Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis par leģionāru skaita mazināšanu, Pertija 10 gadus domā par titulu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Verpakovskis par leģionāru skaita mazināšanu, Pertija 10 gadus domā par titulu
Foto no šīs dienas "Liepājas"/"Mogo" preses konferences
Foto: FK "Liepāja"/"Mogo"

Šodien Liepājas pārstāvniecībā Rīgā risinājās FK "Liepāja"/"Mogo" pirmssezonas preses konference. Kluba prezidents Māris Verpakovskis iepazīstināja ar komandas mērķiem, tāpat piedalījās citi kluba pārstāvji.

Māris Verpakovskis: "Komandas mērķi īpaši nav mainījušies - galvenais mērķis ir iekļūšana Eirokausos, vienalga, caur čempionātu vai kausa izcīņu, jo Eirokausi ir ļoti svarīga sastāvdaļa budžeta veidošanai. Turklāt, cik saprotu, šogad finansējums no UEFA būs vēl lielāks, tā ka tā ir būtiska pozīcija. Iekļūšana Eirokausos noteikti ir prioritāte.

Skaidrs, ka komanda novākta ambicioza - gan spēlētāji, gan treneri, gan vadība. Tāpēc noteikti mēģināsim pacīnīties par ko vairāk nekā tikai Eirokausi, tātad par čempionu titulu. Protams, saprotam, ka konkurence atkal būs liela un cīņa [par titulu] notiks starp četriem, varbūt pieciem klubiem. Čempionāts solās būt intriģējošs.

Ar sastāva komplektāciju esam ļoti apmierināti - domāju, esam to veikuši diezgan kvalitatīvi. Viens no mērķiem bija samazināt leģionāru skaitu, ko arī veiksmīgi izdarījām. Šobrīd leģionāri būs tikai četri. Pirms sākām veidot sastāvu, norunājām, ka būs divi, taču sanāca, ka neparakstījām centra aizsargu Mārci Ošu. Oskars Kļava beidza karjeru un divi centra aizsargi leģionāri aizbrauca. Ošs bija viena no prioritātēm, diemžēl nesanāca - viņš visu laiku gribēja uz ārzemēm, termiņi tika atlikti, bet beigās vairs nevarējām gaidīt, bija jau jābrauc uz treniņnometni un parakstījām vienu argentīnieti. Vēl viens labs piedāvājums parādījās jau treniņnometnes laikā - parakstījām bijušo Argentīnas jaunatnes izlases spēlētāju Aleksi Zarati. Uzskatījām, ka nevaram atteikties no tik izdevīga piedāvājuma.

Viens no kluba valdes uzstādījumiem bija, lai vairāk tiek iespēlēti jaunie spēlētāji, jo valdes locekļi pagājušās sezonas beigās bija mazliet neapmierināti, ka leģionāru skaits komandā bija pārāk liels. Varbūt arī vietējā publika nebija apmierināta, tāpēc mēs pieņēmām lēmumu samazināt leģionāru skaitu un dot vairāk iespēju spēlēt jaunajiem. Arī no Māra Martinsona bija stingrs uzstādījums, tā ka domāju, ka jaunajiem spēles laiks šogad būs lielāks. Taču dāvināta vieta sastāvā netiks - tā būs jāizcīna."

Tamazs Pertija: "Mums pirmajā vietā ir profesionālisms, attiecīgi arī komplektējām sastāvu. Aina ir patīkama un priecējoša, ņemot vērā, ka īsā laikā piesaistījām jaunus spēlētājus un izskatāmies kvalitatīvi, ambiciozi. Arī fiziski futbolisti apmierina, redzot spēles. Mūsu nodoms ir dominēt katrā spēlē - futbols veidojas dažādi, bet no savas puses saku, ka no redzētā izriet, ka neviena komanda pret mums nedominēs. Tas, ka dažādu klubu prezidenti un futbolisti saka skaļus vārdus, manī raisa vien smīnu. Vispirms ir jāpalecas un tikai tad jāklaigā, nevis otrādi. Mēs esam mierīgi, zinām, kādu darbu esam veikuši, zinām, ko esam paņēmuši un zinām, ko vēlamies. Uzskatu, ka tas ir galvenais - zināt, ko vēlies. Plus mums bija produktīva treniņnometne Kiprā - vēlreiz izsaku pateicību kluba vadītājiem par to, ka mums tika sagatavoti visi priekšnoteikumi. Mums nekas tāds nav noticis, lai tagad skatītos, kādi budžeti ir citiem klubiem - mūs tas absolūti neinteresē, jo futbolu spēlē spēcīgi, jaudīgi cilvēki, nevis tie, kam vairāk naudas. Visu redzēsim laukumā, bet kabinetu un preses konferenču draudi, ka kāds kļūs par čempionu... visu parādīs turnīrs."

Verpakovskis: "Šeit vēl ir Artūrs Karašausks un Jānis Ikaunieks [šo futbolistu sacīto preses konferencē atspoguļosim atsevišķā materiālā - aut.], esam ļoti apmierināti, ka izdevās šos komandas līderus saglabāt komandā. Viņi noteikti būs liels vilcējspēks. Artūrs šosezon būs arī mazliet citādā ampluā - viņš būs viens no komandas kapteiņiem. Cerams, dos mums vēl lielāku atbildību un motivāciju."

Māri, minēji, ka attiecībā uz leģionāru politiku bija spiediens no valdes un publikas. Ja spiediena nebūtu un visu izšķirtu jūs ar Tamazu, kāda tad būtu komplektācija?
Verpakovskis: "Noteikti mēs tik un tā nonāktu līdz tam, ka leģionāru ir par daudz. Šosezon viņu jebkurā gadījumā būtu mazāk. Bet, ja nebūtu spiediena, varbūt leģionāru šogad būtu mazliet vairāk nekā ir tagad."

Kāds ir budžets un pilsētas atbalsta proporcija tajā?
Verpakovskis: "Pilsētas proporcija budžetā ir kādi 15% vai, ja pieskaitām infrastruktūras izmantošanu, tad mazliet pāri 20%."
Olafs Saulriets: "Runājot par budžetu, nezinu, kā ir citos klubos, bet mēs katru gadu pārliecināmies, ka var nospraust vienu budžetu, taču laiks un vajadzības ievieš korekcijas. Budžets jebkurā brīdī var papildināties. Piemēram, pēdējā brīdī ieguvām Jāni Ikaunieku, vienojoties ar "Metz", un tā mums kļuva par budžeta negaidītu papildināšanu. Cenšamies nospraust griestus, bet regulāri redzam, ka tie griesti pieaug. Precīzus skaitļus tagad grūti nosaukt, bet tas ir tuvu kā bija pagājušajā gadā - 800-900 tūkstoši."
Verpakovskis: "Korekcijas ieviesīs arī Eirokausi - cik tālu tiksim. Attiecīgi skatīsimies, kā var vasarā pastiprināties. Skatīsimies arī vasarā, vai pastiprinoties reāli varam pacīnīties par titulu. Tad šis budžets var izaugt. Vai otrādi - ja redzēsim, ka nekur netiekam, budžets var samazināties. Bet aptuveni tas būs pagājušā gada apmērā."

Pagājušajā gadā visi sauca sešus titula pretendentus, tu šogad runā par četriem ar pusi. Minēšu, ka viens liekais no sešinieka ir "Jelgava", bet kuru liec piektajā pozīcijā?
Verpakovskis: "Negribētu nevienu aizvainot, bet tu jau pats saproti, par kuriem [diviem "liekajiem" - aut.] klubiem ir runa."

Vai komplektācijas kursa izmaiņas ir tāda kā sava veida vilšanās par pagājušo gadu?
Verpakovskis: "Jā, varbūt kaut kur pieļāvām kļūdas, aizrāvāmies, bet paši redzējāt, kāda ritēja cīņa par Eirokausiem. Turklāt vasarā diezgan labi gājām, mums bija cerības arī pacīnīties par čempionu titulu. Galvenais bija tikt Eirokausos un jūs redzējāt, ka viegli varēja palikt ceturtajā vai piektajā vietā. Diemžēl vietējā tirgū nebija tāda piedāvājuma, lai mēs varētu kvalitatīvi papildināties, un mums nebija citas iespējas, kā vienīgi leģionāri. Ar kādu trāpījām, kādu nē - tas tā vienmēr ir. Uzskatu, ka kopumā pavisam garām neaizšāvām, jo tomēr ieguvām Latvijas kausu, bet Virslīgā ieņēmām otro vietu. Kopumā sezona bija laba un lielas kļūdas neredzu."

Tagad lielāks uzsvars uz jauniešiem, tomēr daži tik un tā aizgājuši prom.
Verpakovskis: "Bija gan tādi, kuri neizturēja konkurenci, gan tādi, kuri paši gribēja aiziet. Kurtišs un Krušatins paši gribēja iet prom, uzskatot, ka "Jelgavā" viņiem būs lielāks spēles laiks un tur būs iespēja kļūt par līderiem. Ar varu nevienu negribam turēt. Gribam pie sevis redzēt tikai tos, kuri grib pie mums spēlēt un sevi pierādīt. Krišs Kārkliņš arī pats aizgāja."

Tamaz, jūsu komandas visu laiku ieņem otro vietu. Tas nepavisam nav slikti, bet kā pietrūkst, lai izcīnītu pirmo vietu?
Pertija: "Par to domāju jau pēdējos 10 gadus. Laikam to tik ļoti vēlos, ka reizēm varbūt pārspīlēju ar prasībām. Kļūstu vecāks, parādās pieredze un sāku apzināties, ka reizēm pieprasu vairāk nekā futbolisti spēj. Tāpēc katru dienu mācāmies, katru dienu futbolā kaut ko jaunu redzu. Varētu domāt, ka visas spēles ir līdzīgas, bet patiesībā tās ir tik dažādas. Futbolisti ir dažādi - jāsaprot, kas katram galvā notiek. Tas ir ļoti grūti. Pēc tam tas viss gluži kā ar plastilīnu jāsalipina kopā. Sarežģīts process. Vēl viens aspekts - lai cik būtu strādājis dažādās komandās, pagaidām nav izdevies divus gadus nostrādāt ar vienu un to pašu sastāvu. Jo tik spilgti spēlē mani futbolisti, ka gada beigās viņus vienkārši pārdod [smaida]. Dažādas situācijas. Protams, visu laiku meklēju iemeslus un, pirmkārt, sevī. Meklēju, kāpēc visu laiku nedaudz pietrūkst. Ticiet man, daudz par to domāju un ļoti vēlos iegūt titulu."

Cik tālu no optimālā sastāva esat sezonas sākumā?
Verpakovskis: "Diemžēl Raļkevičs ir guvis savainojumu. Pārējie ir veseli, vēl tikai jāskatās, kādi izlašnieki atgriezīsies [Torress, Hmizs un Jurkovskis - aut.] - cerams, visi dzīvi veseli."

Vai ziemā domājāt par vārtsarga pozīcijas pastiprināšanu?
Verpakovskis: "Nē. Kamēr Valentīns bija vesels, tādi jautājumi neradās - viņš arī ļoti pārliecinoši spēlēja. Neredzējām īsti vajadzību ņemt vēl vienu vārtsargu, turklāt vietējā tirgū tādu nebija. Vārtsargu leģionāru uz otrā numura lomu arī nav loģikas. Tad arī jaunajiem Sopotam un Zviedrim nebūtu iespējas tikt pie teikšanas. Tagad viņiem būs laba iespēja. Šobrīd paļausimies uz viņiem. Raļkevičs, cerams, uz kādu piekto kārtu būs atpakaļ."

Vai Zarates gadījumā nevar sanākt, ka sezonas laikā jādodas uz tiesu?
Verpakovskis: "Ceram, ka viņu vispār pilnībā attaisnos. Tīri procesuāli ir vēl trīs augstākas instances, kur to lēmumu var vēl apstrīdēt. Doties uz tiesu Argentīnā? Tādas runas nav bijis - ceru, ka nevajadzēs. Ja arī vajadzēs, tad varbūt tikai uz pāris dienām."

Kā Zarate izskatās tīri sportiskā ziņā?
Verpakovskis: "Var redzēt, ka ļoti meistarīgs un kvalitatīvs futbolists. Pēdējā pusgada laikā tiesu dēļ viņam bija problēmas ar spēļu praksi un treniņu praksi, tāpēc viņam vēl ir vajadzīgs laiks, lai uzņemtu formu. Taču redzam, ka tas ir ļoti kvalitatīvs papildinājums."

Kad stadionā varētu tikt nomainīti krēsli?
Verpakovskis: "Vēl īsti nav skaidrs, kad lielajā stadionā aizvadīsim pirmo mājas spēli - maija beigās vai 11. maijā, atkarībā no laika apstākļiem. Ja būs 11. maijs, ceru, ka jau tiks uzstādīti gan jaunie krēsli, gan tablo. Kaut gan tablo laikam būs mazliet vēlāk, bet, cerams, uz Eirokausiem viss būs. Priecē, ka stadions tiks labiekārtots un skatītājiem būs lielākas ērtības."

Jūs kā klubs esat snieguši atbalstu Gorkšam gaidāmajās LFF prezidenta vēlēšanās. Ja kāds līdzjutējs vaicās, vai tas nav tāpēc, ka Verpakovskis un Gorkšs ir draugi, kā pamatosi, ka viņš ir labāks par pārējiem diviem?
Verpakovskis: "Noteikti ne tikai tāpēc, ka esam draugi. Viennozīmīgi nē. Uzskatu, ka Kaspars ir tas, kurš šobrīd ir gatavs uz kardinālām izmaiņām federācijā. Jau tagad redzams, ka viņš veiksmīgi var pārstāvēt federāciju valdības līmenī, tiekoties ar ministriem. Arī pašvaldību līmenī, tiekoties ar pilsētu mēriem. Kā arī viņa atpazīstamība kā spēlētājam noteikti dod savas priekšrocības arī UEFA un FIFA. Šobrīd viņš arī ir UEFA MIP kursos. Tā ka Kaspars šobrīd ir atbilstošākais prezidenta amata kandidāts ne tikai tāpēc, ka ir mans draugs."
Saulriets: "Papildināšu, ka tāds ir arī visa kluba viedoklis - runājām par to kluba valdē un atbalstām šo kandidātu."

     [+] [-]

, 2018-03-27 06:47, pirms 6 gadiem
Uz dažiem jautājumiem atbildes liek tikai pasmaidīt!
Nr 5

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 06:57, pirms 6 gadiem
Gan jau Indriksona vietā LNK grupa iebāzīs to krievu un dzīvos zaļi.

  -4 [+] [-]

, 2018-03-27 06:58, pirms 6 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Uz dažiem jautājumiem atbildes liek tikai pasmaidīt!
Nr 5
Kas tev par daļu?

     [+] [-]

, 2018-03-27 08:33, pirms 6 gadiem
Loģisks solis no jaunajiem liepājniekiem, jo kāpēc par 200 EURO mēnesī deldēt soliņu pie klauna Kamaza, ja citās komandās var normāli spēlēt pamatsastāvā, un cilvēciski arī pelnīt.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-27 09:24, pirms 6 gadiem
Tamazam patīk runāt ar zemtekstu.Teiksim tā" Tas, ka dažādu klubu prezidenti un futbolisti saka skaļus vārdus, manī raisa vien smīnu. Vispirms ir jāpalecas un tikai tad jāklaigā, nevis otrādi." Interesanti ,kam tēmētas šīs vārdu bultas.Kaut gan ,nav jābūt īpaši gudram,lai nesaprastu ,kam domāti šie skaļie izteicieni.Tamaz,ilgi nebūs jāgaida.Trešajā kārtā tiksimies.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-27 13:53, pirms 6 gadiem
Esmu Liepājas labākās komandas līdzjutējs jau kopš Zvejnieka laikiem un mans viedoklis ir tāds, ka tik sliktas komandas spēles nav bijis nekad. Pa laukumu haotiski skraida 11 labi futbolisti - tāds ir "trenera" Tamaza Pertijas ieviestais spēles stils. Pareizāk sakot - tāda neredz vispār. Toties izrunāties (un melot sadzejojot it kā teikto (Sūdavas gadījums)) aktieris Pertija gan pieprot.

  -4 [+] [-]

, 2018-03-27 15:20, pirms 6 gadiem
Solo rakstīja: Esmu Liepājas labākās komandas līdzjutējs jau kopš Zvejnieka laikiem un mans viedoklis ir tāds, ka tik sliktas komandas spēles nav bijis nekad. Pa laukumu haotiski skraida 11 labi futbolisti - tāds ir "trenera" Tamaza Pertijas ieviestais spēles stils. Pareizāk sakot - tāda neredz vispār. Toties izrunāties (un melot sadzejojot it kā teikto (Sūdavas gadījums)) aktieris Pertija gan pieprot.
Es arii esmu Liepajas labakas futbolkomandas lidzjutejs, bet drosi vien mes lidzjutam dazadam komandam, ja neskaitisim 90-o gadu vidus , bet tikai no Baltikas-Metalurga laikiem tad viss sliktakais futbols Liepajas izpildijumaa bija 2016 gada sezona, kad nebija ne spele ne velme spelet. tas tiesam bija antifutbols, jo tanii gada ja neskaita pirmaa rinka speles , speletaji ne tikai haotiski , bet vispar neskreja!!!
Kas attiecas par 17gada sezonu , tad tur vismaz bija cīņa ka s butibaa vainagojas ar sudrabu.
Ja tu (vai kads cits) runaa par izpildijumu, tad paskaties (es maks. tikai sad tad paskatos rezultatu) uz izlasi - kam pec butibas ir jabut galvas tiesu parakiem par virsligaskomandu , bet vini nevar setniekus,pastniekus utt uzvaret. tad par kadu izpildijumu tu vari runat virsligas limenii.
Kura no Virsligas komandam spelee patstavigu istu futbolu (iznemot atseviskas speles)???
Ja nebus kamazs (kas daudziem nepatik kaa cilveks) kurs tad, Intenbergs(2012 2014) Dobrecovs(2015 2016) Kalasnikovs vai Starkovs!!!
Ja dzivojam pec principa , ka sliktak jau nevar but(Uz Liep.futbolu - var but) tad varbut uzreiz liekam Klavu par treneri - lai macas utt!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-27 15:26, pirms 6 gadiem
Kada starpiba starp Kooliciju un opoziciju (politika,sports utt) ir tada ka opozicijaa sedosie vienmer vairak blauj un izsakas!!!

Paslaik FK Liepaja stradaa pareiza virzienaa un novelu viniem veiksmi, kaa arii izcinit titulu lai rejeji varetu vienreiz beigt nemties, jo uz izmainam var ceret tikai tad , kad viss bus pa--laa.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-27 15:40, pirms 6 gadiem
Ziechis rakstīja: Es arii esmu Liepajas labakas futbolkomandas lidzjutejs, bet drosi vien mes lidzjutam dazadam komandam, ja neskaitisim 90-o gadu vidus , bet tikai no Baltikas-Metalurga laikiem tad viss sliktakais futbols Liepajas izpildijumaa bija 2016 gada sezona, kad nebija ne spele ne velme spelet. tas tiesam bija antifutbols, jo tanii gada ja neskaita pirmaa rinka speles , speletaji ne tikai haotiski , bet vispar neskreja!!!
Kas attiecas par 17gada sezonu , tad tur vismaz bija cīņa ka s butibaa vainagojas ar sudrabu.
Ja tu (vai kads cits) runaa par izpildijumu, tad paskaties (es maks. tikai sad tad paskatos rezultatu) uz izlasi - kam pec butibas ir jabut galvas tiesu parakiem par virsligaskomandu , bet vini nevar setniekus,pastniekus utt uzvaret. tad par kadu izpildijumu tu vari runat virsligas limenii.
Kura no Virsligas komandam spelee patstavigu istu futbolu (iznemot atseviskas speles)???
Ja nebus kamazs (kas daudziem nepatik kaa cilveks) kurs tad, Intenbergs(2012 2014) Dobrecovs(2015 2016) Kalasnikovs vai Starkovs!!!
Ja dzivojam pec principa , ka sliktak jau nevar but(Uz Liep.futbolu - var but) tad varbut uzreiz liekam Klavu par treneri - lai macas utt!!!
Ja Tu zinātu kā 2016. gada sezonas otrajā pusē tika komplektēta komanda, tad Tu noteikti saprastu kāpēc viņi tā spēlēja. Tas bija fantastiski.

  -3 [+] [-]

, 2018-03-27 16:00, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja Tu zinātu kā 2016. gada sezonas otrajā pusē tika komplektēta komanda, tad Tu noteikti saprastu kāpēc viņi tā spēlēja. Tas bija fantastiski.
viniem par to MAKSAJA naudu - kaa tu pats mili piesaukt musu nodokla naudu !!! tas nav attaisnojams, tad labak vispar butu pateikusi ka mes nespelesim vai kautkaa taa .

  -3 [+] [-]

, 2018-03-27 16:01, pirms 6 gadiem
Jums vienkarsi ir ipasas pretenzijas pret Kamazu!!! un tur ir visa taa sals. kapec neblavat kad bija muhanovi,selesti utt!!!

  -3 [+] [-]

, 2018-03-27 16:03, pirms 6 gadiem
es savukart skatos uz speletaja pasatdevi, jo ja es gribetu redzet kaa spelee isti profi es skatities lielo valstu chempionatus!!!

  +3 [+] [-]

, 2018-03-27 16:22, pirms 6 gadiem
Ziechis rakstīja: viniem par to MAKSAJA naudu - kaa tu pats mili piesaukt musu nodokla naudu !!! tas nav attaisnojams, tad labak vispar butu pateikusi ka mes nespelesim vai kautkaa taa .
Zināmā mērā es Tev piekrītu, jo profesionāļiem ir arī jāizturas profesionāli pret to ko viņi dara, un par ko viņiem maksā. Tomēr cilvēku psiholoģija ir tāda kāda tā ir, un cīnīties ar kaut kā sekām vienkārši ir gandrīz neiespējams.
Zini, personiski es neko nezināju ne par vienu no Tevis nosauktajiem treneriem pirms viņi atnāca uz Liepāju, un tāpēc arī viņi priekš manis kā atnāca tā arī aizgāja, bet ar Kamazu ir cits stāsts, jo viņa gaitām kā trenerim bija izdevība ilgi sekot pirms viņš atnāca uz Liepāju.
jau tad, kad viņš trenēja D-pili, es par viņu neko labu nedomāju. Vel jo vairāk tagad man nav pamata kaut ko labu par viņu domāt.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-28 23:13, pirms 6 gadiem
Ar Liepāju viss būs kārtībā!
Tiekamies pēc 2.5 dienām.