Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS noslēdz divu gadu līgumu ar Dambrausku, "Riga" papildina uzbrucēju līniju

Rolands Eliņš

RFS noslēdz divu gadu līgumu ar Dambrausku, "Riga" papildina uzbrucēju līniju
Valds Dambrausks. Foto: Andrejs Deņisovs

Latvijas futbola klubs RFS paziņojis, ka līgums ar galveno treneri Valdu Dambrausku pagarināts uz diviem gadiem. Dambrausks vada RFS kopš 2017. gada izskaņas. Savukārt „Riga” apstiprinājusi, ka tās rindas papildinājis Kongo uzbrucējs Kulē Mbombo, pagājušās sezonas Kazahstānas čempionāta piektais labākais vārtu guvējs.

Valds Dambrausks 2019. gadā aizveda RFS līdz Latvijas kausa uzvarētājas godam, kā arī sudaba medaļām Virslīgā. Iepriekšējā gadā Dambrausks aizveda RFS līdz Latvijas Virslīgas bronzas medaļām, bet kārotais čempiona tituls pagaidām nav devies rokā. Dambrauska vadībā RFS arī neizdevās līdz galam paveikt pārsteigumu Eiropas līgas kvalifikācijā, kad atbildes mača izskaņā netika noturēts labvēlīgais rezultāts pret Ļubļanas „Olimpija”.

RFS aizvadīto sezonu laikā bijušas dažas īsākas un un pāris garākas neveiksmju sērijas, taču kluba vadība publiski vienmēr iestājusies par Dambrausku, kurš tagad saņēmis kluba uzticību jauna līguma veidolā. Līgums noslēgts uz diviem gadiem. Dambrausks jau šobrīd ir otrs visilgāk klubā nostrādājušais galvenais treneris Virslīgā – kopš viņa ienākšanas RFS 2017. gada beigās trenerus vismaz reizi nomainījuši visi Virslīgas klubi, izņemot „Mettu”, kuras galvenā trenera amatā grūti iztēloties kādu citu, nevis Andri Rihertu.

43 gadus vecais Dambrausks ir viens no titulētākajiem treneriem Virslīgā – iepriekš, vadot Viļņas „Žalgiri”, viņš kļuva par divkārtēju Lietuvas čempionu, trīskārtēju kausa ieguvēju un trīskārtēju Lietuvas Superkausa ieguvēju. Nesen Dambrausks tika piesaukts kā kandidāts uz Lietuvas izlases galvenā trenera amatu.

RFS vienību tikmēr atstājis bijušais rezerves vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs, kurš oficiāli pievienojies „Jelgavai”. Ar viņu noslēgts līgums uz vienu sezonu.

RFS galvenā konkurente „Riga” tikmēr pavēstījusi, ka tās sastāvam pievienojies 23 gadus vecais Kulē Mbombo, kurš jau ir kopā ar komandu un ar viņu parakstīts līgums. Mbombo ir bijis Beļģijas kluba „Anderlecht” sistēmā, līdz galvenajai komandai gan netiekot.

2017./2018. gada sezonā Mbombo spēlēja Beļģijas pēc spēka otrās līgas klubā “Beerschot-Wilrijk”. 16 mačos Mbombo guva trīs vārtus. 2018./2019. gada sezonā īsu brīdi Mbombo pabija gan “Beerschot-Wilrijk”, gan Slovākijas augstākās līgas klubā “Trenčin”.

Par Mbombo izrāviena sezonu kļuva 2019. gads, kad Mbombo spēlēja Kazahstānas augstākās līgas klubā “Kaisar”. Čempionātā Mbombo guva deviņus vārtus 26 spēlēs, kas bija piektais labākais rādītājs. Par īpašu panākumu komandai kļuva izcīnītā Kazahstānās kausa trofeja. Kule piecās kausa spēlēs guva vienus vārtus, izceļoties pusfināla pirmajā spēlē pret “Tobol”. Mbombo ir 186 centimetrus garš uzbrucējs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/fkrfs/phot...
Dmitrijs Grigorjevs atgriežas...
https://rigafc.lv/riga-kreklu-piela...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 17:57, pirms 4 gadiem
"Kule piecās kausa spēlēs guva vienus vārtus."

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 18:00, pirms 4 gadiem
Priecē RFS konsekvence.Nemetās no viena grāvja otrā.Un nemaz nešaubos,ka panākumi atnāks.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-21 18:20, pirms 4 gadiem
Nu kas par sudiem vini perk,un vel gribot ieklut eiro kausu grupu turniros,nu vienkarshi smiekli nak,no vinu papildinajumiem ... Budzets ir ap,cik tur 1.5-2. limoniem,bet perk visadus baraholkus! Da vajadzetu lukot Belgijas,Niderlandes,Portugales ,vai kadu Bundesligu 2 virziena,bet ne! Karoche ar shiem lai spele sava sula,proti,sava slavenaja virsliiga !

     [+] [-]

, 2020-01-21 18:32, pirms 4 gadiem
njaa, laikam tik tiešām smagi samazinājies budžets, ja šo nelaimes putnu paturēja.

     [+] [-]

, 2020-01-21 18:55, pirms 4 gadiem
Riga turpina stiprināties, prieks arī, ka kāds Latvijā tic sava trenera vīzijai un līdz šim padarītajam darbam. Manuprāt, mūs gaida ļoti aizraujoša virslīgas sezona.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-21 18:56, pirms 4 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Nu kas par sudiem vini perk,un vel gribot ieklut eiro kausu grupu turniros,nu vienkarshi smiekli nak,no vinu papildinajumiem ... Budzets ir ap,cik tur 1.5-2. limoniem,bet perk visadus baraholkus! Da vajadzetu lukot Belgijas,Niderlandes,Portugales ,vai kadu Bundesligu 2 virziena,bet ne! Karoche ar shiem lai spele sava sula,proti,sava slavenaja virsliiga !
Kurš tev no tām līgām brauks te spēlēt? 2. bundeslīgas?

     [+] [-]

, 2020-01-21 19:13, pirms 4 gadiem
Rīgai viss būs kulē

     [+] [-]

, 2020-01-21 23:17, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kurš tev no tām līgām brauks te spēlēt? 2. bundeslīgas?
Tiešām smieklīgi. Bet nu kazahos tagad tādas naudas apgrozās, tur ir labi leģi!

  -1 [+] [-]

, 2020-01-21 23:18, pirms 4 gadiem
Nez, šim varēja paralēli izlasi pavadīt piedāvāt, ne pirmo gadu Virslīgā,
un, pēc visa spriežot, nopietnāks kandidāts, nekā Kazakevičs!

     [+] [-]

, 2020-01-22 12:38, pirms 4 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Nu kas par sudiem vini perk,un vel gribot ieklut eiro kausu grupu turniros,nu vienkarshi smiekli nak,no vinu papildinajumiem ... Budzets ir ap,cik tur 1.5-2. limoniem,bet perk visadus baraholkus! Da vajadzetu lukot Belgijas,Niderlandes,Portugales ,vai kadu Bundesligu 2 virziena,bet ne! Karoche ar shiem lai spele sava sula,proti,sava slavenaja virsliiga !
Ja šis neliekās nekas dižs, tad p;irms tam paņemtajam čeham gan nebija ne vainas. Un norādi ka budžets ap 2 ļami. Tu domā, pa to naudu varēs izveidot sastāvu no tevis nosauktajām līgām? Ņemsim to pašu bundi 2. Paņems 1 leģi no turienes un pārējo sastāvu varēs veidot no amatieriem.

     [+] [-]

, 2020-01-22 12:40, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nez, šim varēja paralēli izlasi pavadīt piedāvāt, ne pirmo gadu Virslīgā,
un, pēc visa spriežot, nopietnāks kandidāts, nekā Kazakevičs!
Par Dambrausku interesē, kāpēc viņam vispār piedāvaja līgumu, ja ar RFS 2 gadus no vietas ir viena un tā pati slimība - pirmo sezonas pusi ir neapturami, otrajā pusē neko nevar ne pret līderiem, ne vidusgalu.