Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rugins atgriežas "Ventspilī", Gutkovskis atteicies no "Top līgas" kluba piedāvājuma

Rolands Eliņš

Rugins atgriežas "Ventspilī", Gutkovskis atteicies no "Top līgas" kluba piedāvājuma
Ritvars Rugins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Skonto" un Latvijas U21 izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis intervijā portālam "Skontofc.com" atklājis, ka atteicies no no kādas, pēc viņa vārdiem, "Top līgas" komandas piedāvājuma, jo cer parakstīt līgumu ar citu klubu, savukārt viņa nu jau bijušais komandas biedrs Ritvars Rugins to izdarījis un oficiāli kļuvis par "Ventspils" spēlētāju.

25 gadus vecais pussargs Ritvars Rugins, kurš pēdējās sezonās spēlēja "Skonto" sastāvā, parakstījis vienošanos ar valsts čempioni "Ventspili". 24 spēles Latvijas izlasē aizvadījušais futbolists kopā ar "Ventspili" jau pēc pāris dienām dosies treniņnometnē uz Turciju. Līguma termiņu klubs izvēlējies nepublicēt.

"Jā, es pārēju no "Skonto" uz "Ventspili", un, protams, mači pret Rīgas klubu man būs īpaši principiāli," līguma noslēgšanu komentēja Rugins. "Taču tādas būs arī spēles pret "Liepāju" un visiem citiem pretiniekiem. Galvenais, darīt visu, lai palīdzētu "Ventspilij" uzvarēt. Esmu neizsakāmi priecīgs par atgriešanos komandā, kurā esmu tik daudz ko iemācījies."

Rugins "Ventspilī" spēlēja līdz 2011. gada sezonas beigām, bet pēc tam izmēģināja spēkus ārzemēs, proti, Ukrainas komandā "Illichivets", taču pēc pusgada atgriezās Latvijā un pievienojās "Skonto", ar kuru gan par Latvijas čempionu kļūt neizdevās.

Gaidāmajā Virslīgas sezonā "Skonto" sastāvā varētu nebūt arī Vladislava Gutkovska (šobrīd gan "Skonto" nemaz nav licences dalībai Virslīgā), kurš cer drīzumā parakstīt līgumu ar citu klubu, kura nosaukumu gan atsakās atklāt, taču saka, ka tiek veiktas pārrunas.

"Vēl ceru pārcelties uz augstākas klases čempionātu," Gutkovskis izteicās portālam "Skontofc.com". " Teiksim tā, ka bija divi konkrēti piedāvājumi. Pirmais bija piedāvājums no top līgas kluba, bet es atteicos. Man atlika tikai piekrist un likt parakstu uz līguma. Atteicos, jo tajā brīdī un arī vēl tagad tiek veiktas pārrunas ar citu klubu, kurā spēlēt vēlētos vairāk nekā pirmajā variantā."

Gutkovskis gan neslēpa, ka nebūs pārāk vīlies, ja nāksies palikt "Skonto" komandā: " Kā jau iepriekš teicu, tad man nav svarīgākais tikt prom no Latvijas un pelnīt lielāku naudu. Vēlos pārcelties uz komandu, kurā redzu sev labas izaugsmes iespējas. Arī šeit varu strādāt pie lieliskiem treneriem un uzlabot savu spēli. Ja būšu labs, tad būs arī citi piedāvājumi."

Gutkovskis arī negatīvi novērtēja savu sniegumu U21 izlasē Sadraudzības kausa izcīņā, sakot, daļēji tieši viņa vainas dēļ izlasei neizdevās ieņemt augstāku vietu par desmito, jo viņš neguva vārtus situācijās, kad tas bijis nepieciešams: " Kopumā es neteiktu, ka spēlēju citādāk kā parasti, vai arī fiziski nebiju gatavs turnīram, drīzāk uzskatu, ka vainīgs bija uztraukums un sportiskās veiksmes trūkums."

"Skonto" un "Ventspils" vēl turpina dalību Ziemas kausā, kura A grupā jau nodrošinājušas attiecīgi pirmo un otro vietu, savukārt no šī turnīra izslēgtā Rīgas "Daugava" vakar pārbaudes spēlē Turcijā spēlēja 3:3 pret Kazahstānas komandu "Irtish". Neizšķirtu "Daugavai" izdevās izraut vien kompensācijas laikā, bet vārtu guvēji un komandas sastāvs nav publiskots.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils
All about Skonto FC
Футбольный клуб «Иртыш»

Slēpts komentārs: Bayern/Heat fans

 +15 [+] [-]

, 2015-02-11 12:50, pirms 9 gadiem
TOP klubs = Krievijas Premjerlīga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-11 13:11, pirms 9 gadiem
Kuri vēl no Skontas ir aizbēguši uz neatgriešanos???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-02-11 13:25, pirms 9 gadiem
anjo rakstīja: TOP klubs = Krievijas Premjerlīga?
TOP līgas klubs, ne TOP klubs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-02-11 23:00, pirms 9 gadiem
jordans99 rakstīja: Ir jau protams daudz nenosauktie ar. Bet simpaatisks Skonto. Un tajaa passaa laikaa Skonto ir vienkaarssi lloti speeciigs. Veel jaagaida finaals pret Liepaaju vai Jelgavu. Gan jau kauss vienoziimiigi Skonto.
Tak beidz smidzināt bikšelēs, un atceries savus vārdus kad sezonas beigās skonto paliks tukša.

     [+] [-]

, 2015-02-11 23:00, pirms 9 gadiem
Ja vispār viņiem ļaus spēlēt

  -1 [+] [-]

, 2015-02-12 12:22, pirms 9 gadiem
anjo rakstīja: TOP klubs = Krievijas Premjerlīga?
pat tur viņš ūdeni pienestu, nevis spēlētu. pareizi ir, ka mērķē uz klubu, kas ir nedaudz labāks par Skonto, jo tur būs iespējas vismaz reāli spēlēt

     [+] [-]

, 2015-02-12 14:40, pirms 9 gadiem
anjo rakstīja: TOP klubs = Krievijas Premjerlīga?
Domāju, ka pilnīgi noteikti kāds no RPL vidusmēra klubiem. Bet Gutkovskis pats iepriekš izteicās, ka grib spēlēt rietumos, līdz ar to var secināt, ka otrs klubs ir no Rietumeiropas, un tas jau ir daudz labāk.