Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgā vēl viens pasaules U20 čempions, "Jelgava" no RFS īrēs arī U21 izlases kapteini

Agris Suveizda

Virslīgā vēl viens pasaules U20 čempions, "Jelgava" no RFS īrēs arī U21 izlases kapteini
Daniels Balodis (no labās). Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Šodien Virslīgā noslēdzas ziemas pāreju periods, un Latvijas Futbola federācijas mājaslapā apstiprināta virkne pāreju. Visvairāk jaunu pāreju LFF sarakstā atrodams "Jelgavai".

Zīmīgi, ka lērums "Jelgavas" jaunpienācēju ir no Latvijas kausa ieguvējas RFS, ko jelgavnieki šorīt savā laukumā pārbaudes spēlē uzveica ar 3:2. "Jelgavas" kreklu jau pielaikoja 19 gadus vecie nigērieši Alekss Ogundži un Emeka Bazils, kurš arī guva uzvaras vārtus, bet pret savu jauno komandu vēl RFS kreklā spēlēja Latvijas U21 izlases centra aizsargs Daniels Balodis, kurš otrajā puslaikā gandrīz ieraidīja bumbu savos vārtos. Pagājušajā sezonā Balodis īrē spīdēja "Daugavpilī", taču arī ar Viktora Moroza pāreju uz RFS nebija gana, lai Balodis šosezon spēlētu RFS. Jau iepriekš no RFS kā brīvie aģenti "Jelgavā" atgriezās Alans Siņeļņikovs un Dmitrijs Grigorjevs.

Šorīt "Jelgavas" pamatsastāvā izgāja pieci ukraiņi, un divi no viņiem jau ir atrodami pāreju sarakstā. Spilgtākais CV ir 25 gadus vecajam malējam pussargam Artemam Radčenko, kurš Harkivas "Metalist" rindās 2014. gada rudenī aizvadīja četras spēles Eiropas līgas grupu turnīrā, epizodiski spēlēja arī Splitas "Hajduk" un Mogiļevas "Dnepr", taču šo sezonu bijušais Ukrainas U17 un U19 izlašu dalībnieks sāka Ukrainas otrajā spēcīgākajā līgā. Savukārt 23 gadus vecais uzbrucējs Jurijs Holubka karjeras laikā ir spēlējis Ukrainas trešajā stiprākajā un Gruzijas otrajā stiprākajā līgā.

Tikmēr RFS no īres atgriezies 22 gadus vecais Burundi uzbrucējs Keilebs Bimenjimana, kurš Virslīgā paguva aizvadīt tikai trīs mačus un tika izīrēts Viktora Dobrecova trenētajam Klaipēdas "Atlantas", Lietuvas čempionātā 13 spēlēs gūstot trīs vārtus. Savukārt no Horvātijas pašreizējās ceturtās vietas īpašnieces Zagrebas "Lokomotiv" pārnācis 24 gadus vecais horvātu centra aizsargs Luka Smoļo. Lielāko karjeras daļu viņš gan ir pavadījis 2. līgā, kur 53 spēlēs guvis vienus vārtus, bet iepriekšējās sezonas otrajā pusē tika izīrēts augstākās līgas vājākajai komandai "Rudeš", 12 spēlēs izejot pamatsastāvā. Šosezon Smoļo "Lokomotiv" rindās čempionātā 12 reizes palika rezervē.

Jūrmalas "Spartaku" šosezon pārstāvēs 20 gadus vecais ukraiņu centra pussargs Kirilo Drišļuks, kurš 2018. gada vasarā spēlēja Eiropas U19 čempionāta pusfinālā (0:5 pret Portugāli), bet pagājušajā vasarā aizvadīja pilnu maču arī Pasaules U20 kausa finālā, kurā Ukraina ar 3:1 pārspēja Dienvidkoreju. Latvijā no tā sastāva šoziem ieradies arī Mikola Musolitins, kurš pievienojās "Valmierai". Musolitins gan finālā palika rezervē. Drišļuks karjeras sākumā "Zirka" rindās Ukrainas Premjerlīgā aizvadīja 27 spēles, taču pusotra gada laikā "Oleksandria", ko pārstāv arī Kaspars Dubra, sastāvā Premjerlīgā nav spēlējis.

Izmantotie resursi
https://lff.lv/klubiem/parejas-tran...

     [+] [-]

, 2020-03-06 23:48, pirms 4 gadiem
Otro un trešo līgu spēlētāji nāk Latvijas futbolā.Par kādu attīstību te var sapņot.Tad jau labāk dot iespēju vietējam jaunietim,lai gūst spēļu praksi un pieredzi.Savulaik Skonto bija ieradušies vairāk kā desmit brazīlieši .It kā tehniski puiši ar labu bumbas kontroli,un beigās bija noderīgi tikai otrās līgas komandai Carnikavā.