Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" izvirzās vadībā, bet Vaščuks izglābj "Riga"

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" izvirzās vadībā, bet Vaščuks izglābj "Riga"
Tjerī Mukuta
Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Virslīgas kausa spēlē par 5.-8. vietu raksturu nodemonstrēja "Valmiera Glass/ViA", kura izvirzījās vadībā pret "Riga", tomēr Bogdana Vaščuka divi gūtie vārti atnesa pērnās sezonas Virslīgas trešajai spēcīgākajai komandai uzvaru ar 2:1.

Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja atklātā futbolā, Virslīgas debitantiem īpaši nerespektējot bagātos rīdziniekus. Abas vienības ik pa brīdim pietuvojās pretinieku soda laukumam, tomēr sitiens vārtu rāmī nesekoja. Pirmā nopietnā vārtu gūšanas iespēja bija Romānam Mickevičam, kurš caur labo malu izrāvās uz vārtiem. "Riga" spēlētājs raidīja bumbu garām valmieriešu vārtsargam Elvim Arnavam, bet Vidzemes komandas pārbaudāmais leģionārs Tjeīi Mukuta paspēja izsist bumbu ārpus laukuma pirms vārtu līnijas šķērsošanas.

Francijā dzimušais Kongo aizsargs Mukuta vairākkārt laukuma vidū nogāza pretiniekus izklupienā, par ko mača 27. minūtē spēles soģis ar dzelteno kartīti sodīja valmieriešu pārbaudāmo aizsargu. Pēc nospēlētas pusstundas spēcīgu sitienu ārpus soda laukuma izpildīja Ivans Jeņins, tomēr krievu futbolista sitiens lidoja garām vārtu rāmim. Puslaika beigās "Riga" vairākkārt apdraudēja pretinieku vārtus, bet valmieriešu aizsargi regulāri novērsa briesmas sava soda laukuma tuvumā. Līdz ar to pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Sākoties otrajam puslaikam, "Riga" nomainīja lielu daļu komandas sastāva, kamēr vidzemnieki turpināja ar gandrīz to pašu sastāvu, nomainot tikai Gati Kalniņu. Mača 55. minūtē valmierieši šokēja "Rigu". Pēc Eduarda Stīpnieka izpildītās standarta situācijas bumba rīdzinieku soda laukumā nonāca pie Tjerī Mukutas, kurš trieca bumbu vārtu tīklā, izvirzot vadībā "Valmiera Glass/ViA" komandu - 1:0. Turpinājumā "Riga" centās atklāt savu vārtu rēķinu ar centrājumiem no malām. Tas deva rezultātu spēles 62. minūtē, kad ar galvu līdz bumbai aizsniedzās Bogdans Vaščuks, panākot izlīdzinājumu spēlē - 1:1.

Puslaika otrajā pusē "Riga" turpināja agresīvi uzbrukt pretinieku vārtiem, bīstamus sitienus izpildot Ērikam Punculim un Aleksejam Davidenkovam. Divdesmit minūtes līdz spēles laika beigām "Riga" ielauzās valmieriešu soda laukumā, kur Armands Pētersons sadūrās ar valmieriešu Kongo izlasē spēlējušo aizsargu. Tiesnesis lēma par 11 metru soda sitiena nozīmēšanu uz Vidzemes komandas vārtiem. Pendeli devās izpildīt igaunis Vaščuks, kurš vārtu kreisajā stūrī raidīja spēcīgu un netveramu sitienu. Rezultāts 2:1 par labu "Rigai". Spēles 80. minūtē "Valmiera Glass/ViA" devās pretuzbrukumā, kas tika apturēts ar noteikuma pārkāpumu. Bīstamu soda sitienu izpildīja Mārtiņš Dubro, kurš nodārdināja vārtu pārlikni. Mača noslēdzošajās minūtēs valmierieši centās izveidot kādu uzbrukumu, tomēr "Riga" sekmīgi pieturēja bumbu, noturot minimālu pārsvaru pār Virslīgas debitanti - 2:1.

Virslīgas kauss, 15. marts

Valmiera Glass/ViA – Riga FC 1:2 (0:0)
Vārti: Mukuta 55' ; Vaščuks 62', 72' (11m)
Valmiera: Arnavs, Mukuta, Kramēns, Cipe, Miķelsons, Ērglis. Stīpnieks, Bērziņš, V.Jaunzems, Lūsiņš, Kalniņš
Riga: Māliņš, Smirnovs, Černomordijs, Kārkliņš, Kuratkins, Laizāns, Mickevičs, Vaščuks, Jeņins, Lemajičs un pārbaudāmais

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
RFS – Ventspils2:0 (0:0)
Jelgava – Liepāja/Mogo0:0; 4:1 pen.
Valmiera Glass/ViA – Metta/LU0:3 (0:2)
Riga - Spartaks1:2 (1:2)

Pusfināli par 5.-8. vietu

DatumsSpēleRezultāts
14.03.Ventspils – Liepāja/Mogo1:7 (1:4)
15.03.Valmiera Glass/ViA – Riga1:2 (0:0)

Pusfināli par 1.-4. vietu

DatumsSpēleLaiks
16.03.RFS – Jelgava17:30
16.03.Metta/LU – Spartaks20:00

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 17:43, pirms 6 gadiem
Mukuta izskatās visai kvalitatīvs papildinājums. Agresivitāte, ātrums šim ir, ar bumbu neslikti spēlē, tā kā šis ir pozitīvi. Cik tur trūka, un būtu aizgājis līdz pendelēm.
Bet īstais pārbaudījums Valmierai būs Ventspils dublieri. Ja nespēs uzvilkt pat tos tad sezonai būs jāgatavo vazelīns

  +3 [+] [-]

, 2018-03-15 18:25, pirms 6 gadiem
Tiesnesis ar izgudroto pendeli izglāba Rigu.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-15 19:22, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Tiesnesis ar izgudroto pendeli izglāba Rigu.
Arī piekrītu!
Riga spēlētājs skaisti novēlās.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 20:00, pirms 6 gadiem
Malači valmierieši! Nebūtu jāspēlē pret 12 spēlētājiem, droši vien rezultāts būtu cits.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 21:28, pirms 6 gadiem
Chevalier rakstīja: Arī piekrītu!
Riga spēlētājs skaisti novēlās.
Saskatījušies top līgas puikiņi un pēc treniņiem strundu praktizējas krišanā!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 21:37, pirms 6 gadiem
Lai arī pendele bija izzīsta no pirksta, cerams, Mukuta no šīs gūs arī mācību, lai savā soda laukumā, tā tuvumā spēlētu maķenīt uzmanīgāk. Izskatās, ka būs labs spēlētājs.
Kas tur ar to baltkrievu, aizsūtīja mājās?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-15 23:51, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Lai arī pendele bija izzīsta no pirksta, cerams, Mukuta no šīs gūs arī mācību, lai savā soda laukumā, tā tuvumā spēlētu maķenīt uzmanīgāk. Izskatās, ka būs labs spēlētājs.
Kas tur ar to baltkrievu, aizsūtīja mājās?
Gan Mukuta, gan Ročevs pieteikti.

     [+] [-]

, 2018-03-16 10:11, pirms 6 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Gan Mukuta, gan Ročevs pieteikti.
pret mettu jau diezgan sakarīgi izskatījās. Vārtusargu līnijā prasītos arī kādu pieredzējušāku kadru.

     [+] [-]

, 2018-03-19 23:45, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: pret mettu jau diezgan sakarīgi izskatījās. Vārtusargu līnijā prasītos arī kādu pieredzējušāku kadru.
Baltkrievs aizdevās vīzu atjaunot.
Tu laikam ik pa brīdim piemini Valmieras vārtsargu līniju, domā, ka ir reāli pieejams kāds, kas var nākt palīgos?