Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tamisārs: "Treneris divu francūžu vietā "Jelgavai" izvēlējās Žuļevu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tamisārs: "Treneris divu francūžu vietā "Jelgavai" izvēlējās Žuļevu"
Ainārs Tamisārs
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Jelgavas" prezidents Ainārs Tamisārs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka šobrīd "Jelgavas" rīcībā ir tikai viens leģionārs - Mindaugs Grigaravičs. Tāpat Tamisārs iepazīstināja ar citiem kluba jaunumiem.

Tikai viena leģionāra esamība "Jelgavas" rīcībā lielā mērā skaidrojama ar ex-"Jūrmalas" futbolista Vadima Žuļeva pievienošanos. Žuļevam līgums esot piedāvāts jau janvārī, tomēr pussargs izvēlējies doties uz pārbaudēm ārzemēs (konkrēti - mēģināja iekļūt Baltkrievijas "Slavia"). Pēc klaiņošanas Žuļevs galu galā tomēr atgriezies Latvijā un piekritis pārstāvēt "Jelgavu". Šāds pavērsiens jelgavnieku galvenā trenera vietas izpildītājam Sergejam Golubevam (Jānis Dreimanis turpina ārstēties mājas apstākļos) licis atteikties no diviem Francijas spēlētājiem - Sumailas Keitā un Valentēna Arenā. Jautāts, vai patiešām divu franču alga ir līdzvērtīga viena Žuļeva algai, Tamisārs smejoties to noliedza, paskaidrojot, ka tas vairāk saistīts ar pozīcijas aizpildīšanu - citi spēlētāji šai pozīcijā vairs nav nepieciešami.

"Jelgavai" ir divu gadu līgums ar lietuvieti Deividu Lukošu, kurš pagaidām nospēlējis komandā tikai vienu gadu. Tomēr Lukošus pēc atvaļinājuma nav atgriezies "Jelgavas" rīcībā un būtībā nepilda darba līgumā paredzēto, atklāja Tamisārs. Esot runas, ka Lukošus pārcēlies uz ASV un, iespējams, plāno beigt futbolista karjeru. Tāpat ir versija, ka, šādi aizmūkot, Lukošus vēlas bez kompensācijas pāriet uz citu komandu. Lai nu kā, "Jelgava" ar šo leišu uzbrucēju nerēķinās. Tāpat līgums netiks parakstīts ar Fridolinu. Līdz ar to vienīgais "Jelgavas" leģionārs šobrīd ir lietuviešu malējais pussargs Mindaugs Grigaravičs, kurš trenējas ar komandu un pārbaudes mačos ir pratis izcelties ar rezultatīviem sitieniem.

Jautāts, vai līdz pieteikuma iesniegšanai "Jelgava" neplāno papildināt sastāvu, Tamisārs ar ironiju atteica, ka nevēlas atkārtot "Skonto" un "Jūrmalas" slikto piemēru, kad pēcāk netiek maksātas algas spēlētājiem. Citiem vārdiem, arī "Jelgavas" budžets ir stipri ierobežots un dažas "ailītes" plānotajā budžetā vēl jāaizpilda, vienojoties ar tā sauktajiem mazajiem atbalstītājiem. Tamisārs neizslēdz, ka līdz 20. martam ("Jelgavai", "Metta/LU" un "Ilūkstei", kas vairs nepiedalās kausa izcīņā, pieteikums jāiesniedz līdz šim datumam) kāds vēl var pievienoties, taču ļoti iespējams, ka sezonu "Jelgava" sāks šī brīža sastāvā ar tikai vienu leģionāru ierindā.

Tāpat Tamisārs atklāja, ka 22. martā notiks "Jelgavas" prezentācija - žurnālistu vajadzībām pat tikšot noīrēts auto transports no Rīgas un pašā pasākumā tiks prezentētas jaunās formas un citi jaunumi. Jautājām arī, vai trenerim ir nosprausts mērķis konkrētas vietas veidolā - uz to Tamisārs atbildēja, ka treneris Golubevs nevēlas šādu mērķi tik ilgi, kamēr nav skaidri visu konkurentu pilnie sastāvi. Iespējams, par mērķi arīdzan tiks runāts minētajā prezentācijā.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-28 22:23, pirms 11 gadiem
visi klubi ir licencēti?

  +4 [+] [-]

, 2013-02-28 22:41, pirms 11 gadiem
ko Bogdanovs dara?

  +2 [+] [-]

, 2013-02-28 22:55, pirms 11 gadiem
Ka tik nesanāk aplauzties , zinot Žuļeva traumatismu..

  +6 [+] [-]

, 2013-02-28 22:58, pirms 11 gadiem
puslaiks rakstīja: ko Bogdanovs dara?
Nezinu, cik tur patiesība (interneta komentāri), esot pārtraucis spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-28 23:07, pirms 11 gadiem
Drizak francuži par zupas bļodu nebija ar mieru spelet. Žuļa? Nu ja tu neesi vajadzigs nevienam TOP klubam Latvija, kas atliek? Speles FKJ par 300ls

  +2 [+] [-]

, 2013-02-28 23:17, pirms 11 gadiem
Pagaidām licencēti ir 5 Virslīgas klubi

  +4 [+] [-]

, 2013-02-28 23:34, pirms 11 gadiem
lai veicas Vadik.. atceries, ka augšējā devjatka brīva

  +2 [+] [-]

, 2013-02-28 23:37, pirms 11 gadiem
Kur tagad Fridolins aizmauca?

  +4 [+] [-]

, 2013-02-28 23:54, pirms 11 gadiem
Francuži joprojām trenējas Jelgavā, redzēju tos treniņā. Un izskatās te parādījas Vadima konkurents! Mūsu TOP klubi (ja tā var teikt) , nevar samaksāt algas. ko tur pūlēties 3 gadus par brīvu. Lūk, kā SKONTO, algas nemaksā, bet uz treniņnometni brauc.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 00:16, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Nezinu, cik tur patiesība (interneta komentāri), esot pārtraucis spēlēt.
nu tā nu gan nevarētu būt. Bija ziņas, ka uz Gulbeni pārcēlies, tur spēcīgu blici priekš 1. līgas vāc!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 00:30, pirms 11 gadiem
kā es dzirdēju, jelgavā neviens neparaksta līgumus, spēlē bez officiāliem papīriem, tomēr algas saņem laikā. vot jums klubi jelgavas līmeņa. Daugava toto, par liepājas nākotni top vispār grūti runāt, skonto bez komentāriem, vienīgi ventspils, bet arī kļuva sliktāk nekā bij pagājušgad. Latvijā vispār pēc 4 gadiem nebūs futbola., bēdīgi!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-01 09:00, pirms 11 gadiem
Visiem treneriem un futbolistiem jau kopš 2012.gada jābūt līgumiem ar futbola klubiem - citādi viņu LFF nemaz nereģistrē (jāiesniedz līguma kopija), tāpēc runas par bezlīgumniekiem ir nedaudz pārspīlētas

     [+] [-]

, 2013-03-01 09:18, pirms 11 gadiem
FCB71, 00:30, pirms 9 stundām, ignorēt, atbildēt
kā es dzirdēju, jelgavā neviens neparaksta līgumus, spēlē bez officiāliem papīriem, tomēr algas saņem laikā. vot jums klubi jelgavas līmeņa. Daugava toto, par liepājas nākotni top vispār grūti runāt, skonto bez komentāriem, vienīgi ventspils, bet arī kļuva sliktāk nekā bij pagājušgad. Latvijā vispār pēc 4 gadiem nebūs futbola., bēdīgi!

Ja nebūtu FIFA naudas plūsma, futbols Latvijā vispār būtu 2. līgas līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 09:46, pirms 11 gadiem
Futbola klubu ienākumu struktūrā "normālā futbola valstī" ieņēmumi no ieejas biļetēm uz spēlēm ir vislielākā pozīcija, neskatoties kurā līgā savā valstī attiecīgais futbola klubs spēlē. Mums, diemžēl, stadionu apmeklētāji pukst pat par to, ka jāmaksā tikai 1 Ls ...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 12:58, pirms 11 gadiem
Fiirers rakstīja: Futbola klubu ienākumu struktūrā "normālā futbola valstī" ieņēmumi no ieejas biļetēm uz spēlēm ir vislielākā pozīcija, neskatoties kurā līgā savā valstī attiecīgais futbola klubs spēlē.
Tiešām? Kopš kura laika? Nosauc, lūdzu, tās normālās futbola valstis, kur tā ir. Ja kādā klubā biļetes procentuāli tiešām ir lielākais avots, tad vienalga visu avotu attiecība būs diezgan līdzīga - biļetes nevienā futbola lielvalstī nav dominējošais ienākumu avots. Dominējošais avots lielākoties ir raidtiesības. Protams, vienmēr un visur ir visādi izņēmumi. Bayern lielākais ienākumu avots ir komerciālie ienākumi, Arsenal vēl pagaidām lielākie ienākumi ir no biļetēm, taču kopumā - nekur tā nav. Piemēram, Itālijā biļešu ienākumi vispār ir katastrofāli zemi, jo apmeklētība ir sarukusi un Juventus ir vienīgais klubs ar savu stadionu.

     [+] [-]

, 2013-03-01 12:58, pirms 11 gadiem
FCB71 rakstīja: kā es dzirdēju, jelgavā neviens neparaksta līgumus, spēlē bez officiāliem papīriem, tomēr algas saņem laikā. vot jums klubi jelgavas līmeņa. Daugava toto, par liepājas nākotni top vispār grūti runāt, skonto bez komentāriem, vienīgi ventspils, bet arī kļuva sliktāk nekā bij pagājušgad. Latvijā vispār pēc 4 gadiem nebūs futbola., bēdīgi!
Diez kur Jums tāda informācija, ka Jelgavā spēlētāji spēlē bez līgumiem? Zināšanai - neviens spēlētājs nevar spēlēt klubā un tikt reģistrēts LFF + UEFA sistēmās, ja nav līguma. To nu derētu atcerēties. Neatkarīgi no tā vai profesionāļa līguma vai amatiera / brīvprātīgā līgums. Bet līgumam ir jābūt.

     [+] [-]

, 2013-03-01 13:02, pirms 11 gadiem
Fiirers rakstīja: Futbola klubu ienākumu struktūrā "normālā futbola valstī" ieņēmumi no ieejas biļetēm uz spēlēm ir vislielākā pozīcija, neskatoties kurā līgā savā valstī attiecīgais futbola klubs spēlē. Mums, diemžēl, stadionu apmeklētāji pukst pat par to, ka jāmaksā tikai 1 Ls ...
Vai tad nav no spēļu translācijām?

     [+] [-]

, 2013-03-01 13:43, pirms 11 gadiem
tigereens rakstīja: Diez kur Jums tāda informācija, ka Jelgavā spēlētāji spēlē bez līgumiem? Zināšanai - neviens spēlētājs nevar spēlēt klubā un tikt reģistrēts LFF + UEFA sistēmās, ja nav līguma. To nu derētu atcerēties. Neatkarīgi no tā vai profesionāļa līguma vai amatiera / brīvprātīgā līgums. Bet līgumam ir jābūt.
Jā jā, tad jelgavas futbolisti (daudzi no tiem) ir meļi. Ne no debesīm to paņēmu. Latvija ir unikālā valsts visos aspektos.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 14:37, pirms 11 gadiem
FCB71 rakstīja: Jā jā, tad jelgavas futbolisti (daudzi no tiem) ir meļi. Ne no debesīm to paņēmu. Latvija ir unikālā valsts visos aspektos.
Par kādiem meliem tagad apvainojumi? Ja kaut ko sakat, tad sakat līdz galam, nevis plļāpājam sazin ko, kas pat ne tuvu nav patiesībai.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-01 14:42, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Vai tad nav no spēļu translācijām?
Latvijā no futbola translācijām vēl nepelna. Bet līdz tam vēl ir jāizaug. Būtu daudz līdzjutēji stadionos, kas piepildītu stadionu pilnu, būs arī klubiem vairāk naudas un lielāka sponsoru interese, kā arī TV būs ieinteresētāki. Viss sākas ar masām. Bez līdzjutējiem, lai kā katrs no mums censtos, nav iespējams turpināt attīstību.
Ja biļetes maksātu vismaz 3-6 Ls uz spēli, kas būtu normāla cena Latvijas apstākļos, tad lielākā daļa joprojām pukst par 1 Ls.

Zināšanai, esmu parunājies ar Anglijas un Vācijas cilvēkiem, kas ļoti daudz seko futbolam, un viņi paskatījās Latvijas futbola līmeni pa sportacentrs.com TV - un teica - Anglijas un Vācijas 2-4 līgas robežās, šis līmenis ir. Tā kā tas nav slikts rādītājs. Naudas izteiksmē, lasi budžeta apjomos - mums tas līmenis ir vēl zemāks. Bet, lai būtu lielāki budžeti, vajag līdzjutējus. Pašiem arī ir jāgrib nākt skatīties spēles un jādod atbalsts klubiem, lai tas tiktu uz priekšu.

     [+] [-]

, 2013-03-01 18:41, pirms 11 gadiem
It kā jau runāja, ka tas Arenass esot labs, Keita arī bija ok Virslīgai vismaz pērn. Skaidrs, ka ir lielāka skaidrība par to, kā spēlēs izskatās Žuļevs, jo viņš vairāk redzēts, un vismaz Arenasa sniegums sezonas laikā ir neprognozējams. Kā saka - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā.