Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gruzīnu aizsargs Dvali atgriežas "Skonto"

Rolands Eliņš

Gruzīnu aizsargs Dvali atgriežas "Skonto"
Laša Dvali (sarkanā) cīņā par bumbu
Foto:F64/Romāns Kokšarovs

Latvijas Virslīgas vicečempionē „Skonto” atgriezīsies 19 gadus vecais gruzīnu aizsargs Laša Dvali, kurš tiks izīrēts no Anglijas „Reading”. Savukārt Ziemas kausa laikā „Skonto” uzspēlējušie Igors Savčenkovs un Sergejs Mišins komandā, visticamāk, nepaliks, jo atraduši citus piedāvājumus.

Talantīgais gruzīnu aizsargs Laša Dvali „Skonto” pārstāvēja jau pērn. Komandai Laša pievienojās pērnajā ziemā, taču sezonas pirmajā pusē viņš nevarēja spēlēt juridisku formalitāšu dēļ. Vēlāk aizsargs pārstāvēja Gruzijas izlasi Eiropas U-19 čempionātā, kas norisinājās Lietuvā, tādēļ "Skonto" rindās aizvadīja tikai piecas spēles, to skaitā abas Eirokausa spēles pret "FC Tiraspol".

Vasarā spēlētājs tika pārdots Anglijas klubam "FC Reading", bet spēlētāju sāka vajāt traumas, tādēļ sevi Anglijā neizdevās pilnībā parādīt. Aizsargs tiks izīrēts "Skonto FC", lai atgūtu spēļu praksi.

Savukārt cits aizsargs Igors Savčenkovs grasās pievienoties Gruzijas „Torpedo” un jau izcēlies ar vārtu guvumiem divās pārbaudes spēlēs pēc kārtas. Aizvakar „Torpedo” uzvarā ar 3:1 Savčenkovs guva trešos vārtus mača izskaņā, bet vakar guva vienīgos vārtus neizšķirtā ar 1:1. Savčenkovs spēles 50. minūtē bija precīzs sitienā ar galvu.

„Torpedo” komandas trenera pienākumus mēneša sākumā pārņēma Latvijas futbola sabiedrībai labā atmiņā esošais Revazs Dzodzuašvili, kurš savulaik trenēja Latvijas pieaugušo izlasi. Kā vēstī Gruzijas mediji, drīzumā ar Savčenkovu tiks parakstīts oficiāls līgums, ko apstiprinājis arī galvenais treneris. Šajā komandā spēlē arī bijušais Daugavpils „Daugavas” uzbrucējs Mamuka Gongadze.

Savčenkovs aizvadīja trīs spēles „Skonto” sastāvā Ziemas kausā, bet pagājušajā sezonā Latvijas Virslīgā spēlēja Daugavpils „Daugavā”.

„Skonto” sastāvā Ziemas kausā vienu spēli aizvadīja arī Sergejs Mišins, kurš sezonu noslēdza Rīgas „Daugavā”. Šodien gan viņš nespēlēja, un, visticamāk, pievienosies Igaunijas klubam Narvas „Trans”.

Izmantotie resursi:
All about Skonto FC
ს.კ. ტორპედო ქუთაისი
სპორტული პორტალი - რევაზ ძოძუაშვილს...

  +3 [+] [-]

, 2014-02-18 21:49, pirms 10 gadiem
Jā, tie divi izmantotie resursi bija ļoti noderīgi, paldies par info!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-18 22:33, pirms 10 gadiem
Ar ko tu domaa vecais. Tev labi ja maksaas ar makaroniem katru meenesi.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-19 01:40, pirms 10 gadiem
TooGood rakstīja: Ar ko tu domaa vecais. Tev labi ja maksaas ar makaroniem katru meenesi.
Liela iespēja, ka algu viņam maksās Reading, nevis Skonto, esot uz īri.

     [+] [-]

, 2014-02-19 01:44, pirms 10 gadiem
Ja tā, tad lieliskāku variantu Skonto pat diez vai var iedomāties. Kā saka, labi abām pusēm, bet vienai vēl labāk. Nezinu, kādā formā tagad ir Dvali, bet katrā ziņā vasarā viņš tajās pāris spēlēs sevi lieliski parādīja. Pertija arī slavēja un teica, ka reti kurš tādā vecumā spēj rādīt tik stabilu sniegumu. Savčenkova un Mišina gadījumā gan, manuprāt, finanšu jautājums bijis aktuāls, jo diez vai citādi Skonto vietā viņi izvēlētos gruzīnu un igauņu klubus. Par Mišinu tas jau tika sacīts, ka, ja Skonto nespēs pildīt finansiālās vajadzības, viņam paliek variants Narvā, kur viņš jau bija uz pārbaudi. Savčenkovs arī čempionātus nolēmis pamainīt, jo neticu, ka no Virslīgas klubiem neviens cits, izņemot Skonto, par viņu neinteresējās.