Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS turpina iespaidīgi bruņoties un sastāvu pastiprina ar Kazačoku

Agris Suveizda

RFS turpina iespaidīgi bruņoties un sastāvu pastiprina ar Kazačoku
Dāvis Indrāns un Jevgeņijs Kazačoks turpmāk spēlēs vienā klubā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Par kārtējo papildinājumu starpsezonā paziņojis piektais spēcīgākais Latvijas futbola klubs RFS, kas noslēdzis vienošanos ar Latvijas izlases centra pussargu Jevgeņiju Kazačoku. Latvijas valstsvienībā viņš aizvadījis sešas oficiālas spēles.

Liepājas "Metalurga" futbola audzēknis Jevgeņijs Kazačoks visu līdzšinējo karjeru Virslīgā pavadīja Jūrmalas "Spartakā", kā rindās piecu sezonu laikā augstākajā līgā aizvadīja 116 spēles, guva 19 vārtus un kļuva par divkārtēju valsts čempionu. Pagājušajā sezonā Kazačoks aizvadīja 23 no 24 mačiem un guva piecus vārtus.

Pēc līguma beigām 22 gadus vecais centra pussargs devās uz pārbaudi Baltkrievijas klubā Žodzinas "Torpedo-BelAZ", ko vada nesenais jūrmalnieku galvenais treneris Oļegs Kubarevs. Vēl pirms trim dienām "Torpedo-BelAZ" nometnē Turcijā aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Tulas "Arsenal", taču Kazačoks piedalījās pirmajā, kurā komandas spēlēja ar otrajiem sastāviem un kurā ar 1:0 pārāki bija krievi.

Atgādinām, ka Kazačoks tuvu pārejai uz RFS bija jau 2016. gada vasarā, taču toreiz beigās palika "Spartakā", pirmoreiz kļuva par Latvijas čempionu un decembrī uz nenoteiktu laiku tika diskvalificēts no LFF turnīriem par vienošanās nepildīšanu ar RFS. Vidējā līnijā rīdziniekiem pašlaik jau ir vesela plejāde spēlētāju – jaunpienācēji Kazačoks, Dāvis Indrāns, Gļebs Kļuškins un Beka Vačiberadze, kā arī Daniils Ulimbaševs, Aleksandrs Fertovs un jaunieši Kristaps Liepa un Maksims Toniševs no iepriekšējās sezonas.

Ar trešo uzvaru pēc kārtas treniņnometni Kiprā noslēgusi Latvijas vicečempione "Liepāja"/"Mogo", kas ar 2:0 apspēlēja Maskavas "Lokomotiv" otro komandu. Abi vārti tika gūti pamatlaika izskaņā – vispirms 84. minūtē Igora Kozlova nopelnīto tiešo brīvsitienu realizēja Leonels Strumija, bet divas minūtes vēlāk pēc vārtsarga kļūdas izgājienā Kozlovs bija pirmais pie atlēkušās bumbas. Liepājnieku sākumsastāvs: Raļkevičs, Jemeļins, Aleksis, Keitā, Jurkovskis, Tobers, Kozlovs, Strumija, Apiņš, Karašausks, Karlsons.

Kiprā liepājnieki aizvadīja sešas spēles, uzvarot Serbijas čempioni Belgradas "Partizan" (1:0) un Krievijas Premjerlīgas klubu "Krasnodar" (3:2), "Spartak" (3:0) un "Lokomotiv" otrās komandas, kā arī cīnoties neizšķirti ar Krievijas Premjerlīgas klubu "Ufa" (0:0). Vienīgā neveiksme piedzīvota pret Zviedrijas augstākās līgas vienību "Brommapojkarna" (1:2). Pa diviem vārtiem nometnē guva Artūrs Karašausks, Devids Dobrecovs un Strumija, bet pa vieniem – Ģirts Karlsons, Verners Apiņš, Kristers Tobers un Kozlovs.

Treniņnometni Turcijā ar zaudējumu Krievijas Nacionālās jeb otrās spēcīgākās līgas komandai Sanktpēterburgas "Zenit-2" uzsāka Latvijas čempions "Jūrmalas "Spartaks", kas atzina sāncenšu pārākumu ar rezultātu 0:2. Jūrmalnieku sākumsastāvs: Nerugals, Mihadjuks, Kosoričs, Korzāns, A. Višņakovs, Šīmičs, Gauračs un trīs pārbaudāmie spēlētāji. Nelielu savainojumu dēļ pieteikumā nav Ingara Sarmja Stugļa, Andreja Kovaļova un Ingus Šlampes. Sāncenšu rezervē bija arī Latvijas U19 izlases spēlētājs Vladislavs Soloveičiks.

Sesto pārbaudes spēli starpsezonā aizvadījusi "Metta"/LU, kas Tallinā ar 1:3 piekāpās Igaunijas bronzas medaļniecei "Nomme Kalju". Vienīgos vārtus studentu labā guva nesen uz Latvijas pieaugušo izlasi izsauktais Ņikita Ivanovs. Sākumsastāvs: D. Ošs, Birka, Strods, Seveļovs, Seriba, Abass, E. Emsis, Lagūns, Šibass, V. Fjodorovs, Ivanovs.

Izmantotie resursi:
FK Liepāja/Mogo treniņnometni Kiprā noslēdz ar...
https://www.facebook.com/fkrfs/phot...
https://twitter.com/fkspartaks/stat...
Meistarkomanda piedzīvo zaudējumu pret igauņu...

  -3 [+] [-]

, 2018-02-16 17:23, pirms 6 gadiem
Kazocaks baigasi iespaidigais papildinajums,smiekli nak!
Slēpts komentārs: busix

  +2 [+] [-]

, 2018-02-16 17:31, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Kazocaks baigasi iespaidigais papildinajums,smiekli nak!
Slikts jau nav noteikti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-02-16 18:15, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Slikts jau nav noteikti!
Latvijas limeni gan jau slikts nav ,jaa

     [+] [-]

, 2018-02-16 18:17, pirms 6 gadiem
Gruti bus tikt pie speles laika tapat ka Indranam konkurence parak speciga kadam bus jadelde ari LNK Group komandas rezervistu solins vieniga iespeja tiks izireti tai pasai Jelgavai jo Valmiera skiet ar spekulativiem darijumiem nenodarbosies un LU Metta skiet vel mazak

     [+] [-]

, 2018-02-16 18:49, pirms 6 gadiem
"nopietni brunoties" Europas tūre izlidotu maximums otrajā kārtā

  +2 [+] [-]

, 2018-02-16 19:53, pirms 6 gadiem
Cik iespaidīgs bruņojums Latvijas komandām ir, to mēs redzam tādās satraucošās spēlēs kā pret Gruziju, Fēru salām un Kosovu, arī Korejas 2.izlasi.

     [+] [-]

, 2018-02-16 20:22, pirms 6 gadiem
Negaidīti, atklāti sakot. Laikam tomēr kaut kas pietrūcis, lai izturētu pārbaudi Belaz pie Kubareva Baltkrievijā. Kazačoks bija brīvais aģentais, tāpēc šāds papildinājums un vēl var velti RFS noteikti pastiprinās. Jau tagad vidējā līnijā redzam, ka kādam no izlašniekiem nāksies sēdēt uz soliņa, jo komandā par spēles laiku centra pussargu pozīcijā savā starpā cīnīsies Kļuškins, Indrāns un Kazačoks.

     [+] [-]

, 2018-02-16 20:23, pirms 6 gadiem
Pēc pārejas uz Spartaku Jevgēņijs ievērojami progresēja, kļūstot par vienu no komandas balstiem. Tagad Rīgā čempionu saite saglabāsies, jo RFS komandā būs vēl viens Spartaka atslēgas spēlētājs Platonovs. Ja spēs līdera dotības apliecināt arī RFS, tad pāreja uz ārzemēm neizpaliks. Lai veicas!

  -1 [+] [-]

, 2018-02-16 20:32, pirms 6 gadiem
Mettu tikmēr atstājis nigēriešu uzbrucējs Adamu Abdullahi, pārceļoties uz Jaunzēlandes klubu Waiheke United.

Liepāju atstājis melnkalniešu malējais aizsargs Mihailo Tomkovičs, bet Rīgai pievienojušies divi centra aizsargi - ukrainis Vladimirs Baenko (no Uzbekistānas Bukhara) un serbs Mario Maslačs (no Kazahstānas Irtysh).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-17 11:50, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Mettu tikmēr atstājis nigēriešu uzbrucējs Adamu Abdullahi, pārceļoties uz Jaunzēlandes klubu Waiheke United.

Liepāju atstājis melnkalniešu malējais aizsargs Mihailo Tomkovičs, bet Rīgai pievienojušies divi centra aizsargi - ukrainis Vladimirs Baenko (no Uzbekistānas Bukhara) un serbs Mario Maslačs (no Kazahstānas Irtysh).
Nesen tikai transfēros parādījusies pāreja, bet pametis ir jau sen, tāpat kā visi citi leģionāri, izņemot Strumiju un Keitā.