Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Ar "Skonto" un Rīgas "Daugavas" maču sāksies Ziemas kauss

Rolands Eliņš

Ar "Skonto" un Rīgas "Daugavas" maču sāksies Ziemas kauss
Artūrs Karašausks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien ar spēli starp "Skonto" un Rīgas "Daugavas" komandām plkst. 13:15 tiks atklāta "Ziemas kausa 2015" izcīņa. Visas turnīra spēles būs pieejamas tiešraidē portālā Sportacentrs.com.

Futbola turnīrs "Ziemas kauss" norisināsies jau trešo gadu pēc kārtas, dodot Virslīgas komandām iespēju pilnvērtīgāk sagatavoties jaunajai sezonai un aizvadīt vairākas pārbaudes spēles ar sava līmeņa komandām. Šoreiz tajā piedalīsies astoņas Virslīgas komandas un divas pirmās līgas komandas, proti, Daugavpils "Daugavu" un Jūrmalas "Spartaku" aizvietos Rēzeknes BJSS un "Valmiera Glass FK/BSS".

Atšķirībā no pagājušā gada, šoreiz dienā tiks aizvadīta tikai viena spēle. Mači notiks "Skonto hallē" katrā darba dienā, izņemot piektdienas, un to sākuma laiks nemainīgs, proti, 13:15 pusdienlaikā. Līdzjutējiem ieeja bez maksas.

Pirmajā turnīra spēlē šodien sacentīsies valsts vicečempione "Skonto" un cita Rīgas komanda "Daugava", kura pagājušajā sezonā palika tikai septītajā vietā. "Skonto" starpsezonā izpelnījās ievērību ar jauna valdes locekļa ievēlēšanu, par kuru kļuva bijušais LFF Apelāciju komisijas vadītājs Kārlis Villerušs, bet galvenais treneris joprojām ir Tamazs Pertija.

Pertijam Ziemas kausa sākuma posmā nāksies iztikt bez trim spēlētājiem, kuri aizņemti Latvijas U21 izlasē Sadraudzības kausā, proti, Ņikitas Bērenfelda un Ņikitas Ivanova, kā arī pagājušās sezonas uzbrukuma līdera Vladislava Gutkovska. "Skonto" jau aizvadīja vienu pārbaudes spēli pret "Jelgavu", piekāpjoties 0:2. Komandas sastāvā šajā pārbaudes spēlē bija atgriezušies tādi spēlētāji kā Germans Māliņš, Vitālijs Smirnovs un Igors Kozlovs, bet vismaz uz laiku pievienojušies bijušie "Metta/LU" spēlētāji Artūrs Pallo, Mārtiņš Milaševics, Māris Riherts. Ziemas kausam pieteikts arī Aleksejs Višņakovs, kurš iepriekš spēlēja Moldovā, un Sergejs Mišins.

Savukārt Rīgas "Daugava" pirms nedēļas saņēma ziņas no LFF Disciplinārlietu komisijas par 2000 eiro lielas soda naudas piešķiršanu, jo klubs pieķerts krāpjoties ar spēlētāju statusa norādīšanu, proti, pieciem spēlētājiem oficiāli tika norādīts amatieru statuss, lai arī viņi saņēma algas no kluba. Viens no šī piecinieka - Gļebs Kļuškins - pieminētajā pārbaudes spēlē spēlēja "Skonto" sastāvā. "Daugavas" pieteikumā ir divi jauni leģionāri, kā arī Aleksandrs Solovjovs, Deniss Sokoļskis un vārtsargs Jevgeņijs Sazonovs

Vienā grupā ar šīm divām Rīgas komandām ir arī BFC "Daugavpils" un "Ventspils", kuras maču aizvadīt rīt, bet "Metta/LU" cīņā iesaistīsies nākamajā nedēļā. Savukārt B grupā pārstāvētas abas pirmās līgas komanda, kā arī "Liepāja", "Jelgava" un "Gulbene". Ņemot vērā, ka "Gulbene" iekļuva Virslīgā tikai pagājušās sezonas beigās ar triumfu pirmajā līgā, tad visai izteikta ir abu grupu atšķirība - A grupā piecas Virslīgas komandas, bet no B grupas tikai divas iepriekšējā sezonā spēlēja Latvijas spēcīgākajā līgā.

Galīgais vietu sadalījums Ziemas kausā tiks noteikts no 23. līdz 28. februārim, kad tiks aizvadītas piecas izšķirošās spēles par vietām. Grupas piektās vietas ieguvējas sacentīsies par 9.-10. vietu, ceturtās cīnīsies par 7.-8. vietu utt. Finālmačs paredzēts 28. februārī, un jau tagad skaidrs, ka vismaz viena no pagājušās sezonas līderēm - "Skonto" vai "Ventspils" - tajā nepiedalīsies, taču iespējams pagājušā gada Ziemas kausa fināla atkārtojums. Toreiz "Jelgava" ar 2:3 piekāpās "Skonto" futbolistiem.

Paredzēts, ka visas Ziemas kausa spēles būs iespējams vērot arī portālā Sportacentrs.com. Šodienas mačs arī TV kanālā "Sportacentrs.com TV".

Pirmās nedēļas kalendārs

DatumsSākumsGr.Spēle
19.0113:15ASkonto-Daugava
20.0113:15ADaugavpils-Ventspils
21.0113:15BGulbene-Valmiera Glass FK/BSS
22.0113:15BLiepāja-Jelgava

Pilns spēļu kalendārs šeit.

Izmantotie resursi:
Sākums - Futbola virslīga

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 10:35, pirms 9 gadiem
Novēlu SC žurnālistiem izveicību un darīt skatītājiem zināmu teiksim tos uz pārbaudi esošos futbolistu uzvārdus ,kurus komandas cenšās noslēpt.Rakstā tikai pieminot vārdiņu neoficāli,lai klubi nevarētu protestēt.Veiksmi darbā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 11:01, pirms 9 gadiem
Karašauska piegājiens nr. 3. Vienreiz ir jāaizvada laba sezona, pēc kuras var doties uz ārzemēm un iekļūt izlasē. Artūrs to varēja izdarīt 18 gados, šogad būs jau 23. Ilgi tā vairs nevar vilkt garumā un spēlētājam ar viņa talantu savs potenciāls jārealizē. Veiksmi!

  +3 [+] [-]

, 2015-01-19 11:48, pirms 9 gadiem
Riherts" Mettā "piegriezies" spēlētājiem,ja jau mēģina aizmukt.

  +2 [+] [-]

, 2015-01-19 12:13, pirms 9 gadiem
Un ziemas toto kauss var sākties..pa auss galam,jau nācies padzirdet,par sarunatam spēlēm

  +3 [+] [-]

, 2015-01-19 12:14, pirms 9 gadiem
Un kur tad var ar komandu pieteikumiem iepaziities ?

  +3 [+] [-]

, 2015-01-19 12:56, pirms 9 gadiem
Varētu publicēt arī ZK reglamentu...

  -1 [+] [-]

, 2015-01-19 15:15, pirms 9 gadiem
Karašausks amatieris