Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspilij" pievienojas vēl divi gruzīni un Nigērijas uzbrucējs

Agris Suveizda

"Ventspilij" pievienojas vēl divi gruzīni un Nigērijas uzbrucējs
Giorgi Rehviašvili un Giorgi Eristavi. Foto: FK "Ventspils"

Latvijas bronzas medaļniece "Ventspils" vakar ar 4:1 pārbaudes spēlē pieveica 1. līgas čempionu "Tukumu 2000", bet jau rīt dosies uz nometni Turcijā. Vakar ierindā jau bija divi gruzīnu spēlētāji Giorgi Rehviašvili un Giorgi Eristavi, ar kuriem nu ir parakstīti arī līgumi, tāpat klubs paziņojis par līguma parakstīšanu ar 20 gadus veco Nigērijas uzbrucēju Kazimu Aderounmu.

31 gadu vecais centra aizsargs Giorgi Rehviašvili 2018. gadā trešo reizi kļuva par Gruzijas čempionu un ziemā pārcēlās uz Grieķijas "Levadiakos", kur aizvadīja desmit spēles un pavadīja tikai pusgadu, jo komanda izkrita no Superlīgas. Rehviašvili atgriezās "Saburtalo", kas 2019. gada sezonā Gruzijā samierinājās ar bronzu. Rehviašvili novembrī bija rezervē Gruzijas izlases atlases spēlē Šveicē (0:1), taču valstsvienībā ir aizvadījis tikai vienu maču.

"Zinu, ka "Ventspilī" kaut kad agrāk jau spēlēja Rehviašvili, tikai Aleksandrs," smaidot sarunā ar kluba preses dienestu teica aizsargs, kurš pusgadu pavadījis arī Turcijas 1. līgā. "Labi viņu zinu, var teikt, ka esam attāli radinieki. Viņš bija FKV kapteinis, tas vien jau daudz ko izsaka. Kas zina, varbūt arī man kādreiz tiks tāds gods." Viens no "Ventspils" pretiniekiem Turcijā būs Krievijas Premjerlīgas klubs Maskavas "Dynamo", kas pretī stāsies 5. februārī. Valentīndienā pret "Dynamo" cīnīsies arī Jūrmalas "Spartaks".

Līgums parakstīts arī ar 25 gadus veco uzbrūkošo pussargu Giorgi Eristavi, kurš 2017. gadā Virslīgā aizvadīja 14 spēles, deviņreiz izejot pamatsastāvā, guva divus vārtus un palīdzēja "Liepājai" iegūt sudrabu. Pēc tam Eristavi atgriezās Gruzijas augstākajā līgā, bet iepriekšējo sezonu pavadīja tikai otrajā līgā, 22 spēlēs gūstot piecus vārtus un palīdzot "Telavi" iekļūt stiprākajā divīzijā. "Protams, atceros, ka Kurzemes derbijs ir īpašas spēles," kluba mājaslapā sacīja Eristavi. "Latvijas čempionāts vispār ir diezgan nopietna līmeņa turnīrs, bet derbiji allaž bija kārtīgas cīņas un visa čempionāta rota. Izdarīšu visu, lai iesistu derbijā. Un esmu pārliecināts, ka iesitīšu."

"Ventspili" nu pārstāv četri gruzīni, un trīs no viņiem vārdā ir Giorgi – bez Rehviašvili un Eristavi arī Giorgi Mčedlašvili un Guga Palavandišvili.

Šodien līgums noslēgts arī ar Nigērijas uzbrucēju Kazimu Aderounmu, 20 gadus vecu spēlētāju, kurš nāk no tās pašas akadēmijas, no kuras „Ventspils” savulaik ieguva Adeleki un Tosinu, uzbrucējus, kas vēlāk pārcēlās uz krietni augstāka līmeņa komandām. Kazims spēlēja jau iepriekšējā pārbaudes mačā pret Tukumu, gūstot vārtus.

„Man pāreja uz „Ventspili” ir liels notikums,” kluba mājaslapā citēts Aderounmu. „Sapnis kļuvis par realitāti – tieši tā, es nepārspīlēju. Vēl pagājušajā gadā es atbraucu uz Ventspili, un jau tad uz mani iespaidu atstāja gan atmosfēra komandā, gan futbolistu līmenis, gan brīnišķīgie apstākļi progresam. Pateicos kluba prezidentam, treneriem un administrācijai par to, ka noticēja man un deva iespēju. Mans sapnis piepildījies!”

“Protams, es zinu, cik lieliski šeit spēlēja tas pats Tosins,” turpināja Nigērijas spēlētājs. “Mēs ar viņu no vienas Akadēmijas, viņš ir lielisks spēlētājs un teicams piemērs atkārtojumam, viņš vienmēr virzās uz priekšu, un mani tas, protams, iedvesmo. Sapņoju atkārtot viņa ceļu Ventspilī, gūt daudz vārtus. Mans mērķis jaunajā sezonā – 15 vārti. Ceru, spēšu tik daudz iesist! Tas ir grūti, bet vienmēr jāstāda augsti mērķi un jāpieliek visas pūles, lai tos iekarotu.”

Izmantotie resursi:
https://fkventspils.com/ru/transfer...

     [+] [-]

, 2020-01-30 14:12, pirms 4 gadiem
Šī gruzīņu"invāzija" atgādina FK Ventspils pirmssākumus,proti pirmo sezonu virslīgā 1997.gadā,kad komandā spēlēja Soso Grišikašvili,Mamuka Cereteli,Armazs Dželadze,Tamazs Pertija un Cezars Huradze. Arī toreiz pirmo pārbaudes spēli komanda aizvadīja pret Tukums vienību,tiesa Skonto manēžā.Ar to arī visa līdzība beidzās,jo vietējos futbolistus ,kuri cīnījās par iekļūšanu pamatsastāvā ir nomainījuši pārstāvji no Afrikas kontinenta,kas 1997.gadā virslīgā vēl skaitījās eksotikaToreiz komandā iekļuva 9 Ventspils futbola audzēkņi!Tiesa ,divi no viņiem tajā sezonā tā arī laukumā nedevās.Tagad par to var tikai sapņot,kaut gan darbojās akadēmija un infrastruktūra,par kādu varēja sapņot tālajā 1997.gadā.Tā lūk!

     [+] [-]

, 2020-01-30 15:19, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Šī gruzīņu"invāzija" atgādina FK Ventspils pirmssākumus,proti pirmo sezonu virslīgā 1997.gadā,kad komandā spēlēja Soso Grišikašvili,Mamuka Cereteli,Armazs Dželadze,Tamazs Pertija un Cezars Huradze. Arī toreiz pirmo pārbaudes spēli komanda aizvadīja pret Tukums vienību,tiesa Skonto manēžā.Ar to arī visa līdzība beidzās,jo vietējos futbolistus ,kuri cīnījās par iekļūšanu pamatsastāvā ir nomainījuši pārstāvji no Afrikas kontinenta,kas 1997.gadā virslīgā vēl skaitījās eksotikaToreiz komandā iekļuva 9 Ventspils futbola audzēkņi!Tiesa ,divi no viņiem tajā sezonā tā arī laukumā nedevās.Tagad par to var tikai sapņot,kaut gan darbojās akadēmija un infrastruktūra,par kādu varēja sapņot tālajā 1997.gadā.Tā lūk!
Tā laika gruzīni bija ļoti labi,tikai dizsciplīnas viņiem trūka.Mamuka bija ļoti labs aizsargs,viņš ilgi pēc tam Krievijas premjerlīgā spēlēja.Armazs bija tehnisks un par Pertiju dimjams jau daudzi zin.Soso bija labs vārtsargs,tikai patika aizrauties ar izgājieniem no vartiem.

     [+] [-]

, 2020-01-30 15:39, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Tā laika gruzīni bija ļoti labi,tikai dizsciplīnas viņiem trūka.Mamuka bija ļoti labs aizsargs,viņš ilgi pēc tam Krievijas premjerlīgā spēlēja.Armazs bija tehnisks un par Pertiju dimjams jau daudzi zin.Soso bija labs vārtsargs,tikai patika aizrauties ar izgājieniem no vartiem.
Tiešām, tie gruzīni bija pat ļoti neslikti, manuprāt, vienu brīdi Gruzijas izlasē 4-5 no LV klubiem spēlēja un mēs zinām, ka uz "papīra" Gruzija vienmēr labi izskatās.