
gaņjau vairākums mazākums būs labi
pret MVD es domāju jāspēlē ka pret Ska ar zeļžainu aizsardzību.