Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurtejans: "Spriedze un cīņa bija kā Anglijas Premjerlīgā"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Kurtejans: "Spriedze un cīņa bija kā Anglijas Premjerlīgā"
Aleksandrs Kurtejans
Foto: Raitis Supe

Piedāvājam Pola Ašvorta un Aleksandra Kurtejana komentārus pēc "SynotTip" Virslīgas spēles starp FK "Ventspils" un FK "Jelgava" (1:2).

Aleksandrs Kurtejans, FK "Jelgava" galvenais treneris:: "Ļoti interesanta spēle. Godīgi sakot, spriedze, kāda bija laukumā, zināmā mērā atgādināja Anglijas Premjerlīgu, kurā futbolu spēlē no pirmās līdz pēdējai minūtei, kur ir daudz divcīņu, kur viss mainās ļoti ātri, daudz emociju. Domāju, visi izbaudīja šo spēli, tajā skaitā līdzjutēji."

Pols Ašvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Mēs zaudējām spēli pirmajās 16 minūtēs, kurās viņi guva divus vārtus. Esmu ļoti nikns uz komandu par šo sākumu un nespēju koncentrēties pirmajā minūtēm. Tas, ko es redzēju, mēs nespējām koncentrēties un ļāvām "Jelgavai" darīt visu, ko viņi vēlējās. Piekrītu, ka tā bija interesanta spēle līdzjutējiem, lieliska spēlē televīzijai, bet ne lieliska spēle man. Mēs spēlējām lieliski otrajā puslaikā, izveidojām tik daudz momentu, ka varējām arī uzvarēt, taču, ja tu esi zaudētājos ar diviem vārtiem, salauzt tādu komandu, kā "Jelgavu", ir grūti."

Aleksandr, kāda situācija ar traumētajiem spēlētājiem? Kļuškina un Perepļotkina traumas ir nopietnas?
Kurtejans: "Diemžēl šķiet, ka varētu būt nopietnas traumas. Tie nebija kaut kādi sitieni, bet gan mehāniski savainojumi, tas ir, viņi bija neveiksmīgi spēruši soli. Protams, ceru, ka nebūs ļoti nopietni, bet diemžēl izskatās ne pārāk labi."

Spēle bija asāka, nekā parasti, vai pie vainas varbūt bija mākslīgais segums, mazāks laukums?
"Ziniet, es negribu vainot laukumu vai vēl kaut ko. Slikts laiks, saule, vējš. Tāds arī ir futbols, bet futbolā gadās arī traumas. Diemžēl šoreiz tā gadījās mums. Tāpēc bija jāveic piespieda maiņu, un iespējams tas arī bija iemesls, kāpēc otrais puslaiks mums neizdevās. Maiņas bija jāveic spiestā kārtā un tās nebija īsti plānotas."

Simons Pauļus sāka maču uz rezervista soliņa. Tas tādēļ, ka viņš tikko atgriezies no izlases spēles, vai bija kādi citi iemesli?
Ašvorts: "Nē, Alfa labi nospēlēja iepriekšējo spēli ar "Riga FC", mēs nospēlējām 0:0 un viņš šo vietu vienkārši bija pelnījis."

Vai nevar teikt, ka abi vārti bija uz Obuobi rēķina? Kā tas izskatījās no tava skatu punkta?
"Man nepatīk vainot kādu vienu spēlētāju, es runāju par visu komandu. Visiem trūka koncentrēšanās, bet es nevēlos vainot vienu spēlētāju. Es visu pateicu viņiem ģērbtuvēs, bet to pašu nevaru stāstīt žurnālistiem. Zaudēja visa komanda, nevis kāds viens spēlētājs."

Ledesmas nebija pat pieteikumā. Kas ir ar viņu, kur viņš palicis?
Kurtejans: "Viņš ir apslimis. Bija paaugstināta temperatūra, tāpēc šajā mačā ar viņu nerēķinājāmies."
Tam nav kāda sakara ar viņa braucienu uz Maltu?
"Varbūt arī ar to, bet var arī ar epidēmiju, kas tagad ir Jelgavā, jo apslimis ir ne tikai Rafa. Tā dažkārt dzīvē gadās."

"Jelgava" trīs reizes pēc kārtas uzvarējusi Latvijas kausā, kas tagad arī tuvojas. Kā skatāties uz šo turnīru?
"Es eju no mača uz maču. Man bija ļoti svarīgs mačs ar "Ventspili", jo pirmajās divās spēlēs viņi rādīja ļoti labu futbolu. Ļoti organizētu spēli. Tāpēc domājām tikai par savas spēlēs organizāciju šajā mačā, pat neskatoties uz to, ka izlases spēlētāji pieslēdzās tikai divas dienas pirms tās. Ļoti daudz laika tam šim mačam, bet par kausu par vēl neesmu domājis. Protams, uzvarēt gribas vienmēr, bet iesim uz priekšu soli pa solim."

Abiem treneriem jautājums par sastāvu dziļumu – kā jūs uzskatāt, tas ir pietiekošs, lai būtu spēlētāju rotācija kausa un čempionāta spēlēs un nenāktos spēlēt ar vienu un to pašu starta vienpadsmitnieku?
Kurtejans: "Ir tādi brīži, kad šķiet, ka sastāvs ir pietiekoši dziļš. Ir iespējas variēt ar četriem, pieciem spēlētājiem, bet tad piepeši gadās spēle, kurā vienā puslaikā salūzt, dabū traumas divi. Tad jau sāc domāt, ka dziļuma var arī nepietikt. Taču spēlēsim ar tiem, kuri būs gatavi, turklāt nedalot mačus kausa un čempionāta. Mums svarīgs ir katrs mačs."

Ašvorts: "Domāju, viena no mūsu pagājušās sezonas kļūdām bija, ka rezervē mums nebija pietiekoši spēcīgu spēlētāju. Šosezon mums ir ļoti spēcīgs soliņš. Šodien pieteikumā netika Jurijs Žigajevs, šodien pieteikumā netika Igors Savčenkovs, bet tād spēlētāji kā Jemeļins, Pauļus, Vasjkovs, Adeleke, Tosins bija uz soliņa. Domāju, sākoties kausam, mums būs iespēja rotēt ar sastāvu. Visi saprot, ka viņiem jācīnās par vietu sastāvā un spēlē tie, kas to ir pelnījuši. Turklāt mēs nevienu maču, ieskaitot šo, neesam sākuši ar vienu un to pašu sastāvu."

Lepojies ar to, ka Pauļum bija iespēja spēlēt Vemblija stadionā pret Angliju?
"Jā, es biju ļoti gandarīts. Protams, es skatījos spēli un jutos ļoti gandarīts, kad viņš devās laukumā. Esmu anglis un, protams, jutos lepns, ka viņam izdevās tikt Vemblija stadionā."
Brālis, kurš strādā Anglijas izlasē, zināja, ka tavs spēlētājs būs Lietuvas izlasē?
"Jā, es runāju ar savu brāli, viņš jautāja man par Lietuvu, par komandu. Es Simam iedevu arī dāvanu, ko pēc mača nodot brālim, bet Sima kā jau Sima – teica, ka nav varējis viņu atrast."

Atgriežoties no Vemblija šajā stadionā – negribas ļoti apspriest tiesāšanu, tomēr bija strīdīgi momenti, piemēram, roka. Kā tas izskatījās no malas?
"Godīgi sakot, no rezervistu soliņa šie momenti nebija labi saskatāmi. Spēlētāji saka, ka bija trīs momenti, kad varēja piešķirt 11 metru soda sitienus, un ja tā bija, tad vismaz vienu tiesnesim vajadzēja piešķirt, sevišķi, ja tāds piešķirt uz otriem vārtiem. Lai būtu pavisam godīgs, man vispirms jānoskatās video. Tad varēšu pateikt, vai tur bija kļūda, vai nē. Ja skatāmies, cik sitienu bija mums, cik sitienu bija viņiem, droši vien taisnīgākais rezultāts būtu neizšķirts."

  -1 [+] [-]

, 2017-04-01 23:37, pirms 7 gadiem
Man arī žēl, ka nebija neizšķirts.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-02 02:42, pirms 7 gadiem
Pie mums pagalmā arī dažreiz gāja karsti kā Vemblijā

  +1 [+] [-]

, 2017-04-02 13:19, pirms 7 gadiem
Tiesneši šajā spēlē bija tās vākākais elements. Esmu jelgavnieks, un man prieks, ka komanda izcīnīja uzvaru, taču šķita, ka tiesnesis brīžiem mūsējos nedaudz pažēloja. No otras puses skatoties, Ventspils pati vainīga, ka nerealizēja visus savus labos momentus, jo tad rezultāts būtu vismaz 4:2 viņu labā. Nevari izķēzīt izdevības un cerēt uz pozitīvu spēles iznākumu.

Nedaudz off topic. Sportacentra piedāvātās futbola translācijas tā nopietni skatos tikai pirmo gadu, bet dikti uzkrītoša ir viena lieta - kameras izvietotas pret sauli. Līdz ar to redzamība ir pašvaka, pat bumbu brīžiem saredzēt nav iespējams. Un vēl viena lieta - vai kādu kameru tomēr nevar novietot uz pacēlāja, lai stadions būtu parādīts no augšas? Tad labāk varētu redzēt spēles zīmējumu, kaut kādas kombinācijas u.tml. No rakursa, kad kamera ir cilvēka acu augstumā un novietota laukuma malā, rodas iespaids, ka bariņš veču bizo pa laukumu šurpu turpu un cenšas iespert bumbai.