Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latkovskis brīdina: "No Ziemas kausa varēs diskvalificēt bez plašākiem paskaidrojumiem"

Rolands Eliņš

Latkovskis brīdina: "No Ziemas kausa varēs diskvalificēt bez plašākiem paskaidrojumiem"
Emīls Latkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis savā gada noslēguma paziņojumā atklājis, ka pirmssezonas turnīrā "Ziemas Kauss 2015" iekļauts punkts, kas pieļauj komandu diskvalificēšanu bez konkrētu iemeslu norādīšanas. Šādi tiek plānots apkarot iepriekš sarunātu maču esamību.

"Pret spēļu sarunāšanu man ir nulles tolerance. Tas nav savienojams ar maniem morālajiem standartiem, tas nav savienojams ar manu attieksmi pret futbolu. Liku to skaidri saprast jau Ziemas kausa laikā (2014. gadā) un esmu ar visiem man pieejamajiem ieročiem cīnījies pret to arī sezonas laikā," norāda Emīls Latkovskis.

Iepriekšējā Ziemas kausā par nepareizi aizpildītu spēlētāju pieteikumu veidlapu tika diskvalificēta "Jūrmalas" komanda, taču futbola aprindās tika skaidri runāts, ka tā vien oficiālā versija, bet izslēgšanas patiesais iemesls bijis tas, kura dēļ Valsts policijas pārstāvji gada nogalē aizturēja vairākus Daugavpils "Daugavas" pārstāvjus, galveno treneri ieskaitot. Nākamajā gadā gan paredzēti daudz stingāki līdzekļi maču sarunāšanas apkarošanai.

"Šobrīd ir radīti speciāli noteikumi attiecībā uz spēļu rezultātu ietekmēšanu, finanšu spekulācijām un derībām, ko pilnīgi visiem SMScredit.lv Virslīgas dalībniekiem vajadzēs parakstīt 2015. gadā. Neviens neizies laukumā, kamēr nebūs apliecinājis savu pakļaušanos šiem nosacījumiem ar savu parakstu. Ziemas kausa reglamentā šajā gadā esam iekļāvuši punktu, kas ļauj organizācijas komitejai diskvalificēt komandas bez tālākiem paskaidrojumiem. Turnīrs ir domāts, lai komandas varētu sekmīgāk sagatavoties sezonai. Ja kāds tajā plāno piedalīties ar citiem nodomiem, nebūs nekādas žēlastības," skaidru viedokli pauda Latkovskis.

Latkovskis arī izteicās, ka futbola un tieši Virslīgas tēlu pabojājuši viņa darbības pirmajā gadā piedzīvotie skandāli, taču tiek izteikta cerība, ka 2015. gadā tie neatkārtosies: " Mūsu uzdevums ir izveidot pievilcīgu namu, kas priecē līdzjutējus un attīsta fubolistus. Taču mēs nevaram sākt šī nama apmēbelešanu, ja zinām, ka ir caurumi jumtā vai vienkārši piekrāsot fasādi. Lai cik tas sāpīgi un dārgi būtu, ja vajadzēs, tad pirms krāsošanas mainīsim dēļus, brusas, jumta segumu un pārliesim pamatus, jo mēs būvējam šo namu ar domu par ilgtermiņu."

Biedrības izpilddirektors cer nākamajā gadā turpināt uzlabot Virslīgas spēļu tiešraižu kvalitāti un popularitāti un atzina, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir pašmāju futbola ienešana Latvijas plašsaziņas līdzekļos, arī televīzijā un radio.

Emīla Latkovska gada noslēguma uzruna pilnā apjomā pieejama portālā FutbolaVirsliga.lv.

Ziemas kauss sāksies 19. janvārī un risināsies līdz februāra beigām. Tajā piedalīsies deviņas Virslīgas komandas, bet Jūrmalas "Spartaka" vietu piekritusi ieņemt pirmās līgas komanda Rēzeknes BJSS. Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā diskvalificētā "Jūrmala" izkrita no Virslīgas, līdz ar to šajā turnīrā nestartēs.

     [+] [-]

, 2014-12-31 13:43, pirms 9 gadiem
reklamējot toto kantorus arī šajā lapā, vislaik būs jācīnās ar sekām nevis cēloņiem, bet pārmainas, protams, vajadzīgas- īpaši pašā augšā

  +2 [+] [-]

, 2014-12-31 14:33, pirms 9 gadiem
Šis varbūt nebūs jautājums LFV, bet runājot par futbola popularizēšanu un skatītāju piesaistīšanu, kas reāli tiek plānots darīt ar stadionu rekonstrukcijām un infrastruktūras attīstīšanu, lai cilvēki varētu normāli aiziet paskatīties futbolu daudz maz nopietnā 'STADIONĀ' , kurš nebūtu ne krātiņš, ne pamatskolnieku futbola laukums bez sakarīgām tribīnēm, kur nebūtu jāklausās visādi matj,perematj?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja