Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS sporta direktors Usovs: "Mērķis ir TOP3 un Eirokausu ceļazīme"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

RFS sporta direktors Usovs: "Mērķis ir TOP3 un Eirokausu ceļazīme"
Aleksandrs Usovs
Foto: RFS

Šodien viesnīcā "Mercure" Rīgā risinājās RFS pirmssezonas preses konference. Pasākumā klubu pārstāvēja ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs, sporta direktors Aleksandrs Usovs, komandas galvenais treneris Andrejs Kaļiņins, citi štata darbinieki, kā arī visi komandas vairāk nekā 10 jaunpienācēji. Piedāvājam iepazīties ar pasākuma pirmo daļu, kurā Krivuņecs, Usovs un Kaļiņins mazliet atcerējās iepriekšējo sezonu, bet galvenokārt iepazīstināja ar gaidāmo 2017. gada sezonu.

Maksims Krivuņecs, RFS ģenerāldirektors: "Divos vārdos par pagājušo sezonu. Visi redzējāt, ka pagājušais gads mums pagāja tādā kā testēšanas režīmā, bija daudz izmaiņu. Toties šī gada sezonai mēs sākām gatavoties jau pagājušā gada septembrī un jau ir pirmie rezultāti - jūs varat redzēt, ka mums ir daudz jauno spēlētāju [visi jaunpienācēji vienkopus atradās preses konferences telpā - aut.], mums ir jauns kolektīvs - gandrīz 60% no pagājušā gada sastāva šobrīd ar komandu vairs nav. Varu teikt, ka tagad mums ir stipra komanda un lielas ambīcijas - šogad gribam sasniegt augstus rezultātus.

Tāpat uzskatu, ka mums ir ļoti spēcīgs treneru korpuss. Galvenais treneris mums šogad ir Andrejs Kaļiņins, viņa divi asistenti ir Jurijs Ševļakovs un Kirils Kurbatovs. Viņi visi trīs šobrīd mācās UEFA-PRO kategorijai un drīzumā viņi iegūs UEFA-PRO licenci. Manuprāt, tas ir ļoti nopietns līmenis - vienai Virslīgas komandai būs trīs treneri ar UEFA-PRO licenci. Tāpat mums ir vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins, mums ir fiziskās sagatavotības treneris Staņislavs Olijars, mums ir fizioterapeits ar lielu pieredzi Dmitrijs Jefremenkovs, arī kvalitatīvs masieris Aleksandrs Krasnovs un arī spēļu analītiķis Iļja Ščaņicins. Virslīgas mērogā tas ir nopietns treneru sastāvs un ceru, ka šāds treneru un spēlētāju savienojums sasniegs tos mērķus, par kuriem tūlīt pastāstīs sporta direktors Aleksandrs [Usovs].

Ir nelielas izmaiņas arī mūsu ārpus-komandas sastāvā. Mārketinga departamentā vadītāja tagad ir Aziza, viņa ir arī šeit - viņa vada mārketinga komandu, kurā ir Madara, Žanna un Inga. Ceru, ka viņas augstā līmenī izpildīs savu radošo darbu. Šogad mārketinga jomā galvenais uzdevums ir piesaistīt līdzjutējus tribīnēs, tāpēc mēs vairāk domāsim tieši par to, kā arī par mājas spēļu labāku organizēšanu. Pēc tam domāsim arī, kā kvalitatīvi noorganizēt izbraukuma spēles. Tāpat domāju, ka turpināsim čakli strādāt sociālajos tīklos. Domāju, ka šogad sasniegsim mērķi - 10 tūkstoši līdzjutēju "Facebook", seši tūkstoši līdzjutēju "Instagram". Labāk mums jāstrādā "Twitter". Uzskatu, ka vajag vairāk materiālu no komandas dzīves, komandas iekšienes. Mēģināsim taisīt materiālus, kuros jūs redzēsiet, kā komanda dzīvo ārpus laukuma un arī treniņos.

Runājot par izmaiņām pašā klubā, jau sociālajos tīklos varējāt manīt, ka mums ir jauns logo. Manuprāt, iepriekšējo logo presē un sociālajos tīklos izmantojām nepareizi. Tagad jaunajam logo ir fons, ir rāmis - visiem būs parocīgāk izmantot šo logo. Mainījām arī krāsas un domāju, zilā krāsa logo visiem patiks un izmantošana būs pareizāka.

Svarīgi ir runāt par sponsoriem. No pagājušā gada saglabājām visus savus sponsorus un atbalstītājus - viesnīca "Mercure", "Ibis" viesnīcu tīkls. Īpaši esmu pateicīgs Aleksandram Abasovam un Ditai Mirbahai, kuri mums ļoti daudz palīdzēja gan pērn, gan šogad. Paldies fitnesa klubam "People", kur strādājam ar fiziskās sagatavotības treneri - šai klubā visiem ļoti patīk darboties. Tāpat mūs attiecībā uz ūdeni atbalsta "Daba Vs", attiecībā uz loģistiku "Alitrans". Šogad no šīs firmas esam saņēmuši jaunu autobusu, ar kuru dosimies izbraukumos, paldies Raimondam Valtam. Šo autobusu dalīsim ar mūsu brāli "Nikaru". Varēsiet ielās redzēt mūsu autobusu ar jauno logo. Būs patīkami doties ar to izbraukumos, piemēram, uz Liepāju vai Ventspili.

Nu un, protams, mūsu ģenerālsponsors ir "LNK Group", īpaši pateicīgs esmu Artjomam Milovam un Vadimam Ļašenko, kuri ir mūsu galvenie atbalstītāji. Un, protams, "Sportland" un "Nike", paldies Ivaram Gailim un Aleksandram Ļotovam, ar viņiem patīkami strādāt. Šogad tērpos izmaiņu gan nav, joprojām būs zili baltās krāsas, izbraukumā varbūt būs krāsu kombinācijas, bet ne tādas, kas būtu pretrunā ar reglamentu.

Visus noteikti interesē, cik liels ir RFS budžets šogad. Tas nav noslēpums - tie ir 600 tūkstoši eiro. Šī summa ir neieskaitot investīcijas "Rīgas Futbola skolas" akadēmijā. Pamatā šie 600 tūkstoši ir darbinieku un spēlētāju algas. Lai segtu citas izmaksas, cenšamies izmantot mūsu partnerus. Kā jau teicu, centīsimies kvalitatīvi organizēt mājas spēles un labi izskatīties savās darbībās arī ārpus laukuma. Vēlāk varēsiet uzdot jautājumus, bet šobrīd Aleksandrs pastāstīs par sastāva izmaiņām un sportiskajiem mērķiem šogad."

Aleksandrs Usovs, RFS sporta direktors: "Sastāva komplektāciju sākām jau pagājušā gada beigās. Redzat, ka mums komandā ir 12 jaunpienācēji. Palikām uzticīgi tiem principiem, kuri tika noteikti vēl pirms pagājušās sezonas - Latvijas izlases līmenim atbilstoši spēcīgi vietējie futbolisti, talantīga jaunatne un kvalitatīvi leģionāri, kuri savās pozīcijās ir spēcīgāki nekā vietējie spēlētāji.

Pagājušā gada beigās izdevās panākt vienošanos ar puišiem, kuri pirms tam pie mums bija īrē - Igors Kozlovs, Vjačeslavs Isajevs, Endijs Šlampe. Stipri puiši. Aptuveni tai pašā laikā mums pievienojās Latvijas izlases cienīgi spēlētāji, uzvārdus neuzskaitīšu. Starpsezonu periodu uzsākām, jau aptuveni zinot nākamās sezonas kodolu. Turpinājām aktīvi strādāt ar mērķi šo gadu sākt ar gatavu pamatkodolu, lai tālāk jau varētu mierīgi gatavoties sezonai un iespēlēt sastāvu, kā to arī dara nopietni, profesionāli klubi. Principā ar komplektāciju esam apmierināti - ir pievienojušies, kā jau minēju, izlases līmeņa spēlētāji un spēcīgi leģionāri, arī talantīga jaunatne, kas nākotnē, manuprāt, ieņems svarīgu lomu ne tikai mūsu komandā, bet arī visā Virslīgā.

Tā nu sanāca, ka, laicīgi izveidojot komandas kodolu, ļoti veiksmīgi startējām Ziemas kausā - simboliski, ka šeit telpā parādījies Olivers [Šlēgls, Virslīgas izpilddirektors - aut.] ar kausu [viņš trofeju pasniedza RFS preses konferences noslēgumā - aut.]. Sajūtot šo uzvaras garšu Ziemas kausā, dabiski, ka mūsu apetīte aug. Šogad sezonas izskaņā vēlamies izcīnīt Eirokausu ceļazīmi un pabeigt Virslīgas turnīru trijniekā. Domāju, čempionāts būs ļoti interesants, un tas nebūs viegls ne tikai mums, bet arī visiem pārējiem, jo manā skatījumā ir sešas aptuveni vienāda līmeņa komandas, kurām būs visaugstākie mērķi. Palicis mazāk par nedēļu - ar nepacietību gaidām turnīra iesākšanos, lai savas ziemā veiktās iestrādes varētu nodemonstrēt laukumā."

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Maksima un Sašas vārdiem vēlos piebilst tikai to, ka mani šajā fāzē primāri interesēja selekcija, ņemot vērā kluba vadības ambīcijas un vēlmes. Dabiski, ka sapratām - komanda ir jāpastiprina. Paralēli ikdienas darbam notika centieni nostiprināt sastāvu. Šeit liels paldies vadībai - praktiski visi spēlētāji, kurus lūdza treneru kolektīvs, tika sagādāti, ieskaitot nepieciešamo kvantitāti. Mums, treneriem, pirmkārt, svarīgs uzdevums bija iekšējās konkurences paaugstināšana, otrkārt, lai jaunajiem futbolistiem blakus ir pieredzējušie, kuri ar savu meistarību un pieredzi laukumā vienlaikus būtu arī kā skolotāji. Uzskatu, ka mums ir labs balanss starp pieredzējušajiem un jaunajiem futbolistiem, un tas ļaus izpildīt sezonas uzdevumus. Uzskatu, ka komandas komplektācija atbilst uzstādītajiem uzdevumiem. Uzdevumi ir pilnībā adekvāti - ceram, ka izdosies tos izpildīt."

Preses konferences turpinājumu, sadaļu "jautājumi un atbildes", lasiet šeit.

  +6 [+] [-]

, 2017-03-08 01:56, pirms 7 gadiem
Izskatās pēs Sergio Ramos'a bez bārdas. ';

  -3 [+] [-]

, 2017-03-08 09:28, pirms 7 gadiem
Tas nekas, ka krievu klubs, bet prieks, ka Latvijā ir ar vien vairāk nopietnu futbola organizāciju, būs jaunajiem kur spēlēt, mazāk talantīgo futbolistu futbolu iemainīs pret ierindas darbu! Solās interesanta sezona!

     [+] [-]

, 2017-03-08 10:13, pirms 7 gadiem
spalvainie RFS skolnieki LNK Group naudas maisu kardinati izvirzijusi sev augstus merkus tacu spalvainiem skolniekiem Eiropa nav vietas skolniekiem tur ir citas vietas kaimini igauni jau dabuja mainit komandas nosaukumu jo spalvaini skolnieki kaut ari spalvaini vecu kompanija neiederas laiks domat LNK Group biznesmeni par kaut ko jaunu Eiropa Zuka kungs nespes palidzet

  -2 [+] [-]

, 2017-03-08 10:41, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: spalvainie RFS skolnieki LNK Group naudas maisu kardinati izvirzijusi sev augstus merkus tacu spalvainiem skolniekiem Eiropa nav vietas skolniekiem tur ir citas vietas kaimini igauni jau dabuja mainit komandas nosaukumu jo spalvaini skolnieki kaut ari spalvaini vecu kompanija neiederas laiks domat LNK Group biznesmeni par kaut ko jaunu Eiropa Zuka kungs nespes palidzet
Nosaukums RFS atbilst UEFA prasībām
Igauņiem tur bija sponsora vārds kluba nosaukumā

  +4 [+] [-]

, 2017-03-08 10:48, pirms 7 gadiem
Kādā valodā šī prezentācija noritēja?

  -3 [+] [-]

, 2017-03-08 11:11, pirms 7 gadiem
Lido rakstīja: Kādā valodā šī prezentācija noritēja?
Trīs valodās - latviski, krieviski un gruzīnu valodā.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-08 11:34, pirms 7 gadiem
Mērķis varētu būt Rusņas čempis, kur tādām komandām ir vieta.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 12:36, pirms 7 gadiem
Jau no pirmās dienas šis klubs un tā vadības stils ļoti simpatizē. Manuprāt, visprofesionālākais un vismūsdienīgāk strādājošais futbola klubs Latvijas futbola virslīgā. Lai izdodas sasniegt izvirzītos mērķus!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 13:59, pirms 7 gadiem
iznāk, ka budžets 6x lielāks nekā Jelgavai ?..

     [+] [-]

, 2017-03-08 14:11, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: iznāk, ka budžets 6x lielāks nekā Jelgavai ?..
Jelgavai šķiet 800000

  -3 [+] [-]

, 2017-03-08 14:37, pirms 7 gadiem
huters rakstīja: Mērķis varētu būt Rusņas čempis, kur tādām komandām ir vieta.
nu kur tādi aprobežoti cilvēki var būt...