Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koņevs: "Šosezon galvenais būs atgūt ambiciozas "Jūrmalas" tēlu"

Agris Suveizda

Koņevs: "Šosezon galvenais būs atgūt ambiciozas "Jūrmalas" tēlu"
Mihails Koņevs vēl kā "Gulbenes" galvenais treneris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jūrmala" vakar pārbaudes spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Jelgavu". Pēc spēles portāls Sportacentrs.com uz nelielu sarunu aicināja jūrmalnieku jauno galveno treneri Mihailu Koņevu, kurš starpsezonā amatā nomainīja Vladimiru Pačko. Koņevs pastāstīja par aizvadīto treniņnometni Turcijā, komandas komplektāciju, kā arī par gaidāmo sezonu.

- Drīz sāksies sezona. Vai komandas komplektācija jau ir pabeigta?
- Praktiski, jā. Vēl divi puiši, leģionāri, atrodas komandā uz pārbaudi. Domāju, ka par 90% komplektācija jau ir pabeigta. No pagājušās sezonas palikuši divi vārtsargi – Jevgēņijs Laizāns un Jānis Krūmiņš. Vēl arī Sergejs Golubevs, Igors Aleksejevs un Oskars Ikstens. Bet pamatsastāvā pagaidām ir tikai viens – [malējais aizsargs] Golubevs.

- Varbūt varat sīkāk pastāstīt par jaunajiem spēlētājiem – kas viņi ir un no kurienes?
- Komandai ķēros klāt tikai janvāra sākumā, un šeit bija tāda situācija, ka vajadzēja ņemt tos spēlētājus, kuri bija brīvi. Paņēmu septiņus cilvēkus no "Gulbenes" [Koņevs pagājušajā sezonā trenēja "Gulbeni" - A.S.]. Vēl arī leģionāru Konstantīnu Belovu, kurš pirms diviem gadiem jau spēlēja "Jūrmalā", divus japāņus un vienu krievu, kuru paņēmām treniņnometnē Turcijā. Ir arī liepājnieks Jevgēņijs Golovins, kurš iepriekš bija "Spartakā", un Romāns Gladilins, kurš spēlēja Igaunijā ["Sillamae Kalev"]. No "Mettas" uzaicinājām Artjomu Loginovu. Komandā joprojām ir arī Oļegs Malašenoks, kurš šodien nespēlēja – šodien iespēju devām vieniem, bet rīt [pret "Gulbeni"] spēlēs pavisam cits vienpadsmitnieks.

- Kuras līnijas, Jūsuprāt, komandā ir visstiprākās un kur vēl nepieciešams kāds pastiprinājums?
- Pagaidām redzams, ka komanda vēl ir neapstrādāta. Daudzās līnijās vēl neesam iespēlējušies, ko varēja redzēt arī šodien. Taču to var norakstīt arī uz to, ka pirms trim dienām atbraucām no Turcijas – tur tomēr trenējāmies ar lielu slodzi, spēlējām āra laukumā. Varbūt puiši vēl nav atgājuši. Bija redzams, ka mums bija ļoti slikta pāreja uzbrukumā – ļoti daudz zaudētu bumbu nesaprašanās dēļ. Vēl nav atjaunojušies. Bet redzu, ka priekšējā un vidējā līnija var spēlēt kombinacionālu futbolu. Tas vienkārši ir laika jautājums, lai viņi saspēlētos.

- Treniņnometne Turcijā bija ieplānota vai parādījās tikai pēdējā brīdī?
- "Jūrmala" pēdējo trīs vai četru gadu laikā allaž brauc uz Turciju. Treniņnometne it kā bija ieplānota, un es kā treneris biju par to priecīgs. No otras puses uzskatu, ka, ja komanda dodas uz tādu treniņnometni, tai ir jābūt nokomplektētai un tur ir jāstrādā. Mums sanāca tā, ka tikai vācām sastāvu. Pozitīvais bija tas, ka patrenējāmies un paskatījāmies jaunus spēlētājus. Arī tur uz vietas atbrauca spēlētāji, aizvadījām sešas pārbaudes spēles. Protams, ka tas ir liels pluss.

- Pastāstiet, lūdzu, sīkāk par aizvadītajām spēlēm!
- Rezultāta ziņā nenospēlējām tik veiksmīgi, taču snieguma kvalitātes ziņā mačos bija ļoti labi periodi. Pirmo spēli zaudējām Rumānijas pēc spēka otrās līgas komandai "Bihor" (1:3), bet kopumā spēlēja puiši, kas bija uz pārbaudi. Pēc tam nospēlējām 1:1 ar "Buchbach" no Vācijas 4.līgas – tā atrodas otrajā vietā un cīnās par trešo līgu. Kas pats interesantākais - apsteidz arī Minhenes "Bayern" dublierus, kas ir ceturtie [labojums: "Bucbach" ir trešie, bet "Bayern" dublieri ir sestie - A.S.]. Pēc tam zaudējām Krievijas 1.līgas komandai "Volgar". Pēc pirmā puslaika bija 0:0, bet tad nomainījām visu sastāvu un zaudējām ar 0:3. Bet kvalitātes ziņā dominējām, bija momenti un labi turējām bumbu. Tāpēc arī izsakos optimistiski – bija laba saprašanās, piespēles, bet nebija noslēguma.

Pēc tam spēlējām ar citu Krievijas 1.līgas komandu "Pretrotrest". Pirmais puslaiks bija ļoti labs – nekur nebijām sliktāki, bija līdzīga spēle, labi momenti. Un arī ielaidām vārtus nesaprašanās dēļ aizsardzībā. Otrajā puslaikā iesitām savos – 0:2. Pēdējais mačs [Koņevs piemirsa pieminēt 0:1 pret Krievijas Premjerlīgas kluba "Mordovia" jauniešiem - A.S.] bija pret Krievijas 2.līgas komandu Kurskas "Avangard" (1:3). Kopumā visās spēlēs visiem devām iespēju, devām spēlēt pa puslaikam. Vēlreiz atkārtošu – rezultātu ziņā bija vairāk zaudējumu, bet, tā kā komanda nebija saspēlēta, tāda ir lietu kārtība. Snieguma ziņā bija labi periodi, pat puslaiki, kas deva optimismu, ka ne viss būs tik slikti. Vienkārši vajag kādu laiku, lai komanda saspēlētos.

- Vai tas, ka varējāt aizbraukt uz Turciju, nozīmē, ka klubā ar finansēm viss ir kārtībā?
- Ir tāda situācija, ka mūsu vadībai ir sava firma, kas krievu komandām organizē treniņnometnes Turcijā. Un tad laikam varējām aizbraukt ar izdevīgiem nosacījumiem. Pats komandā esmu nesen, taču pagaidām finansiālā ziņā viss tiek izpildīts. Kā sapratu, arī par pagājušo gadu ar daudziem puišiem praktiski viss ir atrisināts. Šobrīd galvenais uzdevums šai sezonai ir pacensties parādīt labu rezultātu un, pats galvenais, rekomendēt klubu, jo par "Jūrmalu" visur klīst visādas negatīvas runas. Mūsu uzdevums šogad ir atgūt "Jūrmalai" tēlu, ka tā ir komanda ar ambīcijām un izvirza lielus uzdevumus.

- Vai komandai ir uzstādīts konkrēts uzdevums sezonai?
- Uzstādīt uzdevumu kļūt par čempioni būtu muļķīgi – svarīgi ir labi aizvadīt pirmās spēles, iegūt punktus, un tad jau skatīsimies. Tagad vēl 16.martā būs Latvijas kauss – tas ir tāds turnīrs, kurā var uzvarēt divas spēles un iekļūt Eirokausos. Izlozē mums, protams, nepaveicās – uzskatu, ka mums tika šobrīd visstiprākā komanda [Latvijas čempione Daugavpils "Daugava" - A.S.]. Uzdevumi noteikti būs, bet šobrīd konkrēti nevaru pateikt. Paldies Dievam, ka komandā pagaidām nav nekādu savainojumu – tfu, tfu, tfu. No tā īpaši baidījos Turcijā. Tur tomēr bijām vairāk nekā divas nedēļas – beigās bija redzams, ka puiši ir ļoti noguruši, un baidījos, ka kāds negūst savainojumu. Visi iztika bez savainojumiem, un tas ļoti priecēja.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-09 13:08, pirms 11 gadiem
Tfu, tfu, tfu. Tagad vismaz zinām, ka intervijā nav izlaists nekas, ko Koņevs teicis.

Bet, ja nopietni, tad Jūrmalas sastāvs izskatās pietiekami labi. Pamatvārtsarga vietu ieņems Nikoļskis, kurš pērn Gulbenē rādīja labu sniegumu. Uzbrukumā Takeda, kuram Virslīgā par vārtu guvumu trūkumu arī nav jāsūdzas. Belovs iepriekš sevi Jūrmalas rindās ir ļoti labi parādījis, tāpēc domāju, ka visam vajadzētu būt kārtībā. Interesanti būs šogad pavērot arī šo vienību Koņeva vadībā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja