Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta/LU" grauj un Virslīgā spēlēs arī nākamgad

Andrejs Siliņš

"Metta/LU" grauj un Virslīgā spēlēs arī nākamgad
"Metta/LU" spēlēs Virslīgā arī nākamgad
Foto: Nora Krevņeva, futbolavirsliga.lv

Trešdienas vakarā Hanzas vidusskolas laukumā noskaidrojās, ka arī 2016. gada Latvijas futbola čempionāta SMScredit.lv Virslīgas turnīrā spēlēs "Metta/Latvijas Universitāte", kas otrajā pārspēlē ar rezultātu 6:2 pieveica "Valmieru Glass/BSS", bet divu spēļu summā triumfēja ar 9:3.

Klubu sezonas pēdējā mačā Rīgā Hanzas vidusskolas stadionā tribīnes bija pilnas, un bija līdzjutēji, kuriem nācās stāvēt kājās. Mājinieki savus atbalstītājus nepievīla.

Pirmās 15 minūtes pagāja ar lielu "Mettas" pārsvaru bumbas kontrolē. Rīdzinieki laiku pa laikam nonāca līdz soda laukumam un bieži tika pie stūra sitieniem. Tomēr 17. minūtes pašā sākumā "Metta" atklāja rezultātu tieši pretuzbrukumā, kad Roberts Uldriķis saņēma lielisku piespēli, izgāja viens pret vienu ar Ingu Ķirsi, kurš bija bezspēcīgs - 1:0 "Mettas/LU" labā. Uldriķim tie bija piektie vārti pēc kārtas, skaitot arī pārbaudes mačus. Savukārt komanda guva vārtus jau ceturtajā mačā pēc kārtas.

24. minūtē Apsītis netālu no soda laukuma pretī vārtiem izprovocēja pārkāpumu, tomēr Jaunzema izdarītais soda sitiens bija krietni par augstu. 32. minūtē Vardanjans veica apspēlēšanas manevru un, tikko šķērsojis soda laukuma robežu pretī vārtiem, izdarīja labu sitienu ar kreiso kāju, taču tas bija mazliet neprecīzs un bumba lidoja garām vārtiem. 36. minūtē Ingars Sarmis Stuglis un Uldriķis izgāja divi pret divi, pirmais piespēlēja, un Uldriķis sita pavisam nedaudz garām tālajam vārtu stūrim. Nepilnu minūti vēlāk gan mājiniekiem izdevās dubultot pārsvaru - pēc spēcīga Armanda Pētersona sitiena Ķirsis to atsita uz sāniem, taču, saņēmis piespēli vārtu priekšā, to bumbu tīklā raidīja Gatis Kalniņš, panākot 2:0. Ar šādu rezultātu pirmais puslaiks noslēdzās.

Uz otro puslaiku abu komandu treneri veica pa vienai spēlētāju maiņai - Stugļa vietā laukumā nāca Juhņevičs, bet viesiem Teremko nomainīja Lapss.

Pašā otrā puslaika sākumā Uldriķis saņēma skaistu piespēli izrāvienā uz vārtiem un noslēdza uzbrukumu ar bumbas ieraidīšanu tīklā jau otro reizi šovakar - 3:0. 54. minūtē pēc centrējuma bumba tika nomesta pa sitienam Pētersonam, kurš ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu vārtos, panākot jau graujošo 4:0. Valmierieši veica spēlētāju maiņu, laukumā sūtot vairāk uz aizsardzību tendēto Veinbergu. Drīz vien pēc tam viesiem izdevās uzsist pa vārtu pārliktni. 66. minūtē pēc Vardanjana sitiena ar roku pie pašas soda laukuma līnijas nospēlēja Brēža, saņemot par to brīdinājumu, bet Emša soda sitiens pārāk stiprs, un bumba lidoja krietni pāri vārtiem.

69. minūtē vienā no pretuzbrukumiem uz maiņu nākušais Lapss saņēma teicamu piespēli un neļāva Ošam palikt sausā šovakar, gūstot goda vārtus arī valmieriešiem. Dažas minūtes vēlāk viesi vēlreiz steidzās pretuzbrukumā un izprovocēja noteikumu pārkāpumu. Tomēr pēc Savaļnieka centrējuma bumba soda laukumā atrada adresātu pie augumā raženākajiem "mettiešiem". 75. minūtē uz maiņu nākušais Rendijs Šibass pretuzbrukumā pa labo malu no soda laukuma ar skaistu spēcīgu sitienu panāca 5:1.

Dažas minūtes pirms beigām Jaunzems guva arī otros vārtus viesu labā, kad pēc centrējuma Valtu vārtu priekšā ar piespēli atrada Lapss. Jau kompensācijas laikā Kalniņš guva savus otros vārtus mačā, un spēle beidzās ar rezultātu 6:2. Divu spēļu summā "Metta/LU" triumfēja ar 9:3, pārliecinoši saglabājot vietu SMScredit.lv Virslīgā arī nākamajā sezonā.

Metta/LU - Valmiera Glass/BSS 6:2 (2:0)
Vārti: Uldriķis 17', 49', Kalniņš 37', 92', Pētersons 54', Šibass 75' - Lapss 69', Jaunzems 87'
Brīdinājumi: Uldriķis 43', Pētersons 85' - Ripsbergs 40', Bērziņš 41', Brēža 66', Lapss 73', Savaļnieks 77', Apsītis 91'
Metta/LU: Ošs, Kalniņš, Puķītis, Ševeļovs, Pētersons, Guiti (Šibass 60'), Stuglis (Juhņevičs 46'), Emsis (Gudēns 81'), Uldriķis, Giļņičs, Vardanjans.
Valmiera: Ķirsis, Savaļnieks, Risbergs, Ozols, Jaunzems, Apsītis, Bērziņš (Veinbergs 57'), Miķelsons, Teremko (Lapss 46'), Lācis, Brēža (Dubro 75').
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune

Divu spēļu summā "Metta/LU" triumfēja ar 9:3.

1 2 43 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2015-11-25 19:50, pirms 8 gadiem
Valmierai līdz virslīgas līmenim vēl tālu! Varbūt nākošgad,ja izdotos piesaistīt vīrus ar virslīgas pieredzi.

  -3 [+] [-]

, 2015-11-25 19:50, pirms 8 gadiem
Gatis Kalniņš, mans pārspēļu varonis .
https://www.youtube.com/watch?v=_r0...
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

  +8 [+] [-]

, 2015-11-25 19:55, pirms 8 gadiem
Apsveicu Mettu! Kas nozīmē, ja gribi būt virslīgā, jāņem pirmā līga! Jo pārspēlēs pat pret Mettu jums nespīd kvalificēties.
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

  +9 [+] [-]

, 2015-11-25 19:56, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Jūsu zināšanai :
Riherts ir čoms Guņam!
Un viss 1. spēlē esot noticis caur blatu
Rihertam ir bijis bail - ka ņem un nezaudē... tādēļ samaksājuši Valmieras komandai!

Summu sadalot - katram esot iznācis ap 650eur!
Tev ir nopietnas problēmas. Psihoterapeita sapnis.
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

  +1 [+] [-]

, 2015-11-25 20:02, pirms 8 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Caramba/Dinamo naudas atmazgātājs izteicies, ka cer uz top5 un moš uz Eirokausiem!

Značit...Metta pēdējā?
Metta mazgā ikvienu no pirmās līgas! Viņiem atliek tik vien kā sapņot par nākamo sezonu, tikai dieva dēļ lai nesapņo par pārspēlēm, nopļaukās atkal.
Slēpts komentārs: kristers95

  +2 [+] [-]

, 2015-11-25 20:17, pirms 8 gadiem
kristers95 rakstīja: mettai jau pārspēles nebūs nākošgad, jo pēdējā vieta izkrīt automātiski
Tādi kā tu, jau kuro gadu dzied? Gaidīsim nākamo sezonu, tad runāsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-11-25 20:36, pirms 8 gadiem
Jā, Ērglis atbrauca atzīmēties ķeksīša pēc un viss.
Ķirsim "laba" atvadu spēle.

Dinamo jau atsijājusi nevajadzīgos resursus nākamajam gadam un meklē kaut ko nopietnāku. Tā kā nebūtu brīnums Mettu atkal redzēt pārspēlēs vai vnk 1. līgā.
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-25 20:43, pirms 8 gadiem
Mieru, Valmiera! Ir tads teiciens, ko nevar celt, to nevar nest... Un sis ir tas gadijums. Varbut pat labak, ka ta, jo amatieru komandai bez nopietna finansejuma laikam labak spelet 2. liga un priecet savus lidzjutejus ar uzvaram neka virsliga dabut ieksa gandriz katra maca, pie tam, ar lieliem cipariem... Divreiz vien upe iekapt nevar - pagaidam Valmiera futbola materialais atbalsts ne tuvu nav lidzigs tam, kads savulaik bija no Valmieras stikla skiedras, pirms Praiss-Daimlers nogrieza naudu sportam lidz, ja nemaldos, 10 tukstosiem latu uz visam lietam gada. Lidz tam futbolisti dzivoja gana zali, bet tas laiks ir beidzies, vismaz pagaidam.
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte

  -1 [+] [-]

, 2015-11-25 21:01, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Mieru, Valmiera! Ir tads teiciens, ko nevar celt, to nevar nest... Un sis ir tas gadijums. Varbut pat labak, ka ta, jo amatieru komandai bez nopietna finansejuma laikam labak spelet 2. liga un priecet savus lidzjutejus ar uzvaram neka virsliga dabut ieksa gandriz katra maca, pie tam, ar lieliem cipariem... Divreiz vien upe iekapt nevar - pagaidam Valmiera futbola materialais atbalsts ne tuvu nav lidzigs tam, kads savulaik bija no Valmieras stikla skiedras, pirms Praiss-Daimlers nogrieza naudu sportam lidz, ja nemaldos, 10 tukstosiem latu uz visam lietam gada. Lidz tam futbolisti dzivoja gana zali, bet tas laiks ir beidzies, vismaz pagaidam.
Ja jau pavērtos ceļš uz virslīgu, gan jau vācietis pagriestu naudas krānu vaļā. Ja jau jauniešu sistāma caur VSŠ sadarbojas ar Bešiktaš, tad arī lielajiem laiks kāpt uz augšu. Krīze ir cauri un piķis vairs nav problēma.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-25 21:07, pirms 8 gadiem
Pelnīti. Lai kā simpatizētu Valmieras komanda, Virslīgas līmenis šobrīd viņiem vēl par augstu. Skaidrs, ka atsevišķiem spēlētājiem nē, bet kā komandai gan. Kalniņam trīs goli divās spēlēs pret dzimto pilsētu un arī Uldriķis uguņo. Zinot to, ka viņš Mettā ir īrē no Skonto, nebrīnīšos, ja Skonto viņu savāks sev nākamgad (ja klubs spēlēs Virslīgā), jo jaunus spēlētājus arī vismaz pagaidām nedrīkst pieteikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-11-25 21:15, pirms 8 gadiem
Imperiona preses sekretārs rakstīja: Un tu domā, ka viņam ir kādi pierādījumi? Šāda līmeņa informācija ir pieejama tikai augstākā līmeņa Imperiona biedriem un kā jau tu vari noprast, tad šis pabira tāds nav.
tu esi pilnīgi atsaldēts okupants..

  +1 [+] [-]

, 2015-11-25 21:18, pirms 8 gadiem
Zvaigzne Savaļnieks aizrijās,tādu STĀRU mētā Valmierā,bet kur tagad puņķis bija? Mettas salvetē pazuda vārgulis.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-25 21:21, pirms 8 gadiem
Derētu intervija ar kādu no Valmieras vadības par viņu plāniem, finansu iespējām utt., lai kliedētu baumas un futbola draugiem būtu skaidrs,ar ko rēķināties no vidzemnieku puses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-25 21:28, pirms 8 gadiem
Paldies valmieriešiem par sezonu. Katru gadu soli augšup. Virslīga nekur nepaliks, tikai laika jautājums..

  +2 [+] [-]

, 2015-11-25 21:53, pirms 8 gadiem
Zīmīgi, ka trešo sezonu pēc kārtas 1.līgas otra labākā komanda graujoši zaudē 2.apļa spēlē 1.līgas spēcīgākajai komandai (nemaz nerunājot par Virslīgas komandas apspēlēšanu):

2013.gadā: ''Gulbene'' - BFC ''Daugava'' - 0:3;
2014.gadā: ''Rēzeknes BJSS'' - ''Gulbene'' - 1:4;
2015.gadā: ''Valmiera Glass'' - ''Caramba/Dinamo'' - 2:6.

     [+] [-]

, 2015-11-25 21:59, pirms 8 gadiem
Laimes Lācis rakstīja: Derētu intervija ar kādu no Valmieras vadības par viņu plāniem, finansu iespējām utt., lai kliedētu baumas un futbola draugiem būtu skaidrs,ar ko rēķināties no vidzemnieku puses.
Pieņemu, ka Edmunds savā 1.līgas klubu apskatu sērijā speciāli atstāja Valmieru pēdējo, jo tiem sezona noslēgusies visvēlāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 43 komentāri