Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Verpakovskis: "Atteiksimies no daudziem leģionāriem, palīdzēsim jaunajiem"

Andrejs Siliņš

Verpakovskis: "Atteiksimies no daudziem leģionāriem, palīdzēsim jaunajiem"
Tamazs Pertija, Māris Verpakovskis, Mareks Zutners
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc 2017. gada sezonas beigām laikraksts "Kurzemes Vārds" uz interviju aicināja futbola kluba "Liepāja/Mogo" prezidentu Māri Verpakovski, kurš izvērtēja aizvadīto gadu, kā arī atklāja paredzētās sastāva atjaunošanas principus. Pārpublicējam Andra Sudmaļa interviju pilnā apmērā.

Pirms sezonas klubs oficiāli izvirzīja mērķus izcīnīt Latvijas kausu un kvalificēties Eiropas līgai, savukārt virslīgā finišēt pirmajā trijniekā, lai arī klusībā bija runas par čempionu titulu. Kāds ir tavs vērtējums sezonai, kas beidzās ar izcīnītu Latvijas kausu un virslīgas sudrabu?
– Kopumā noteikti pozitīvs. Bija 2. vieta, kauss un kvalificējāmies otrajai kārtai Eirokausos. Gandrīz visi mērķi tika sasniegti. Tas, protams, priecē. Varbūt mazliet neizdevās, nepriecē un sāpina tas, ka neviens no jaunajiem šosezon neizšāva, nepierādīja sevi un netika pie spēlēšanas. Tā ir kluba sāpe un trenera sāpe. Šogad bija tāds čempionāts, ka vieglu spēļu nebija vispār. Katrā spēlē bija jācīnās par 3 punktiem, katrs punkts bija ļoti svarīgs, jo daudz mainīja turnīra tabulā. Vienā spēlē savā laukumā mēs atļāvāmies atpūtināt pamatsastāva spēlētājus starp Eirokausu mačiem, bet zaudējām "Mettai" un dārgi samaksājām ar 3 zaudētiem punktiem.

Pēc sezonas pēdējās spēles tu sacīji, ka kluba stratēģija turpmāk būs spēlēt ar vietējiem un jaunajiem spēlētājiem. Kas ir šādu pārmaiņu iemesls?
– Mēs jau no sezonas sākuma neatteicāmies no spēlēšanas ar jaunajiem, bet sanāca tā, ka mūsu jaunie vēl nevar izkonkurēt leģionārus un pieredzējušos spēlētājus. Mums vajadzēs padarīt viņiem to ceļu vieglāku, bet tas nenāk par labu viņiem, jo pierāda, ka šobrīd viņi ir par vāju. Domāju, ka galvenokārt psiholoģiski, jo daudzi no viņiem varētu spēlēt un konkurēt, bet diemžēl viņi dažādu apstākļu dēļ nevar uzvarēt konkurenci. Sapratām, ka citu ceļu nevaram iet. Mazliet būs jāpamaina politika. Atteiksimies no daudziem leģionāriem. Visdrīzāk, ka paliks divi leģionāri – Keitā un Strumija. Cerams, ka tādā veidā mēs sekmēsim to, ka jaunie sekmīgāk iekļausies sastāvā un sāks spēlēt.

Tomēr prasībām pret jaunajiem jābūt augstām, jo iekļūšana sastāvā bez cīņas un konkurences viņu izaugsmi neveicinās, vai ne?
– Protams. Šoreiz viņiem konkurence galvenokārt būs savā starpā, bet gan jau paliks arī kāds pieredzējušais spēlētājs. Es ļoti ceru, ka jaunie daudz ko apdomās pēc šīs sezonas. Viņiem ir jāsaprot, ka ja viņi nevar uzvarēt konkurenci šeit, tad viņiem nav variantu cīnīties par vietu sastāvā un spēlēt ārzemēs. Ja ir ambīcijas aizbraukt uz ārzemēm, un es ceru, ka ambīcijas ir, tad ir jābūt gataviem uzvarēt konkurenci šeit. Sezonas sākumā Ķigurs daudz spēlēja pamatsastāvā, Eirokausos daudzi tika spēlēt pret "Crusaders" izbraukumā, arī mājās pret "Mettu". Nevarētu teikt, ka iespēju nebija. Es gribētu, lai jaunie neuzsvērtu to, ka bija daudz leģionāru, un tāpēc viņi netika spēlēt. Vaina vispirms ir jāmeklē sevī. Iekšējā konkurence ir jāuzvar, lai spēlētu. Tamazs deva iespējas, diemžēl jaunie neaizķērās. Katra kārta bija svarīga, vēl trīs kārtas līdz beigām cīnījāmies par čempionu titulu, dienaskārtībā bija Eirokausi, mums bija svarīgi uzvarēt kausā. Šis čempionāts bija ļoti grūts, un, ja kāds leģionārs vai pieredzējušais spēlētājs bija par kādiem 10-20 procentiem labāks, treneris, protams, izvēlējās šādu futbolistu. Ilgtermiņā, protams, mums būtu izdevīgāk, lai jaunais iegūtu pieredzi un spēlē, bet šī bija smaga sezona.

Vai vari atklāt kādus uzvārdus, kas ir saistīti ar gaidāmajām izmaiņām?
– Mēs mēģināsim saglabāt visus jaunos, kas mums ir, kā arī piesaistīsim vismaz trīs spēlētājus no dublieru komandas. Ir doma līdz ar pirmo treniņu pirmajai komandai piesaistīt Smetanovu, Toberu un Drāznieku. Saglabāsim dažus vietējos pieredzējušos spēlētājus. Domāju, ka mums tāpat būs nopietna komanda, kura cīnīsies par Eirokausiem.

Kas ir ar Kārkliņu, Krušatinu, Jurkovski?
– Runāsim, gribam, lai viņi paliek pie mums. No Grobiņas atgriezīsies Dobrecovs, Gucs, Tumanovs. Ceru, ka sarunāsim par līgumiem.

Kļava būs treneru, korpusā, bet, kas notiks ar Torresu, Grebi, Karlsonu, Ivanovu, Afanasjevu?
– Pagaidām atklāts jautājums ir par Afanasjevu, ceru, ka saglabāsim pārējos. Jaunajiem ir vajadzīga šo spēlētāju pieredze un palīdzība gan ģērbtuvē, gan laukumā. Pavisam vieni jaunie nevar palikt, vismaz diviem trim vecajiem blakus ir jābūt. Pirmajā sezonā, kad sastāvs bija ļoti jauns, varējām spēlēt labi, bet bija kāds krīzes mēnesis, kad izjutām pieredzējušo spēlētāju trūkumu.

Kas ir ar Raļkeviču, Ikaunieku, Karašausku?
– Raļkevičs paliek, ar viņu saistām lielas cerības. Viņam šī bija pirmā sezona nopietnā līmenī. Protams, ka bija kļūdas, arī svarīgās spēlēs, bet kopumā viņš labi nospēlēja, beigās pārliecība bija redzama. Cerams, ka viņš turpinās izaugsmi. Jānis ir prom. Sekosim, protams, kā viņam situācija attīstīsies Mecā. Ja tā mainīsies, būsim gatavi viņu piesaistīt. Diemžēl viņš jau otrajā spēlē Liepājā salūza un izkrita uz izšķirošajiem mačiem. Esmu pārliecināts, ka ar viņu sastāvu mēs sasniegtu vēl vairāk. Karašauskam liels paldies par šo sezonu, par svarīgiem un skaistiem vārtiem. Viņš meklē variantus ārzemēs, bet apsolīja, ka ar mums runās vispirms, ja viņš paliks Latvijā.

"Rīgai" bija izīrēt Mickevičs, bet "Spartakam" – Bērenfelds.
– Mickevičam beidzas līgums, mēs to nepagarināsim. Bērenfeldu mēs gaidām atpakaļ.

Kā jau allaž, Liepāja ir pilna ar baumām, piemēram, ka ir iespējama citu pilsētu futbolistu pievienošanās klubam.
– Skatīsimies. Vēl ne ar vienu konkrēti nav sarunāts, bet sarunas ir bijušas. Piesaistīsim tikai uz kādu ļoti sāpīgu pozīciju, kur mums nav ne jaunā, ne pieredzējušā. Jāskatās arī finansiālā ziņā. Var teikt, ka šogad tirgus bija pārkarsis. Gandrīz sešas komandas bija ar čempionu ambīcijām, sezonas sākumā visi bija atvēzējušies, spēlētāju tirgus bija ļoti karsts. Uzskatu, ka algu līmenis bija mazliet neatbilstošs Latvijas virslīgas līmenim. Daudzi izlašnieki izvēlējās atgriezties, tā vietā, lai mēģinātu iekārtoties ārzemēs. Redzēsim, kāda situācija būs nākamgad. Paredzu, ka tirgus nomierināsies un vairs nebūs sešas komandas ar tik lielām ambīcijām un tik lieliem budžetiem. Jāskatās, kādas būs spēlētāju algu ambīcijas. Ja tās paliks iepriekšējā līmenī, tad domāju, ka būs diezgan grūti kaut ko sarunāt.

Ir izskanējuši uzvārdi – Ikstens, M. Ošs, Rode, Siņeļņikovs, I. Šlampe.
– Konkrēti nesaukšu uzvārdus, bet starp šiem nosauktajiem ir spēlētāji, ar kuriem es esmu runājis.

Kādas ir domas saistībā ar leģionāru meklējumiem?
– Šobrīd es varu pateikt, ka mēs sāksim ieskicētajā sastāvā un vairāk neko nemeklēsim. Pirms sezonas, kad būsim izgājuši treniņposmu un patrenējušies kopā, ja redzēsim, ka ļoti vajag un ļoti pietrūkst spēlētāja konkrētā pozīcijā, vai arī būs kāds ļoti labs piedāvājums par saprātīgu cenu, tad varbūt paskatīsimies. Uz doto brīdi saku nē, bet skatīsimies. Līdz jaunajai sezonai ir daudz laika, piecos mēnešos daudz kas var mainīties.

Vai galvenā trenera amatā paliek Tamazs Pertija?
– Jā, Tamazs Pertija paliek galvenā trenera amatā. Domāju, ka ieguvums ir Oskara Kļavas pievienošanās viņa treneru štābam un mūsu klubam kopumā. Saistām lielas cerības ar Oskaru kā treneri. Viņš varētu būt priekšzīmīgs kluba darbinieks un vadītājs, arī jauniešu treneris. Viņš ir ļoti atbildīgs, ļoti gudrs un nosvērts.

Vai komandai atvaļinājums jau ir sācies?
– Jā, leģionāri jau ir aizbraukuši, spēlētāji jau ir devušies pelnītā atpūtā. Atvaļinājums ilgs līdz 20. decembrim.

Vai mērķis ir sastāvu nokomplektēt līdz šim datumam?
– Vienmēr gribas, lai sastāvs ir nokomplektēts jau gatavošanās pirmajā dienā. Ja kāds mums pievienosies, tad darīšu visu, lai tas notiktu līdz 20. decembrim.

Vai ir zināms, kādas pārmaiņas ir sagaidāmas citos virslīgas klubos?
– Ir diezgan daudz baumu. Man pašam ir izjūta, ka nākamgad klubi būs ar nedaudz mazākām ambīcijām un varbūt arī ar mazākiem budžetiem. Šis gads bija unikāls ar to, ka sešām komandām bija lieli budžeti un ambīcijas. Finansiāla pamatojuma tam nav. Pirmā to saprata "Jelgava", kaut kādā mērā arī mēs. Nākamgad būsim mierīgāki. Esmu dzirdējis arī par citām komandām. Domāju, ka nākamgad galvenais spēks būs "RFS". Tai ir stabila un mierīga finansiālā situācija, kluba vadītāji ir ar tālejošiem mērķiem.

Liepājas klubs neslēpj, ka tam ir svarīgi ienākumi par piedalīšanos Eirokausos. Jūs rēķinājāties ar pirmās kārtas aptuveni 200 tūkstošiem eiro vai cerējāt uz to, ka klāt būs aptuveni pusmiljons eiro par otro kārtu?
– Cerējām, tas mums bija ļoti svarīgi, tas bija ļoti vajadzīgi. Sāpīgi būtu, ja vispār netiktu Eirokausos vai ja pārvarētu tikai vienu kārtu. Tādā ziņā spējām noslēgt sezonu ar normālu bilanci.

Publiskajā telpā ir izskanējušas čempiona "Spartaka" problēmas ar algu izmaksu. Kā šajā ziņā aizritēja jūsu gads?
– Viss ir samaksāts, nevienam neko neesam palikuši parādā. Domāju, ka par mums nevarēja dzirdēt šādas baumas. Paldies kluba atbalstītājiem. Pateicoties viņiem, šo sezonu pabeidzām bez parādiem.

Kad saņemsiet izcīnītās sudraba medaļas?
– Labs jautājums. Es šorīt (pirmdien – aut.) par to sāku domāt. Neviens man nav zvanījis, būs jābrauc uz federāciju un jāprasa.

Vai pats esi ceļā pie izlases?
– Nē. Man ir, ko darīt klubā, kā arī man ir gaidāms UEFA apmācību izlaidums Nionā, kur man pasniegs diplomu.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-08 11:46, pirms 6 gadiem
smieklīgi, ka Mārim līdzīga izpratne kā man un citiem komentētājie, bet labi ka to pats saprot

slikti, ka tam vajadzīga vesela sezona.

galvenais, lai nav mētāšanās - uz brīdi jaunie un tad atkal vairumiepirkšanās āfrikā

  +6 [+] [-]

, 2017-11-08 11:49, pirms 6 gadiem
pieminēja zaudējumu Mettai - kompetenti klubi sezonas laikā pakāpeniski rotē spēlētājus, nevis spiež pamatu un tad pēkšņi izlaiž visus jaunos un brīnās par zaudējumu

     [+] [-]

, 2017-11-08 11:52, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: smieklīgi, ka Mārim līdzīga izpratne kā man un citiem komentētājie, bet labi ka to pats saprot

slikti, ka tam vajadzīga vesela sezona.

galvenais, lai nav mētāšanās - uz brīdi jaunie un tad atkal vairumiepirkšanās āfrikā
Vienmēr ir atklāts jautājums cik Māris ir atkarīgs no naudas devēju spiediena.
Izmantošu šai rakstā bieži izmantoto terminu-Liepāja ir pilna ar baumām. Un viena no tām, ka šis spiediens esot ļoti liels. Sākot jau ir spiedienu paņemt Kamazu par galveno.
Gribētos, jau lai FKL būtu īsti liepājnieciska komanda, bet ir pamatotas aizdomas, ka tā nebūs, jo vairumam jauno Liepājas spēlētāju jau esot piegriezusies šī mētāšanās no viena grāvja otrā.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 12:02, pirms 6 gadiem
Un klauns, Pertija paliek Liepājā, tad jau atkal nav ko cerēt uz labu futbolu, atkal būs tukšas tribīnes Liepājā.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-08 12:06, pirms 6 gadiem
Kur ir visi tie, kuri visu sezonu klārēja par FKL ''lielo biznesu'' ar spēlētāju pirkšanu-pārdošanu? Visi lielie naudas pienesēji būs prom.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-08 12:08, pirms 6 gadiem
kreesls rakstīja: Un klauns, Pertija paliek Liepājā, tad jau atkal nav ko cerēt uz labu futbolu, atkal būs tukšas tribīnes Liepājā.
Vismaz priecē, ka Osis būs treneru korpusā. Vienīgi viņam vel augt un augt kā trenerim.
Atliek vien cerēt, ka tie divi klauni viņu nenostums malā.

     [+] [-]

, 2017-11-08 12:10, pirms 6 gadiem
Pertija paliek , bet sola balstīties uz vietējiem kadriem. Cits par vietējiem sauc liepājniekus, cits Latvijas futbolistus.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 12:19, pirms 6 gadiem
Nu ...vismaz vienam klubam patreiz ir vīzija par nākamo sezonu...nav slikta tik jadomā ka nekas nemainīsies un ja tā notiks tik apsveicu kaimiņus par to...nez ko FkV vadība domā vai nedomā...eirokausi kabatā pofig var rullēt tādā pašā garā...ceru ka kļūdos un kaut kas tiks mainīts lai attīstītos...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 12:48, pirms 6 gadiem
Lai izdodas, vīzija nav slikta. 2 leģionāri, pieredzējuši liepājnieki, jaunie liepājnieki un futbolisti ar LV pasēm. Skan labi. Rodi gan nevajag, tas burkas taisa, Ikstenu arī, jo Vaļa ir ļoti pielicis. Pārējie gan nebūtu slikti, it sevišķi Ošs

     [+] [-]

, 2017-11-08 13:11, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Pertija paliek , bet sola balstīties uz vietējiem kadriem. Cits par vietējiem sauc liepājniekus, cits Latvijas futbolistus.
Zinām,zinām, FUNI, ka Tev kā PSRS laiku paliekai ir grūti sagremot, ka normāliem cilvēkiem Dzimtene sākas no viņa mājas pagalma/ielas un pilsētas/ciema, bet viss pārējais ir pēc tam. Es saprotu, ka Tev nekas mazāks par veļikij un magučij neinteresē, bet vairums cilvēku ir tādi pieticīgāki un piezemētāki.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-08 13:14, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Nu ...vismaz vienam klubam patreiz ir vīzija par nākamo sezonu...nav slikta tik jadomā ka nekas nemainīsies un ja tā notiks tik apsveicu kaimiņus par to...nez ko FkV vadība domā vai nedomā...eirokausi kabatā pofig var rullēt tādā pašā garā...ceru ka kļūdos un kaut kas tiks mainīts lai attīstītos...
Ne jau visu klubu prezidenti ir nointervēti, un tāpēc uzrakstīt, ka tikai vienam klubam ir vīzijas arī nav īsti pareizi.

     [+] [-]

, 2017-11-08 13:22, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ne jau visu klubu prezidenti ir nointervēti, un tāpēc uzrakstīt, ka tikai vienam klubam ir vīzijas arī nav īsti pareizi.
Vai jagaida kad kāds klauvēs pie durvīm un näks ar tevi parunāt....klubs pats var nākt klajā ar paziņojumiem...vel jo vairāk ja jau sezonas vidū jūti ka kluba izvēlētā politika īsti nerullē....

     [+] [-]

, 2017-11-08 13:29, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Vai jagaida kad kāds klauvēs pie durvīm un näks ar tevi parunāt....klubs pats var nākt klajā ar paziņojumiem...vel jo vairāk ja jau sezonas vidū jūti ka kluba izvēlētā politika īsti nerullē....
Apšaubu, ka Verpakovskis pats uzprsījās uz šo interviju.
Visu cieņu laikraksts "Kurzemes Vārds" žurnālistiem, kuri uzreiz pēc sezonas beigām pacentās nointervēt Verpakovski, bet izlasot šo interviju palika vairāk jautājumu, nekā ieguvu atbilžu. Vīzijas un plāni ir labas lietas, bet........tiem ļoti bieži ir tendence nepiepildīties. Es personiski šādu interviju labāk lasītu ap janvāra vidu, nekā šobrīd, jo tad jau ir pavisam skaidri iezīmējies, kas un kā būs.
Pieļauju, ka tāpat domā vairums LFV klubu prezidenti, un sporta žurnālisti.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-08 13:57, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zinām,zinām, FUNI, ka Tev kā PSRS laiku paliekai ir grūti sagremot, ka normāliem cilvēkiem Dzimtene sākas no viņa mājas pagalma/ielas un pilsētas/ciema, bet viss pārējais ir pēc tam. Es saprotu, ka Tev nekas mazāks par veļikij un magučij neinteresē, bet vairums cilvēku ir tādi pieticīgāki un piezemētāki.
Man ir Latvija. Tā bija PSRS laikos un tā ir tagad. Mani uzskati nemainās 50 gadu laikā.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-08 15:07, pirms 6 gadiem
Redzēsim, kāda situācija būs nākamgad. Paredzu, ka tirgus nomierināsies un vairs nebūs sešas komandas ar tik lielām ambīcijām un tik lieliem budžetiem.

Manā skatījumā,šeit ir atbilde uz visiem jautājumiem.Māris visu ļoti sakarīgi izstāstīja par pagājušo sezonu un iezīmēja nākošās sezonas skices ,pat ļoti atklāti,kas mūsu klubiem ir visai neparasti.Parasti ,vēl pirms sezonas, pieteikumos un laukumā atrodās daudzi spēlētāji x Māris paredz,ka nākošsezon klubiem vēl samazināsies budžeti,tas nozīmē tikai vienu.Līmenis kritīsies vēl zemāk.Varēja jau arī neteikt,jo prakse rāda vienu.Tikko kluba vadība sāk uzsvērt,ka viens no galveniem sezonas uzdevumiem būs jauno vietējo spēlētāju iespēlēšana pamatsastāvā,tā ir skaidra norāde tam,ka kluba budžets paliek par budžetiņu.Ļoti laba intervija un tiešām paldies Liepājas žurnālistiem.Labi jautājumi un pārsteidzoši atklātas atbildes.
>>>Bronsons Kas attiecās uz FK Ventspils nākotnes vīzijām, jāgaida būs kluba tikšanās ar līdzjutējiem.Tikai nezinu vai tāda šoreiz būs?Pirmkārt jau paši līdzjutēji ir visai neaktīvi,otrkārt šī sezona nebija mums tā veiksmīgākā,lai arī paldies Dievam un Jelgavai,Eirokausos mēs aizķērāmies.Citādi vispār būtu krahs.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 15:16, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Redzēsim, kāda situācija būs nākamgad. Paredzu, ka tirgus nomierināsies un vairs nebūs sešas komandas ar tik lielām ambīcijām un tik lieliem budžetiem.

Manā skatījumā,šeit ir atbilde uz visiem jautājumiem.Māris visu ļoti sakarīgi izstāstīja par pagājušo sezonu un iezīmēja nākošās sezonas skices ,pat ļoti atklāti,kas mūsu klubiem ir visai neparasti.Parasti ,vēl pirms sezonas, pieteikumos un laukumā atrodās daudzi spēlētāji x Māris paredz,ka nākošsezon klubiem vēl samazināsies budžeti,tas nozīmē tikai vienu.Līmenis kritīsies vēl zemāk.Varēja jau arī neteikt,jo prakse rāda vienu.Tikko kluba vadība sāk uzsvērt,ka viens no galveniem sezonas uzdevumiem būs jauno vietējo spēlētāju iespēlēšana pamatsastāvā,tā ir skaidra norāde tam,ka kluba budžets paliek par budžetiņu.Ļoti laba intervija un tiešām paldies Liepājas žurnālistiem.Labi jautājumi un pārsteidzoši atklātas atbildes.
>>>Bronsons Kas attiecās uz FK Ventspils nākotnes vīzijām, jāgaida būs kluba tikšanās ar līdzjutējiem.Tikai nezinu vai tāda šoreiz būs?Pirmkārt jau paši līdzjutēji ir visai neaktīvi,otrkārt šī sezona nebija mums tā veiksmīgākā,lai arī paldies Dievam un Jelgavai,Eirokausos mēs aizķērāmies.Citādi vispār būtu krahs.
Nu šādas tādas baumas FkV sakarā ir dzirdētas,bet palikšana EK tās pilnīgi manuprāt palika neaktuālas....daudz jautājumi par sastāvu nākamsezon...manuprāt jaļauj vienam bariņam atstāt klubu un tā pat kā FkL dot trenēties kopā ar pirmo komandu diviem trijiem dublieriem

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 15:18, pirms 6 gadiem
Starp citu legionari tiesi var palidzet tiem jaunajiem,ar meistaribu paradot treninos, bet nu Latvija jau tie legionari parasti ir tadi,ka ir!!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 15:27, pirms 6 gadiem
Kas notiks ar ''Grobiņu'' un ''Karostu''?

     [+] [-]

, 2017-11-08 15:44, pirms 6 gadiem
1 rakstīja: Kas notiks ar ''Grobiņu'' un ''Karostu''?
Tāpat kā šosezon viss turpināsies, jo Liepājas jauno spēlētāju un amatieru rezerves ir lielas.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-08 16:18, pirms 6 gadiem
Ja uz visu VL komandu kopējā fin.budžeta fona finasējums visiem kritīsies, tad komandas vīzija ir ok. Tikai kā būs ar EK? Tur būs anusā

     [+] [-]

, 2017-11-08 17:39, pirms 6 gadiem
Reti kad gadās dzirdēt tik konkrētu un tiešu runu. Lai Mārim izdodas iecerētais!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 17:47, pirms 6 gadiem
Man nav nekas pret jauniem futbolistiem un to iesaisti komandā. Vērtēju tikai ar + zīmi. Bet teikšu godīgi. Es gribu konkurētspējīgu komandu. Un te nu es pateikšu vienu lietu LM sakarā. No intervijas izriet, ka nākamgad dosies prom aizsargi - Gueye, Tomkovič, Tomič. No pussargiem dosies prom Lebamba. No uzbrucējiem dosies prom Eristavi un Ševčuks. Tas par leģionāriem. Vēl Kļava kāris bučus uz nagliņas. Tas nozīmē ko? No aizsargiem, sevišķi CB Tomkoviča, Geja un Kļavas vietā no jaunajiem īsti nav ko likt, arī dublieriem. Līdz ar to aizsardzībā pastiprinājumu vajadzēs ka likt. Var tiešām mēgināt runāt vispirms ar vietējiem - Jemeļinu, I. Šlampi. Ja nē, jaskatās. Tomiča vietā var spēlēt Berenfeds. Lebambas iztrūkumu domāju nejutīs neviens. Jaunais Tobis (Tobers Kristers - dublieru kapteinis) var pamazām krāt veču pieredzi. Vai arī pie citām shēmam likt Krušatinu vai Ķiguru, vai arī Kārkliņu viņa vietā. Galu galā arī TUmanovs var spēlēt centra pusargos. Ir varianti. Ševčuka vietā var likt kaut vai fizioterapetu. (Godīgi, joprojām nesapratu šā spēlētāja piesaisti komandai). Ar Eristavi aizvietošanu būs grūtāk. Bumbu jau grūti viņam bija atņemt, bet nu skops uz piespēlēm kā knauzeris. Un tas spēles ilgums jau arī nebija nekāds lielais. Nu un protams, Karas efektivitātei papildinājums būs jāmeklē. Analogu viņam pagaidām neredzu.

Ar ko es visu šo gribēju teikt? Ja pirmajā komandā notiek tāda leģu tīrīšana, tad vai jaunie ienākot vietā spēs komandu nenolaist zemāk par 3-4 vietu? Atceraties, jaunāko laiku vēsturē LM jau bija vienreiz pēc Muhanova lielā sastāva tīrīšana, kad komandā ienāca Ivanovs, Kļava, Zuntners, Jemeļins, Žuravļovs, Hirhners un vēl. Un tie mums bija kruti jaunie, gandrīz viss u21 sastāvs bija no LM. Un tajā gadā LM finišēja trešie, bet tad tomēr bija citi laiki un citas komandas. Bija trīs lielie vaļi un pārējie. Un kā jau augstāk rakstīju. Ševčuka un Lebambas iztrūkumu gan jau ka nepamanīs un tur mums pašiem pietiek, ko ielikt. Bet par parējiem gan ir jāpadomā, sevišķi aizsardzībā? Komentāri, viedokļi?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 18:03, pirms 6 gadiem
Fiasko rakstīja: Man nav nekas pret jauniem futbolistiem un to iesaisti komandā. Vērtēju tikai ar + zīmi. Bet teikšu godīgi. Es gribu konkurētspējīgu komandu. Un te nu es pateikšu vienu lietu LM sakarā. No intervijas izriet, ka nākamgad dosies prom aizsargi - Gueye, Tomkovič, Tomič. No pussargiem dosies prom Lebamba. No uzbrucējiem dosies prom Eristavi un Ševčuks. Tas par leģionāriem. Vēl Kļava kāris bučus uz nagliņas. Tas nozīmē ko? No aizsargiem, sevišķi CB Tomkoviča, Geja un Kļavas vietā no jaunajiem īsti nav ko likt, arī dublieriem. Līdz ar to aizsardzībā pastiprinājumu vajadzēs ka likt. Var tiešām mēgināt runāt vispirms ar vietējiem - Jemeļinu, I. Šlampi. Ja nē, jaskatās. Tomiča vietā var spēlēt Berenfeds. Lebambas iztrūkumu domāju nejutīs neviens. Jaunais Tobis (Tobers Kristers - dublieru kapteinis) var pamazām krāt veču pieredzi. Vai arī pie citām shēmam likt Krušatinu vai Ķiguru, vai arī Kārkliņu viņa vietā. Galu galā arī TUmanovs var spēlēt centra pusargos. Ir varianti. Ševčuka vietā var likt kaut vai fizioterapetu. (Godīgi, joprojām nesapratu šā spēlētāja piesaisti komandai). Ar Eristavi aizvietošanu būs grūtāk. Bumbu jau grūti viņam bija atņemt, bet nu skops uz piespēlēm kā knauzeris. Un tas spēles ilgums jau arī nebija nekāds lielais. Nu un protams, Karas efektivitātei papildinājums būs jāmeklē. Analogu viņam pagaidām neredzu.

Ar ko es visu šo gribēju teikt? Ja pirmajā komandā notiek tāda leģu tīrīšana, tad vai jaunie ienākot vietā spēs komandu nenolaist zemāk par 3-4 vietu? Atceraties, jaunāko laiku vēsturē LM jau bija vienreiz pēc Muhanova lielā sastāva tīrīšana, kad komandā ienāca Ivanovs, Kļava, Zuntners, Jemeļins, Žuravļovs, Hirhners un vēl. Un tie mums bija kruti jaunie, gandrīz viss u21 sastāvs bija no LM. Un tajā gadā LM finišēja trešie, bet tad tomēr bija citi laiki un citas komandas. Bija trīs lielie vaļi un pārējie. Un kā jau augstāk rakstīju. Ševčuka un Lebambas iztrūkumu gan jau ka nepamanīs un tur mums pašiem pietiek, ko ielikt. Bet par parējiem gan ir jāpadomā, sevišķi aizsardzībā? Komentāri, viedokļi?
Agrāk vai vēlāk jaunajiem ir jādod iespēja sākt spēlēt pirmajā komandā. Tas ir nenovēršami un ļoti aktuāli pie patreizējās situācijas.
Būtu man teikšana, tad LFV vispār pieņemtu noteikumos punktu, ka komandas sākumsastāva jābūt vienam jaunajam, un vienam uz maiņu iznākošajam spēlētājam jābūt jaunajam. Zem jaunā spēlētāja es domāju 18-21 gadu vecuma cenzu. Tad jaunie spēlētāji paši savā iekšējā konkurencē dublieros, vai, piemēram, SC Grobiņa, kā tas ir FKL gadījumā, noskaidrotu, kuri būs tie,kuri spēlēs pie lielās komandas. Savādāk pie jaunām asinīm izlases kontekstā mēs netiksim. Metta?LU viena pati visu rezervi nekad neizaudzinās.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-08 18:06, pirms 6 gadiem
Fiasko rakstīja: Man nav nekas pret jauniem futbolistiem un to iesaisti komandā. Vērtēju tikai ar + zīmi. Bet teikšu godīgi. Es gribu konkurētspējīgu komandu. Un te nu es pateikšu vienu lietu LM sakarā. No intervijas izriet, ka nākamgad dosies prom aizsargi - Gueye, Tomkovič, Tomič. No pussargiem dosies prom Lebamba. No uzbrucējiem dosies prom Eristavi un Ševčuks. Tas par leģionāriem. Vēl Kļava kāris bučus uz nagliņas. Tas nozīmē ko? No aizsargiem, sevišķi CB Tomkoviča, Geja un Kļavas vietā no jaunajiem īsti nav ko likt, arī dublieriem. Līdz ar to aizsardzībā pastiprinājumu vajadzēs ka likt. Var tiešām mēgināt runāt vispirms ar vietējiem - Jemeļinu, I. Šlampi. Ja nē, jaskatās. Tomiča vietā var spēlēt Berenfeds. Lebambas iztrūkumu domāju nejutīs neviens. Jaunais Tobis (Tobers Kristers - dublieru kapteinis) var pamazām krāt veču pieredzi. Vai arī pie citām shēmam likt Krušatinu vai Ķiguru, vai arī Kārkliņu viņa vietā. Galu galā arī TUmanovs var spēlēt centra pusargos. Ir varianti. Ševčuka vietā var likt kaut vai fizioterapetu. (Godīgi, joprojām nesapratu šā spēlētāja piesaisti komandai). Ar Eristavi aizvietošanu būs grūtāk. Bumbu jau grūti viņam bija atņemt, bet nu skops uz piespēlēm kā knauzeris. Un tas spēles ilgums jau arī nebija nekāds lielais. Nu un protams, Karas efektivitātei papildinājums būs jāmeklē. Analogu viņam pagaidām neredzu.

Ar ko es visu šo gribēju teikt? Ja pirmajā komandā notiek tāda leģu tīrīšana, tad vai jaunie ienākot vietā spēs komandu nenolaist zemāk par 3-4 vietu? Atceraties, jaunāko laiku vēsturē LM jau bija vienreiz pēc Muhanova lielā sastāva tīrīšana, kad komandā ienāca Ivanovs, Kļava, Zuntners, Jemeļins, Žuravļovs, Hirhners un vēl. Un tie mums bija kruti jaunie, gandrīz viss u21 sastāvs bija no LM. Un tajā gadā LM finišēja trešie, bet tad tomēr bija citi laiki un citas komandas. Bija trīs lielie vaļi un pārējie. Un kā jau augstāk rakstīju. Ševčuka un Lebambas iztrūkumu gan jau ka nepamanīs un tur mums pašiem pietiek, ko ielikt. Bet par parējiem gan ir jāpadomā, sevišķi aizsardzībā? Komentāri, viedokļi?
Ošu no Jelgavas vajag kā ēst. Siņeļņikovs nu tā, 50/50, pārāk traumatisks, bet ja ir formā, standartos kopā ar Ošu būtu spēks. Nesapratu, kas ar Karlsonu? Atgriežas Ventspilī, vai vēl gadu īrēsies Liepājā? Vēl Šlampīti I vajag atpakaļ. Tad aizsardzība varētu vilkt

     [+] [-]

, 2017-11-08 19:43, pirms 6 gadiem
Vīzija tik tiešām apsveicama. Cerams, ka izdosies kādu jauno spīdekli šādā veidā atrast. Māris pats savulaik bija šāda spīdekļa piemērs.

Redzēsim, kā izdosies realizēt praksē. Eirokausos, lai pretendētu uz nākamo kārtu, skaidrs, ka ar jaunajiem tikai neiztikt. Tie 2-3 pieredzējušie noteikti domāti Ivanovs, Toress, Karlsons/Grebis.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 19:48, pirms 6 gadiem
Domāju visai reāli būtu jelgavniekus piesaistīt, kas citādi nākamgad palikuši bez Eirokausiem. Pēc Kļavas karjeras noslēguma Ošs varētu centrā lieliski iederēties. Lai gan, protams, gribētos, lai Mārcis pamēģina spēkus ārzemēs.

Un par nākamās sezonas prognozēm, Futbolbumbās Gauračs solīja, ka Spartaks darīs visu, lai saglabātu spēcīgu sastāvu. Arī Rīgai pēc idejas būtu jābruņojas, ņemot vērā, ka būs jādebitē Eirokausos.

RFS noteikti gribēs reabilitēties pēc neveiksmīgā sezonas noslēguma un jau ir sākusi bruņoties, no Jelgavas piesaistot Kļuškinu.

FKV varētu tikt pie līdzekļiem, pārdodot Tosinu vai Adeleki, par kuriem esot visai liela interese no ārzemju klubiem.

Redzēsim, kādas būs Jelgavas ambīcijas nākamgad. Tur arī ir pāris jaunie, kas laukumā labi izskatījās šīs sezonas noslēgumā. Cerams, ka viņi tiks pie iespējas arī nākotnē.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-08 19:50, pirms 6 gadiem
Ņemot vērā to, ka Māris īpaši izcēla Raļkeviču, šaubos, ka Liepāja mēģinās viņu atbīdīt uz rezervista lomu, lai speciāli ņemtu Ikstenu.

     [+] [-]

, 2017-11-08 22:59, pirms 6 gadiem
Ādolfs Bezbašnovs rakstīja: Ošu no Jelgavas vajag kā ēst. Siņeļņikovs nu tā, 50/50, pārāk traumatisks, bet ja ir formā, standartos kopā ar Ošu būtu spēks. Nesapratu, kas ar Karlsonu? Atgriežas Ventspilī, vai vēl gadu īrēsies Liepājā? Vēl Šlampīti I vajag atpakaļ. Tad aizsardzība varētu vilkt
esi ko palaidis garām... Karlsons nebija uz īri no V-pils

  +1 [+] [-]

, 2017-11-08 23:01, pirms 6 gadiem
Ādolfs Bezbašnovs rakstīja: Ošu no Jelgavas vajag kā ēst. Siņeļņikovs nu tā, 50/50, pārāk traumatisks, bet ja ir formā, standartos kopā ar Ošu būtu spēks. Nesapratu, kas ar Karlsonu? Atgriežas Ventspilī, vai vēl gadu īrēsies Liepājā? Vēl Šlampīti I vajag atpakaļ. Tad aizsardzība varētu vilkt
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

     [+] [-]

, 2017-11-08 23:38, pirms 6 gadiem
Ļurba rakstīja: esi ko palaidis garām... Karlsons nebija uz īri no V-pils
Bija viņš Liepājā uz īri no FKV. Tā kā Ašvorts uzbrukumā deva priekšroku Tosinam un Adelekem, Karļiks atrada labu alternatīvu dzimtajā komandā. Bet pieder viņš vēl aizvien FKV, cik man zināms.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-09 01:13, pirms 6 gadiem
taa tik neizpratu domu par legionaariem,vai atstaas tos pusi nevadziigo aakstu kas sogd bij panemti,vai ar slotu dziis prom??? maris tik maacaas veel vadiit,bet cerams ka no kluudaam maacaas ,nevajadzeeja tos jeedziigos liepaajniekus izgainaat ,taapeec jau sogad tie paarejie vieteejie nespiideja!!

     [+] [-]

, 2017-11-10 12:35, pirms 6 gadiem
rolands_bulders_1108802922565083 rakstīja: taa tik neizpratu domu par legionaariem,vai atstaas tos pusi nevadziigo aakstu kas sogd bij panemti,vai ar slotu dziis prom??? maris tik maacaas veel vadiit,bet cerams ka no kluudaam maacaas ,nevajadzeeja tos jeedziigos liepaajniekus izgainaat ,taapeec jau sogad tie paarejie vieteejie nespiideja!!
Māris skaidri pateica, ka paliks Strumija un Keitā. Pārējie prom. (Toress arī paliek, bet viņu neskaitu kā leģionāru).