Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern", "Borussia", "Leipzig" un "Bayer" ar 20 miljoniem palīdzēs citiem klubiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bayern", "Borussia", "Leipzig" un "Bayer" ar 20 miljoniem palīdzēs citiem klubiem
Roberts Levandovskis. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas spēcīgākās komandas Minhenes "Bayern", Dortmundes "Borussia", "RB Leipzig" un Leverkūzenes "Bayer", kas šajā sezonā piedalījās Čempionu līgā, sniegs palīdzīgu roku citām Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas komandām.

"Kopā ar pārējām trim Čempionu līgas dalībniecēm gribējām citām komandām nosūtīt signālu, ka solidarizējamies ar citiem Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas klubiem. Grūtajos laikos ir ļoti būtiski, ka stiprākie pleci balsta vājākos. Tāpat ar šo žestu vēlamies nodemonstrēt, ka futbola sabiedrība turas kopā," teica Vācijas čempiones un pašreizējās līderes Minhenes "Bayern" vadītājs Karls Heincs Rummenige.

Čempionu līgas dalībnieces kopā sagādājušas 20 miljonus eiro, kas tiks sadalīti starp komandām, kuru finansiālā situācija šobrīd ir smagākā. Par kritēriju izstrādi un naudas sadalīšanu nebūs atbildīgas komandas pašas, bet gan Vācijas Futbola līgas valde.

No minētajām komandām tikai "Bayer" Čempionu līgā neizkļuva no grupas, ierindojoties trešajā vietā, kas ļauj sezonu turpināt Eiropas līgā. "Bayern" ar perfektu bilanci – sešas uzvaras no sešām – kļuva par grupas uzvarētāju. Pirmo vietu ieņēma arī "Leipzig", bet "Borussia" palika aiz "Barcelona".

"Leipzig" jau sasniegusi Čempionu līgas ceturtdaļfinālu, ar 4:0 izslēdzot "Tottenham", savukārt "Borussia" zaudēja PSG ar 2:3. Minhenes vienība pirmajā spēlē ar 3:0 viesos pieveica Londonas "Chelsea", arīdzan sperot platu soli ceturtdaļfināla virzienā.

Bundeslīgā "Bayern" ir līdere, četrus punktus atpaliek "Borussia", bet piecus – "Leipzig". Ceturtajā vietā ir Menhengladbahas "Borussia", bet "Bayer" ir piektā.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/en/news/2020/0...