Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Klinsmans negaidīti pamet Berlīnes "Hertha" galvenā trenera amatu

Tomass Matīss Eplers
Tomass Matīss Eplers

Klinsmans negaidīti pamet Berlīnes "Hertha" galvenā trenera amatu
Jirgens Klinsmans. Foto: imago/Scanpix

Leģendārais Vācijas speciālists Jirgens Klinsmans otrdien negaidīti atkāpies no Berlīnas "Hertha" galvenā trenera amata. Par savu atkāpšanos Klinsmans paziņoja savā "Facebook" profilā, ko neilgi pēc tam arī apstiprinājis pats klubs. Viņa vietu galvenā trenera amatā ieņems asistents Aleksandrs Nūrī.

"Es vēlos pateikties visiem "Hertha" komandas locekļiem, spēlētājiem, skatītājiem un līdzjutējiem par sniegto atbalstu un atmiņām pēdējo desmit nedēļu laikā. Šis laiks man bijis ļoti aizraujošs un emocijām bagāts. Klubs un pilsēta paliks manā sirdī. Tomēr kā galvenajam trenerim man ir nepieciešama uzticēšanās, bez kuras es nevaru izmantot savu potenciālu kā treneris, tādējādi nespēju pildīt savus pienākumus," atzīst pieredzējušais speciālists.

"Mēs esam ļoti pārsteigti par šo lēmumu, jo īpaši pēc tam, kad komandai tika sniegts liels atbalsts " ziņots kluba mājaslapā. "Pēc ziemas transfēru perioda klubam nebija ne mazākās jausmas par šādu notikumu attīstību."

Klinsmans galvenā trenera amatā stājās pērnā gada 27. novembrī, kad no amata atkāpās Ante Čovičs. Ziemas pāreju laikā, klubs pastiprinājās ar tādiem spēlētājiem kā Santjago Askasivaru, Kšištofu Pjonteku, Mateusu Kunju un Liku Tizārs, kurš gan vēl tiek izīrēts Lionas "Olympique".

Jirgens Klinsmans savas trenera karjeras laikā vadījis titulēto Minhenes "Bayern", kā arī bijis Vācijas nacionālās valstsvienības galvenais treneris, ar kuru ieguvis trešo vietu FIFA Pasaules kausā 2006. gadā. Pēdēja darba vieta Klinsmanam bija, pie ASV izlases stūres no 2011. gada līdz 2016. gadam.

Izmantotie resursi: https://www.facebook.com/JuergenKli... https://www.herthabsc.de/en/teams/klinsmann-resigns/page/1303--4-4-.html