Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Ankipāns: saruna ar Dzierkalu, Ullstrema slimība un duelis pret Znaroku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ankipāns: saruna ar Dzierkalu, Ullstrema slimība un duelis pret Znaroku
Ģirts Ankipāns. Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" jau pēc četrām dienām sāks jauno sezonu, savā laukumā uzņemot Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak", ko vada Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Šodien rīdzinieki aizvadīja pēdējo treniņu Piņķos, rīt brīvs, bet sestdien tiks iemēģināts "Arēnas Rīga" ledus. Galvenais treneris Ģirts Ankipāns sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicēja sastāva aprises. Saruna notika pēc "Dinamo" treneru sapulces ar Mārtiņu Dzierkalu.

Karstā tēma – ko pārrunājāt ar Mārtiņu?
Parunājām, ka dzīvē lietas mainās. Teiksim tā – ir jāstrādā, lai sasniegtu savus mērķus.

Pie kopsaucēja nonācāt?
Nav jau, kur nonākt. Vai nu viņš grib strādāt un kļūt par hokejistu, vai arī nē.

Bet laikam pirmo reizi redzu, ka visi treneri sanāk uz sapulci, lai aprunātos ar spēlētāju, kurš nav komandā...
Mēs uzklausījām viņa domas. Kā viņš sevi redz vispār.

Tā bija viņa paša iniciatīva šeit atbraukt?
Jā, viņa aģenta iniciatīva.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā varam gaidīt jaunumus?
Nē, absolūti nē. Tur situācija ir ļoti vienkārša. Komanda gatavojas, fiziskais stāvoklis pilnīgi noteikti ir pavisam citā līmenī. Jaunajiem ir tā, ka atnāc, tev ir spēks, vari nospēlēt nedēļu uz emocijām. Pēc tam iestājas nogurums, fiziski paliec lēnāks, nespēj laukumā izdarīt to, ko gribi tu un grib treneris. Sākas nervozitāte, pārliecības zušana. Tāpēc mēs šeit vasarā trenējamies. Amerikā ir mazliet citādi – viņi caur spēlēm iegūst formu. Viņiem ir tik gara sezona, ka tur var izspēlēt divus turnīrus, un "play-off" komandas jau pirms tam ir vairāk vai mazāk zināmas.

Pagājušajā gadā Mārtiņš pievienojās Latvijas Dzelzceļa kausa laikā, un bija redzams, ka sezonas sākumā viņam ir nepieciešams laiks, lai ieskrietos.
Jā, bija tā. Man nav nekādu pretenziju pret viņu – jau no laika, kad vēl junioru izlasi trenēju, viņš ir viens no maniem mīļākajiem spēlētājiem. Tur daudz viņu biju. Gan tas pats Balcers, Zīle, Rubīns, Čukste. 97. gadi spēlēja pie 95. gadiem. Es labprāt viņam palīdzētu, bet pats saproti, kā dzīvē ir – jāgrib pašam.

Jautāšu tieši – viņš šosezon varētu spēlēt "Dinamo"?
Viss ir viņa rokās. Tad ir jāsāk strādāt. Hokejs ir komandas sporta veids. Nav tā, ka atnāks viens burvju onkulis un sametīs golus vai vārtsargs visu noķers. Ir uzbrucēji, kuri veido rezultātu. Ir uzbrucēji, kuri aizsargājas. Tiklīdz kolektīvs kļūst monolīts, veidojas rezultāts, un mēs uz to strādājam ļoti daudz jau otro gadu. Šovasar esam vēl stiprāk tam pievērsuši uzmanību. Man jau daudzi aģenti zvana un piedāvā spēlētājus, mēs te ilgi varētu spriest. Ja viņš nebūtu vietējais puika, laikam mēs nemaz nerunātu [ar viņu].

Šodien uz ledus nebija Dāvida Ullstrema.
Viņš aizbrauca pie ārsta uz pārbaudi. Tur nav nekādas traumas. Tikai apaukstējies, klepus. Cik ilgā laikā klepus pāriet... Vienam ātrāk, vienam lēnāk. Bet esmu 100% pārliecināts, ka viņš būs pirmajā spēlē.

Komandā ir divi spēlētāji ar pārbaudes laika līgumiem – Kristaps Nazarovs un Deivids Sarkanis. Līgumi ir līdz augusta beigām. Gala lēmums ir pieņemts?
Mums vēl ir dažas dienas, bet jā – viens no viņiem paliks. Kad būs oficiāli, tad pateiksim.

Pieņemu, ka Sarkanis paliek.
Silts, tā varētu teikt.

Dzelzceļa kausā četrās spēlēs tika ielaisti četri vārti. Vieni no tiem – pēdējās sekundēs pret Kazaņas "Ak Bars". Kur slēpjas panākumu atslēga?
Komandas darbs, tikai un vienīgi. Ja pretinieks met pa mūsu vārtiem, tad kaut kas ir noticis pirms tam vai bijusi virkne ar notikumiem laukumā. Vēl jāuzdod jautājums, kāds tas metiens bija – vārtsargs redz vai neredz. Pēc iespējas mazāk bīstamus metienus gribam pa mūsu vārtiem. Cenšamies visu novirzīt uz bortiem. Diezgan apņēmīgi strādājam, uzbrucēji diezgan lielu apjomu veic gan priekšā, gan aizmugurē, diezgan labi atgriežas. Disciplīna mums ir augstā līmenī. Spēlētāji strādā cits citam. Labā zīme, ka spēlētāji cits citam nedod atlaides.

Pieļauju, ka trenerus ļoti priecīgus dara tas, ka pēdējos pārbaudes mačos nekas nebija jāmaina virknējumos – viss strādāja tieši tā, kā vajadzēja.
Jā, virknējumi mums jau no paša sākuma ir tādi, tikai Ullstremu un J. Berjlundu vietām samainījām. Visas maiņas izskatās ļoti sakarīgi. Protams, spēles laikā tāpat ir izmaiņas. Atkarībā no rezultāta varu palaist citādus virknējumus. Vai atkarībā no tā, kur iemetiens atrodas – mūsu zonā vai pretinieku. Bet lielos vilcienos tieši šādi arī sāksim. [Rēdlihs – Ullstrems – Dārziņš, J. Berjlunds – Makmilans – Eštons, Gilīss – Džeriņš – Marenis, Meija – Bērziņš – Ģēģeris, Māršals – Balinskis, Sotnieks – K. Berjlunds, Zīle – Ališausks]

Ko ieraudzīji mačā pret Minsku, kas laikam bija lielais eksperiments un lielā iespēja?
Viennozīmīgi. Man svarīgi bija redzēt, vai spēlētāji, kuri ielēks iekšā – un man pat nebija svarīgs rezultāts – spēs pildīt to pašu apjomu un tos pašus uzdevumus. Zīmējums nekur nepazuda. Labi, meistarībā bijām mazliet vājāki, bet zīmējums palika. Tas man kā trenerim vieš pārliecība, ka gadījumā, ja kaut kas notiek, mums ir varianti.

Kā septītais aizsargs tiks izmantots Sergejs Gimajevs?
Jā. Viņš arī pagājušajā sezonā pildīja šo funckiju ļoti atbildīgi. Viņš ir pirmā mazākuma aizsargs, kurš var ielēkt spēlē no beņķa, nespēlējot iepriekšējās sešas septiņas minūtes. Tas nav viegli, bet viņa pieredze atļauj to darīt. Ir jāmāk būt septītajam aizsargam, tas nemaz nav tik viegli.

Eduards Jansons iemeta vārtus vairākumā pret Minsku, un tā viņam bija vienīgā iespēja sevi parādīt Dzelzceļa kausā. Cik daudz viņam pietrūkst, lai būtu pamatsastāva spēlētājs?
Mums ir pamatsastāvs, tad ir nākamais aizsargs, nākamais aizsargs, nākamais... Tādā griezumā skatāmies. Loģiski, ka mēs paļaujamies un pieredzējušiem un pārbaudītiem variantiem. Es jau vairākas reizes esmu teicis, ka viņam ir ļoti laba attieksme pret darbu un viņa laiks pienāks. Skatos lielākā griezumā – ja ne šogad, tad pēc gada. Domāju, ka divu gadu griezumā iegūsim stabilu vērtību aizsardzībā gan "Dinamo", gan izlases kontekstā. Viņam ir neapšaubāmi labākais metiens no visiem aizsargiem, tas gan, plus viņš ir labrocis.

Tādēļ apspēlēju ideju likt viņu kā septīto aizsargu, kuru izmantot vairākumā.
Mums ir septītais, kurš spēlē mazākumā. Vairākuma aizsargi mums ir – Balinskis, Māršals, K. Berjlunds. Par daudz arī tomēr nevar būt. Mums ir trīs uzbrūkošie aizsargi un četri aizsardzības aizsargi, kas ir pareizais balanss.

Runājot par K. Berjlundu, ja skaties maču kopumā, viņš nekad neiekritīs acīs. Ja pavēro viņu ciešāk, tad ikviens lēmums šķiet ļoti loģisks, pārdomāts un pamatots.
Viņam ir augsts hokeja IQ. Viens no retajiem hokejistiem, kurš visus terminus saprot un zina. Labi, ne retajiem, bet ir hokejisti, kuri šeit bijuši un kuri nesaprot parastu hokeja terminu. Viņš saprot visu – kur viņš atrodas, kāpēc viņš tur atrodas, kāpēc tur nūja, kāpēc tur slida, kurā virzienā viņš kustas. Viņam ir ļoti labs slidojums, kas atļauj darīt vairāk. Viņu var vērtēt... jā, tā ir – tu viņu neredzi, bet zini, ka vari paļauties uz viņu.

Cik daudz esat skatījušies Maskavas "Spartak" spēles? Ko no viņiem sagaidīt?
Esmu redzējis vairākas spēles, vairākas epizodes ar video treneri esam apskatījuši. Grūti teikt. Tā ir pieredzējusi komanda, kura māk spēlēt ar ripu. Varbūt tā nav tik ātra komanda. Īstenībā mūs maz interesē, ko viņi dara. Mēs tāpat diktēsim savus noteikumus laukumā, uzspiedīsim savu spēli, nedosim tik brīvi pārvietoties laukumā. Paskatīsimies. Spēle būs laba.

Nav ātra – tas "Dinamo" ir pluss?
Protams. Viņi grib spēlēt lēnāk un pragmatiskāk. Negribu neko teikt un skriet pa priekšu. Daudzi gaida no mums. Bet viss kārtībā – ļoti pozitīvi skatos, un ar pārliecību. Nedomāju, ka mums jāliek baigais akcents uz to, ko viņi dara – tāpat mēs visus tos spēlētājus no galvas zinām.

Tiem, kuri nezina – kuriem spēlētājiem jāpievērš uzmanība? Bez Daugaviņa un Karsuma.
Oļegam. [Smejas] Tur ir ātri spēlētāji – Hohlačovs un Zubovs. Individuāli spēcīgi spēlētāji, kuri ir mazi augumā un ātri. Žiglākie spēlētāji. Aizsargi ir ļoti lieli, ar labiem metieniem, bet mēs varam piedāvāt viņiem pamēģināt pakustēties mums līdzi. Redzēsim. Būs ļoti interesanta spēle. Bet vēlreiz saku – neesam ļoti ieciklējušies uz viņiem, cik uz sezonu kopsummā.

Liekot punktu – treniņā uz ledus bija seši treneri. Dzelzceļa kausā Aigars Cipruss sēdēja tribīnēs ar austiņām, tāpat ir video treneris Pēteris Groms. Kā tiek dalīti pienākumi, lai neviens nejustos lieks?
Ir jāveic liels darba apjoms – ikdienā aprunāties ar katru spēlētāju. Mēs skatāmies spēli kopā, viens par to aprunājas, cits par to, kaut ko norāda. Tas ir liels apjoms. Kas attiecas uz bench management, mēs pieci būsim uz beņķa, bet Cipruss pildīs Arta [Ābola] funckiju augšā. Tā ir svarīga ar šīm visām niansēm – zonām, vārtu gūšanu un visu pārējo. Ir vajadzīgs cilvēks augšā. Mums ir trīs cilvēku saikne. Edgaram ir austiņa, un viņš dzird abus divus, kuri diskutē. Lēmumi ir jāpieņem ļoti ātri, un tas maksā punktus turnīra tabulā. Loģiski, ka no augšas arī taktiskos zīmējumus redzam labāk, un uzreiz varam apjautāties, kas tur bija un kāpēc bija. Sevišķi vairākuma izspēlēs.

Ir piemērs no pagājušās sezonas, kad atrašanās tribīnēs spēlēja ļoti lielu lomu?
Reizēm ir tādi leņķi, ka neko neredzam. Sezonas otrā spēlē Magņitogorskā. Viņi mums iemeta vārtus. Viņu beņķis bija priekšā, neko neredzējām. Tika gūti vārti, bet mums ziņo no augšas, ka viens spēlētājs mainoties ielēcis iekšā zonā, pirms tur bija ripa. Mēs to neredzējām, tiesneši to neredzēja. Atcēla vārtus, un mēs to spēli vinnējām. Pret "Jokerit" arī bija spēle, kurā no lejas nekādi nevarējām redzēt. Mēs nesaprotam, kāpēc video treneris saka, lai ņemam uz zonu. Tur taču izgāja ārā, viss kārtībā bija. Mums vizuāli izskatās, ka viņi iziet ārā, un tur jau nav zona, viss kārtībā. Bet viņi neizgāja ārā, un pusminūti pirms tam bija zona. Par taktiskajiem – dažreiz apjautājamies, kas notiek, kāpēc notiek, ko pretinieks tur dara. Tās ir lietas, kas ir svarīgas spēles gaitā.

Seši ir ideālais treneru apjoms?
Pavēro NHL lapiņā, cik tur strādā.

Biezākajās komandās pavisam noteikti ir divreiz vairāk.
Tieši tā. Mums ir diezgan labs sadalījums. Aigars paliks mājās ar traumētajiem, jo kādam viņi ir jāpieskata un jānodarbina. Tas arī ir ļoti svarīgi – lai nespēlējošie atgrieztos ierindā ļoti labā formā. Nākamais moments – aizsargiem ir individuālie treniņi. Ir treneri, kuri taisa sapulces uzbrucējiem un stāsta. Ir arī kopējās sapulces. Arī individuāli apskaidrojam lietas. Vieni treneri vairāk koncentrējas vieniem, citi – citiem. Ir vieglāk strādāt, un arī spēlētājiem ir vieglāk saprast. Bieži vien kāds nepateikts vārds var novest pie pārpratuma.

1 2 36 komentāri

     [+] [-]

, 2019-08-29 18:09, pirms 5 gadiem
SUper, paldies

  -2 [+] [-]

, 2019-08-29 19:14, pirms 5 gadiem
Citiem šī intervija no sērijas "nekā jauna", vēl kāds teiks ūdens vai tml. Man izlasot šo interviju nāk prātā vārdi - darbs, komanda, pienākumi. Tā veido komandu. Kādēļ ir ticība"
1) Nopietnais treneru darbs
2) Labi rezultāti pārbaudes spēlēs (lai gan tieši rezultāti nav nekāds dižais rādītājs)
3) Var just tieši komandas spēli un ka laukumā nav sliņķu
4) Saglabāts komandas tkodols (labāk nekā citos gados)

Man pašam vēl ir jāizprot Bērziņa lietderība komandā, jo no visiem 12 uzbrucējiem un 8 aizsargiem, kuri minēti kā pirmie četri piecnieki, Bērziņa lietderību izprotu vismazāk. Tikai šajā gadījumā pilnībā uzticos treneriem un saprotu ka es kaut ko neredzu viņa darbībā ko vajadzētu saredzēt.
Par Dzierkalu minējums lasot vairākas intervijas ar Ankipānu šovasar.
Dzierkals vēlas lielāku algu un varbūt lielāku spēles laiku. Viņam ir slinkuma velniņš, varbūt mazliet velk deķi uz sevi nevis komandu. Meklē sev komandu. Tagad tomēr vēlas spēlēt DR , varbūt ne tik lielu algu kā vēlējās sākumā, bet... vilciens daļēji aizgājis. Spēlēt DR var , bet vispirms trenējies , uzņem formu un tad slēgsim līgumu. Pierādi treniņos sevi. Tas viss ir minējums bet starp rindām kaut kas tāds nolasāms. Īsāk - laikam Dzierkals nespēj novērtēt sevi adekvāti.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-29 20:10, pirms 5 gadiem
runājot par sastāvu
it kā viss skaidrs
bet - ir tikai 7 konkurētspējīgi aizsargi,no tiem balinskis ļoti traumatisks, maršals - nepārliecina
sezona gara, 8 un 9 ir mamcics un jansons - tie nav kvalitatīvi aizvietotāji un tas ir par maz
uzbrucēju 4 maiņas ok, tālāk - tas pats, kā ar aizsargiem. ulstrems traumatisks, batna, lipsbergs, sarkanis & co - tas nav nopietni
vārtsargi - neviens nav pirmais numurs
rezultātā - ja visi veseli un bez traumām, komanda būs konkurētspējīga un rādīs acij tīkamu hoķi
problēmu gadījumā rezervju nav
pēdējās 4 spēles austrumos - ja nav punktu rezerves pirms ploviem, tur tos dabūt būs grūti, pat ja tiks plovos, pēc austrumiem komanda sprāgs nost un pirmā kārta būs formalitāte
tāpēc, vēlu veiksmi, bet razklads smags uz sezonu

par dzierkalu viedoklis ir, bet nav skaidrs, kurš tur īsti vainīgs - dinamka vai mārtinš

  +8 [+] [-]

, 2019-08-29 20:34, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: par dzierkalu viedoklis ir, bet nav skaidrs, kurš tur īsti vainīgs - dinamka vai mārtinš
Kā tur ir - Ja sievu sit jau piektais vīrs, tad, problēma, laikam, nav viņos.

Ja Dzierkals tikai klārē, ka viņš "spēlē kā spēlē un nekad nemainīs savu spēli", cerot, ka kādam šitāds spēlētājs būs vajadzīgs, piedošanu, bet viņam profesionālajā sportā vispār nav ko darīt.

     [+] [-]

, 2019-08-29 21:19, pirms 5 gadiem
viņš dejoja 1 vasaru

     [+] [-]

, 2019-08-29 22:37, pirms 5 gadiem
Es sliecos domāt, ka Dzierkals iespējams pārvērtē sevi un treneri viņam tā kā cenšas to pateikt, bet šamais vienalga stūrgalvīgi pie sava turās.
Bet vai tā ir, to zina tikai iesaistītās puses.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-29 22:44, pirms 5 gadiem
Spole22 rakstīja: Es sliecos domāt, ka Dzierkals iespējams pārvērtē sevi un treneri viņam tā kā cenšas to pateikt, bet šamais vienalga stūrgalvīgi pie sava turās.
Bet vai tā ir, to zina tikai iesaistītās puses.
varbūt treneri pārvērtē sevi? Ankipāns zin kādā formā ir Dzierkals, jo tirš ka neesot vajadzīgajā? Jautājums - Dzierkals šosezon būtu sliktāks, kā pirms gada, ja reiz samazina algu? Ok, te Ankipāns skaisti runā, bet palasi rakstu - neko konkrētu nepasaka, vispārīgas frāzes. savickijs nesen blēja, ka katram ģinamovcam jāpriecājas ka var spēlēt mājās, par naudu neesot jādomā....ieliec arī to kontekstā. Nav jānostājas kada pusē, galvenais lai Mārtiņš nepazūd hokejam, sliktākais ir tas ka kolhozā viņs bez ģinamas atļaujas darbu dabūt nevar, štatos arī pasākums sačakarēts, lai izdodas atrast labu darbu un gaidām izlasē.

     [+] [-]

, 2019-08-29 23:01, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: varbūt treneri pārvērtē sevi? Ankipāns zin kādā formā ir Dzierkals, jo tirš ka neesot vajadzīgajā? Jautājums - Dzierkals šosezon būtu sliktāks, kā pirms gada, ja reiz samazina algu? Ok, te Ankipāns skaisti runā, bet palasi rakstu - neko konkrētu nepasaka, vispārīgas frāzes. savickijs nesen blēja, ka katram ģinamovcam jāpriecājas ka var spēlēt mājās, par naudu neesot jādomā....ieliec arī to kontekstā. Nav jānostājas kada pusē, galvenais lai Mārtiņš nepazūd hokejam, sliktākais ir tas ka kolhozā viņs bez ģinamas atļaujas darbu dabūt nevar, štatos arī pasākums sačakarēts, lai izdodas atrast labu darbu un gaidām izlasē.
šobrīd dzierkals ir nekas un saukt viņu nekā
pata situācija
apnika jau par to klausīties
pat kulda a. ir bez kluba
kur nu vēl tāds bērnelis
alpu līga, slovakija - optimums
bet rd viņu paņems - ka neka bāzes klubs)))))))))))))))))))

     [+] [-]

, 2019-08-29 23:05, pirms 5 gadiem
Es neesmu ne Ankipāna, ne Dzierkala pusē. Kāpēc sliecos domāt tā kā iepriekš rakstīju - tāpēc, ka Dzierkals vēl īsti nav tādā punktu mašīnas superzvaigznes statusā. Patiesība ir kaut kur pa vidu. Un miers mājās.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-29 23:08, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: varbūt treneri pārvērtē sevi? Ankipāns zin kādā formā ir Dzierkals, jo tirš ka neesot vajadzīgajā? Jautājums - Dzierkals šosezon būtu sliktāks, kā pirms gada, ja reiz samazina algu? Ok, te Ankipāns skaisti runā, bet palasi rakstu - neko konkrētu nepasaka, vispārīgas frāzes. savickijs nesen blēja, ka katram ģinamovcam jāpriecājas ka var spēlēt mājās, par naudu neesot jādomā....ieliec arī to kontekstā. Nav jānostājas kada pusē, galvenais lai Mārtiņš nepazūd hokejam, sliktākais ir tas ka kolhozā viņs bez ģinamas atļaujas darbu dabūt nevar, štatos arī pasākums sačakarēts, lai izdodas atrast labu darbu un gaidām izlasē.
Kā tev liekas, kādā formā var būt sportists, kurš, labākajā gadījumā, ir trenējies individuāli, bet kopš maija vidus nav aizvadījis nevienu spēli?

Vai Dzierkals ir parādījis kaut ko tādu, lai varētu runāt par algas saglabāšanu? Pagājušajā sezonā pat punkts vidēji trijos mačos viņam nesanāca un pa starpam vēl brauciens uz Liepāju. Ja viņš dotu kaut kādu papildus pienesumu komandai, tad jā, bet mēs visi redzam, kas notiek uz laukuma - "superstārs" Dzierkals ieslēdzas tikai tad, kad viņam piespēlē ripu uzbrukuma zonā.

Viņš nav slikts vai nemākulīgs hokejists, viņš pat nav slinks, ja tā godīgi, viņam tikai ir visnotaļ savdabīga izpratne par to kas ir profesionālais sports un kā hokejisti tajā izsitas.

Ivanāns, kurš Latvijā bija U20 izlases aizsargs, NHL tika kā uzbrucējs, turklāt sitot citiem sejas. Girgensons, kurš junioru hokejā bija diezgan rezultatīvs, NHL ir vajadzīgs kā speckomandu līderis, junioru un zemāko līgu hokeja "plejmeikerim" Bļugeram Pitsburgā prasa spēlēt no savas līdz pretinieku zonai, t.i., enerģisko hokeju.
Dzierkala gadījumā primāri stāsts nav par naudu, bet attieksmi. Visiem ir jāpārkāpj savam ego un jādara nevis tas, kas viņiem patīk, vai, viņuprāt, labāk sanāk, bet tas, kas nepieciešams komandai, ko Ankipāns arī pasaka.

     [+] [-]

, 2019-08-29 23:09, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: varbūt treneri pārvērtē sevi? Ankipāns zin kādā formā ir Dzierkals, jo tirš ka neesot vajadzīgajā? Jautājums - Dzierkals šosezon būtu sliktāks, kā pirms gada, ja reiz samazina algu? Ok, te Ankipāns skaisti runā, bet palasi rakstu - neko konkrētu nepasaka, vispārīgas frāzes. savickijs nesen blēja, ka katram ģinamovcam jāpriecājas ka var spēlēt mājās, par naudu neesot jādomā....ieliec arī to kontekstā. Nav jānostājas kada pusē, galvenais lai Mārtiņš nepazūd hokejam, sliktākais ir tas ka kolhozā viņs bez ģinamas atļaujas darbu dabūt nevar, štatos arī pasākums sačakarēts, lai izdodas atrast labu darbu un gaidām izlasē.
Tev nepatīk , ka neveido siltumnīcu savējiem. Tu taču nevēlies ka jaunie bojā sevi DR. Tu gribi teikt ka Ankipānam jāņem jebkurš Latvijas hokejists kurš ir talantīgs, bet vēlas leilāku algu vai vēlas mazāk trenēties.
Kategoriski esmu pret to ka DR ņem tikai tādēļ ka savājais. Es arī gribu savājos bet jāskatās objektīvi uz samaksu, attieksmi.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 00:14, pirms 5 gadiem
[quote fullback]
Kā tev liekas, kādā formā var būt sportists, kurš, labākajā gadījumā, ir trenējies individuāli, bet kopš maija vidus nav aizvadījis nevienu spēli?

Vai Dzierkals ir parādījis kaut ko tādu, lai varētu runāt par algas saglabāšanu?
kā zini kā trenējas? vai ir parādījis ko tādu lai teiktu ka alga jāsamazina?

/quote]

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 01:20, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: kā zini kā trenējas? vai ir parādījis ko tādu lai teiktu ka alga jāsamazina?
Viņš var trenēties kaut uz galvas stāvot, bet spēļu prakses viņam nav. Ja nu vienīgi ar amatieriem, kas neskaitās.
Tur jau tā lieta, ka viņš, slavenais Dzierkaks - Latvijas hokeja nākotnē, ne pagājušajā sezonā, ne profesionālajā hokejā nav parādījis NEKO, lai vispār KHL komandas ar viņu runātu. Ja kāds viņam dod iespēju pēc tik vājās sezonas pamēģināt vēlreiz, tad tā ir drīzāk labdarība.

NHL tādos gadījumos, kad vajag restartēt karjeru, hokejisti nevairās spēlēt par minimālajām naudām.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 07:35, pirms 5 gadiem
Viss skaidrs kāpēc Dzierkals nav viņpus dīķa.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 11:32, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Viņš var trenēties kaut uz galvas stāvot, bet spēļu prakses viņam nav. Ja nu vienīgi ar amatieriem, kas neskaitās.
Tur jau tā lieta, ka viņš, slavenais Dzierkaks - Latvijas hokeja nākotnē, ne pagājušajā sezonā, ne profesionālajā hokejā nav parādījis NEKO, lai vispār KHL komandas ar viņu runātu. Ja kāds viņam dod iespēju pēc tik vājās sezonas pamēģināt vēlreiz, tad tā ir drīzāk labdarība.

NHL tādos gadījumos, kad vajag restartēt karjeru, hokejisti nevairās spēlēt par minimālajām naudām.
ģinama savācās uz speciālu sarunu ar viņa aģentu, jo viņš ir nekas? tu vispār rubī ko runā vai vnk principa pēc kaut ko tirs lai man oponētu, kā tas bija baltkrievu jautājumā?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 11:38, pirms 5 gadiem
Būs jāpiekrīt Hartlija viedoklim par M.Dzierkalu,kurš ir pilnīgi pretējs Ankipāna paustajam!!!!!
Ir jāprot norakt talantīgu hokejistu un to izskatās ka uzsācis darīt galv.treneris
Neviens nav aizmirsis A.Ābola gājienus ar M.Indraša nosūtīšanu uz Liepāju ...lai talantīgajam uzbrucējam liegtu spēlēt Magņitogorskas Metalurgā.
Spēlētāju uzmešanas lielmeistari....kuri pagājušajā sezonā ar konkurētspējīgu sastāvu neiekļuva Playof!
Cik ilgi tas tā ies...patreiz ir atkarīgs no Savicka kunga un Hartlija kunga........jo tad kad zars ir ielūzis tad viņš kādreiz pavisam negaidīti lūzt

     [+] [-]

, 2019-08-30 11:45, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: ģinama savācās uz speciālu sarunu ar viņa aģentu, jo viņš ir nekas? tu vispār rubī ko runā vai vnk principa pēc kaut ko tirs lai man oponētu, kā tas bija baltkrievu jautājumā?
Nevajag tēlot nesaprašu. Pats esi pietiekoši gudrs lai saprastu ka DR vēlas Dzierkalu pie sevis jo ir perspektīvs, bet viņam jāmaina attieksme pret sportu, jābūt adekvātam prasībās. Tādā nopietnā līmenī Dzierkals vēl hokejā neko nav parādījis. PČ vai DR vēl nav aizvadījis tāda laba līmeņa sezonu vai čempionātu. Aiz okeāna pat grūtības AHL tikt. Iemesli ir dažādi bety DR vadībai rūp lai šis hokejists nāktu pie prāta un nezustu Latvijas hokejam arī spēlējot citur.

     [+] [-]

, 2019-08-30 11:53, pirms 5 gadiem
Vai pēc Dzierkala rindā stāv spēcīgāki un bagātāki klubi?Nē.Tad jāmaina aģents,kurš čakarē spēlētājam smadzenes.Varbūt tur tā problēma?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 12:03, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Vai pēc Dzierkala rindā stāv spēcīgāki un bagātāki klubi?Nē.Tad jāmaina aģents,kurš čakarē spēlētājam smadzenes.Varbūt tur tā problēma?
tu zini kas ir rindā?

  +6 [+] [-]

, 2019-08-30 12:16, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: ģinama savācās uz speciālu sarunu ar viņa aģentu, jo viņš ir nekas? tu vispār rubī ko runā vai vnk principa pēc kaut ko tirs lai man oponētu, kā tas bija baltkrievu jautājumā?
Tu vispār esi izlasījis rakstu?

- Bet laikam pirmo reizi redzu, ka visi treneri sanāk uz sapulci, lai aprunātos ar spēlētāju, kurš nav komandā...
- Mēs uzklausījām viņa domas. Kā viņš sevi redz vispār.

- Tā bija viņa paša iniciatīva šeit atbraukt?
- Jā, viņa aģenta iniciatīva.

Un arī:
Man jau daudzi aģenti zvana un piedāvā spēlētājus, mēs te ilgi varētu spriest. Ja viņš nebūtu vietējais puika, laikam mēs nemaz nerunātu [ar viņu].

Dzierkala aģents palūdz komandas vadību tikties ar spēlētāju, bet komanda to dara TIKAI tāpēc, ka viņš ir vietējais. Kas vēl nav saprotams?

Man liekas, ka oponēšana bez jēgas ir tavs sporta veids.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-30 12:25, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Tu vispār esi izlasījis rakstu?

- Bet laikam pirmo reizi redzu, ka visi treneri sanāk uz sapulci, lai aprunātos ar spēlētāju, kurš nav komandā...
- Mēs uzklausījām viņa domas. Kā viņš sevi redz vispār.

- Tā bija viņa paša iniciatīva šeit atbraukt?
- Jā, viņa aģenta iniciatīva.

Un arī:
Man jau daudzi aģenti zvana un piedāvā spēlētājus, mēs te ilgi varētu spriest. Ja viņš nebūtu vietējais puika, laikam mēs nemaz nerunātu [ar viņu].

Dzierkala aģents palūdz komandas vadību tikties ar spēlētāju, bet komanda to dara TIKAI tāpēc, ka viņš ir vietējais. Kas vēl nav saprotams?

Man liekas, ka oponēšana bez jēgas ir tavs sporta veids.
Viņš SC rakstus nelasa, lien uzreiz komentēt.

     [+] [-]

, 2019-08-30 13:48, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Tu vispār esi izlasījis rakstu?

- Bet laikam pirmo reizi redzu, ka visi treneri sanāk uz sapulci, lai aprunātos ar spēlētāju, kurš nav komandā...
- Mēs uzklausījām viņa domas. Kā viņš sevi redz vispār.

- Tā bija viņa paša iniciatīva šeit atbraukt?
- Jā, viņa aģenta iniciatīva.

Un arī:
Man jau daudzi aģenti zvana un piedāvā spēlētājus, mēs te ilgi varētu spriest. Ja viņš nebūtu vietējais puika, laikam mēs nemaz nerunātu [ar viņu].

Dzierkala aģents palūdz komandas vadību tikties ar spēlētāju, bet komanda to dara TIKAI tāpēc, ka viņš ir vietējais. Kas vēl nav saprotams?

Man liekas, ka oponēšana bez jēgas ir tavs sporta veids.
Par to nav saubu nekadu! Sim cilvekam ( Bansam) galvenais ir kaut ko tuksi pa.irst. Vai ta butu taisniba vai ne.
Par temu runajot, nu ja - Martins ir pietiekami talantigs un meistarigs, taja pasa laika lielaja hokeja vel neko tadu nav sasniedzos, lai tagad telotu superstaru un prasitu algas pielikumu. Tapec vairak esmu RD vadibas un Ankipana puse. Jo lidzigi varetu but ari realaja dzive (kas nav saistita ar hokeju) - jauns, zals gurkis atnaks, neilgu laicinu pastradas un jau pagjeres algas pielikumu. Ja ar savu attieksmi pret darbu, labi to veicot, paradot un pieradot savus talantus un prasmes, tad ja, visticamak prieksnieciba to novertes. Tas pats ari ar Martinu - no sakuma rupigi un smagi jastrada un japierada sevi. Lai veicas nonakt ar RD lidz kopsaucejam sakuma un tad veiksmigi pieradit savu lietderibu!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 13:59, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Tu vispār esi izlasījis rakstu?

- Bet laikam pirmo reizi redzu, ka visi treneri sanāk uz sapulci, lai aprunātos ar spēlētāju, kurš nav komandā...
- Mēs uzklausījām viņa domas. Kā viņš sevi redz vispār.

- Tā bija viņa paša iniciatīva šeit atbraukt?
- Jā, viņa aģenta iniciatīva.

Un arī:
Man jau daudzi aģenti zvana un piedāvā spēlētājus, mēs te ilgi varētu spriest. Ja viņš nebūtu vietējais puika, laikam mēs nemaz nerunātu [ar viņu].

Dzierkala aģents palūdz komandas vadību tikties ar spēlētāju, bet komanda to dara TIKAI tāpēc, ka viņš ir vietējais. Kas vēl nav saprotams?

Man liekas, ka oponēšana bez jēgas ir tavs sporta veids.
Precīzs bansa raksturojums. Nelasot tekstu ka tikai kaut ko iebilst.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 14:34, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Viņš SC rakstus nelasa, lien uzreiz komentēt.
es esmu lasījis arī otras puses viedokli un es jau pirmajā komantā uzrakstīju ka kategoriski nenostājos kāda pusē, es tikai apšaubu vai ir tā kā šeit rakstīts, bet es visas nianses nezinu, vnk ir dzirdēts šis tas arī no otras puses. bet ok, te jau mazāk apspriež tēmu, bet tieši mani, ja manu tekstu uzrakstītu kāds fuņiem tīkamāks kadrs, tad reakcija būtu racionālāka, ja rakstu es, tad protams vīri izanalizē ka es esmu mudaks (ko es neapstrīdu) un Dzierkals lohs, kam jālien uz vēdera lai uzspēlētu varenajā ģinamo. Protams var arī tā.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 14:40, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Par to nav saubu nekadu! Sim cilvekam ( Bansam) galvenais ir kaut ko tuksi pa.irst. Vai ta butu taisniba vai ne.
Par temu runajot, nu ja - Martins ir pietiekami talantigs un meistarigs, taja pasa laika lielaja hokeja vel neko tadu nav sasniedzos, lai tagad telotu superstaru un prasitu algas pielikumu.
es atkal kaut ko tukšu iep.irdīšu, protams m pa tēmu. Cienījams VV hokeja apskatnieks raksta, ka runa nav bijusi par algas pielikumu, bet nepiekrita algas samazinājumam. Tā protams ir nebūtiska nianse, vai ne?

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 14:51, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: es esmu lasījis arī otras puses viedokli un es jau pirmajā komantā uzrakstīju ka kategoriski nenostājos kāda pusē, es tikai apšaubu vai ir tā kā šeit rakstīts, bet es visas nianses nezinu, vnk ir dzirdēts šis tas arī no otras puses. bet ok, te jau mazāk apspriež tēmu, bet tieši mani, ja manu tekstu uzrakstītu kāds fuņiem tīkamāks kadrs, tad reakcija būtu racionālāka, ja rakstu es, tad protams vīri izanalizē ka es esmu mudaks (ko es neapstrīdu) un Dzierkals lohs, kam jālien uz vēdera lai uzspēlētu varenajā ģinamo. Protams var arī tā.
Tu jau pats teici, ka te rakstus praktiski nelasi, tāpēc nedaudz ietroļļoju.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 14:54, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tu jau pats teici, ka te rakstus praktiski nelasi, tāpēc nedaudz ietroļļoju.
es izlasīju, par Dzierkalu samērā regulāri raksta tēvēnets, nez kāpēc šiem tāda mīlestība uz Mārtiņu.
Es reti lasu kaut kādus spēļu aprakstus, intervijas es lasu.
Galvenais, lai puika nepazūd, ideāli būtu ja ģinamka atteiktos no tiesībām uz viņu. Piebildīšu - es ar to nesaku, ka tad viņam uzreiz būs līgums kolhozā.

     [+] [-]

, 2019-08-30 15:17, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: es esmu lasījis arī otras puses viedokli un es jau pirmajā komantā uzrakstīju ka kategoriski nenostājos kāda pusē, es tikai apšaubu vai ir tā kā šeit rakstīts, bet es visas nianses nezinu, vnk ir dzirdēts šis tas arī no otras puses. bet ok, te jau mazāk apspriež tēmu, bet tieši mani, ja manu tekstu uzrakstītu kāds fuņiem tīkamāks kadrs, tad reakcija būtu racionālāka, ja rakstu es, tad protams vīri izanalizē ka es esmu mudaks (ko es neapstrīdu) un Dzierkals lohs, kam jālien uz vēdera lai uzspēlētu varenajā ģinamo. Protams var arī tā.
Gribētu dzirdēt ko nozīmē jālien uz vēdera lai spēlētu DR. Vai tad visi pārējie DR spēlētāji tā dara? Gaidu konkrētu atbildi. Razgals, Batņa, Lipsbergs, Pavlovs, Meija lien peč tavām domām uz vēdera.

     [+] [-]

, 2019-08-30 15:20, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: es atkal kaut ko tukšu iep.irdīšu, protams m pa tēmu. Cienījams VV hokeja apskatnieks raksta, ka runa nav bijusi par algas pielikumu, bet nepiekrita algas samazinājumam. Tā protams ir nebūtiska nianse, vai ne?
Dzierkals nebija sezonas sagatavošanas posmā. Viņš tika ņemts kā ļoti perspektīvs, bet sezonā neparādīja ka ir pelnījis ko vairāk par citiem jaunajiem. Par to ka ir perspektīvāks par citiem vēl nenozimē ka pelnīs vairāk.
42 spēles 5+8 nav slikti , bet ats nav nekas tāds kas liecinātu par kaut ko īpašu.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 15:23, pirms 5 gadiem
Tā, ankipāns ar Abolu cenšas norakt Dzierkalu. Atceros, ka Indraši aŗī centās ,bet nesanāca.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-30 15:26, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: es atkal kaut ko tukšu iep.irdīšu, protams m pa tēmu. Cienījams VV hokeja apskatnieks raksta, ka runa nav bijusi par algas pielikumu, bet nepiekrita algas samazinājumam. Tā protams ir nebūtiska nianse, vai ne?
Saja raksta tas nav minets! Un kaut kadiem tevis piesauktiem mistiskiem "apskatniekiem" es neticu . Ok, ja noradisi kokretu informacijas avotu, kur to ir iespejams izlasit, tad ticesu. Preteja gadijuma tu to savu "apakatnieku" vari iebazt pats zini kur!

  -2 [+] [-]

, 2019-08-30 15:39, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Saja raksta tas nav minets! Un kaut kadiem tevis piesauktiem mistiskiem "apskatniekiem" es neticu . Ok, ja noradisi kokretu informacijas avotu, kur to ir iespejams izlasit, tad ticesu. Preteja gadijuma tu to savu "apakatnieku" vari iebazt pats zini kur!
kā lai tevi uztver nopietni? es norādu avotu, bet tu vēl man prasi avotu

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 15:52, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: kā lai tevi uztver nopietni? es norādu avotu, bet tu vēl man prasi avotu
Un ka lai tevi uztver nopietni?? Cienijams VV hokeja apskatnieks raksta.... Tie ir tavi vardi. Nu tad varbut paskaidro man, nesaprasam!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-30 15:54, pirms 5 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Un ka lai tevi uztver nopietni?? Cienijams VV hokeja apskatnieks raksta.... Tie ir tavi vardi. Nu tad varbut paskaidro man, nesaprasam!
VV = Vienos Vārtos.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 19:44, pirms 5 gadiem
Esmu pārliecināts, ka aģents iznīcinās Dzierkalu kā hokejistu. Mārtiņš pārāk uzticas glaimiem par sevi.
1 2 36 komentāri