Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kononovs pirmajā intervijā Rīgā izceļ kluba ambīcijas un uzbrūkošu futbolu

Agris Suveizda

Kononovs pirmajā intervijā Rīgā izceļ kluba ambīcijas un uzbrūkošu futbolu
Oļegs Kononovs izremontētajās "Skonto" stadiona ģērbtuvēs. Foto: Riga FC

Latvijas spēcīgākais futbola klubs "Riga" pēc līguma parakstīšanas prezentējis savu jauno galveno treneri Oļegu Kononovu, kurš vēl septembrī vadīja Maskavas "Spartak", bet 2015. gadā kopā ar "Krasnodar" izcīnīja Krievijas Premjerlīgas bronzu.

"Esmu ļoti priecīgs, ka esmu nonācis šajā klubā un šajā brīnišķīgajā pilsētā. Kāpēc pievienojos? Pirmkārt, tāpēc, ka šis ir klubs, kas izvirza lielus mērķus, un, kas attiecas uz Latvijas čempionātu, tos arī sasniedz. Un tāpat šis ir klubs, kas spēlēs Čempionu līgā un savus mērķus izpildīt vēlas arī tur. Man ir ļoti svarīgi, ka komanda ir ambicioza un vēlas progresēt," sacīja 53 gadus vecais krievu speciālists, kurš lielāko daļu futbolista un trenera karjeras gan pavadījis ārzemēs.

"Skatījos gan čempionāta un Eirokausu spēles, gan arī nesenos mačus no treniņnometnes. Komanda cenšas demonstrēt labu futbolu, tā vēlas spēlēt uzbrūkoši. Tā ka man bija ļoti patīkami redzēt, ka mūsu intereses sakrīt, jo es gribu, lai komanda gan spēlētu futbolu, gan sasniegtu rezultātu," turpināja treneris, kuram tika vaicāta Eirokausu veiksmes recepte. "Pirmām kārtām, tā ir ticība pašiem sev. Tas ir pats galvenais. Otrkārt, protams, ļoti daudz jāstrādā pie savas spēles pilnīgi visos aspektos, jo Eiropas futbols pastāvīgi attīstās un ir pietiekami ātrs un tehnisks. Šajos aspektos – ātrumā, tehnikā, taktikā – mums ir ļoti daudz jāstrādā. Taču pirmām kārtām, kā teicu, ir jātic pašiem sev, jo nekā neiespējama nav."

"Domāju, ka vadība mērķus nosprauda jau pirmajā brīdī, kolīdz šeit ieradās: lai būtu gan spilgts futbols, gan arī sasniegts rezultāts. Kā vietējos turnīros – tituls un kauss -, tā, galvenais, arī Eiropas turnīros. Mēs spēlējam līdzjutēju dēļ – lai viņi gūtu baudu no spēles un rezultāta. Ļoti vēlētos, lai uz katru spēli nāktu pēc iespējas vairāk līdzjutēju, jo katrs spēlētājs jūt jūsu atbalstu. Bez tā nevaram nekādi," noslēdza Kononovs.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-06 17:35, pirms 4 gadiem
Gan jau pēc pussezonas būs patriekts un Koņevs būs vietā.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-06 19:43, pirms 4 gadiem
Nesaprotu, kāpēc vēlēt sliktu cilvēkam (vai vismaz tik negatīvi vērtēt iespējas), kas vēlas izveidot mums labu, spēcīgu komandu?! Vēl nav nekādu iemeslu tik negatīvam noskaņojumam (un ceru, ka nebūs ar)! Personīgi es ceru uz pozitīvu rezultātu un jaunu apvāršņu sasniegšanu Eirokausos.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-06 20:14, pirms 4 gadiem
ahtung , krievi naak

     [+] [-]

, 2020-02-08 12:23, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Nesaprotu, kāpēc vēlēt sliktu cilvēkam (vai vismaz tik negatīvi vērtēt iespējas), kas vēlas izveidot mums labu, spēcīgu komandu?! Vēl nav nekādu iemeslu tik negatīvam noskaņojumam (un ceru, ka nebūs ar)! Personīgi es ceru uz pozitīvu rezultātu un jaunu apvāršņu sasniegšanu Eirokausos.
Riga FC ir kārtīga vieta kur atmazgāt naudu...