Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" četrās minūtēs iemet četrus vārtus, ar uzvaru sāk arī "Prizma"

Agris Suveizda

"Kurbads" četrās minūtēs iemet četrus vārtus, ar uzvaru sāk arī "Prizma"
Moments no spēles starp Ogres HK "Kurbads" un HS "Rīga"
Foto: Ritvars Raits

Latvijas hokeja čempionātā sākušās izslēgšanas spēles. Ja Ogrē sensācijas nenotika un pāra favorīte "Kurbads" ar 7:2 sagrāva "Rīgu", tad otrajā mačā pārāka bija nominālā pastarīte "Prizma", kas ar 3:2 izbraukumā pārspēja "Zemgali"/LLU.

Ogres "Kurbads" pamatus uzvarai ielika jau spēles sākumā, kad nepilnu četru minūšu laikā guva četrus vārtus. Vispirms septītajā minūtē rezultātu atklāja Mārcis Zembergs (1:0), jau pēc 18 sekundēm Gatis Gricinskis dubultoja pārsvaru (2:0), vēl pēc 41 sekundes Juris Štāls pievienoja trešo ripu (3:0), bet 11. minūtē vairākumu realizēja Aleksandrs Kerčs juniors (4:0). Beigās pārliecinošs panākums ar 7:2.

Otrā spēlē cīņa izvērtās krietni sīvāka. Jau 29. sekundē "Prizma" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantota, taču piektajā minūtē viesi tomēr atklāja rezultātu – precīzi meta Miķelis Freimanis (1:0). Drīzumā jau vairākumā nokļuva "Zemgale"/LLU, kas vairāk nekā minūti varēja spēlēt piecatā pret trim un pēc ceturtā pretinieka atgriešanās uz ledus panāca izlīdzinājumu. To izdarīja Didzis Jansons (1:1).

Trešdaļas beigās desmit minūšu disciplināro sodu nopelnīja viesu hokejists Jānis Lukaševskis, bet otrā perioda sākumā komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem. 22. minūtē Sandis Grīnbergs atguva "Prizmai" vadību (2:1), bet pēc trim minūtēm Kristaps Millers atjaunoja neizšķirtu (2:2). Otrās trešdaļas otrajā pusē "Zemgale"/LLU īsā laikā citu pēc cita nopelnīja trīs noraidījumus, un Eduards Hugo Jansons, viesiem spēlējot piecatā pret četriem, 39. minūtē vēlreiz izvirzīja vadībā "Prizmu" (3:2). Noslēdzošajā periodā vienu noraidījumu pēc otra pelnīja "Prizma", kas izturēja pat četrus mazākumus un galotnē, kad mājinieki noņēma vārtsargu, nosargāja minimālo pārsvaru.

Jau rīt Ogrē un Jelgavā plkst. 19:30 tiks aizvadītas pāru otrās spēles. Pusfinālistes tiks noskaidrotas cīņā līdz trim uzvarām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija

  -3 [+] [-]

, 2016-03-08 21:48, pirms 8 gadiem
Rīga 1.periodu spēlēja ar tukšiem vārtiem?

     [+] [-]

, 2016-03-08 21:54, pirms 8 gadiem
Par ko veterāns Lukaševskis dabūja 10 minūtes?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 22:23, pirms 8 gadiem
Vov, Prizma pārsteidza, negaidīti.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-08 22:31, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka Prizmā spēlēja arī Balakuns - tad jau sanāk, ka ir puslīdz vesels pēc tikšanās ar D.Riekstiņu?
Tika taču teikts, ka esot smagas traumas un kaulu lūzumi?

     [+] [-]

, 2016-03-08 22:42, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Interesanti, ka Prizmā spēlēja arī Balakuns - tad jau sanāk, ka ir puslīdz vesels pēc tikšanās ar D.Riekstiņu?
Tika taču teikts, ka esot smagas traumas un kaulu lūzumi?
Laikam jau pārspīlēja, lai iedotu lielāku diskābeli