Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" pievienojas brazīliešu uzbrucējs Žuniors

Andrejs Siliņš

"Riga" pievienojas brazīliešu uzbrucējs Žuniors
Stenio Žuniors. Foto: kfshkendija.com

Latvijas čempionvienībai futbolā "Riga" pievienosies brazīliešu uzbrucējs Steniu Žuniors, kurš pēdējos sešus ar pusi gadus pavadīja Ziemeļmaķedonijas kluba "Shkendija" sastāvā.

28 gadus vecais Žuniors par došanos projām no savas ilgstošās mājvietas Tetovo pilsētas Ziemeļmaķedonijā pavēstījis "Shkendija" mājaslapā. "Noslēdzies ļoti labas pieredzes posms, ar lielām uzvarām, tituliem un balvām. Pateicos visiem tetoviešiem par izrādīto cieņu un pozitīvo enerģiju man kā cilvēkam, kā spēlētājam un sportistam. Ir laiks pāršķirt nākamo lapu manā karjerā, turpināšu Latvijā," sacīja futbolists.

Lai gan līgums ar "Shkendija" bija spēkā līdz vasarai, abas puses vienojušās par sadarbības pārtraukšanu pusgadu ātrāk. "Sarunas beidzās labi, un "Shkendija" arī būs ieguvēja no šī darījuma. Paveikts viss, lai apmierinātas būtu visas trīs iesaistītās puses," norādīja futbolists.

Žuniors futbolista gaitas sāka 2009. gadā Brazīlijas zemāko līgu klubā "Horizonte", bet četrus gadus vēlāk pirmo reizi pārcēlās uz Eiropu, pievienojoties Bulgārijas vienībai "Litex". Pusgadu vēlāk Žunioru izīrēja ziemeļmaķedoniešu vienībai "Pelister", kur uzbrucējs demonstrēja spīdošu sniegumu (septiņi vārti 16 spēlēs).

2014. gada pavasarī Žuniors nonāca jau vienā no Ziemeļmaķedonijas labākajām komandām "Shkendija". Ar to futbolists regulāri spēlēja arī UEFA Eiropas līgas vai Čempionu līgas kvalifikācijas turnīros. Ar "Shkendija" Žuniors divreiz kļuva par Ziemeļmaķedonijas čempionu, divreiz par vicečempionu, divreiz izcīnīja kausu un reizi kausa finālā zaudēja.

Šajā sezonā Ziemeļmaķedonijas čempionātā Žuniors aizvadījis 17 spēles un guvis četrus vārtus (komanda pēc 18 kārtām ieņem otro vietu tabulā), kausa izcīņā pievienojis vienus vārtus vienā mačā, kā arī aizvadīja divas spēles Eiropā - Čempionu līgas kvalifikācijas 1. kārtā viens mačs pret igauņu "Nomme Kalju" (divu spēļu summā zaudējums), bet Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtā viens mačs pret Luksemburgas F91 (divu spēļu summā zaudējums).

Iepriekš "Riga" vēstīja, ka nolemts neturpināt sadarbību ar franču pussargu Žoelu Bopesu - 24 gadus vecais futbolists 21 Virslīgas spēlē guva divus vārtus. Arī Bopesu pievienojās rīdziniekiem pēc divām sezonām Ziemeļmaķedonijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
Junior transferohet në FC Riga - Shkëndija...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-19 12:37, pirms 4 gadiem
Liekas, ka nekas sevisks... ceham ,ko panema bija vismaz labs CV

     [+] [-]

, 2020-01-19 13:25, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Liekas, ka nekas sevisks... ceham ,ko panema bija vismaz labs CV
Šitas ir labs, Skhendija pat bija ļoti labs, nezinu kāpēc viņš nepārgāja uz spēcīgāku līgu pēc savām dažām tiešām statistiski veiksmīgajām sezonām.

     [+] [-]

, 2020-01-19 13:25, pirms 4 gadiem
Un Žoels Bopesu noteikti nav Brazīļu pussargs autor!

     [+] [-]

, 2020-01-19 14:47, pirms 4 gadiem
5 gadus nospēlēs Latvijas klubos, dabūs LV pavaltniecību, nospėlēs vienu spēli izlasē un būs eiropietis ... kā te viens dziestošais argentīnietis, Miholaps un par basketistiem pētersoniemlīdzīgajiem nemaz nerunājot ...

  +1 [+] [-]

, 2020-01-19 17:30, pirms 4 gadiem
Latvijā tiek veidota ''Venta'' 2 ?

     [+] [-]

, 2020-01-19 18:43, pirms 4 gadiem
...varbűt nē ...
Jo stadions jau Rīgā ir un tiek uzlabots pec Indrixona afērām ..
Kuldīgā Akmeņa lolotais 10 000 ietilpīgais stadions jau tikai Indrixonam bij vajadzīgs atbalstīt, jo nopelnīja daudz ptkatos, bet hotel Kara vella tik un tā bank Roots ....
💀

     [+] [-]

, 2020-01-20 16:50, pirms 4 gadiem
ka tik Riga nepieliek bikses...kad naudas vairāk nebūs,
vienu dienu čiks esi sarakstā un bankrots