Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Habeloks: "Doņeckas "Shakhtar" bāza spieķus ritenī, tāpēc gadu biju bez futbola"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Habeloks: "Doņeckas "Shakhtar" bāza spieķus ritenī, tāpēc gadu biju bez futbola"
Artems Habeloks
Foto: Nora Krevņeva - Baibakova

Vakar "SynotTip" futbola Virslīgas 9. kārtas spēlē turnīra līderis Jūrmalas "Spartaks" ar 1:0 smagā cīņā pārspēja "Mettu"/LU. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar "Spartaka" ukraiņu leģionāru Artemu Habeloku.

Jūs esat līderi, "Metta" nav starp līgas vadošajām komandām - kāpēc uzvara šodien nāca tik grūti?
Šodien pirmo reizi spēlējām šajā laukumā [Slokas stadionā], tāpēc nedaudz radās sarežģījumi - laukums vēl nav pilnībā gatavs, daudz smilšu, daudz bedrīšu, bija grūti pielāgoties. Savukārt "Metta", kaut gan necīnās par augstākajiem mērķiem, spēlēja cienījami. Mēs šim pretiniekam visu nedēļu gatavojāmies ļoti nopietni, jo šī komanda patiešām pelnījusi, lai to cienītu. Zinājām, ka nebūs viegli un tam arī gatavojāmies - ka uzvarēt būs grūti.

Cik treniņus paguvāt aizvadīt šajā laukumā?
Tikai divus - viens bija trešdien, pēc tam atgriezāmies uz sintētiskā seguma laukuma un tad vēl vakar bija pirmsspēles treniņš šeit. Tā ka šajā laukumā nepavadījām daudz laika un tas arī radīja sarežģījumus.

Kazačoka gūtie vārti, tavuprāt, vairāk bija izpildītāja meistarība vai vārtsarga kļūda?
Protams, labs izpildījums. Mēs treniņos pie tā strādājam un viss sanāca tieši tā, kā treniņos tiek mēģināts. Labus vārtus Kazačoks iesita, vēlos apsveikt viņu, lielisks gols.

Esi svarīgs mehānisms "Spartaka" spēlē, esi centrālās ass sastāvdaļa, taču pagaidām neesi sevišķi izcēlies ar vārtiem vai rezultatīvām piespēlēm [vārtu nav, tiesa, pret "Mettu"/LU Habeloks nopelnīja jau trešo rezultatīvo piespēli - aut.]. Pastāsti, kādas funkcijas treneris liek tev izpildīt!
Treneris liek dalīt piespēles, kas izvirzītu viens pret vienu, liek vadīt saspēli, uzņemties iniciatīvu. Principā to arī daru, taču puišiem neizdodas gūt vārtus pēc manām piespēlēm. Kaut kā neveicas. Nezinu, laikam jāpiespēlē viņiem uz tukšiem vārtiem [smejas]. Bet jā, ar to man ir problēmas - vēlētos, lai puiši biežāk sit iekšā un lai man ir vairāk rezultatīvo piespēļu.

Pastāsti Latvijas futbola līdzjutējiem, kā līdz šim attīstījusies tava karjera un kā nonāci "Spartakā"! Esi bijis Doņeckas "Shakhtar" trešajā komandā.
Jā, biju "Shakhtar", taču dublieru komandā. Taču pēc tam nevēlējos ar šo klubu pagarināt līgumu, un viņi man liedza vienu gadu spēlēt futbolu. Kad līguma periods [pēc šī viena gada] beidzās, atgriezos futbolā un esmu pateicīgs "Spartakam", ka varu atkal spēlēt un uzņemt šeit formu.

Kāpēc izveidojās šāda situācija ar "Shakhtar"? Vēlējies spēļu praksi galvenajā komandā?
Principā jā, taču, saprotiet, galvenajā komandā ir ļoti grūti iekļūt, jo tur ir daudz brazīliešu. Iespējas bija nelielas. Tieši tāpēc arī nolēmu ar viņiem nepagarināt līgumu, lai izmēģinātu savus spēkus citos klubos. Taču "Shakhtar" tāda sistēma - ja nepagarini līgumu, viņi tev bāž spieķus ritenī. Tāpēc nācās gadu paciesties bez futbola.

Pēc šī viena gada nebija piedāvājumu no citām komandām, piemēram, no Ukrainas Premjerlīgas klubiem, ņemot vērā, ka "Shakhtar" futbola sistēma ir spēcīga?
Bija, bija piedāvājumi, taču šie klubi piedāvāja ilgtermiņa līgumus, ko es negribēju.

Šeit "Spartakā" tev ir līgums uz vienu gadu?
Jā.

Latvijas čempionāta līmenis velk līdz Ukrainas Premjerlīgas apakšgala komandu līmenim?
Šeit čempionāts ir vājāks, tiesa, arī Ukrainas klubu futbols tagad piedzīvo kritumu. Taču Ukrainā tāpat līmenis ir augstāks. Tomēr arī šeit ir interesanti, te ir labi futbolisti, ar kuriem ir patīkami spēlēt. Arī Latvijā ir neslikts čempionāts.

Kādā veidā rāpsies ārā no Latvijas? Piemēram, ar aģenta palīdzību?
Nezinu, vēlos visus savus spēkus atdot savai šī brīža komandai. Protams, ja būs kādi piedāvājumi, tos izskatīšu un katrā ziņā neplānoju šeit palikt uz ilgu laiku. Jā, gan es, gan aģents kaut ko meklē, taču šobrīd esmu "Spartakā" un domāju tikai par to, kā labi spēlēt tieši šai komandā.

Teorētiski - uz Kazahstānu, ar ko "Spartaku" vieno ciešas saites, brauktu?
[Smejas] Nē, nē, neteikšu, uz kurieni piekristu braukt, jo šādas tēmas ir kārtīgi jāapspriež. Nezinu, paskatīsimies. Šobrīd pēc iespējas vairāk vēlos palīdzēt "Spartakam".

Pirms atbraukšanas uz "Spartaku" pazini kādu no saviem šī brīža komandas biedriem?
Nē, nevienu nepazinu - man tie bija absolūti jauni puiši. Paldies viņiem, ka mani labi pieņēma! Atsaucīgi, patīkami puiši un kolektīvā ir ļoti laba atmosfēra. Viss ir sanācis ļoti patīkami.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-22 09:50, pirms 7 gadiem
Kurš gan grib uz kazahstānu?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-22 10:54, pirms 7 gadiem
Gada jautājums - kā rāpsies ārā no Latvijas😆
Sūdu bedrē iekļuvis, vai?

     [+] [-]

, 2017-05-22 11:26, pirms 7 gadiem
Artems Rudņevs vai Artjoms Habeloks?