Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gauračs: "Šajā sezonā "Spartakam" problēmām ar finansēm nevajadzētu būt"

Krišs Upenieks

Gauračs: "Šajā sezonā "Spartakam" problēmām ar finansēm nevajadzētu būt"
Edgars Gauračs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Šajā sezonā "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionei Jūrmalas "Spartakam" problēmām ar finansēm nevajadzētu būt, aģentūrai LETA norādīja šīs komandas ģenerāldirektors un vienlaikus arī uzbrucējs Edgars Gauračs.

Lai arī iepriekšējā gadā "Spartaks" negaidīti otro gadu pēc kārtas tika kronēti par Latvijas čempioniem, sezonas laikā to piemeklēja finansiālas problēmas un bija nedienas ar algu izmaksām, kas kavējās.

"Šobrīd mūsu finansiālā situācija ir uzlabojusies. Neskatoties ne uz ko, futbolisti pie mums tomēr nāk. Viņi zina, ka situācija tagad ir mainījusies, viss ir kārtībā. Bija nelielas likstas, bet tagad viss ir kārtībā. Sezonas laikā problēmām nevajadzētu būt," apstiprināja Gauračs.

Kluba ģenerāldirektors atzina, ka "Spartaka" sastāvs, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir mainījies diezgan ievērojami, bet mērķis palicis tas pats - trešo reizi pēc kārtas iegūt Latvijas čempionu titulu.

"Mums ir leģionāri un Latvijas futbolisti, bet līdz 15.aprīlim vēl ir iespēja piesaistīt brīvos aģentus, tāpēc līdz tam laikam atbrauks vēl daži futbolisti. Principā esam nokomplektēti. Mums būtu jānostiprina uzbrukums, jo paņemti 2-3 futbolisti, kuri ir diezgan jauni, bet ceram uz viņiem ilgtermiņā - dot iespēju viņiem trenēties un spēlēt, un varbūt pēc tam varēsim viņus pārdot," atklāja Gauračs.

Šajā starpsezonā jūrmalnieku rindas papildināja tādi zināmi futbolisti kā aizsargi Gints Freimanis un Mārcis Ošs, kā arī pieredzējušie pussargi Aleksejs Višņakovs un Jurijs Žigajevs.

"Višņakova pieredze dod mums fantastisku palīdzību kā laukumā, tā ārpus tā. Turklāt mums vairākus futbolistus izdevās noturēt, jo aizsargam Aleksandram Kosoričam bija vairāki labi piedāvājumi. Ļoti spēcīgs aizsargs. Uzskatu, ka kopumā mums ir diezgan labs sastāvs," apmierinātību pauda Gauračs.

Šosezon "Spartaku" cīņā vedīs arī cits galvenais treneris - šos pienākumus uzņēmies Samvels Babajans no Uzbekistānas, kurš savulaik vadījis nacionālos izlasi un Taškentas "Pahtakor".

"Man ļoti patīk jaunais treneris. Babajanam ir ļoti liela pieredze, vadot valstsvienību. Man patīk, ka viņš šajā īsajā laikā ir licis saprast, kādu sniegumu viņš no mums vēlas redzēt. Viņam ir ļoti lielas prasības, iepriekš karjerā strādājis augstākā līmenī," izteicās Gauračs. "Samvela piedāvātais spēles stils ir vairāk uzbrūkošs, un viņš saprot, ka čempioniem jāspēlē vairāk kā favorītam. Viņam ļoti patīk arī presings."

"Šai sezonai nevaram uzstādīt nekādu citu mērķi kā izcīnīt Latvijas čempiontitulu. Esam divkārtēji čempioni. Pirms pirmās spēles būs sapulce un vadības uzdevums būs skaidrs - jāizcīna pirmā vieta un iespēja spēlēt UEFA Čempionu līgā," uzsvēra Gauračs,

Gauračs gan piebilda, ka nav viegli apvienot kluba ģenerāldirektora un spēlētāja lomas, tāpēc viņš pērn pat apsvēris likt punktu futbolista karjerai.

"Godīgi sakot, novembrī, kad bija pēdējā virslīgas spēle, biju tā noguris, ka futbolista karjerai biju gatavs likt punktu. Es skatos uz priekšu - man patīk mans darbs, kā arī strādāt ar klubu un to attīstīt. Tomēr līdz 16.janvārim mums bija pārtraukums, un es sapratu, ka bez futbola vairs nevarēšu," vaļsirdīgs bija Gauračs. "Līdz ar to man atkal vajadzēs to apvienot - no rīta braukt uz treniņu un pēc tam doties uz biroju. Neesmu nemaz tik vecs - man ir 30 gadi un man izdevās visu apvienot. Turklāt turnīrā ir leģionāru limits, tāpēc Latvijas spēlētāji komandai ir noderīgi, turklāt esmu atgriezies arī izlasē. Jābūt lielākai konkurencei, tāpēc vajag turpināt spēlēt."

"Atgriešanās valstsvienībā deva man papildus dzinuli turpināt spēlētāja karjeru. Pēc izlases biju noilgojies - tā man vienmēr bijis kas īpašs, pārstāvu Latviju un mūsu tautu," noslēdza uzbrucējs.

Šīs sezonas virslīgas turnīrs sāksies sestdien, bet kopumā astoņas komandas aizvadīs četru apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 28 mačiem.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 17:20, pirms 6 gadiem
Tāpat teici kad it kā neesot lielu problēmu , kaut realitāte par 3 mēnešiem nebija samaksāts.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 17:56, pirms 6 gadiem
Kādas domas par Babajana diskvalifikāciju Uzbekistānā?

     [+] [-]

, 2018-03-28 19:40, pirms 6 gadiem
Par finālu ČL!!