Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kozlovs iesit jau pirmajā mačā, "Tukuma" vārtos Baturins

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kozlovs iesit jau pirmajā mačā, "Tukuma" vārtos Baturins
Kaspars Kokins (pa kreisi) un Jevgeņijs Kozlovs. Foto: fkventpsils.lv

Gatavojoties jaunajai futbola sezonai, "Ventspils" un "Tukuma 2000" futbolisti aizvadīja pārbaudes maču, kurā pārbaudīja lielu skaitu spēlētāju un kurā ar 4:1 pārāki bija laukuma saimnieki ventspilnieki.

Abas komandas uz maču bija savākušas krietnu pulciņu pārbaudāmo spēlētāju – tukumniekiem pamatsastāvā bija četri tādi spēlētāji, bet ventspilnieki izmantoja pat septiņus. Kurzemes komandai no pagājušās sezonas sastāva maču sāka Abdulahi Alfa, Rašisd Obuobi, kā arī dublieri Robins Kokarītis un Abdula Džanajevs. Toties starp pārbaudāmajiem spēlētājiem bija gruzīnu pussargs Giorgi Eristavi, kurš pirms dažām sezonām spēlēja FK “Liepāja” sastāvā.

Mača pirmo puslaiku krietni labāk aizvadīja mājinieki, kas turklāt arī ļoti ātri guva divus vārtus – sestajā minūtē pretuzbrukumā rezultātu ar labu sitienu no paasa leņķa atklāja Francijas uzbrucējs Ondongs Mda, bet jau divas minūtes vēlāk standartsituācijas izspēle beidzās ar precīzu sitienu no burzmas, kas padevās nigērietim Kazīmam. “Ventspils” turpināja uzbrukt vairāk un bīstamāk, bet mājinieku vārtsargs, kuram ir iespēja kļūt par pirmo tumšādaino vārtsargu Virslīgā, tika patraucēts vien puslaika beigās.

Otrajā puslaikā abas komandas veica lielu skaitu maiņu, piemēram, “Tukuma” vārtos stājās Ivans Baturins, kurš vairākas sezonas pavadīja “Ventspils” sistēmā, pagājušās sezonā kādu laiku bija arī komandas pirmais numurus. Labāk maču atsāka viesi, kas drīz vien arī atguva vienus vārtus – pēc stūra sitiena ar galvu ļoti precīzi sita Kristers Eduards Švāns. “Ventspils” atbildēja ar 2017. gada Virslīgas labākā futbolista un labākā vārtu guvēja pirmajiem vārtiem jaunajā komandā. Pretuzbrukumu ar strauju reidu uzsāka uz maiņu nākušais Eduards Tīdenbergs, bet Jevgeņijs Kozlovs, kurš tāpat laukumā devās vien otrajā puslaikā, atradās īstajā vietā un laikā, raidot vārtos aizsarga pirms tam atvairīto bumbu.

Arī ventspilnieku ceturtajā vārtu guvumā lieli nopelni Tīdenbergam, kurš teicami izpildīja soda sitienu, raidot bumbu soda laukuma vidū, kur to ar vienu pieskārienu vārtos iegrieza Kaspars Kokins. Mājiniekiem bija vēl vismaz divas iespējas izcelties, bet savu meistarību lika lietā Baturins, neļaujot “Ventspilij” izcelties vēlreiz. Kopumā otrajā puslaikā cīņa bija krietni vien līdzīgāka, tomēr mājinieku uzvara bija likumsakarīgs iznākums.

Jau 31. janvāri “Ventspils” dosies uz treniņnometni Turcijā, kur arī paredzētas vairākas pārbaudes spēles un pamatīgs darbs sastāva komplektēšanā. Jaunais galvenais treneris Viorels Frunza vēlās no Turcijas atgriezties jau ar par procentiem 90 skaidru sastāvu.

Ventspils – Tukums 2000 4:1 (2:0)
Vārti: Mda 6’, Kazēms 8’, Švāns 52’, Kozlovs 61’, Kokins 79’
Ventspils starta sastāvs: Alfa, Obuobi, Džanajevs, Kokarītis, Mda, Kazēms un vēl 5 pārbaudāmie
Tukuma starta sastāvs: Gailis, Bečers, Aizgrāvis, Ziemelis, Jaunarājs - Janvaris, Ķiršs, Stepanovs un 4 pārbaudāmie