Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Solīja, ka ar algām problēmas nebūs, un pagaidām viss ir labi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karsums: "Solīja, ka ar algām problēmas nebūs, un pagaidām viss ir labi"
Mārtiņš Karsums
Foto: f64

Kontinentālās hokeja līgas jauno sezonu veiksmīgi sācis Mārtiņš Karsums – Maskavas "Dynamo" uzbrucējs piecos mačos savācis piecas rezultatīvas piespēles. Divas no tām – šodien pret Rīgas "Dinamo" izcīnītajā uzvarā ar 5:1.

"Jāsagatavojas, jāiziet laukumā un jāsitas. Šodien bija pirmā no piecām aizvadītajām spēlēm, par kuru varu teikt, ka nospēlējām labi no sākuma līdz beigām," pēc uzvaras sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Mārtiņš Karsums. "Tiešām varu pateikt, ka esam apmierināti ar visām 60 minūtēm. Varbūt pašā sākumā klājās sliktāk – paskatījāmies, kā viņi spēlēs. Tas bija nepareizi. Tad iegājām spēlē, sākām vairāk uzbrukt, un goliņš iekrita."

Sezonas ievads Karsumam ir izdevies – piecos mačos viņš savācis piecas piespēles un ir Maskavas "Dynamo" rezultatīvākais spēlētājs. "Protams, esmu priecīgs. Vienīgi gribētos kādu goliņu iemest, taču priekšā vēl daudzas spēles. Gan jau sanāks," norādīja uzbrucējs, kurš pagājušajā sezonā pēc viesošanās Rīgā iemeta vārtus un pārtrauca sauso sēriju. "Jāiet un katrā spēlē jārubī. Stūrī jācīnās par katru ripu, bet treniņos jāatstrādā metiens."

Līdz šodienai Karsums bija aizvadījis sešas spēles pret Rīgas "Dinamo", tiekot tikai pie vienas spēles, turklāt Latvijā viņš nebija savācis nevienu punktu. "Jā, šīs tikšanās reizes ir īpašas. Mājās atgriezties vienmēr ir forši – varu satikt ģimeni. Taču "Dinamo" man nav ērts pretinieks. Pirmā reize, kad savācu divus punktus. Nedomāju, ka tas ir uztraukums, bet kaut kā nav aizgājis."

Vairākas sezonas Maskavas "Dynamo" cīnījās ar finansiāla rakstura problēmām, bet šovasar bija šaubas par komandas spēlēšanu jaunajā sezonā. Birojā tika veikta kratīšana par krāpšanu, kamēr spēlētāji sūdzējās par parādiem. Beigās nomainījās īpašnieki un vienība saņēma atļauju startēt desmitajā sezonā, taču Karsums un citi joprojām gaida pēdējos algas čekus.

"Jau aizpagājušajā sezonā ik pa diviem trim mēnešiem alga kavējās, bet vienmēr tika izmaksāta. Pagājušajā sezonā bija tas pats, taču beigās neizmaksāja. Diemžēl tāda ir situācija," teica Karsums. "Tagad ir jauna organizācija. Augša ir jauna, sponsori ir jauni. Solīja, ka viss būs kārtībā, un pašlaik arī viss ir labi."

"Cerēsim, ka izdosies atgūt naudu. Parāds karājas gaisā. Ceram, ka Kontinentālā hokeja līga mums palīdzēs un viss notiks," teica Karsums. Neskatoties uz parādiem, viņš uzreiz zinājis, ka vēlas palikt Maskavas "Dynamo" rindās, un ātri vien izdevās vienoties par līgumu uz divām sezonām. Kā norādīja uzbrucējs, problēmu vienoties par nosacījumiem nebija un viss raiti ritējis uz priekšu.

"Komanda diezgan mainījusies, jo daudzi spēlētāji aizgāja uz citām komandām. Vietā atnāca jaunie no fārmkluba, bet viņi ir baigie malači – jau pārbaudes spēlēs rādīja, ka ir gatavi šādam līmenim. Vecajiem jāsāk raustīties," teica Karsums, atzīstot, ka vienības mērķi un uzdevumi joprojām ir augstākajā līmenī.

Pavasarī Karsums atkal nespēlēja pasaules čempionātā, lai gan nometnes laikā atradās kopā ar komandu un centās laikus atlabt. Uzbrucējs teica, ka par nākamo gadu spriest ir pāragri. "Pērn bija tā, ka jau oktobrī vai novembrī jutu ceļgalu. Jaunāks nepalieku. Turklāt ceļgali nav vieglākā problēma, ar kuru cīnīties. Tfu, tfu, tfu, bet pat labāk būtu, ja kaut ko salauztu, nevis skrimslis un menisks druptu nost."

"Var redzēt, ka Bobs Hārtlijs mīl hokeju un zina, ko grib no puišiem dabūt ārā. Pavasarī izskatījās, ka arī dabūja. Arī man izdevās vairākas reizes ar viņu aprunāties. Gan par hokeju, gan par dzīvi. Ideāli, ka viņš paliek," vērtēja Karsums.

     [+] [-]

, 2017-09-03 08:39, pirms 7 gadiem
Cik labi dzīvojas kakova h.ja līgā var ziedpuķēs zīlēt - būs/nebūs/nebūs/būs....

  +1 [+] [-]

, 2017-09-03 08:50, pirms 7 gadiem
Nav nekā sliktāka kā problēmas ar algām. Latvijā ļoti izplatīta problēma it sevišķi celtniecībā. Vai tik strādāšanu bez atalgojuma nesauc par vergošanu!? 21.gadsimts joptvai...,tfu!

     [+] [-]

, 2017-09-03 09:05, pirms 7 gadiem
li tao rakstīja: Nav nekā sliktāka kā problēmas ar algām. Latvijā ļoti izplatīta problēma it sevišķi celtniecībā. Vai tik strādāšanu bez atalgojuma nesauc par vergošanu!? 21.gadsimts joptvai...,tfu!
Strādāju celtniecībā,alga kā pulkstenis katru nedēļu. Tā ka.....ne.irs trolli,jums kolchozā uzmetiens ir standarts,te ir Eiropa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-09-03 09:51, pirms 7 gadiem
artems_bruvers_1007752319333492 rakstīja: Pērtiķbolists celtniecibā strādā? Alga kā pulkstenis, pāris štukas, kā Eiropā?
Jeb aploksnītē, pāris čiriki, lai badā nenosprāgtu?
Jā es labos mēnešos nopelnu pāris štukas! Turklāt daru savu darbu labi,ar gandarījumu. Atšķirībā no tevis,kam 12h dienā no aizgalda jālej sūdi netā,kuriem pats īsti netici. Pērtiķbols - tas ir tad kad tu un draugi rijat semkas un sitiet pudeles?
Kas attiecas uz parašu - lasam....
Krievu hokejists uzrunā fanus: Algas mums...
Pasaules kausa stadionu celtniekiem Krievijā...
Un pat mums vates paliek parādā
Krievijas šovbiznesa zvaigznes Jūrmalā nemaksā...

     [+] [-]

, 2017-09-03 17:10, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Strādāju celtniecībā,alga kā pulkstenis katru nedēļu. Tā ka.....ne.irs trolli,jums kolchozā uzmetiens ir standarts,te ir Eiropa!
Tev vienīgajam,varbūt, maksā kā pēc pulksteńa jo no rīta līdz vakaram dzīvo savā būvlaukumā,tad vēl priekšnieka kabinetā zem galda haltūras pańem (aiz vaiga) + noklauvē priekšniecībai savus kolēgus un savus 1000 eiro dabū pēc pulksteńa. Līdz eiropai jums vēl tālu. Te 1000 eiro pelna studenti mazgājot kāpńutelpas 3reiz nedēłā pa 6 stundām dienā.

     [+] [-]

, 2017-09-04 14:23, pirms 7 gadiem
Var redzēt ka Latvijas darba tirgu vispār nepārzini. Es šancēju no 08-17iem un šad tad pahaltūrēju vakaros/brīvdienās.
Čaļi,kuri šancē labi ,paši uz sevi pelna 2-3 kilo mēnesī,strādājot normālu laiku.
Tu jau atzinies ka nemaz nedzīvo Latvijā rakstot JŪS TUR....tas jūs TUR parašā par 1000 eiro mēnesī minetējat fermas bosam

     [+] [-]

, 2017-09-13 22:20, pirms 7 gadiem
Kādi "algas čeki "Krievijā???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja