Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Kultajevs ir Latvijas futbola pelēkais kardināls

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Laikraksts: Kultajevs ir Latvijas futbola pelēkais kardināls
Oļegs Blagonadeždins vairs nav "Spartaka" treneris
Foto: www.lff.lv

Laikraksts "Chas" publicējis rakstu, kurā apgalvo, ka futbola aģents Jevgeņijs Kultajevs ir īstens Latvijas futbola pelēkais kardināls, kurš ietekmējot daudzas norises pašmāju kājbumbas ikdienā.

Šāds raksts tapis pēc tam, kad Virslīgas jaunpienācējas Jūrmalas "Spartaka" vadība nolēma izbeigt sadarbību ar līdzšinējo treneri Oļegu Blagonadeždinu. Tad, lūk, "Chas" materiālā, ko sagatavojis žurnālists Valērijs Karpuškins, šai sakarā vispirms tiek skartas citas futbola aģenta Jevgeņija Kultajeva vēsturiskās darbības.

Krievijā par "persona non grata" (nevēlama persona - latīņu val.) pasludinātais aģents esot līdzdarbojies FK "Rīgas" aktivitātēs, līdz klubs no futbola kartes pazuda. Tāpat "Chas" piedēvē Kultajevam arī FK "Ventspils" nu jau bijušā prezidenta Jurija Bespalova (lai viņam vieglas smiltis...) galvas sagrozīšanu, kā rezultātā svarīgākajā brīdī, kad "Ventspils" pirms dueļa ar "Zurich" pretendēja uz iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā, izbeidza sadarbību ar Romānu Grigorčuku, vietā paņemot itāli Nunsio Dzavatjēri. Visi noteikti atceras, cik ātri izbeidzās sapnis par ČL grupu turnīru.

Karpuškins raksta, ka tagad viņam ļoti žēl "Spartaka" patronu Spartaka un Seržika Melkumjanu, kuri pēc viņa domām pūš Kultajeva (materiālā nosauktu pat par krievu Ostapu Benderu) stabulē. Tāpat žēl esot Blagonadeždina - jauns pašmāju speciālists zaudējis darbu, kuru tik labi iesāka.

Izmantotie resursi:
ЧАС

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-07-24 08:20, pirms 12 gadiem
Lai arī Karpuškina kungs bieži ar saviem rakstiem man neizraisa pozitīvas emocijas,jo bieži mēdz būt ļoti subjektīvs savos vērtējumos,sevišķi ,ja tas skar Skonto sfēru,tomēr šim publicētam rakstam var arī noticēt,jo FK Ventspils lietās pēdējā Grigorčuka sezonā Kultajeva kungs noteikti iejaucās,jo bija daudzu tā laika FK Ventspils futbolistu aģents.Vēl vairāki aizdomīgi tipiņi grozījās tajā laikā ap komandu gan Ventspilī,gan izbraukuma spēlēs eirogrupas turnīra laikā.Lisabonā tādu bija vismaz trīs.Tā kā šis Karpuškina kunga "atklājums"mani absolūti nepārsteidz.Es jau rakstā par Blagonadeždina atlaišanu izteicu savas domas par šo faktu.Rakstīju,ka diez vai mēs uzzināsim īstos iemeslus.Kā redzams,kaut kas tomēr uzpeld.Tomēr kā parasti nekas konkrēts,bet vienīgi minējumi,kas balstās uz netiešiem faktiem.Arī manā komentā attiecībā,kas saistās ar FK Ventspili.Tā kā šeit viss rakstītais ir tīri mans subjektīvais vērtējums par šo Karpuškina kunga piedāvāto versiju,kas saistījās ar Blagonadeždina atlaišanu.Tā teikt"skats no malas".

  +5 [+] [-]

, 2012-07-24 09:20, pirms 12 gadiem
Spartaks ir visīstākā urlu komanda un viņu fani ir tieši tādi paši. Vienā spēlē biju klāt - apkodušies jau pirms spēles, sēž tribīnēs, grauž semačkas, rupji lamājas un baigi gudri kaut ko komentē. Pie tam domāju, ka pēc pāris gadiem Spartaks pazudīs no LV futbola skatuves, jo, kā izskatās, tas ir projkets, kas kalpo citiem mērķiem.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-24 09:21, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Interesants raksts. Bet atrast speletajus vins mak. Cerams Spartaku nepiemekles FK ´Riga´ liktenis
Es gan ceru, ka Spartak piemeklēs tieši tāds liktenis.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-24 09:41, pirms 12 gadiem
Vaiders Kultajeva sakarā piemin ne tikai ''Ventspili'', bet arī Daugavpils ''Dittonu'':

Un vēl viena īpatnība - pa šiem gadiem mūsu virslīgā ir bijušas arī komandas no ļoti savdabīgām „struktūrām", kas tās stutējušas - „Pārdaugava", RKB „Arma", tad mistiski mītiskā „Venta", „Dinaburg" un tagad būs Kauguru „Spartaks". Nē, nē, te nevajag meklēt saikni ar Maskavas vai Naļčikas „Spartak". Šoreiz komandai vārdu devis kluba izpilddirektors Spartaks Melkumjans... (prezidents ir cits Melkumjans - Seržiks, bet administratore - Olga Melkumjana). Aiz viņiem stāvot jau odiozu slavu ieguvušais spēlētāju aģents Jevgeņijs Kultajevs, kas Latvijā iefiltrējās caur Daugavpils „Ditton" un spēja sagrozīt galvu arī „FK Ventspils" prezidentam Jurijam Bespalovam.
ir - Latvijas futbola (ne)nacionālās īpatnības

  +1 [+] [-]

, 2012-07-24 09:44, pirms 12 gadiem
Vēl par Kultajevu:

Anatolijs Kreipāns: FK 'Ventspils' atkal maina... (2011.g janvāris)
Ditton nav ne krīzes, ne galvenā trenera ::... (2006.g maijs)

  +2 [+] [-]

, 2012-07-24 13:51, pirms 12 gadiem
berimors rakstīja: Spartaks ir visīstākā urlu komanda un viņu fani ir tieši tādi paši. Vienā spēlē biju klāt - apkodušies jau pirms spēles, sēž tribīnēs, grauž semačkas, rupji lamājas un baigi gudri kaut ko komentē. Pie tam domāju, ka pēc pāris gadiem Spartaks pazudīs no LV futbola skatuves, jo, kā izskatās, tas ir projkets, kas kalpo citiem mērķiem.
Nu neteiktu gan jo pats apmeklēju gandrīz katru spartaka spēli nu reti kad tur kāds ir apkodies un spartaka ultras vienmer aizrāda ja kāds no faniem lamājās vai piesārņo stadionu tas ka viņi ir krievu tautības cilvēki tas nepadara viņus sliktākus par jebkuru citu latvieti
bet par to ka ta ir krievu komanda piekritu pats esu izgājis tagadēja spartaks-2 sistemu un lielākā daļa komandas bija krievu un trīs latvieši

     [+] [-]

, 2012-07-24 13:55, pirms 12 gadiem
Kurš pelēkāks - Kultājevs, vai Krišjānis?

  +2 [+] [-]

, 2012-07-24 14:07, pirms 12 gadiem
Jā, šis atklājums nepriecē. Jo Melkumjani ir patiesi futbola entuziasti, un biju cerējusi, ka viņu aizmugure ir solīdāka(:
Un par faniem taisnība Berimoram: tikpat nesimpātiski (bet citādāki) Virslīgā ir vēl tikai FK Ventspils "ultras" (ventspilnieki iragresīvāki, spartakieši -- prastāki).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-25 13:43, pirms 12 gadiem
Ja reiz Krievija viņu nahrenizējusi, kāpēc, lai mēs to nevarētu izdarīt?