Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Dinamo" debitants Marejs: "Šī būs neparasta un sarežģīta sezona"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgas "Dinamo" debitants Marejs: "Šī būs neparasta un sarežģīta sezona"
Džordans Marejs (#47) debijas mačā. Foto: dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas izbraukuma mačā Rīgas "Dinamo" šovakar izbraukumā zaudēja Helsinku "Jokerit" - 1:4. Rīdzinieku jaunieguvums Džordans Marejs atklāj, ka nebija spēlējis astoņus mēnešus, slavē pretiniekus un nevēlas novelt vainu uz koronavīrusu.

Rīdzinieku sastāvā debitēja kanādiešu aizsargs Džordans Marejs: "Jutos labi. Biju ļoti noilgojies pēc hokeja - nebiju spēlējis astoņus mēnešus. Protams, vēl jāpierod, bet kopumā ir labi. Komandā ir zināmas sejas, esmu iejuties ļoti labi. Spēle nebija no vieglākajām, bet ir vairākas lietas, ko mēs darījām labi. Bija pāris nepatīkamas epizodes, vēl ir jāpiestrādā. Sniegums man patika, bet rezultāts, protams, ne. Ātri zaudējām divus vārtus, pret šo komandu atspēlēties bija ļoti grūti. Pretinieki šovakar bija ļoti meistarīgi. Spēlēja ļoti pārdomāti un ar augstu tehnisko meistarību, darbojās ātri. Viegli nebija, bet būs labi - jāturpina strādāt. Šī būs neparasta un sarežģīta sezona. Taču nekādā gadījumā nedrīkst visā vainot šo situāciju ar vīrusu. Spēlējam ar tiem, kuri var. Arī pretiniekiem būs problēmas. Vienkārši jāizmanto savi momenti."

Kā jau ziņots, oktobra sākumā Marejs pievienojās KHL klubam, bet pagājušajā sezonā viņš rezultatīvi spēlēja Amerikas Hokeja līgā.

Somu vienības vārtus sargāja Jānis Kalniņš un atvairīja 23 un 24 rīdzinieku metieniem. Pēcspēles preses konferencē "Jokerit" galvenais treneris Lauri Marjameki atzina, ka latvietis nospēlēja teicami.

"Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra: "Pret "Jokerit" vienmēr interesanti spēlēt. Komandai ir neticams uzbrukuma potenciāls, un tagad viņi ir uz viļņa. To mēs jau redzējām pagājušajā mačā pret "Spartak" [7:1]. Mūsu komanda šovakar veica teicamu darbu, bet, protams, jāstrādā pie spēles mazākumā. Pēc pārtraukuma mums nav bijuši tik daudzi treniņi. Aizvadījām ļoti labu maču, esmu lepns par puišiem."

"Dinamo" somu aizsargs Tonijs Sunds: "Ļoti grūts mačs, bet tajā pašā laikā mēs parādījām laba līmeņa hokeju. Droši vien mīnuss ir pāris ielaistie vārti mazākumā, bet citādi mēs darbojāmies labā līmenī. Protams, man vēl jāpielāgojas KHL, taču jau tagad redzu cik daudzi individuāli spēcīgi spēlētāji te spēlē, un man tas patīk."

Izmantotie resursi:
dinamoriga.lv
khl.ru