Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" un "Ventspils" spēlē eksperti prognozē neizšķirtu

Rolands Eliņš

"Spartaka" un "Ventspils" spēlē eksperti prognozē neizšķirtu
Abdultaofiks Ahmeds (''Spartaks'')
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Parīt SMScredit.lv futbola Virslīgā tiks aizvadīta spēle starp "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaka" komandām (sākums 15:00, tiešraide arī Sportacentrs.com), un, lai arī abu komandu vietas pagājušajā sezonā bija visai atšķirības (pirmā un sestā), Virslīgas mājaslapas pieaicinātie futbola speciālisti visi kā viens prognozē neizšķirtu.

Vienīgā komanda, kas jauno sezonu iesākusi ar panākumiem ir ''Ventspils'', tiesa, savos pirmajos mačus čempionei nācās spēkoties ar pirmsezonas žurnālistu prognozēs viszemāk vērtētajām FS METTA/Latvijas Universitāte (3:0) un FB Gulbene (2:1). Arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tika uzvikta ranga 6.vietas komanda BFC Daugavpils (3:0), līdz ar to gaidāmajai spēlei nāksies smelties īpašu koncentrēšanās devu. Tas galvenokārt saistīts ar Jūrmalas ''Spartaka'' sniegumu sezonas ievadā - aizvadītajos mačos pret "Gulbeni" (3:0) un "Liepāju" (0:0) jūrmalnieki savus vārtus nosargājuši neskartus.

Likumsakarīgi, liels nopelns tajā ir komandas vārtsargam Dmitrijam Grigorjevam, taču ne mazāk būtisks ir komandas lieliskās aizsardzības faktors, ko savukārt veicina galvenā trenera Romāna Piļipčuka taktiskās shēmas. Līdz ar to viena no spēles intrigām ir atklāta - vai ventspilnieku uzbrukums spēs uzlauzt ''Spartaka'' aizsardzību? Futbola Virslīga piedāvā Latvijas futbola žurnālistu viedokļus un prognozes par gaidāmo spēli.

Ilvars Koscinkevičs (''Sporta Avīzes'' žurnālists, futbola komentētājs)
Prognoze: 0:0'
'Pērn Virslīgā FK ''Ventspils'' viesos piedzīvoja četrus zaudējumus, un viens no tiem bija tieši pret ''Spartaku''. Visas četras savstarpējās spēles Latvijas čempionātā iepriekšējā sezonā beidzās ar kādas komandas uzvaru, taču tie visi bija panākumi ar minimālu starpību, norādot uz visnotaļ sīkstajām cīņām. Domājams, tādu to var gaidīt arī šoreiz, kad abas iekārtojušās turnīra tabulas galvgalī. Ja runājam par personālijām, uzmanības centrā būs nigēriešu malējais uzbrucējs Abdultaofiks, kurš pēc četru gadu spēlēšanas Ventspilī starpsezonā kurzemnieku rindas atstāja, taču darba meklējumi ārzemēs pagaidām piestājuši Jūrmalā. Viņa iespējamais duelis pret mūsu valstsvienības aizsargu Antonu Kurakinu varētu būt jo īpaši saistošs!''

Agris Suveizda Sportacentrs.com žurnālists
Prognoze: 1:1
''Katru sezonu Virslīgā "Spartaks" sācis ar ambīcijām, taču katru reizi tas viss beidzies ar skaistiem zaudējumiem un pakāpenisku atpalikšanu turnīra tabulā. Individuālo meistaru ziņā šīs sezonas modelis noteikti nav stiprākais, kāds jūrmalniekiem ir bijis, taču to, ļoti iespējams, varētu saukt par organizētāko. Latvijas čempionus gaida ļoti smaga spēle, un pirms šī mača par galveno cīņas atslēgu gribētos saukt nevis to, kā "Spartaka" malējie aizsargi tiks galā ar bīstamajiem kurzemnieku flangiem, bet gan to, kurš centra pussargu duets uzvarēs laukuma viduszonā – Ulimbaševs un Maksimenko vai Rugins un Pauļus (protams, ja vien nenotiks kādas izmaiņas). Ja "Spartaks" šosezon vēlas tikt tālāk par vārdiem, krāt punktus jāsāk jau tagad!''

Edmunds Novickis (Sportacentrs.com žurnālists)
Prognoze: 1:1 (Piebilde: Kā liels varbūtību teoriju piekritējs neticu ilgām sērijām, tāpēc saku, ka "Ventspils" zaudēs pirmos punktus, bet "Spartaks" ielaidīs pirmos vārtus. Pavisam eleganti būtu, ja mājinieku labā vārtus gūtu Abdultaofiks Ahmeds, kuru laikam jau ir vērts palaist uz Vitālija Barinova malu...)

''Personīgi lielākā intriga ir par to, kura no komandām iegūs kontroli pār bumbu un teritoriju - it kā šķiet pašsaprotami, ka tāds gods pienāktos čempioniem, tomēr "Spartaks" sezonas sākumā izskatās ļoti solīdi, ar labi nostādītu spēli, kur saskatu Romāna Piļipčuka rokrakstu. Jūrmalnieki Liepājā varēja arī zaudēt, taču snieguma ziņā viņi neatpalika, un bija itin gari spēles nogriežņi, kad "Spartaks" viesu statusā ar bumbu uzturējās "Liepājas" laukuma pusē, spēlējot pirmā numura lomu. Ja "Spartakam" nebija nekādu kompleksu Liepājā, tad savu kvēlo līdzjutēju priekšā nebūs ne tik! Savukārt "Ventspils", lai gan vienīgā ir ar maksimālajiem sešiem punktiem, snieguma ziņā īsti nepārliecina. Pēc uzvārdiem tikai uzbrukuma līnija "Ventspilij" izskatās labāka nekā "Spartakam", bet tā manis pieminētā intriga var pat nosvērties mājinieku labā, kas ievērojami samazinātu Ģirta Karlsona un viņa uzbrukuma partneru iespējas saimniekot pretinieka vārtu tuvumā. Neskatoties uz to visu, ceru uz abpusēji aktīvu spēli, ar to saprotot abu komandu spēju kaut cik regulāri sāpīgi "durstīt" pretinieka aizsardzību."

Izmantotie resursi:
Eksperti prognozē neizšķirtu ''Spartaka'' un...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-10 22:24, pirms 9 gadiem
Drizak ka ta ari bus,0:0,1:1.Bet bumba ir apala un laukums plakans.Sezonas sakuma FKV un Spartaks izskatas lidzvertigas komandas.Ventspilniekiem sastavs ir stabils,speles stils gadu gadiem nemainigs,gars solins,stabila finansiala puse,bet Spartaks katras sezonas sakuma ir ar lielam ambicijam,ar labiem legionariem,un gribes pieradit laukuma,ka vini vismaz sezonas sakuma ir nopietns speks,un nevienam viegli punktus nedavinas.Ceru uz interesantu speli,nevis pastaigu pa laukumu.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-10 22:30, pirms 9 gadiem
Varu derēt, ka 2 no 3 pat eiro nebūu gatavai uzlikt uz to, ka būs neizšķirts.

Visi mēs ļoti vēlamies, lai būtu intriga čempionātā, daudz pārsteigumu, taču FKV sezonas sākumā vienmēr ir spilgtākā komanda punktu vākšanas ziņā. Kad sāksies Eirokausi, tad arī būs ikgadējais kritums.
Lai kā arī man gribētos FKV ne-uzvaru, iespējamība visai maza.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-10 23:52, pirms 9 gadiem
ventspils uzvares
0-1 vai 0-2

zurnalisti un sportisti ir sliktakie prognozetaji

     [+] [-]

, 2015-04-11 01:19, pirms 9 gadiem
FKV For-Knockout-Victory!

     [+] [-]

, 2015-04-11 19:53, pirms 9 gadiem
0:0 mums der!