Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS paraksta līgumu ar Mordatenko, Aļņiem pievienojas Korzāns

Emils Ozerinskis

RFS paraksta līgumu ar Mordatenko, Aļņiem pievienojas Korzāns
Ričards Korzāns. Foto: Nora Krevneva-Baibakova

Latvijas futbola Virslīgas vicečempione RFS pavēstījusi par sastāva papildinājumi, piesaistot 19 gadu vecu Brazīlijas malējo aizsargu, savukārt "Jelgavas" rindām pievienojies bijušais spartakietis Ričards Korzāns.

Sastāva aprises sāk iezīmēties aizvadīto sezonu ne īpaši labi aizvadījušajā "Jelgavas" komandā. Zemgales vienība savas rindas papildinājusi ar vietējo futbolistu Ričardu Korzānu. 22 gadus vecais Korzāns līdz šim pārstāvējis Jūrmalas "Spartaks" vienību, kuras rindās futbolists divas reizes kļuvis par valsts čempionu. Jaunatnes vecumā Korzāna pamatpozīcija bija uzbrukumā, taču Virslīgas līmenī spēlētājam bieži vien nācies lāpīt robus jebkurā pozīcijā, kurā "Spartakam" iztrūkuši spēlētāji. Tā pērnajā sezonā lielu daļu no saviem 18 aizvadītajiem Virslīgas mačiem futbolists pavadīja aizsardzības malā.

Zemgales komanda starpsezonā ķērusies pie sastāva rekonstrukcijas, lai ļautu galvenajam trenerim Oļegam Kubarevam atgriezt jelgavnieku mērķos Eirokausus. Korzāns kļuvis par otro no Jūrmalas un Jelgavu pārgājušo spēlētāju, jo iepriekš tika ziņots par pagājušo sezonu traumas dēļ izlaidušā Ingus Šlampes kļūšanu par alni. Trenerim Kubarevam jelgavnieku jaunpienācējs Korzāns ir pietiekami labi pazīstams no kopīgā laika "Spartaka" pirmā čempiontitula izcīnīšanā. Kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, "Jelgavas" treniņos piedaloties arī Aleksandrs Fertovs.

Par RFS papildinājumu aizsardzības kreisajā malā oficiāli kļuvis 19 gadus vecais un 180 cm garais brazīļu futbolists Žons Eversons. Līdz nākamās sezonas izskaņai Eversons tiks izīrēts RFS komandai no Brazīlijas kluba "Fluminense" jauniešu sistēmas komandas. Rīdziniekiem pēc īres beigām būs iespēja iegādāties futbolistu. Šī gan nebūs Eversona pirmā pieredze Eiropā, jo iepriekš futbolists izīrēts Slovākijas pēc spēka otrās līgas klubam "Samorin".

Aizvadītajā sezonā izteikti aizsardzības līnijas kreiso malu RFS komandā pievaktēja Latvijas izlases futbolists Roberts Savaļnieks, kurš no šīs puses izkārtoja vairākus vārtu guvumus komandas biedriem. Tāpat starpsezonā RFS rindas papildināja bijušais jelgavnieks Džeremijs Fernandišs. Nīderlandes futbolists sezonas pirmajā pusē Zemgales komandā spēlēja tieši kreisajā aizsardzbas malā, bet gada izskaņā pēc treneru maiņas tika brīžiem iespēlēts arī centrālā aizsarga pozīcijā. Līgums nu ir parakstīts arī ar bijušo "Ventspils" uzbrūkošo pussargu Anastasiju Mordatenko, kurš vienojies par uz 1+1 gadu. 23 gadus vecais spēlētājs iepriekšējā sezonā 18 mačos guva divus vārtus.

Pārbaudes spēles

"Jelgava" pirmssezonas pārbaudes spēļu ciklu sāks 1. februārī tiekoties ar Lietuvas komandu “Panevezys”. Savukārt Kiprā esošā "Liepāja" gatavojas trīs pārbaudes mačiem. Rītdien kurzemnieki samēros spēkus ar Polijas komandu Vroclavas "Slask", bet 1. un 6. februārī "Liepājai" paredzētas spēkošanās ar attiecīgi Krievijas komandu "Ufa" un Rumānijas vienību "Universitatea Cluj".

Vakardien Skonto hallē savstarpējo maču aizvadīja "Daugavpils" un "Valmieras" futbolisti. Spēlētāju sastāvos zīmīga bija Vitālija Rečicka došanās laukumā Latgales komandas rindās, bet Vidzemes komandā spēlēja Artūrs Karašausks. Spēle noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 3:3. Valmieriešiem ar vārtiem izcēlās Krišs Kārkliņš, Ēriks Punculs un pārbaudāmais spēlētājs. Savukārt Daugavpils rindās ar rezultatīviem sitieniem atzīmējās Jaroslavs Šataļins, Staņislavs Ņečiporenko un bijušais rēzeknietis Šogo Naoe, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas pēc tam, kad Vugara Askerova pendeli atvairīja Vladislavs Lazarevs.

Šodien valmierieši turpat Skonto hallē samēroja spēkus ar JDFS "Alberts" komandu. Uz maču pret 1. līgas komandu Tamazs Pertija izlika gados jaunākus futbolistus, tostarp brāļus Skopenko, kuri iepriekšējā sezonā spēlēja Rēzeknē. Ar precīzu sitienu rezultātu "Albertam" par labu atklāja Jānis Pakalns, bet mača turpinājumā "Valmierai" izcēlās divi pārbaudāmie spēlētāji, kaldinot komandai uzvaru ar 2:1.

     [+] [-]

, 2020-01-27 15:20, pirms 4 gadiem
"Futbola klubs RFS ar Johnu panākuši vienošanos.."

Ar Johnu?