Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Rīga" nedaudz pārsteidzoši pārspēj līdervienību "Zemgali/LLU"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" nedaudz pārsteidzoši pārspēj līdervienību "Zemgali/LLU"
HS "Rīga" svin vārtu guvumu
Foto: Jekaterina Urošļeva

Latvijas hokeja virslīgā negaidītu uzvaru izcīnījusi HS "Rīga". Rīdzinieki savā laukumā uzņēma līgas līdervienību "Zemgali/LLU", kuru apspēlēja ar rezultātu 4:2.

Ja "Zemgale/LLU" pirms šī mača bija turnīra tabulas pašā augšgalā, kad "Rīga" pēc "Prizmas" uzvaras nokrita uz sesto pozīciju. Iepriekšējās abu komandu tikšanās reizēs jelgavnieki diezgan līdzīgās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras (3:2, 3:1, 5:4), bet vienā mačā "Rīga" revanšējās ar 4:2. Lai arī "Zemgale/LLU" šajā mačā bija favorīte, rīdzinieki bez cīņas neko nedomāja atdot, ko pierādīja šogad jau izcīnītās uzvaras pār "Kurbadu" un zaudējums "Liepājai" vien pēdējās sekundēs.

Pirmajās minūtēs "Zemgale/LLU" apliecināja savu favorītes statusu, vairāk kontrolējot ripu un cenšoties to saglabāt pretinieku zonā. Rīdzinieki pirmo metienu veica vien pēc pretinieku kļūdas piektajā minūtē. Turpinājumā laukuma saimnieki iespēlējās un biežāk ieraidīja ripu pretinieku zonā. Iniciatīva gan vēl joprojām piederēja Jelgavas komandai. Tas gan neliedza "Rīgai" atklāt mača rezultātu, kad Kalnbērziņš saņēma augstu gaisā pamesto ripu vārtu priekšā un raidīja to vārtu tīklā. Īsi pēc iemetiena pretuzbrukumā devās Ņikita Jengašovs, kurš ar lielisku metienu raidīja ripu vārtu devītniekā, negaidīti panākot 2:0. Vēl pēc nepilnas minūtes "Zemgale/LLU" vienus vārtus atspēlēja, kad pēc Rinalda Rosinska izdarītā metiena atlēkušo ripu vārtos raidīja Raivis Kurnigins.

Neskatoties uz zaudētajiem vārtiem, rīdzinieki turpināja spēlēt aktīvi un radīt asus pretuzbrukumus. Perioda izskaņā nesekmīgi pēc viena no tādiem nesekmīgi nospēlēja Rihards Cimermanis, kurš ielaida trešo ripu savos vārtos. Rīdzinieki vēl paspēja tikt pie vairākuma, bet tajā viesi pamanījās gūt vārtus, kad Artjoms Ogorodņikovs saņēma piespēli no aizvārtes un raidīja ripu vārtos - 3:2.

Pēc atlikušā mazākuma izturēšanas "Zemgale/LLU" hokejisti devās uz priekšu, cenšoties ātri izlīdzināt rezultātu. Ofensīva beidzās ar iegūtu četru minūšu vairākumu. Jelgavnieki darīja, ko varēja, bet vārtus nespēja gūt. Rīdzinieki izturēja mazākumu, turpināja spēlēt gana pārliecinoši aizsardzībā un atbildēja ar pretuzbrukumiem. Otrā perioda izskaņā komandas īsā laikā apmainījās ar noraidījumiem un to noslēdza, spēlējot ar četriem laukuma spēlētājiem. Šāds formāts bija pateicīgāks mājiniekiem, kuri izspēlēja savu uzbrukumu un izkārtoja vārtu guvumu Oļegam Šišļaņņikovam - 4:2.

Trešajā periodā spēle ritēja samērā līdzīgi, komandām neizceļoties ar bīstamām vārtu gūšanas iespējām. Laiks ritēja mājinieku labā, kuri labi aizsargājās. Situāciju neuzlaboja arī nopelnītais mazākums, tuvojoties perioda vidum. "Zemgale/LLU" to izturēja, lai vēl divas minūtes vēlāk tiktu pie savas vairākuma iespējas. Reizi rīdziniekus glāba vārtu stabs, bet kopumā mazākumu izdevās izturēt bez lielām problēmām. Atlikušajās minūtēs jelgavnieki aktivizējās, bet nekādus pavērsienus nespēja veikt. Līdz ar to "Rīga" svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2, pakāpjoties uz piekto vietu turnīra tabulā.

Latvijas hokeja virslīga, 15. novembris

HS "Rīga" - "Zemgale/LLU" 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)

Vārti: 07:15 Kalnbērziņš (Opelts) 1:0, 07:31 Jengašovs (Kostjuks) 2:0, 08:29 Kurnigins (Rosinskis) 2:1, 16:16 Potāpovs (Šišļaņņikovs) 3:1, 19:27 Ogorodņikovs (Ņekļudovs) 3:2, 39:19 Šišļaņņikovs (Potāpovs, Barkāns) 4:2.
Soda minūtes: 10-6
Vārtsargi: Denijs Romanovskis - Rihards Cimermanis

  +3 [+] [-]

, 2017-01-11 21:30, pirms 7 gadiem
LHV kombinācijā Potāpovs - Šišļaņņikovs - Potāpovs - Šišļaņņikovs - vārti, protokolā pie piespēles tiek arī Barkāns, bet ko var gribēt, ja pēc katra vārtu guvuma tiesnesis jautā spēlētājiem, kuram tos punktiņus protokolā ierakstīt...

Zemgale palikusi bez rezultatīvākā uzbrucēja un pirmās maiņas aizsarga galīgi buksēt ir sākusi...

     [+] [-]

, 2017-01-11 21:33, pirms 7 gadiem
Ja godīgi, tad nekāds pārsteigums jau tas nav. Rīgai diezgan laba komanda šogad(ko parāda arī iepriekš gūtās uzvaras) un Zemgale arī pēdējās spēles vairs neaizvada tik labi, kā iepriekš.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-11 21:34, pirms 7 gadiem
Slavenā Znaroka Jaungada bedre!

     [+] [-]

, 2017-01-11 22:19, pirms 7 gadiem
Kautkāds kritums tagad ir Zemgalei. Bija pārliecinoši pirmie, bet tūlīt drošvien Mogo apsteigs viņus

     [+] [-]

, 2017-01-12 11:09, pirms 7 gadiem
Kaut kur iepriekš Vasiļjevs jaut teica, ka sastāvā robi un iespēlē spēlētājus no jauniešu čempja. Jau iepriekš bija zināms, ka būs grūti ar to pašreizējās vietas nosargāšanu.