Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Brēmenes "Werder" neuzvar mačā, bet uzvar pārspēlēs un saglabā vietu Bundeslīgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brēmenes "Werder" neuzvar mačā, bet uzvar pārspēlēs un saglabā vietu Bundeslīgā
Brēmenes "Werder". Foto: Imago Sport/Scanpix

Vietu Vācijas Bundeslīgā nosargājusi Brēmenes "Werder", kas pēc savā laukumā aizvadītā 0:0 viesos vēlreiz spēlēja neizšķirti ar "Heidenheim" – 2:2. Pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, izdevās svinēt uzvaru duelī.

Brēmenes "Werder" tik svarīgos izbraukuma vārtus iesita jau trešajā minūtē, palīdzīgu roku sniedzot pretinieku aizsargam Normanam Teuerkaufam. Milots Rašica centās piespēlēt Džošam Serdžentam, bet viņam sitienu neļāva izdarīt Teuerkaufs, kurš izsita bumbu, tiesa, tādējādi no 15 metriem ieraidīja bumbu savu vārtu augšējā stūrī. Interesanti, ka Teuerkaufs savulaik ir spēlējis "Werder" akadēmijā un dublieros, bet līdz vadošajai komandai netika.

85. minūtē laukuma saimnieki panāca 1:1, un tas solīja aizraujošas spēles beigas – vēl vieni vārti nosūtītu "Werder" uz 2. Bundeslīgu. Tomēr jau kompensācijas laikā Ludvigs Augustinsons atjaunoja "Werder" vadību un garantēja palikšanu Bundeslīgā. Tas vēl nebija viss, jo "Heidenheim" kompensācijas laika septītajā minūtē realizēja pendeli un panāca 2:2, taču uzreiz pēc tam atskanēja beigu svilpe. Divi neizšķirti kopā kā uzvara.

Jāpiezīmē, ka "Werder" tikai pēdējā kārtā nodrošināja dalību pārspēlēs, jo pirms tam komanda atradās izkrišanas pozīcijā. Noslēdzošajā mačā izdevās ar 6:1 savā laukumā sagraut "Koln", bet priekšā esošā "Dusseldorf" izbraukumā ar 0:3 zaudēja debitantei Berlīnes "Union". Tādējādi "Werder" sezonu pabeidza ar 31 punktu, bet Diseldorfas komandai bija par vienu mazāk, tāpēc nācās atvadīties no Bundeslīgas.

Gadu iepriekš Brēmenes komanda ieņēma astoto vietu, paliekot soļa attālumā no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas. "Werder" ir 2004. gada Vācijas čempione, kamēr 2006. un 2008. gadā bija jāsamierinās ar otro vietu. 2004. un 2009. gadā komanda izcīnīja Vācijas kausu.

     [+] [-]

, 2020-07-07 08:46, pirms 4 gadiem
Brihs laikam bija uzlicis naudiņu uz neizšķirtu. Kompensācijas laiks 5 minūtes, Werder spēlētāji jau vairs nezināja kā vēl pārtraukt uzbrukumu, lai viņš beidzot nosvilptu. Beigās tikai kādā trešajā piegājienā jau pēc 5 minūšu iztecēšanas Heidenheim izdevās aizkļūt līdz soda laukumam, kur uzreiz pendele. Un tas viss situācijā, kad Heidenheim bija vajadzīgi divi vārti. Loģiku neredzu.