Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Guvu lielu baudu no "Mettas" spēles organizācijas"

Tamazs Pertija
Tamazs Pertija

Pertija: "Guvu lielu baudu no "Mettas" spēles organizācijas"
Tamazs Pertija
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Futbola treneris un eksperts Tamazs Pertija savā kārtējā blogā pauž lielu gandarījumu par Virslīgas debitantes "Metta/LU" noorganizēto maču pret "Spartaku", kurā jaunpienācējiem izdevās uzvarēt ar 2:1. Par jūrmalniekiem Pertija ir pamatīgi noraizējies, novēlot komandai nezaudēt visus leģionārus un vārtsargu Pavlovu.

Noskatoties pēdējo Daugavpils "Daugavas" maču pret "Jūrmalu", man ļoti patika "Daugavas" izveidotā spēle, kas par 70% bija čempionu cienīga. Šobrīd komanda darbojas pārliecinoši, taktiski pareizi, katrā pozīcijā spēlē tie futbolisti, kuri gatavi izpildīt vadības uzdevumus. Mačs pret "Jūrmalu" parādīja, ka katru dienu aizsardzībā progresē tādi spēlētāji kā Sokolovs, Cincadze, Polovinčuks un Uļjanovs. Tie ir futbolisti, kuri kopā spēlē ne pirmo dienu, aizsargiem tas ir ļoti svarīgs faktors. Ja "Daugavas" treneru štābam izdosies nostabilizēt visas aizsardzības sadarbības, tajā pašā laikā nezaudējot labās īpašības uzbrukumā, nešaubos, ka šī komanda saviem līdzjutējiem neliks vilties.

"Skonto" acīmredzami uzlabojusi spēles kvalitāti, to argumentēšu ar labo spēli gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Šobrīd problēmas rada vidējā līnija, arī pāreja no aizsardzības uzbrukumā, ko labi parādīja pēdējā spēle pret Rīgas "Daugavu". Pussargi Fertovs, Hulio un Mingazovs nesaasināja spēli uzbrukumā, bet aizsardzībā nespēja noslēgt savas zonas. Nesapratu Šmatovaļenko nomainīšanu, rezultātam esot 1:0. Tādā situācijā nomainīt balsta pussargu, kurš rokās saturēja visu aizsardzību, viņa vietā izlaižot "pleimeikeru" Sato (kurš nepiedalās bumbas atņemšanā), man bija mīkla.

Manu īpašo atzīmēšanu izpelnījies Šabala, kuram ir lieliskas līdera dotības. Pēdējā laikā viņš vārtus gūst katrā spēlē. Patīk arī Maksimenko un Savčenkova spēle, kuri viens otru ar katru spēli saprot arvien labāk. Esmu pārliecināts, ka pēc punktu zaudēšanas spēlē pret "Daugavu" tiks veikta ātra analīzi un pēdējās spēles mīnusi nākamajā mačā pārvērtīsies par plusiem – uzbrukumā būs ātrums, agresivitāte, bet visās pozīcijās ievērota disciplīna, par ko rūpēsies katras zonas līderi.

"Ventspils" uzņem apgriezienus, treneris Pučinskis lieliski tiek galā ar saviem pienākumiem, ir spējis atgūt komandas iepriekšējo seju. Viņš ir atbildīgs, zinošs speciālists, kuram ir laba gaume uzbrukumā, skaidri redzama spēles bilde. Par to pārliecinājos uzvarētajās spēlēs pret Rīgas "Daugavu" un "Jelgavu". Beidzot ir "pamodušies" komandas līderi Martiness, Cigirlašs, lieliski darbojas aizsargi un vārtsargs. "Ventspils" šobrīd ļoti maz ielaiž, šī komanda nesamierināsies ar 3. vietu, ar laiku spēles ziņā vēl vairāk progresējot. Jūtu, ka ventspilnieki pārvarējuši psiholoģiskās problēmas. Par čempionu titulu cīnīsies "Ventspils", "Skonto" un "Daugava", citus kandidātus neredzu.

Iepriekšējos blogos runāju par to, ka, ja "Spartakam" izdotos saglabāt leģionārus, komanda varētu pretendēt uz trijnieku. Diemžēl, noskatoties spēli pret "Mettu", laukumā redzēju tikai divus leģionārus – labo malējo aizsargu Kastanedu un pussargu Mesu, kurš darbojas balsta pussarga pozīcijā. Šie puiši nespēja palīdzēt komandai.

"Spartakam" šobrīd ir vairākas problēmas:
1. Komanda nebija gatava pārkārtoties, spēlējot bez vairākiem leģionāriem
2. Centra uzbrucēja pozīcijā izgāja aizsargs Bulvītis. Par ko tas liecina? "Spartaks" ir pazaudējis savu spēles rokrakstu, kas ir īsās piespēles. Tādā spēlē Bulvītis pazūd. Tagad komanda ne no labas dzīves spēlē no aizsardzības uzbrukumā pārgāja ar tālajām piespēlēm
3. Vietējie spēlētāji, kuri pieradušie pie komandas līderiem leģionāriem, nespēja pārņemt stafeti un uzbrukt pretiniekam. Brīžiem šķita, ka "spartakieši, izdzirdot savu līdzjutēju saukļus, aizmirsa par aizsardzību un metās uz priekšu, tāpēc ielaida divus vārtus. Šobrīd secinu, ka "Spartaku" par 50% veido Pavlovs, bet otrus 50% veido pārējie komanda. Dievs dod Pavlovam nepamest komandu!

Par "Metalurgu" bieži dzirdu, ka komandai ir kritums, bet drīzumā gaidāms progress. Jautājums – uz kā rēķina viņi šosezon cer pielikt? Vēlos atgādināt, ka pēc Zeļkeviča aiziešanas daudzi domāja, ka komandai būs kritums, taču tas notika pēc Abramčika. Viņa laikā komandas spēlēja kvalitatīvu un rezultatīvu futbolu. Tad nu atkal uzdodu jautājumu – kas būtiski mainījies kopš Abramčika aiziešanas? Nekas! Kalašņikovam vajadzīgs laiks. Puisis jauns, ambiciozs, zinošs. Viņam jātiek skaidrībā, vai esošie futbolisti spēj izpildīt viņa izraudzīto taktiku. Nereti spēlētājiem vajadzīga trenera palīdzība. Liepājas gadījumā ir otrādi. Tādiem pieredzējušiem spēlētājiem, kādi ir "Metalurgā", jāpalīdz treneriem. Kā? Uzvarot Gulbenē.

Rīgas "Daugava" uz augstām vietām nepretendē divu iemeslu dēļ:
1. Pārāk vēlu sāka gatavoties komandai un sanāca kopā, izlemjot, ka piedalīsies turnīrā
2. Komandā esošie futbolisti no debesīm zvaigznes nerauj

Toties "Daugavai" ir lielisks raksturs. Komanda lieliski zina, ko vēlas, un to pierādīja spēlē pret "Skonto" (1:1). Spēlē pret "Skonto" neatkārtojamu maču aizvadīja Vaičulis. Tādu vārtsarga spēli nebiju redzējis kopš Māliņa brīnumiem pret Liepāju. Nav šaubu, ka Popkovs nepadosies, maksimāli cenšoties atņemt punktus līderiem un tām komandām, kas turnīra tabulā atrodas zemāk. Jebkurā gadījumā "Daugavai" visās pozīcijās nepieciešami augsti kvalificēti futbolisti.

"Jūrmala". Bez komentāriem. Speciāli braucu uz Sloku skatīties spēli pret "Mettu" un arī pēc šī mača nespēju komentēt "Jūrmalas" spēli.

Iedomājieties tik! "Gulbeni" pametuši gandrīz visi leģionāri, bet tā spēj nospēlēt neizšķirti pret Liepāju. Tas ir trenera nopelns. Komandā palikušie spēlētāji pēdējā spēlē parādīja, ka nav sliktāki par ārzemniekiem. Ja neskaita 0:5 sagrāvi pret "Ventspili", "Gulbene" savās mājās spēlē ļoti labi.

"Metta" ir jauna komanda ar simpātisku treneru štābu. Noskatoties spēli pret "Spartaku" un izjūtot atmosfēru, paskatoties zaļās un baltās krāsas kombināciju, atcerējies skotu "Celtic". "Metta" taktikā izmanto četrus aizsargus, divus izteiktus balsta pussargus, trīs uzbrūkošos pussargus un vienu izvirzītu uzbrucēju. Viņiem ir atlasīti tādi spēlētāji, kuri var spēlēt ar šādu taktiku. Kāpēc atcerējos par "Celtic"? Tāpēc, ka "Metta" arī cenšas spēlēt britu stilā. Lielisku iespaidu atstāja Zotovs. Viņa izgājiens pret Pavlovu lika domāt, ka Zotovs desmit gadus spēlējis Premjerlīgā.

Labi pussarga pozīcijā darbojas Vardanjans, kurš par 60% satur centra zonu savās rokās, organizē spēli aizsardzībā. Vēl vēlos atzīmēt Pallo, kurš cenšas spēlēt ātri un aktīvi. Taču visvairāk mani iepriecināja tas, ka pamatsastāvā ieraudzīju Gabovu. Pēc smagas traumas viņš beidzot spējis atgūt formu un dara to, kas viņam patīk – pieslēdzas uzbrukumiem un disciplinēti aizsedz labo malu. Pēdējā spēlē guvu pamatīgu baudu. Novēlu šai komandai attīstīties un vēlreiz – attīstīties!

No sirds atbalstu Kazakeviču, kuru uzskatu par profesionāli. Viņa komanda "Jelgava" nav pelnījusi būt pēdējā vietā. Kas tur notiek? Diez vai šodien kāds spēs dot atbildi uz šo jautājumu. Daini atbalstu kā kolēģi, novēlu Virslīgā atgriezt to kaujiniecisko "Jelgavu", kuru visi pieraduši redzēt. To komandu, kas no 0:3 pēdējās desmit minūtēs iesita trīs vārtus un izvilka neizšķirtu.

P.S. Novēlu veiksmi visām Eirokausos startējošām komandām!

Lasiet vēl

Pertija vērtē Virslīgas vadošo piecinieku
Pertija: "Visiem jābaidās no "Spartaka""
Pertija piedāvā savu Virslīgas 1. apļa...
Pertija šokā par "Daugavas" aizsardzību

Slēpts komentārs: Vynilz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-06-30 11:49, pirms 12 gadiem
Pertija pret Abramčiku (2010.g 1.maijs)

  +3 [+] [-]

, 2012-06-30 12:44, pirms 12 gadiem
Pertija:
Vēlos atgādināt, ka pēc Zeļkeviča aiziešanas daudzi domāja, ka komandai būs kritums, taču tas notika pēc Abramčika. Viņa laikā komandas spēlēja kvalitatīvu un rezultatīvu futbolu
-----------------------
Es arī vēlos atgādināt!
Pēc Zelkeviča aiziešanas,LM bija kritums,un kāds vēl,gan pirms 2008 g.čemja( sausās ,neizteiksmīgās pārbaudes spēles),gan čempionātā ,kad komandu trenēja Andrejevs!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-30 13:04, pirms 12 gadiem
Pertija:
Tad nu atkal uzdodu jautājumu – kas būtiski mainījies kopš Abramčika aiziešanas? Nekas! Kalašņikovam vajadzīgs laiks. Puisis jauns, ambiciozs, zinošs.
---------------------------------
Es to pašu...............uzdodu jautājumu:
Kam bija vajadzīgs lai Abramčiku atšūtu no LM galvenā trenera amata?(2010 gada tiesāšana,jeb precīzāk, LM notiesāšana bija par pamatu Abramčika atstādināšanai no LM trenera amata)

Kalašņikovam nekāds laiks nepalīdzēs lai ievestu komandā kārtību,LM var tikais glābt treneris ar lielo burtu,tāds kās bija Abramčiks!Bet tādus trenerus ,kā Zelkevicius(2007 gada notiesāšana), Abramčiks,Podpalijs........,pie mums ļoti prasmīgi un ātri atšuj!Latvijai nav vajadzīgi spēcīgi klubi,kuri piesaistītu skatītājus,kuri eirokausos cīnītos par iekļūšanu grupu turnīrā!..................
Bet kurš pie tā ir vainīgs?Pie šī bardaka,pie kantoros,kabinetos sastādītās tabulas?

  +5 [+] [-]

, 2012-06-30 13:10, pirms 12 gadiem
Vynilz rakstīja: Interesants viedoklis.
Interesants komentārs!
Vismaz interesantāk bija izlasīt, nekā Pertijas murgojumu!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-30 14:38, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Pertija reklamē virslīgu vairāk kā Malnačs
kurš var pateikt, ko ir paveicis Malnačs?
Tā nav reklāma,tas ir viedoklis!

Kas ir Pertija?
Ar ko nodarbojies(jas) Pertija?
Kura paspārnē tagad atrodas Pertija?
------------------
Pacenties atbildēt uz šāda tipa jautājumiem(daudz viņus varētu uzdot),un tad arī sapratīsi gan šī viedokļa jēgu,gan kāpēc šis viedoklis šeit tiek pasniegts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-30 19:21, pirms 12 gadiem
pertijam viedokli raksta uldriķis???? jautajums ari pašam " eksperta", trenerim ar PRO licenzi ir patikami rotaļaties ar U-13? Vai guņa tik cieši tur aiz p.a.u.t.i.e.m, ka gatavs da uz jeb ko?

  +4 [+] [-]

, 2012-06-30 19:40, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Abramčiks visu laiku labākais treneris, kas bijis Latvijā, aiz tā austrieša, kas bija Latvijā 30.tajos
No šā laika treneriem Abramčiks viennozīmīgi labākais,kā viņš izcēla Rakelu 2009 g.?
2010 g. Rakels kaut bija rezultatīvākais LM,tomēr bija redzama nosēšanās viņa meistarībā!Bet tas saistīts bija ar to spiedienu ko darīja tiesnešu korpuss pret LM(kura pārraudzībā ir tiesneši?)!
Konkrētāk: kopš 4 kārtas ,18 kārtas uz priekšu tika nozīmētas 9 pendeles uz LM vārtiem(katrā otrā spēlē pa pendelei un izņemot vienu gadījumu pret FKV, pārējās reizēs pendeli nozīmēja pie +1 LM labā, vai neizšķirta rezultāta),
tikais vienā gadījumā pret Daugavu saskatīju pārkāpumu,spēli ar roku,bet redzēju 7 vai 8 šīs pendeles(no 9)!Tādos apstākļos ne tikais Abramčiks,Rakels arī visa pārējā komanda nosēdīsies!Un tad nemaz nav jābrīnās kāpēc LV futbolisti mūk no šīs guņas līgas!Vienas sezonas darbiņš, un kādam traucējošs treneris ,turpināt darbu nevar!

Kāpēc atlaida Grigorčuku?Kurš FKV ievilka eiropas līgā!Un tai brīdī FKV bija līderi guņas līgā!
Kam traucēja Sabitovs?Daugava(D) uzsāka ļoti veiksmīgi čempionātu,jo bija līderi!
(šeit vēl papildus divus trenerus pieminu,ko iepriekšējā komentā nepieminēju)
Kā redzams 5 treneri pieminēti,un viņi ir no trīs spēcīgākiem mūsu klubiem(to parodiju skontu neuzskatu starp vadošajiem klubiem)!Tātad kādam tas traucē,ka mums viņi ir,šie klubi,un ka varētu arī kaut ko sasniegt!
Tādas lietas ko šeit pieminēju, var notikt tikais guņas ligā!Tas nav normāli!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-30 22:22, pirms 12 gadiem
p.s.
Par to pendeli pret Daugavu!
Bijušais D.pils špīleris kā volejā nospēlēja ar roku!
Ak sakari.............sakari!
Ja nemaldos! pēc tam šis volejbolists tika atstumts tā patālāk no LM pamatsastāva(uz laiku)!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-01 09:09, pirms 12 gadiem
Skatos Pertija te vienam otram kā skabarga pakaļā.Kā Tamazs kaut ko komentē,tā "spečuki" klāt ar savām pārgudrībām.
Un vēl personīgi Andrim5.Neko nezinu par citiem klubiem,bet nebāz savu degunu FK Ventspils lietās un neizsaki viedokli tur, kur tu galīgi neorentējies.Tas attiecībā uz tavu šo piebildi:"Kāpēc atlaida Grigorčuku?Kurš FKV ievilka eiropas līgā!Un tai brīdī FKV bija līderi guņas līgā!
Katrā ziņā ar LFF un Indriksona kungu Grigorčuka atlaišana nu nekādi nav saistāma.Tā kā nemanipulē ar faktiem un neblefo!Vari atbildi nerakstīt,jo netaisos ar tevi diskutēt.Kāpēc? Tas būtu tas pats,ja es strīdētos ar savu televīzoru.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-01 10:54, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Un vēl personīgi Andrim5.Neko nezinu par citiem klubiem,bet nebāz savu degunu FK Ventspils lietās un neizsaki viedokli tur, kur tu galīgi neorentējies.Tas attiecībā uz tavu šo piebildi:"Kāpēc atlaida Grigorčuku?Kurš FKV ievilka eiropas līgā!Un tai brīdī FKV bija līderi guņas līgā!
Katrā ziņā ar LFF un Indriksona kungu Grigorčuka atlaišana nu nekādi nav saistāma.Tā kā nemanipulē ar faktiem un neblefo!Vari atbildi nerakstīt,jo netaisos ar tevi diskutēt.Kāpēc? Tas būtu tas pats,ja es strīdētos ar savu televīzoru.
Kāpēc atlaida Grigorčuku?Kurš FKV ievilka eiropas līgā!Un tai brīdī FKV bija līderi guņas līgā!
Tātad kādam tas traucē,ka mums viņi ir,šie klubi,un ka varētu arī kaut ko sasniegt!

---------------------
Vispirms izlasi manu komentāru(izvilku citātus par Grigorčuku, slīpiem burtiem),pēc tam savu!Kaut kas neštimm tavā atbildē,esi pārāk daudz piefantazējis klāt!Kur manos šos divos teikumos ir blefošana,kur esmu pieminējis guņu........?
Tevi aizskāra tas ka Grigorčuku pieminēju!
Toreiz es atceros, ka arī ventspilnieki bija neizpratnē par Grigorčuka atlaišanu!Pēc kāda laika jau alguns nolika Romu!
Kāda jēga bija no tā itāļa,no tiem sboriem,kas notika pēc Romas patriekšanas?
--------------------
Un tagad vēlreiz atkārtoju speciāli priekš tevīm,varbūt spēsi sagremot manu rakstīto:
Šo manu komentu tēma bija par to ,ka mūsu spēcīgāko klubu attīstība tiek apzināti bremzēta!
Un kā redzams algun, tevi tas biedē,ka to jautājumu paceļu gaisā!Tikais jautājums,kurš pie tā vainīgs?(sekojot līdzi visam kas notiek guņas smilšu kastē var arī šo to noprast)

  -1 [+] [-]

, 2012-07-01 11:21, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Un vēl personīgi Andrim5.Neko nezinu par citiem klubiem,bet nebāz savu degunu FK Ventspils lietās un neizsaki viedokli tur, kur tu galīgi neorentējies
Baigi svarīgais jūties?
Kas tu tāds esi ,lai man teiktu ko un kā rakstīt?
Bet par to cik orientējos,cik nē ,tādi kā alguns,pampers...., liekat noprast ar saviem komentiem ,paši pat to nenojaušot!