Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts No Virslīgas izkritusī "Jūrmala" izslēgta no LFF biedru vidus

Rolands Eliņš

No Virslīgas izkritusī "Jūrmala" izslēgta no LFF biedru vidus
Jūrmalas futbolisti pagājušās sezonas sākumā
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Latvijas Futbola federācijas kongresā pieņemts lēmums no biedru vidus izslēgt bijušo Virslīgas klubu "Jūrmalu", kā arī vēl desmit bijušos biedrus, ieskaitot SK "Liepājas metalurgu".

"Jūrmala" iepriekšējā Virslīgas sezonā palika pēdējā vietā un zaudēja vietu tajā, taču savas tiesības piedalīties pirmajā līgā neizmantoja. Šodien notiekošajā LFF kongresā tā vērsās ar oficiālu lūgumu tikt izslēgtai no biedru klāsta.

No klātesošajiem 68 biedriem par "Jūrmalas" izslēgšanu nobalsoja 65, bet trīs atturējās. Izslēgti tika vēl desmit biedri, to vidū arī "SIA SK Liepājas metalurgs", kura komanda finansiālo iemeslu dēļ nespēja piedalīties pagājušajā Virslīgas sezonā, dodot vietu jaunajai Liepājas futbola tradīciju turpinātājai "Liepāja".

Saskaņā ar LFF reglamentu, Virslīgas, pirmās līgas un otrās līgas turnīros var piedalīties tikai tie klubi, kuri ir LFF biedri. Pēc šodien notikušās 11 biedru izslēgšanas palikuši 106 biedri.

LFF prezidents Guntis Indriksons savā ziņojumā Kongresa dalībniekiem pozitīvi izteicās par LFF un ar to saistīto cilvēku darbu, kā arī izcēla, ka federācija savā attīstībā un pilnveidošanās procesā iet pareizajā virzienā. Guntis Indriksons pauda cerību, ka Latvijas nacionālā izlase drīzā nākotnē atkal varēs pacīnīties par iekļūšanu kāda liela turnīra finālsacensībās un ka vietējiem futbolistiem izdosies sevī vairot starptautisko konkurētspēju. Tāpat LFF prezidents akcentēja piecu attīstības virzienu – infrastruktūras, jaunatnes futbola sistēmas, treneru kvalifikācijas celšanas, sacensību sistēmas sakārtošanas un tiesnešu kvalifikācijas uzlabošanas – nozīmīgumu un par to atbildīgo cilvēku līdz šim paveikto. Savā uzrunā Guntis Indriksons uzsvēra arī līdz šim paveikto cīņā pret negodīgu spēļu ietekmēšanu un atgādināja, ka LFF un tiesībsargājošo iestāžu darbs šajā jautājumā nav beidzies. Saistībā ar 2016. gada LFF prezidenta amata vēlēšanām Guntis Indriksons izteicās, ka pašlaik sliecas pabeigt iesāktos darbus, taču galējo lēmumu par saviem nākotnes plāniem pieņems pēc apspriedēm ar kolēģiem un ģimeni.

LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka ziņojumu par Izpildinstitūcijas darbu Kongresa dalībniekiem sniedza LFF ģenerālsekretāra vietnieks un izpilddirektors Edgars Pukinsks, jo Jānis Mežeckis Kongresa laikā atradās Ukrainā, kur pildīja Latvijas nacionālās izlases delegācijas vadītāja funkcijas. Ziņojums uzsvēra nepieciešamību pēc futbola solidaritātes globālā un nacionālā kontekstā, kā arī uzskaitīja tos ieguvumus, kādi LFF ir iespējami no sadarbības ar starptautiskajām organizācijām UEFA un FIFA. Tika uzsvērts, ka 2015. gads ir izaicinājuma un integrācijas gads, jo 2016. gadā federāciju sagaidīs divreiz vairāk izaicinājumu, kuriem ir jābūt gataviem. Šogad attīstības projekti tostarp tiks realizēti reģionālajiem futbola centriem, kā arī sieviešu un skolu futbolam tuvos jautājumos. LFF biedriem tika izskaidrotas federācijas nākotnes perspektīvas un ambīcijas, kuru realizēšanai ļoti būtiska sastāvdaļa būs arī pašu biedru iesaistīšanās. Edgars Pukinsks klātesošajiem detalizēti izskaidroja visus neskaidros jautājumus ap Kr. Barona ielas 116A sporta kompleksa pārbūves procesu un mudināja ikvienu rūpīgi sekot līdzi projekta realizācijas gaitai, kas būs caurskatāma un visiem pieejama.

LFF Finanšu komitejas priekšsēdētājs Ingars Eriņš uzstājās ar konsolidētā un revidētā gada pārskata prezentāciju, bet tam sekoja skaidrojums par grozījumiem LFF statūtos un juridisko institūciju nolikumos. Tie skar LFF Valdes skaitlisko sastāvu, valdes kompetences, valdes amata kandidātu un prezidenta amata kandidātu virzīšanu, kā arī patstāvīgo komiteju skaitlisko sastāvu un pilnvaras. Grozījumi LFF statūtos un juridisko institūciju nolikumos ieviesti balstoties uz LFF Kongresa un Valdes apstiprinātas darba grupas, kā arī juristu ieteikumiem. Statūti jaunajā redakcijā tika pieņemti ar 67 balsīm “par” un vienu “atturas”, bet grozījumi juridisko institūciju nolikumos – ar vienbalsīgu “par”.

Kongress noteica jaunu LFF biedra naudu 50 EUR apmērā, kā arī neatkarīga zvērināta revidenta - AS “BDO” zvērinātu revidentu komercsabiedrība – iecelšanu. Tāpat Kongress apstiprināja LFF Valdes lēmumus, kas skar jauno LFF Apelāciju komisijas sastāvu – Aivars Bergers, Aleksandrs Birnsons un Reinis Papulis -, un LFF Klubu licencēšanas komisijas sastāvu – Āris Kakstāns, Pāvels Tjuševs, Artjoms Kalacs, Ieva Otomere un Larisa Pramneka. Nākamais LFF ikgadējais Kongress ieplānots 2016. gada 29. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 14:19, pirms 9 gadiem
perku Jurmalas spelu kreklu . ja kadam ir sutiet pm
intrese ari Ilukstes krekls

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 14:56, pirms 9 gadiem
Jānosvin.

  +3 [+] [-]

, 2015-03-31 16:38, pirms 9 gadiem
Drīkst pilnu klubu sarkstu? ar pārstāvētām pilsētām, protams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-31 17:50, pirms 9 gadiem
''FC Daugava'' un ''FK Daugava Rīga'' joprojām ir LFF biedri?

  -2 [+] [-]

, 2015-03-31 19:13, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: ''FC Daugava'' un ''FK Daugava Rīga'' joprojām ir LFF biedri?
Varbut viniem vel ir doma atgriezties, tapec klubs nav likvidets pasa sakne. Ka tad Latvijas futbols, bez kada Daugavas nosaukuma kluba, ilgi ta nevar but.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-31 19:27, pirms 9 gadiem
1 rakstīja: ''FC Daugava'' un ''FK Daugava Rīga'' joprojām ir LFF biedri?
Jā. Atlasītie kandidāti uz izslēgšanu bija tie, kas divus gadus nav aktīvi darbojušies. Jūrmala uz izslēgšanu pieteicās pati.

     [+] [-]

, 2015-03-31 20:37, pirms 9 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Drīkst pilnu klubu sarkstu? ar pārstāvētām pilsētām, protams
Biedri - Latvijas Futbola federācija

     [+] [-]

, 2015-03-31 21:47, pirms 9 gadiem
hohoho, papulis no rīgas modēm ticis lff apelācijās

  -1 [+] [-]

, 2015-04-01 02:32, pirms 9 gadiem
Kur fin.atsk.?
Jameklē Lursoft vai Sporta likuma un Komerclikuma izpratne???