Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Hokeja apskatnieks pēc Biļalova pārejas: "KHL beidzot jāaizliedz slēptās īres"

Ints Megnis
Ints Megnis

Hokeja apskatnieks pēc Biļalova pārejas: "KHL beidzot jāaizliedz slēptās īres"
Timurs Biļalovs. Foto: Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadībai beidzot būtu jāaizliedz slēptās spēlētāju īres, pēc krievu vārtsarga Timura Biļalova no Rīgas "Dinamo" uz Kazaņas "Ak Bars" vienību, ko viņš pārstāvēja arī iepriekš, paziņojis respektablais Krievijas hokeja apskatnieks Aleksejs Ševčenko.

24 gadus vecais Timurs Biļalovs savu KHL karjeru sāka tieši Kazaņas „Ak Bars” vienībā, taču divu sezonu laikā aizvadīja tikai septiņas KHL spēlēs tās sastāvā. Pagājušajā vasarā viņš pievienojās Rīgas „Dinamo” un sezonas gaitā izkonkurēja Kristeru Gudļevski no pamatvārtsarga pozīcijas, kopumā stājoties vārtos 38 spēlēs no 62 regulārās sezonas mačiem. Biļalovs Rīgas „Dinamo” komandai palīdzēja ar stabilu sniegumu – viņš atvairīja 93% pretinieku metienu, kas bija dalīts devītais labākais rādītājs KHL, un vidēji spēlē ielaida 2.18 vārtus.

Iepriekš KHL mājaslapā pieejamā informācija liecināja, ka "Dinamo” un Biļalovs pagarinājuši līgumu arī uz nākamo sezonu, tomēr trešdien pēkšņi tika paziņots, ka Rīgas komanda apmaiņā pret naudas kompensāciju atgriezusi vārtsargu "Ak Bars" īpašumā.

"Diemžēl atkal esam saskārušies ar tik apkaunojošu stāstu, kā slēptā īre. Tikai nesakiet, ka Rīgas dinamieši, parakstīja līgumu ar vārtsargu Tiumuru Biļalovu, rēķinājās ar viņu un pēkšņi piekrita atdot pret naudas kompensāciju," raksta Ševčenko. "Biļalovs aizvadīja lielisku sezonu, praktiski noēda Gudļevski un, cik man zināms, ar viņu rēķinājās, kā ar komandas pirmo numuru, arī šovasar."

"Te pēkšņi zvana no Kazaņas un saka, atdodiet mūsu vārtsargu pret kompensāciju. "Protams," priecīgi kliedz Rīgā un aizsūta nepieciešamu cilvēku uz "Ak Bars"," ainu ar ironiju uzbur Ševčenko, sakot, ka KHL šī pāreja būtu jāaizliedz kā aizdomīga. "Pieprasīt kompensācijā nevis 10 000 rubļu (130 eiro), bet ko vairāk un sodīt klubus."

Tāpat Ševčenko uzskata, ka Kazaņas komandai Biļalovs nemaz nav vajadzīgs, jo tajā jau ir Emils Garipovs un arī Amirs Miftahovs. "Viņš patrenēsies, atbrauks leģionārs un Timurs paliks tribīnēs vai arī tiks atdots īrē uz Augstāko hokeja līgu (VHL), jo KHL komandās jau visas vietas būs aizpildītas."

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/hockey...

  -3 [+] [-]

, 2019-05-08 15:27, pirms 5 gadiem
Dinamo Rīga var īrēt un izīrēt gan slēpti, gan atklāti, neko tas žurnālists nerubī, lai izlasa LHF lēmumu

  -1 [+] [-]

, 2019-05-08 15:55, pirms 5 gadiem
Lielākā KHL problēma ir tā, ka viņi nevis veido savu čempionātu, bet mēģina "dognatj i peregnatj" NHL. Un viss, viss, viss, kas tiek darīts, tiek darīts atskatoties pār plecu uz NHL.

Protams, ka, ja jau tā viss notiek, arī KHL tiek vērtēta tieši šādā kontekstā, lai gan Eiropas un arī Krievijas hokejs vispār balstās uz pilnīgi citām sistēmām un noteikumiem.

Šajā kontekstā tas izskatās tā, ka Kazaņas komanda izaudzina Biļalovu, kuru īsti viņiem nevajag, taču tā kā viņi ir uzaudzinājuši, tad, protams, viņi grib a)atrādīt savu vārtsargu, b)tikt vaļā no "ražošanas pārpalikumiem" c)saņemt kompensāciju. Tāpēc viņi veic fiktīvas darbības, lai pēc būtības izīrētu Biļalovu Rīgai, kur viņam ir spēles laiks un viņš atrādās citiem. Šovasar Kazaņa tirgū viņu var izlikt nevis kā VHL vārtsargu, bet kā vārtsargu, kurš KHL var spēlēt kā pirmais numurs. Naudas jau pavisam citas.

Eiropas hokejā šādas izīrēšanas tiek piekoptas ļoti plaši, kamēr KHL, kuri skrien pakaļ NHL, to ta ka negrib atzīt, bet īsti nevar arī nekā ierobežot, jo ne līgas noteikumi, ne arī komandu vadītāju tikumi ir tādi, lai to visu realizēt.

Ziemeļamerikā nav tādas klubu sistēmas, kompensācijas par spēlētājiem netiek maksātas (bet arī spēlētājiem īstas algas nemaksā, pretēji Eiropai) un tāpēc tiek izslēgti gadījumi šādi gadījumi. Pilnīgi cita sistēma un cits biznesa modelis.

Tomēr, būtu ļoti nekorekti teikt, ka NHL nav izīrēšanas gadījumu. Ir! Katru gadu. Maiņu perioda dedlainā ir virkne ar spēlētājiem-veterāniem, kuriem beidzas līgumi ar esošajām komandām, tad viņus aizmaina uz konkurētspējīgākam komandām, kur viņi noslēdz sezonu, taču jau nākošajā rudenī ir atpakaļ savā iepriekšējā komandā. Tehniski, protams, tā nav nekāda izīrēšana, taču faktiski - ir gan.

Tāpēc saku, ka priekš Eiropas šādi izīrēšanas gadījumi ir normāli, taču tos vajag oficiāli legalizēt, nevis izspēlēt zem galda.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-08 18:22, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Dinamo Rīga var īrēt un izīrēt gan slēpti, gan atklāti, neko tas žurnālists nerubī, lai izlasa LHF lēmumu
Es nesaprotu, kas to Biļalovu izīrē. Ak Bars slepeni izīrēja RD uz 1 gadu un tagad ņem atpakaļ? Vai RD tagad izīrē Ak Barsam? Un kāpēc slepeni?

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 20:01, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Es nesaprotu, kas to Biļalovu izīrē. Ak Bars slepeni izīrēja RD uz 1 gadu un tagad ņem atpakaļ? Vai RD tagad izīrē Ak Barsam? Un kāpēc slepeni?
kas to lai zin, ko viņi tur shēmo vai neshēmo.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-08 20:27, pirms 5 gadiem
"Pieprasīt kompensācijā nevis 10 000 rubļu (130 eiro), bet ko vairāk un sodīt klubus."

sito es lidz galam nesapratu! 130 eiriki par Tjimu? Riga sviesta iet vai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja