Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Jokerit" ģenerālmenedžeris: "Darām visu saskaņā ar Somijas varas iestāžu instrukcijām"

Emils Ozerinskis

"Jokerit" ģenerālmenedžeris: "Darām visu saskaņā ar Somijas varas iestāžu instrukcijām"
Prieki pēc uzvaras gan nebija ilgi. Foto no Jokerit Facebook lapas

Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku "Jokerit" nonācis divu nedēļu pašizolācijā pēc spēles ar Ņižņekamskas “Neftekhimik”. Somu komandas ģenerālmenedžeris un leģendārais hokejists Jari Kurri norādījis, ka komanda pilnībā rīkosies pēc Somijas varas iestāžu rīkojumiem.

"Somijas varas iestādes infekcijas gadījumā noteikušas 14 dienu karantīnu. Šorīt apspriedām šo problēmu ar autoritātēm. "Jokerit" darīja visu atbilstoši noteiktajām instrukcijām. Kā veiksim treniņus divu nedēļu pašizolācijas laikā? Šobrīd to nevaru pateikt. Pēc tās mums nekavējoties būs jādodas laukumā un tā nav laba situācija. Mūsu spēlētājiem nav saslimšanas simptomu, bet viņiem divas nedēļas jāpavada karantīnā," par aktuālo situāciju Somijas komandā vēstīja Jari Kurri.

Kurri turpināja ar situāciju turnīra kalendārā: "Piecus paredzētos mačus būs jāpārcceļ uz vēlāku laiku. Mums izveidojusies laba sadarbība ar KHL un pretinieku komandām. Par dažu spēļu laiku jau esam vienojušies. Neredzu nekādus draudus šajā precidentā. Tas nenotiek katru dienu. Ceru ka situācija stabilizēsies, jo jau sešus mēnešus ar to nākas sadzīvot. Karantīna rada problēmas, bet pagaidām nav citu iespēju."

Somijas olimpiskās komitejas galvenais ārsts Mārits Valtonens komentēja "Jokerit" situāciju: "Spēles laikā komandas ir tuvā kontaktā. Ir neiespējami ievērot distanci tieši mača laikā. Slimība var neparādīties uzreiz pēc kontakta, jo tai vajadzīgas divas līdz 14 dienas inkubācijas laika. Parasti simptomi sāk parādīties četru līdz piecu dienu laikā. Ģērbtuvēs pastāv lieli riski, jo cilvēki ir tuvu viens otram gana ilgu laiku. Arī ceļojot lidmašīnā komandas locekļi atrodas viens otram līdzās. Visiem komandas dalībniekiem ir jānēsā maskas, taču saslimšanas gadījumā tālāk doties nevar. Līdz ar saslimšanas risku, kas radies spēlē pret "Neftihimik", Somijas varas iestādes noteikušas "Jokerit" komandai karantīnu."

Helsinku "Jokerit" spēli pret sasirgušo "Neftihimik" komandu uzvarēja ar 6:0. Tālāk ar vīrusu inficētā Ņižņekamskas komanda devās uz Rīgu, kur komanda iestrēgusi lidostā.

     [+] [-]

, 2020-09-11 19:24, pirms 4 gadiem
Šajā kontekstā authorities būtu jātulko kā varas iestādes nevis autoritātes.