Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Sibir'' 0:1 (spēle galā)

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Sibir'' 0:1 (spēle galā)
Mareks Djaloga guva vārtus iepriekšējā spēlē. Foto: Raimonds Volonts/dinamoriga.lv

Sešu zaudējumu sēriju uzkrājusī Rīgas ''Dinamo'' komanda pirmo reizi šosezon tiksies ar Austrumu konferences piekto spēcīgāko komandu Novosibirskas ''Sibir''. Mājinieku rindās gaidāma divu uzbrucēju debija KHL - pirmoreiz ''Dinamo'' pieteikumā iekļauts 18 gadus vecais Jānis Švanenbergs un četrus gadus vecākais Reinis Lejnieks.

Rīgas ''Dinamo'' - Novosibirskas ''Sibir'' 0:1 (0:0;0:0;0:1)

Vārti: 49:57 Šarovs (Komarovs) 0:1
Soda minūtes: 13:15
Vārtsargi: Aleksanders Salāks - Hari Seteri

60` Rīgas komandai nekas neizdodas, spēle galā.

59` "Dinamo" nomaina vārtsargu pret papildu spēlētāju un pieprasa pusminūtes pārtraukumu.

55` Arī šoreiz vairākums nerealizēts.

53` Viesiem fiksēts skaitliskā sastāva pārkāpums.

50` VĀRTI! ''Sibir'' atklāj spēles rezultātu un izvirzās vadībā. Pretuzbrukumā aizskrien viesu pirmā maiņa, Salākam neizdodas nokontrolēt Viktora Komarova mesto ripu, tai izslīdot caur vārtsarga padusi, un izmanīgākais ir Šarovs, kurš apsteidz Batņu un triec ripu vārtos - 0:1.

50` Laukumā atgriezies ir arī Ališausks, kurš cieta sadursmē iepriekšējās trešdaļas izskaņā.

49` Pēc viesu kļūdas pie kārtējās iespējas pretuzbrukumā tiek Sļepecs. Uzbrucējs atvēzējas, met, bet pašaizliedzīgi aizsardzībā nospēlē ''Sibir'' aizsargs, kurš guļas ripas ceļā un no aptuveni metra attāluma saņem ripas triecienu ribās.

48` ''Dinamo'' mazākumā turpina darboties nevainojami un atkal spēlē pilnā sastāvā.

47` Aleksandrs Šarovs neizmanto izcilu iespēju, metot pāri pustukšiem vārtiem.

46` ''Dinamo'' nonāk pavisam neērtā situācijā, paliekot trijatā pret pieciem - par klupināšanu noraidīts Pavlovs. ''Sibir'' izmanto 30 sekunžu pārtraukumu.

45` Kautiņš! Gilīss ar jaudīgu spēka paņēmienu pretinieku zonas stūrī nogulda Nikolaju Timašovu. Komandas biedru metas aizstāvēt Daņils Romancevs, kurš piedāvā Gilīsam nomest cimdus. Koltons ilgi nedomā un uzaicinājumu pieņem - par aizsardzību šajā dūru cīņā neviens nedomā, bet vairāk precīzu sitienu izpilda ''Dinamo'' uzbrucējs. Pēc tam abi viens otram pateicas par cīņu un dodas atpūsties uz noraidīto soliņa. Gilīss gan saņem papildus noraidījumu par bloķēšanu iepriekšējā epizodē, līdz ar to mājinieki paliek mazākumā.

45` Rīdzinieki nerealizē divas lieliskas iespējas. Ginta Meijas metienu atvaira Seteri, ripa paliek Balinska rīcībā, kurš pietuvojas vārtiem, atspēlē ripu Protapovičam, kura mestajai ripai nūju pieliek ''Sibir'' aizsargs, pārvirzot to augstu virs vārtiem.

44` Mājinieki tiek iespiesti aizsardzības zonā. Bez nūjas paliek Lejnieks, bet tieši viņš ir tas, kurš aizsper projām brīvo ripu tukša stūra priekšā pēc tam, kad Salāks atsitis pretinieka metienu.

42` Seteri atvaira bīstamu Sļepeca metienu.

41` Dots starts spēles trešajai trešdaļai.

40` Abas komandas atkal spēlē pilnā sastāvā. Otrā trešdaļa noslēgusies.

38` Šoreiz vairākums izniekots - Sļepecs uzbrukuma zonā paklupina pretinieku aizsargu un atstāj četratā arī ''Dinamo''.

37` Rupju spēka paņēmienu pret Ališausku izpilda Ņikita Korotkovs. Nerijus paliek guļam uz ledus, bet pēc tam pretinieku dodas pārmācīt Sļepecs, kurš jau gatavojas nomest cimdus, tomēr ap briestošo kautiņu sapulcējas prāvāks bariņš spēlētāju un tiesnešu, dūru vicināšanai vismaz pagaidām izpaliekot. Ališausks ''Dinamo'' medicīniskā personāla pavadībā tiek nogādāts uz ģērbtuvēm, bet Korotkovs tiek cauri sveikā tikai ar divu minūšu sodu.

36` Individuāls reids uzbrukuma zonā Uvja Balinska izpildījumā, izdodas apspēlēt divus pretspēlētājus, bet metiens lido vārtiem secen.

34` Pie brīva metiena tiek Jirki Jokipaka, ripa lido nedaudz virs vārtu pārliktņa.

34` Gilīss teicami nospēlē aiz pretinieku vārtiem un nogādā ripu vārtu priekšā, tomēr ne Vitālijam Pavlovam, ne Miķelim Rēdliham līdz tai tikt neizdodas.

33` Kārtējais nerealizētais vairākums. Pirmajai brigādei neko bīstamu izveidot šoreiz neizdodas, bet pēc tam ar bīstamu Protapoviča metienu tiek galā Seteri.

31` Māršals tiek iegrūsts apmalē, ''Dinamo'' tiek pie trešā vairākuma šovakar.

28` Pretuzbrukumos ar ļoti bīstamām epizodēm apmainās abas komandas. Vispirms uzbrukuma smailē nonāk Kārters Eštons, pēc kura metiena ''Sibir'' glābj Seteri, bet otrā laukuma galā glābēja lomā Nerijus Ališausks, kurš bloķē pretinieka metienu no vārtu priekšas.

27` ''Dinamo'' pirmā maiņa ilgi netiek nomainīties un tiek iespiesta aizsardzības zonā. Salāks tiek galā ar bīstamu Ruhomā metienu.

25` Rīdzinieki iekrīt uz nomaiņu, ļaujot diviem ''Sibir'' uzbrucējiem nonākt pret vienu ''Dinamo'' aizsargu. Aci pret aci ar Salāku satiekas Dmitrijs Sajustovs, kuram neizdodas apmānīt vārtsargu.

21` Pretinieki kļūdās uz uzbrukuma zonas zilās līnijas, Sļepecs iegūst ripu un aizskrien pretuzbrukumā, aizsarga aizsegā spēcīgi met nedaudz garām vārtiem.

21` Sākusies otrā trešdaļa.

20` Pirmā trešdaļa noslēgusies.

20` Rīdzinieki iztur mazākumu, ''Sibir'' izniekojot izcilu iespēju - brīvs uz brīdi vārtu priekšā palicis pretinieku uzbrucējs, kurš met stipri pāri vārtiem.

18` Pirmo mazākumu nopelna ''Dinamo'' - divas minūtes par klupināšanu Švanenbergam.

16` Arī šoreiz vairākums paliek nerealizēts. Labā ziņa - liekam pamatīgi pasvīst Seteri un pretinieku aizsardzībai, ir metieni no dažādām pozīcijām, ripa ātri kustas pa uzbrukuma zonu.

14` ''Sibir'' otro reizi spēlē pārkāpj noteikumus. Atkal tas ir kāds no viesu līderiem - iepriekš nogrēkojās Mihaels Rūhomā, bet šoreiz tautietis un maiņas partneris Jūso Pūstinens.

14` Pēc Roberta Mamčica uzmetiena vārtu virzienā ripa divreiz pēc rikošetiem maina lidojuma virzienu, tomēr pretinieku vārtsargs spēj notikumiem izsekot un to noķer ķērājcimdā.

13` Pretuzbrukumā bīstami met Aleksandrs Protapovičs, Seteri tiek galā.

12` Djalogas spēcīgs metiens no distances lido garām vārtiem, vairākums paliek nerealizēts. Rīdzinieku treneru korpuss spēles laiku vairākumā uztic arī Švanenbergam, kurš dodas uz ledus pirmajā brigādē. Interesanti, ka par pretinieku spēlētāja nākšanu laukā no soliņa signalizē nevis vārtsargs Salāks, bet gan aizsargs Berjlunds, kurš ar nūju sit pa apmali.

10` Tuvu savam pirmajam sezonas vārtu guvumam nonāk Gilīss - pēc kanādieša metiena pretuzbrukumā ripa trāpa pa ''Sibir'' vārtu stabiņu. ''Dinamo'' pēc tam tiek arī pie pirmā vairākuma.

8` Spēcīgi no distances met Andrejs Jermakovs, Salāks nospēlē nedaudz nepārliecinoši, ripu atsitot tieši sev priekšā, bet mājiniekiem izdodas bīstamo situāciju neitralizēt.

7` Pirmā, kas spēj ilgstoši pieturēt ripu ''Sibir'' aizsardzības zonā, ir ''Dinamo'' otrā maiņa. Izdodas izveidot arī vienu bīstamu momentu - ripu pietur Kirils Sļepecs, atrod brīvo Benu Māršalu, kurš šauj pa vārtiem no zilās līnijas, tomēr Seteri ripu pamana un atsit.

6` Aleksanders Salāks atvaira divus Igora Makarova metienus no asa leņķa, tuvas distances.

5` Pirmais Hari Seteri modrību pretinieku vārtos pārbauda Mareks Djaloga - viesu vārtsargs ne bez problēmām tiek galā ar asu aizsarga plaukstas metienu.

4` Līdz šim spēles sākums bijis salīdzinoši lēns. Vēl nav neviena metiena vārtu rāmī.

3` Švanenbergs un Lejnieks oficiāli debitē KHL, malā pagaidām paliekot Koltonam Gilīsam.

1` Spēle var sākties!

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Aleksanders Salāks (Andrejs Makarovs); Kristofers Berjlunds - Kristaps Sotnieks, Roberts Mamčics - Mareks Djaloga, Uvis Balinskis - Bens Māršals, Nerijus Ališausks; Lauris Dārziņš - Oskars Batņa - Miķelis Rēdlihs, Kārters Eštons - Aleksandrs Protapovičs - Kirils Sļepecs, Gints Meija - Vitālijs Pavlovs - Roberts Lipsbergs, Jānis Švanenbergs - Reinis Lejnieks - Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris.

Pirms spēles

Abi potenciālie ''Dinamo'' debitanti iekļauti ceturtajā virknējumā. Reinis Lejnieks pievienojās ''Dinamo'' neilgi pirms gadumijas, taču šī uzbrucējam būs pirmā spēle KHL. Sezonu Lejnieks sāka Latvijas čempionāta vienībā ''Olimp'', kur 16 spēlēs guva 11 (6+5) punktus.

Tāpat ''Dinamo'' sastāvā iekļauts arī Jānis Švanenbergs. 2001. gadā dzimušais uzbrucējs ir HK ''Rīga'' rezultatīvākais spēlētājs un labākais vārtu guvējs, 50 spēlēs sakrājot 24 vārtu guvumus un 19 rezultatīvas piespēles. Švanenbergs ar astoņiem punktiem (5+3) tikpat spēlēs bija Latvijas U20 izlases rezultatīvākais spēlētājs aizvadītajā pasaules čempionātā pirmajā divīzijā.

1 2 53 komentāri

     [+] [-]

, 2020-01-28 19:26, pirms 4 gadiem
Par dinamisku ģēri.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 19:27, pirms 4 gadiem
Dinamo jaunais dvieļu padevēju purns Edgars funis ';

     [+] [-]

, 2020-01-28 19:29, pirms 4 gadiem
Tiesraide seit - https://www.hokejatv.com/index/spel...

     [+] [-]

, 2020-01-28 19:40, pirms 4 gadiem
Funis..krancis..un spīdzināšana ';

  -3 [+] [-]

, 2020-01-28 19:44, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Dinamo jaunais dvieļu padevēju purns Edgars funis
Labvakar Ivan Ivanov.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-28 19:45, pirms 4 gadiem
Švanenbergs 3 dienu pēc kārtas

  -3 [+] [-]

, 2020-01-28 19:46, pirms 4 gadiem
Giliss regulāri met pa vārtu stabiem

  -2 [+] [-]

, 2020-01-28 19:46, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Funis..krancis..un spīdzināšana
Tas pie tevis mājās notiek?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 19:48, pirms 4 gadiem
4dien LV handbola izlase uzzinās pirmos pretiniekus PČ 2021 kvalifikācijā. Iespējamie pretinieki ir Lietuva, Izraēla, Rumānija, Turcija. Man jau liekas, ka lieliski būtu nedabūt Lietuvu un Rumāniju.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 19:50, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Tas pie tevis mājās notiek?
Jā,mēs ar funi aka edgaru svinam dzīvi

  -3 [+] [-]

, 2020-01-28 19:52, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Jā,mēs ar funi aka edgaru svinam dzīvi
Ivanov, tev nav grūta dzīve. Jāskatās hokejs n jāsvin reizē.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 19:57, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Dinamo jaunais dvieļu padevēju purns Edgars funis
šitas ir funarins????
kaut kā neizskatās pēc skolotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 19:58, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Funis..krancis..un spīdzināšana
ārprāc kaut kāds. galīgi slims ģinamas funarins
viss kaut kas dzirdēts, bet nu te ir konkrēts slimnieks...

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:00, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: 4dien LV handbola izlase uzzinās pirmos pretiniekus PČ 2021 kvalifikācijā. Iespējamie pretinieki ir Lietuva, Izraēla, Rumānija, Turcija. Man jau liekas, ka lieliski būtu nedabūt Lietuvu un Rumāniju.
turki un žīdi tipa baigi vājāki handbolā par leišiem un čigāniem?

  -3 [+] [-]

, 2020-01-28 20:02, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: šitas ir funarins????
kaut kā neizskatās pēc skolotāja
Tu vienmēr tici kaut kādam interneta komentētājam trollim? Nez vai Funs strādā skolā.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:02, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: turki un žīdi tipa baigi vājāki handbolā par leišiem un čigāniem?
Es domāju, ka vājāki, bet neesmu Kreipāns.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:04, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es domāju, ka vājāki, bet neesmu Kreipāns.
a fig viņu zin. paskaties kā slovēni aizvilka līdz pusfinālam, ko nesen paši uzvarējām. nez vai kāds ko tādu prognozēja ieskaitot handbola guru Kreipi

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:04, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: a fig viņu zin. paskaties kā slovēni aizvilka līdz pusfinālam, ko nesen paši uzvarējām
Gribu pretī Izraēlu.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:08, pirms 4 gadiem
Kāds varbūt zina, kad notiks EČ 2021 volejbolā kvalifikācijas turnīra izloze. Neko neatradu arī Eiropas volejbola konfederācijas mājas lapā. Citā saitā uzgāju to, ka esti rīkos vienu no grupām 2021.g. f-turnīrā. Atradu arī kvalifikācijas laiku - no augusta līdz septembrim šogad.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:09, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ārprāc kaut kāds. galīgi slims ģinamas funarins
viss kaut kas dzirdēts, bet nu te ir konkrēts slimnieks...
Ir ir īstais..vēl ir drausmīgākas bildes,veca auģika,nokrāmēts ar Lielvrdes jostam karinās gar arēnu

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:12, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Ir ir īstais..vēl ir drausmīgākas bildes,veca auģika,nokrāmēts ar Lielvrdes jostam karinās gar arēnu
tipa īstais? spirtacentra funs ir šis te bildē slimiķis? viena un tā pati persona?

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:14, pirms 4 gadiem
Indrašis ticis 1.maiņā kopā ar Šipačovu un Jaškinu. Jau 2 piespēles sakrājis šovakar.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:15, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Indrašis ticis 1.maiņā kopā ar Šipačovu un Jaškinu. Jau 2 piespēles sakrājis šovakar.
skatos aļimpu un prizmu, cita nekā prātīgāka nav vai nu neatradu

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:21, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tipa īstais? spirtacentra funs ir šis te bildē slimiķis? viena un tā pati persona?
100% pieļaujot savu liktenīgo kļudu ierakstot komentu spirtacentra un burts burta pie oļimp raksta facebukse

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:21, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tipa īstais? spirtacentra funs ir šis te bildē slimiķis? viena un tā pati persona?
Gan jau, ka nav...domāju,ka ja būtu īstais, tad jau būtu nomainījis niku uz kaut kādu Pēteri Vaivodu.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:21, pirms 4 gadiem
Celmam vispār volejs pie kājas. Uzrakstīs kaut ko par bīčistiem. Janvāra pirmajā pusē kļuva zināmas visas OS 2020 dalībnieces gan vīriem, gan dāmām, jo notika pēdējie kvalifikācijas turnīri, bet SC par to, protams, neko neuzrakstīja.. Tikai Dinamo un Exi prātā. Volejbola cilvēks.

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:23, pirms 4 gadiem
Sibirjaki arī galīgi švaki? Man vajag 2 golus no viņiem
Zamboni būs pamatīga slodze? 28l/100km?

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:23, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: 100% pieļaujot savu liktenīgo kļudu ierakstot komentu spirtacentra un burts burta pie oļimp raksta facebukse
Negribas kaut kā ticēt. Funim jābūt krietni vecākam par šo apaļvaidzi.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:29, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: tipa īstais? spirtacentra funs ir šis te bildē slimiķis? viena un tā pati persona?
Šausmas , cik briesmīgs es izskatos

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:29, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Gan jau, ka nav...domāju,ka ja būtu īstais, tad jau būtu nomainījis niku uz kaut kādu Pēteri Vaivodu.
man ar kaut kā kopā nelīmējas, ka īstais. kas PSRS laikos uz ģinamo gāja

  -2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:30, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Gan jau, ka nav...domāju,ka ja būtu īstais, tad jau būtu nomainījis niku uz kaut kādu Pēteri Vaivodu.
Gan jau ir tas pats

  +1 [+] [-]

, 2020-01-28 20:30, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Celmam vispār volejs pie kājas. Uzrakstīs kaut ko par bīčistiem. Janvāra pirmajā pusē kļuva zināmas visas OS 2020 dalībnieces gan vīriem, gan dāmām, jo notika pēdējie kvalifikācijas turnīri, bet SC par to, protams, neko neuzrakstīja.. Tikai Dinamo un Exi prātā. Volejbola cilvēks.
tak tas jau sen konstatēts, ka želejgalva palicis par ģinamas funarinu. exi vispār reti kad var paklausīties, parasti ātri izslēdzu vai aizmirstu, ka ieslēdzis klausīties

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:32, pirms 4 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Negribas kaut kā ticēt. Funim jābūt krietni vecākam par šo apaļvaidzi.
Ir ir īstais,aizej uz kādu oļimp spēli..uzsauc šim funi..un skaties kā zemapziņa noreaģes atskatoties..kamēr prāts sapratīs ka nevajadzēja atskatīties

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 20:34, pirms 4 gadiem
norins rakstīja: Ir ir īstais,aizej uz kādu oļimp spēli..uzsauc šim funi..un skaties kā zemapziņa noreaģes atskatoties..kamēr prāts sapratīs ka nevajadzēja atskatīties
Tu gribi pateikt, ka šis ginamo slimiķis tagad šēz volvo hallē un skatās aļimpu, nevis arēnā ģinamo?
šis varbūt ir funarina dēls

     [+] [-]

, 2020-01-28 20:40, pirms 4 gadiem
Šovakar mauks pa 00?
1 2 53 komentāri