Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Cauņa, Kļava, Afanasjevs un citi uzsāk mācības C-LFF treneru kursos

Krišs Upenieks

Cauņa, Kļava, Afanasjevs un citi uzsāk mācības C-LFF treneru kursos
Foto: LFF

Pateicoties ievērojamai interesei par mācībām Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajos C-LFF treneru kursos, 2018. gadā apmācības uzsāk divas paralēlas šīs licences studentu grupas – vienā pulcēti bijušie un esošie futbolisti, kuri vēlas uzsākt savu ceļu pretim trenera karjerai, bet otrā galvenokārt zinības krās interesenti bez tiešas pieredzes futbolā. Kā pirmie kursus uzsākuši 23 bijušie un esošie spēlētāji, kuri 19. martā satikās pirmajā kursu dienā.

Programmas dalībnieki apmācības turpinās līdz augusta ievadam, kad tiks kārtots eksāmens. Līdz tam viņiem paredzētas 12 mācību dienas Rīgā, kā arī divas LFF mācību un treniņu centrā Staicele. Līdztekus tam jūnijā un jūlijā topošie treneri aizstāvēs gan savu prakses pārbaudījumu, gan diplomdarbu.

Satiekoties pirmoreiz, programmas dalībnieki šonedēļ aplūkoja tādas tēmas kā ievads profesijā, treniņa nodarbības organizēšana, trenera plānošanas cikli, trenera filozofija un darba akcenti. Nākamā nodarbība paredzēta 2. aprīlī.

Starp šī C-LFF licences apmācību sasaukuma dalībniekiem ir tādi Latvijas futbolā labi zināmi vārdi kā Valerijs Afanasjevs, Aleksandrs Cauņa, Reinis Flaksis, Deniss Ivanovs, Edgars Kārkliņš, Oskars Kļava, Daniils Turkovs un citi.

C-LFF licence ļauj trenerim patstāvīgi darboties bērnu futbolā līdz U-12 vecumam, kā arī būt galvenā trenera asistentam jauniešu futbolā līdz U-18 vecumam. Treneris ar šo licenci var būt arī galvenā trenera asistents Otrās līgas klubā, kā arī darboties meiteņu un sieviešu futbolā līdz Sieviešu futbola līgas galvenā trenera asistenta līmenim.

PROGRAMMAS DALĪBNIEKI:
Valerijs Afanasjevs
Alberts Bārbalis
Andrejs Baumanis
Dmitrijs Bogdanovs
Jānis Bovins
Aleksandrs Cauņa
Gatis Ciematnieks
Antons Dresmanis
Reinis Flaksis
Deniss Ivanovs
Edgars Kārkliņš
Oskars Kļava
Emīls Knapšis
Rendijs Lukovičs
Edgars Martinsons
Valdis Nicis
Kristaps Petrutis
Aija Stivriška
Oļegs Timofejevs
Daniils Turkovs
Aleksandrs Vlasovs
Andrejs Ziļs

Izmantotie resursi:
Virkne bijušo un esošo futbolistu uzsākuši...

     [+] [-]

, 2018-03-24 10:54, pirms 6 gadiem
Zolīdi Virsligas komanda tur sanāk