Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" septītā uzvara pēc kārtas un jauns rekords

Agris Suveizda

"Dinamo" septītā uzvara pēc kārtas un jauns rekords
Gunārs Skcorcovs pret Jegoru Žuravļovu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar rezultātu 3:1 pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist" un uzvarēja jau septīto spēli pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Miks Indrašis.

Kamēr "Avtomobilist" bija zaudējusi pēdējās trīs spēlēs pēc kārtas – 2:3 pret Prāgas "Lev" (pagarinājumā), 1:3 pret Bratislavas "Slovan" un 1:2 pret Maskavas CSKA, Rīgas "Dinamo" bija svinējis sešas uzvaras pēc kārtas, no 18 iespējamajiem punktiem izcīnot 15. Pēdējā mačā pagarinājumā ar 4:3 tika uzvarēta Hantimansijskas "Yugra", bet pirms tam krita arī "Avangard" (3:1), "Barys" (3:2, bullīšos), "Lev" (1:0), "Lokomotiv" (2:1) un "Atlant" (2:1, bullīšos).

Spēles sākumā ritēja līdzīga cīņa ar pusmomentiem abos laukuma galos. Devītajā minūtē Mikaelam Telkvistam nācās glābt pēc Sami Lepistes metiena, bet 12.minūtē atkal nostrādāja Vitālija Pavlova un Mika Indraša tandēms. Indrašis ieslidoja viesu aizsardzības zonā, atspēlēja Pavlovam, un Vitālijs precīzi meta starp Jevgēņija Lobanova kājsargiem (1:0). Pēc nepilnām septiņām minūtēm Rīgas "Dinamo" pirmā maiņa dubultoja pārsvaru – pēc Marsela Hosas un Pola Šehuras piespēlēm rīdzinieku snaiperim Kailam Vilsonam atlika trāpīt tukšos vārtos (2:0).

Indrašis otrās trešdaļas pirmajā minūtē nopelnīja pirmo noraidījumu, tomēr "Avtomobilist" neizdevās nostabilizēties "Dinamo" zonā. Tuvāk vārtu guvumam pat bija rīdzinieki, bet Šehuram ātrā pretuzbrukumā pietrūka pavisam maz, lai panāktu jau 3:0. Pēc divām minūtēm viesi ieguva otro iespēju spēlēt vairākumā, savukārt drīz pēc tam jau vairākumā bija "Dinamo". Pirmo vairākumu rīdzinieki nerealizēja, toties pēc tam gandrīz pusotru minūti varēja spēlēt piecatā pret trim – atkal nekā.

Otrajā trešdaļā, par spīti daudziem noraidījumiem, vārti netika gūti, savukārt trešās trešdaļas ievadā Aleksejs Simakovs rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (1:2). Trešdaļas vidū pie "Dinamo" vārdiem izveidojās haoss, toties jau pretuzbrukumā rīdzinieki atjaunoja divu vārtu pārsvaru – Marcels Haščāks pēc Indraša piespēles viegli pārspēja Lobanovu (3:1). Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Artis Ābols pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, bet nepilnas trīs minūtes līdz beigām viesiem parādījās cerība. Māris Bičevskis nopelnīja noraidījumu, taču viesi turpināja spēlēt ar pieciem laukuma spēlētājiem un vairākumu neizmantoja. Vēl pēdējā minūtē rīdzinieki trāpīja pa vārtu pārliktni un svinēja septīto uzvaru pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" nākamo spēli aizvadīs 22.novembrī, kad četru izbraukuma spēļu sēriju sāks pret Astanas "Barys".

KHL, 19.novembris

Rīgas "Dinamo" – Jekaterinburgas "Avtomobilist" 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Vārti: 11:27 Pavlovs (Indrašis, Sotnieks) 1:0, 18:11 Vilsons (Šehura, Hosa) 2:0, 41:24 Simakovs (Jemeļejevs) 2:1, 50:35 Haščāks (Indrašis) 3:1.
Metieni:
Soda minūtes:
Vārtsargi: Mikaels Telkvists – Jevgēņijs Lobanovs.