Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vai Legasī kļūs par "Dinamo" glābēju?

Juris Miņins
Juris Miņins

Vai Legasī kļūs par "Dinamo" glābēju?
Menijs Legasī
Foto: AP/Scanpix

Pēdējo dienu laikā medijos izskenējusi informācija, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" kā pirmo vārtsargu izskata NHL pieredzi guvušo kanādieti Meniju Legasī. Daudzi jau ir sākuši priecāties šai sakarā, bet vai ir tam ir pamats?

Rīgas "Dinamo" ir visai nopietnas problēmas vārtsargu līnijā, jo šajā pozīcijā, salīdzinot ar pagājušo gadu, sastāvs nomainīsies par visiem 100 procentiem, taču uz šo brīdi tas ir nomainījies vien uz procentiem 33, t.i. no trim vārtsargiem zināms ir tikai viens – Kriss Holts. Holtam paredz otrā numura vietu, līdz ar to vienībai nav ne vadošā, pirmā, vārtsarga, ne arī rezerves vārtu sargātāja. Ja ar 3. vārtsargu vēl problēmām nevajadzētu rasties, vien jāatlasa labākais kandidāts no vietējiem kadriem, tad pirmais numurs tiek meklēts ārzemēs, jo vienīgais Latvijas vārtsargs, kurš varētu spēlēt kā KHL komandas pirmais numurs, sargās Hantimansijskas "Jugra" vārtus.

Līdz šim karmīnsarkanās krāsas krekls ar "D" burtu uz vēdera tika virtuāli piemērīts vairākiem vārtsargiem – zviedram Mikaelam Telkvistam, čeham Jakubam Štepanekam un arī kanādietim Menijam Legasī. Pēdējais no viņiem, kā var noprast no Rīgas kluba vadības izteikumiem, tiek dēvēts par "drošo variantu". Iespējams, viņš tāds arī ir pašlaik, slēdzot līgumu, bet vai viņš būs arī tikpat "drošais variants", kad nāksies stāties "Dinamo" vārtos? Tiek teikts, ka mūsdienu sportā skatīties sportistu pasē ir sliktais tonis, jo visu nosaka meistarība. Jā, tā tas arī ir, taču, no otras puses, vecums nenāk viens un, ja vērtē spēlētāja varējumu un tā izmaiņas tendences, tad bez ieskatīšanās dzimšanas gados iztikt nevar. Tad nu lūk, Menijs Legasī ir 37 gadus vecs vārtsargs, kuram pēdējās sezonas Nacionālajā hokeja līgā par veiksmīgām nosaukt nez vai var.

Debitējis NHL 25 gadu vecumā (Losandželosas "Kings" rindās), Legasī, kurš jau tolaik bija nopelnījis labākā AHL vārtsarga balvu, savas NHL karjeras laikā ir pārstāvējis četras komandas, no kurām vislabākie panākumi viņam bija Detroitas "Red Wings" sastāvā, kad viņš, esot par Dominika Hašeka dublieri, izcīnīja Stenlija kausu (2001./2002. gada sezonā). Un arī lielāko daļu no Detroitā pavadītā laika Legasī netika uzskatīts kā izteikts pirmais vārtsargs, vien 2005./2006. gada sezonā viņš aizvadīja izteiktu pirmā vārtsarga sezonu. Jāpiebilst, ka tieši tajā laikā, kad Legasī bija "Red Wings" pirmais numurs, Detroitas klubam bija visai nepārliecinošs sniegums ("Red Wings" mērogos) – izstāšanās "playoff" maču pirmajā vai otrajā kārtā un komandas līdzjutēji šajās "neveiksmēs" vainoja tieši Legasī, jo viņa spēle izslēgšanas mačos bija ļoti tāla no vēlamās.

Ar ko tas viss beidzās? Ar pāriešanu uz Sentluisas "Blues", kur Menijs, pirmajās divās sezonās, bija pirmais numurs, bet vēlāk savu pozīciju zaudēja Krisam Meisonam. Zīmīgi, ka šī "maiņa" sakrita tieši ar to laiku, kad Sentluisa, pirmo reizi četru sezonu laikā, iekļuva "playoff" spēlēs... .

Pēc šāda pavērsiena var teikt, ka Legasī karjerā sākās visai uzskatāma lejupslīde – aizsūtīšana uz AHL, līguma nepagarināšana ar "Blues" sistēmu, ielūgums uz Atlantas "Thrashers" treniņnometni, kurā veterāns neizturēja konkurenci un parakstīja līgumu ar AHL komandu Čikāgas "Wolves", kuru pārstāvēja līdz tam laikam, kamēr Karolīnas "Hurricanes" nonāca kritiskā situācijā (savainoti bija vairāki vārtsargi, bet dublieri nerādīja pienācīgu spēli), un noslēdza līgumu ar veterānu, tādējādi atgriežot viņu NHL apritē.
Jāsaka, ka šīs 28 spēles Karolīnas "Hurricanes" kreklā Legasī bija visai normālas (ņemot vērā "viesuļu" kopējo sniegumu šajā sezonā), taču Īstrazerforfdas komanda ar Meniju līgumu vairs nevēlējās pagarināt... .

Starp citu, ja Menijs Legasī patiešām pievienosies Rīgas komandai, tad tā nebūs viņa pirmā reize, kad vārtsargs spēlē Eiropā. Lokauta sezonā Legasī bija noslēdzis līgumu ar Krievijas Superlīgas komandu Voskresenskas "Khimik", taču pēc divos mačos ielaistām 10 ripām, un problēmām ģimenē, Legasī, ne bez skandāla, devās atpakaļ uz Ziemeļameriku.

Tāpat, parakstot līgumu ar, teiksim tā, ne visai jaunu vārtsargu ir jāpievērš uzmanība savainojumiem un pēdējo sezonu laikā Legasī ir mocījušas, ja tā var izteikties, klasiskās vārtsargu kaites – gūžas un ceļgalu savainojumi (ceļgals ticis arī operēts), viegli smadzeņu satricinājumi, bet aizvadītās sezonas vidū Legasī bija problēmas arī ar acīm.

Nobeigumā "pavelko svītru" var piebilst to, ka, lai arī "Menijs Legasī" ir neapšaubāms "brends" pasaules hokejā, tas ir izveidots vairāk vai mazāk pateicoties nesliktām spēlēm spēcīgā komandā (Detroitā), bet kā arī atzīmē Ziemeļamerikas eksperti, Legasī ir labs otrais numurs, kurš pie vajadzības kādu laiku var arī spēlēt kā vadošais vārtsargs, taču uz panākumiem un kausiem ar viņu cerēt nevar. Protams, tas viss tiek vērtēts atbilstoši NHL līmenim, kā būs (un vai vispār būs, jo no sākuma vēl ir jāparaksta līgums) KHL, rādīs laiks, taču pārlieku lielam optimismam, kāds brīžiem tiek novērots, īsti nav pamata.

Vai Menijam Legasī būtu jākļūst par Rīgas "Dinamo" pirmo vārtsargu?

  • 189

  • 347

  • 159


1 2 3 87 komentāri

 +34 [+] [-]

, 2010-07-15 14:31, pirms 14 gadiem
Nu vārtu sargs ar tādu NHL pieredzi ir un paliek labs, bet vecums arī var izpausties atsevišķās spēles situācijās, kā arī traumatisms šāda vecuma spēlētājiem ( ar izņēmumiem) ir lielāks.

+113 [+] [-]

, 2010-07-15 14:33, pirms 14 gadiem
Viņš ir labs pie velna, mēs ar skaļiem saukļiem visas viņa traumas izdziedēsim.

  +8 [+] [-]

, 2010-07-15 14:33, pirms 14 gadiem
Kāda jēga rakstīt šādu rakstu, kurā praktiski tiek nolikts iespējamais pirmais nummurs komandā.? Ar šo rakstu tu vari tikai pamainīt fanu skatījumu, nevis lietas Dinamo nometnē.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-15 14:34, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka šis ir jāņem, ir NHL pieredze , bet vecums!
cerams ka ar Legasi viss tiks sarunāc un viņš spēlēs RD un rādīs labus status!Gan sev, gan komandai!

 +24 [+] [-]

, 2010-07-15 14:37, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā, kā RD maina leģionārus, neredzu iemeslu, lai nepamēģinātu Legasī.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-15 14:42, pirms 14 gadiem
stulbums kautkāds,tad jau umku vai pat Irbi ar varēja paņemt...

  +2 [+] [-]

, 2010-07-15 14:45, pirms 14 gadiem
nja uz Krieviju viņam bija interesanta odiseja ... pat daudz pieredzējušie krievi brīnījās par tādu dīvainīti ..

starp citu - Himik rindās viņa beidrs bija tāds Pēteris Skudra

  +2 [+] [-]

, 2010-07-15 14:48, pirms 14 gadiem
janem ir vins pat all star spelejis ir un es ar vinu vienreiz kopa OHL speleju

     [+] [-]

, 2010-07-15 14:52, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: lai arī "Menijs Legasī" ir neapšaubāms "brends" pasaules hokejā, tas ir izveidots vairāk vai mazāk pateicoties nesliktām spēlēm spēcīgā komandā
Manuprāt, ļoti precīzi.

 +48 [+] [-]

, 2010-07-15 14:52, pirms 14 gadiem
dafs rakstīja: janem ir vins pat all star spelejis ir un es ar vinu vienreiz kopa OHL speleju
Playstation vai xbox?

  +4 [+] [-]

, 2010-07-15 14:54, pirms 14 gadiem
Kalvinators rakstīja: Manuprāt, ļoti precīzi.
Jā, bet kā gan savādāk tas brends veidojas, ja ne ar labāk spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2010-07-15 14:54, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Playstation vai xbox?
es kanadeitis esu un sen sen OHL kapaju ar vinu pa isto

  +3 [+] [-]

, 2010-07-15 14:55, pirms 14 gadiem
Legasī uz Dinamo? no way... kā jau rakstā minēts stipri viduvējs vārtusargs, kas tādai komandai kā Dināmo, kur nav nekādi spožie golu metēji nederēs. viņš var spēlet tādās komandās, kas met spēlē vidēji 4 golus. ne velti Blues nosūtija šamo uz Preoriu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-07-15 15:00, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Jā, bet kā gan savādāk tas brends veidojas, ja ne ar labāk spēlēm
"Menijs Legasī" ir neapšaubāms "brends" pasaules hokejā, tas ir izveidots vairāk vai mazāk pateicoties nesliktām spēlēm spēcīgā komandā (Detroitā)

Labām un nesliktām spēlēm nav viens un tas pats. Pie tam, domājams, piekritīsi, ka TOP komandā (sevišķi tādā, kā tolaik bija "Red Wings") vārtsargam nav tik daudz darba kā, teiksim, pēdējo vietu komandā.

 +10 [+] [-]

, 2010-07-15 15:03, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: "Menijs Legasī" ir neapšaubāms "brends" pasaules hokejā, tas ir izveidots vairāk vai mazāk pateicoties nesliktām spēlēm spēcīgā komandā (Detroitā)

Labām un nesliktām spēlēm nav viens un tas pats. Pie tam, domājams, piekritīsi, ka TOP komandā (sevišķi tādā, kā tolaik bija "Red Wings") vārtsargam nav tik daudz darba kā, teiksim, pēdējo vietu komandā.
Jā, bet mēs runājam par RD, nevis par, piemēram, par SKA, kas var aī Nobokovu atļauties. Protams, labāks būtu Luongo, bet jāskatās reāli.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-15 15:04, pirms 14 gadiem
"izslāšanās "playoff" maču pirmajā vai otrajā kārtā "... lasīju un nesapratu ko tas pašpasludinātais eksperts ir sadzejojis

  +1 [+] [-]

, 2010-07-15 15:06, pirms 14 gadiem
nezinu, bet es ļoti lielas cerības lieku uz K.Holtu!!!! Ceru ka viņš ar laiku būs RD pamatvārtusargs!!!! KHL ir stipri atšķirīga no NHL un AHL!!! Un man šķiet ka ziemeļamerikas vārtusargi atrāk adoptējās eiropā nekā eiropas v-sargi ziemeļamerikā!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-07-15 15:09, pirms 14 gadiem
bet nu es savu balsi labāk atdotu par J.Stepaneku nekā M.Legacy!!!!

 +15 [+] [-]

, 2010-07-15 15:09, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Jā, bet mēs runājam par RD, nevis par, piemēram, par SKA, kas var aī Nobokovu atļauties. Protams, labāks būtu Luongo, bet jāskatās reāli.
Nav runa ne par Luongo, ne Nabokovu, ne Milleru un, iespējams, arī pat ne Legasī kā tādu.
Jautājums ir vai komandai ir vajadzīgs uzvārds vai spēlētājs? Pieļauju, ka cenu amplitūdā no ~0.3 līdz 0.25 miljoniem ASV dolāru kandidātu varēja būt pietiekoši daudz, ne tikai karjeras norietā esošs NHL veterāns.

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:16, pirms 14 gadiem
Eh kā gribētos, lai Lūsiņš arī būtu Dinamo kaut kā trešais vārtsargs.

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:18, pirms 14 gadiem
Juris Miņins kā hokeja eksperts pa vakariem piestrādā visticamāk kā KRITIĶIS!!!!

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:19, pirms 14 gadiem
vismaz buus daudz labaaks variants par pagaajusaassezonas vārtuviiriem!

  +3 [+] [-]

, 2010-07-15 15:25, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Bet tā dadzi acī katram var atrast.
Protams, taču vai tāpēc jāizvēlas tas variants, kuram dadzi jau pa gabalu var redzēt?

Ja iepriekš RD bija viena no retajām līgas komandām, kas neaizraujas ar leģionāru-veterānu pārvilināšanu par lielu naudu (jo bija vietējie spēlētāji, kuriem savādāk KHL nespīdētu), tad tagad izskatās, ka, kā vajag kādu "atslēgas spēlētāju", tā RD jau zina ko darīt ("С кем поведёшься, от того и наберёшься") - ņemt veterānu (labi vēl, ka ne par nenormālu naudu).

Kā iet Ziemeļamerikas veterāniem KHL? Minska jau pārbaudīja pirmajā sezonā.

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:26, pirms 14 gadiem
elninjo2 rakstīja: Eh kā gribētos, lai Lūsiņš arī būtu Dinamo kaut kā trešais vārtsargs.
un ko tas dotu???

atgādināšu, ka pagājušajā KHL sezonā RD vārtos stājās tikai 2: Masaļskis un Pruseks. Enkuzenam un Muštukovam spēles laiks bija - 0!

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:27, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Jā, bet kā gan savādāk tas brends veidojas, ja ne ar labāk spēlēm
Ja viņš būtu stabils un ne-traumatisks, tad jā. Bet zinot RD budžetu, mums nevajadzētu maksāt par ''vārdu''(Legasī tāds ir, un viņš pats to labi apzinās, un var paņemt lielāku piķi), kurš iespējams ļoti lielu daļu pavadītu uz soliņa. Par to naudu labāk paņemt kādu nezināmu, bet pat varbūt pat labāku.
Legasī lai ņem Minska, šiem patīk pārmaksāt un tādēļ netikt PO

Nu redzēs redzēs, ko Normis izdomās Ja arī paņems, es jau nu nežēlošos. Visam savi - un +.

  -4 [+] [-]

, 2010-07-15 15:33, pirms 14 gadiem
Kalvinators rakstīja: Nu redzēs redzēs, ko Normis izdomās Ja arī paņems, es jau nu nežēlošos. Visam savi + un -.
Normis pārdomās, tiklīdz izlasīs šo rakstu.

Es varu derēt, ka Sējējs par Legacī problēmām neko pat nenojauta.
Arnasona variants daudz vieglākā formā...

Holts tika paņemts, jo Daugaviņš pateica, ka Holts ir normāls čalis... Komplektācija RD style.

 +15 [+] [-]

, 2010-07-15 15:34, pirms 14 gadiem
Ja tas būtu reāls variants, tad es nedomāju, ka tas šeit parādītos. Ka tik nav kāds Normunda māņu manevrs, jo pārāk jau Legasi neatbilst Dinamo piekoptajai koncepcijai.

  +8 [+] [-]

, 2010-07-15 15:36, pirms 14 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Normis pārdomās, tiklīdz izlasīs šo rakstu.

Es varu derēt, ka Sējējs par Legacī problēmām neko pat nenojauta.
Arnasona variants daudz vieglākā formā...

Holts tika paņemts, jo Daugaviņš pateica, ka Holts ir normāls čalis... Komplektācija RD style.
Un Legasī Kulda ieteica?

  -2 [+] [-]

, 2010-07-15 15:38, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Ja tas būtu reāls variants, tad es nedomāju, ka tas šeit parādītos. Ka tik nav kāds Normunda māņu manevrs, jo pārāk jau Legasi neatbilst Dinamo piekoptajai koncepcijai.
RD koncepcija- Jauni spēlētāji ar vēlmi sevi pierādīt.

Arnasons? Tādas koncepcijas nav...

     [+] [-]

, 2010-07-15 15:39, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Protams, taču vai tāpēc jāizvēlas tas variants, kuram dadzi jau pa gabalu var redzēt?

Ja iepriekš RD bija viena no retajām līgas komandām, kas neaizraujas ar leģionāru-veterānu pārvilināšanu par lielu naudu (jo bija vietējie spēlētāji, kuriem savādāk KHL nespīdētu), tad tagad izskatās, ka, kā vajag kādu "atslēgas spēlētāju", tā RD jau zina ko darīt ("С кем поведёшься, от того и наберёшься") - ņemt veterānu (labi vēl, ka ne par nenormālu naudu).

Kā iet Ziemeļamerikas veterāniem KHL? Minska jau pārbaudīja pirmajā sezonā.
Un ko tu varētu pateikt par OHK Dinamo vārtuvīru nr.1 M.Gārnetu?? Lēģionārs no z-amerikas!!!! Pirms 1,5 gadiem es vispār par viņa eksistenci nezināju!!!

  +6 [+] [-]

, 2010-07-15 15:41, pirms 14 gadiem
jurjuris rakstīja: Un ko tu varētu pateikt par OHK Dinamo vārtuvīru nr.1 M.Gārnetu?? Lēģionārs no z-amerikas!!!! Pirms 1,5 gadiem es vispār par viņa eksistenci nezināju!!!
Ļoti slikti, ka nezināji.

Pie tam, runa ir par Ziemeļamerikas veterāniem (kā arī tika rakstīts sākumā). Garnets uz Balašihu pārcēlās 25 gadu vecumā un nekādā gadījumā veterānu kategorijai nav pieskaitāms pat tagad.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-15 15:41, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un Legasī Kulda ieteica?
Visticamāk... Sējējam spēlētāji vienmēr nāk caur pazišanām...
Piemēram, Cibuļskis ieteica Svetu, Fosteru.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-15 15:43, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: un ko tas dotu???

atgādināšu, ka pagājušajā KHL sezonā RD vārtos stājās tikai 2: Masaļskis un Pruseks. Enkuzenam un Muštukovam spēles laiks bija - 0!
Tas dotu to, ka viņš ir mūsējais nevis leģionārs. Viņam būtu iespēja sevi pierādīt spēlē ne tikai pirmssezonas nometnē.

  +5 [+] [-]

, 2010-07-15 15:44, pirms 14 gadiem
jurjuris rakstīja: Un ko tu varētu pateikt par OHK Dinamo vārtuvīru nr.1 M.Gārnetu?? Lēģionārs no z-amerikas!!!! Pirms 1,5 gadiem es vispār par viņa eksistenci nezināju!!!
Ko es varētu pateikt par M. Gārnetu? Viņam nav karjeras noriets ar garantētu NHL pensiju. Tādēļ viņam nav pilnīgi vienalga, kā viņš spēlē otrā pasaules malā, neko neizsakošā klubā.
1 2 3 87 komentāri