Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Majone savainojuma dēļ izlaidīs "Dinamo" tuvākos mačus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Majone savainojuma dēļ izlaidīs "Dinamo" tuvākos mačus
Metjū Majone. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien paziņojis, ka kanādiešu aizsargam Metjū Majonem kājas savainojuma dēļ nāksies izlaist tuvākās spēles, tiesa, konkrēts termiņš nav nosaukts.

Majone savainojumā iedzīvojās sestdien piedzīvotajā zaudējumā pret Ufas "Salavat Yulaev" (0:5). Otrās trešdaļas beigās viņš neitrālajā zonā cieta no pretinieku kapteiņa Grigorija Paņina sitiena ar ceļgalu un maču nespēja turpināt. Lai gan spēles arbitri Paņinu nesodīja, līga izskatījusi incidentu un piespriedusi Paņinam divu spēļu diskvalifikāciju, plus vēl divi mači viņam būs jaizlaiž, jo aizsargs otro reizi sezonā nopelnīja 5+20 soda minūtes.

Jau iepriekš bija zināms, ka Majone nevarēs piedalīties šovakar gaidāmajā cīņā pret Sanktpēterburgas SKA, bet tagad "Dinamo" nākusi klajā ar paziņojumu, ka kājas savainojuma dēļ kanādietis izlaidīs tuvākās spēles. Pēc dueļa pret SKA sekos pārtraukums, kas veltīts Zvaigžņu spēlei, bet atgriešanās plānota 21. janvārī ar mājas spēli pret "Sochi". Pēc tam paredzētas vēl trīs spēles janvārī.

"Dinamo" izbraukumā uz Ufu un Sanktpēterburgu savainojumu dēļ nedevās pieredzējušie Kristaps Sotnieks un Oskars Bārtulis, bet Kristapam Zīlem ceļgala krustenisko saišu savainojuma dēļ sezona jau ir beigusies. Toties nesen ierindā atgriezās Uvis Balinskis, kuram bija smadzeņu satricinājums. Tieši viņš pret "Salavat Yulaev" spēlēja vienā maiņā ar Majoni.

Majone rīdzinieku sastāvā piedalījies četros mačos, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli. Sezonu viņš sāka Pekinas "Kunlun Red Star", bet pēcāk uz pārbaudes laiku pievienojās Minskas "Dinamo". Līgums ar Rīgas "Dinamo" tika noslēgts 27. decembrī, un vienošanās panākta līdz šīs sezonas beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...